12 најбољих паметних термостата за ваш слатки дом🏡

У беспрекорно повезаном свету где се технологија преплиће са нашом свакодневицом, термостат је доживео изузетну трансформацију.

Да ли сте се икада запитали како ваш кућни гејзир стално сипа топлу воду из славина, током целог дана? Како се никад не исцрпљује?

Термостати помажу у постизању ове услуге. Реч се може поделити на два дела: „Термо“, што значи температура, и „стат“, што имплицира нешто што остаје непромењено или статичко.

Прошли су дани световне контроле температуре; сада је све о паметним термостатима који ваш дом чине заиста интелигентним. Не само да додаје елеганцију вашем животном простору, већ и редефинише начин на који се бавите својом околином.

Пре него што уђемо у производе, хајде да истражимо где се налази термостат – шта је то? како функционише? и њихове примене.

Термостат – Увод и примена

Термостат је уређај који управља и регулише температуру у бројним системима.

Корисници имају могућност избора и подешавања температуре по свом избору помоћу овог уређаја. Функционише и као прецизан монитор температуре и као контролна јединица. Ово омогућава корисницима да одржавају температуру унутар одређеног опсега.

Термостат је у основи систем за детекцију температуре и преклопни систем. Функција пребацивања реагује на очитавања температуре. Укључује или искључује систем грејања или хлађења. Одлука зависи од тренутне температуре околине.

Температура се мери сензором температуре. Праћењем ове процедуре може се постићи и одржавати жељена температура.

Доступно је неколико типова термостата, што укључује: Непрограмабилне термостате (основне), Програмабилне термостати и Смарт термостати (најновији, који користе АИ алгоритме).

Области примене термостата:

 • Становници и стамбени простори
 • Јавне зграде као што су тржни центри, хотели итд
 • Индустријска аутоматизација и одржавање
 • Систем расхладне течности возила-мотор
 • Расхладни системи

Предности и предности термостата

✅ Исплативо: Термостати могу уштедети много новца оптимизовањем коришћења енергије и минимизирањем расипања енергије. Са функцијама као што су алгоритми за учење и даљинско управљање, паметни термостати пружају додатне опције за уштеду трошкова и енергије.

✅Енергетска ефикасност: Контролисањем система грејања и хлађења у складу са стварним температурним потребама, термостати помажу у повећању енергетске ефикасности. Укључујући системе само када је то потребно и одржавајући одговарајући температурни опсег, они штеде прекомерну потрошњу енергије.

✅Контролише температуру: Термостати прецизно контролишу температуру, осигуравајући да она остане унутар подешеног опсега.

✅Аутоматизација: Корисници програмабилних термостата могу програмирати температурне распореде. Они могу да аутоматизују подешавања температуре, елиминишући потребу за сталним људским прилагођавањима. Паметни термостати са мобилним апликацијама нуде опције даљинског управљања. Корисници могу да мењају температуру чак и када нису ту. Ово додаје удобност и флексибилност.

Испод су наведени врхунски паметни термостати који вам могу учинити живот много бољим. Хајде да истражујемо!

Гоогле Нест термостат за учење

Прекривен смелом, елегантном нијансом црне у огледалу, Нест термостат даје приоритет минималној потрошњи енергије уз помоћ Нест Ренев-а.

Гоогле Нест термостат за учење учи вашу рутину и жељене температуре, а затим се програмира да вам помогне у уштеди енергије и одржавању удобности. Најбољи део је што инсталацију можете завршити за само пола сата.

Карактеристике:

 • Користећи даљински управљач и паметни телефон, лаптоп или таблет, чланови породице могу подесити температуру са било ког места.
 • Интелигентни термостат са ХВАЦ надзором који прати ваше системе грејања и хлађења испоручује аларм и пружа корисне подсетнике за одржавање.
 • Када идете, прилагодите се еколошки прихватљивој температури како не бисте морали да грејете или хладите празну кућу.
  Како надоградити и инсталирати РАМ за лаптоп

Поред тога, можете га упарити са својим Алека да бисте давали гласовне команде паметном термостату!

Хонеивелл Хоме РТХ9585ВФ

Као и увек, Хонеивелл вам представља свој још један величанствени аутоматизовани алат у облику паметног термостата. Можете подесити боје које одговарају вашем ентеријеру.

Доступни су флексибилни распореди програмирања који одговарају вашим распоредима. Додатно, осветљеност и читљивост екрана осетљивог на додир поједностављују рад.

Карактеристике:

 • Укључите режим аутоматске промене где ће одлучити да ли ће грејати или хладити дом на основу температуре у њој.
 • Клијенти који се квалификују могу се пријавити за „ПРОГРАМ ОДГОВАРА НА ПОТРЕБУ“ који нуди њихова локална комунална предузећа, која нуди подстицаје за омогућавање компанији да нежно мења подешавања температуре ваше пећи или клима уређаја када постоји велика потражња за енергијом.
 • Енерги Стар је сертификован и компатибилан са принудним ваздухом (гас, уље или електрична енергија), топлом водом и паром, и топлотним пумпама са електричном резервом.

На крају, подразумева се да у овом домену једва да постоји много поузданих брендова као што је Хонеивелл.

ГЕ ЦИНЦ паметни термостат

У сваком смислу, ГЕ ЦИНЦ Смарт термостат је паметан и програмабилан. Можете га упарити са сензором собне температуре да бисте подесили температуру у одабраној просторији.

Можете да управљате њиме помоћу Амазон Алека и Гоогле Ассистант-а да бисте тражили савршене распореде у складу са захтевима. Све ово, имајући Енерги Стар сертификат!

Карактеристике:

 • Компатибилан са већином система грејања и хлађења.
 • Преко апликације Цинц можете подесити оптималну температуру око свог распореда и променити је док нисте код куће. Додајте ЦИНЦ сензор собне температуре у просторије у којима ваш термостат није за уживање у персонализованој удобности када и када вам је потребан.
 • Да бисте одржали савршену температуру у вашој спаваћој соби ноћу или вашем послу током дана, додајте ЦИНЦ температурне сензоре (доступни засебно).

Пакет укључује један термостат, једну задњу плочу, једну украсну плочу, један комплет за проширење снаге, два завртња, два анкера, налепнице за жице и још много тога. Ово олакшава инсталацију.

ЛЕВОИТ паметни термостат

Уштедите до 23% трошкова енергије са овим потпуно новим паметним термостатом компаније ЛЕВОИТ. Можете да контролишете температуру додиром помоћу ВеСинц апликације. Уживајте у најмирнијем сну тако што ћете искористити обим који нуди за уградњу до десетак Левоит сензора у свој термостат. Једноставна „уради сам“ инсталација, која може трајати око 30 минута, доприноси похвалама за овај производ.

Карактеристике:

 • Можете брзо да проверите унутрашњу температуру, влажност и временску прогнозу захваљујући екрану високе резолуције од 4 инча, који аутоматски мења своју осветљеност у зависности од количине светлости у просторији.
 • Када повежете свој термостат са бесплатном апликацијом ВеСинц, можете замолити Амазон Алека или Гоогле Ассистант да промени температуру на вашу команду.
 • Добијајте упозорења када систем поквари или када температура у кући премаши ваш специфицирани опсег.

Комплет укључује адаптер за Ц-жицу и ради са различитим системима, укључујући грејање и хлађење, само хлађење, топлотну пумпу и још много тога.

Хонеивелл Хоме РТХ8800ВФ2022

Контролишите овај потпуно флексибилан и програмабилан паметни термостат без напора преко Аппле ХомеКит-а, Гоогле Ассистант-а, Амазон Алека, иОС-а или Андроид-а за профитабилан посао.

Поред тога, можете да пратите своја кретања користећи локацију свог паметног телефона, а технологија геофенце чини вас удобнијим. Хајде да погледамо његове друге карактеристике.

Карактеристике:

 • Купци који су користили функцију заказивања термостата Т5 често су уштедели између 8 и 16% на трошковима грејања и хлађења.
 • Флексибилно заказивање за седам дана или контрола температуре на основу локације.
 • Ауто-дома и ауто-аваи режими. Уживајте у савршеном времену код куће и уштедите новац када вас нема.
 • Добијте персонализоване савете о уштеди енергије, пратите своје грејање и хлађење са месечним извештајима о енергији и допринесите уштеди енергије.
  Како креирати и управљати садржајем у Мицрософт Ворд-у

Пре куповине, важно је да потврдите прикладност овог термостата за вашу кућу и утврдите да ли је неопходан Ц-жични претварач напајања.

Нови Ецобее паметни термостат

Овај жичани паметни термостат из Ецобее-а може се похвалити награђиваном технологијом и иновацијама за трајну изврсност. Уштедите до 26% на свим трошковима грејања и хлађења са овим производом лепоте. Уживајте у екрану осетљивом на додир за 50% већем од осталих за интуитивну употребљивост.

Карактеристике:

 • Комплетан центар за надзор куће који, када је ваш сигурносни систем наоружан, обавештава вас о потенцијалним провалама и има уграђену детекцију дима. Примајте упозорења када се температуре нагло смање и дође до потенцијалне штете.
 • Интегрисани монитор квалитета ваздуха вас упозорава када је ваздух лошег квалитета, нуди предлоге за његово побољшање и тражи од вас да промените филтер за ваздух у пећи.
 • Огромни и светли екрани са биоскопским интерфејсом омогућени су врхунским материјалима и најсавременијим иновацијама.

Користите гласовну контролу да управљате својом кућом док уживате у жељеним подцастима и Спотифи листама песама преко звучника уграђеног у термостат.

Емерсон СТ75 термостат

Стандардима приватности се овде даје највећи приоритет, јер Сенси неће продати ваше личне податке споља. Користите мобилну апликацију Сенси за Андроид и иОС уређаје да даљински регулишете удобност свог дома са паметног телефона или таблета.

Користите уграђене нивое, осветљене терминале са једноставним кликом и упутства за апликацију корак по корак за брзу инсталацију.

Карактеристике:

 • Са функцијама као што су прилагодљиво заказивање, даљински приступ и извештавање о потрошњи, Сенси паметни термостат компаније ЕНЕРГИ СТАР може вам помоћи да уштедите енергију.
 • Велики екран у боји има једноставне опције и лако читљиве температуре. Доступан у сребрној, белој и црној боји како би одговарао декору вашег дома.
 • Сенси вам може пружити корисне информације о употреби, упозорења у вези са вашом опремом и подсетнике о одржавању, као што је замена филтера, како би вам помогао да надгледате ефикасност и ефикасност вашег ХВАЦ система.

Дефинитивно се можете одлучити да га додате у корпу за куповину!

Програмабилни термостат Визе

Креирајте своје дневне распореде и прилагодите свој термостат у покрету на подешене температуре према вашој жељи са Визе термостатом који функционише бежично.

Руковање и подешавање уређаја је прилично лак задатак. Трешња на торти је то што добијате савете за уштеду енергије на основу историје коришћења. Упарите га са својим Алека-ом да бисте покренули гласовне команде.

Карактеристике:

 • Нећете морати стално да се враћате свом термостату и правите распореде за дом, спавање и одсуство сваки дан.
 • Апликација Визе ће понудити практичне увиде засноване на вашем коришћењу како би се смањио губитак енергије, слично као патуљак који штеди енергију у вашем телефону.
 • Користи уграђени сензор покрета и положај телефона за аутоматско укључивање и искључивање како би се уштедела енергија.

Без обзира где се налазите, можете да управљате температуром са свог телефона, па чак и да га искључите док вас нема.

Емерсон СТ55 термостат

Вероватно најлакши „уради сам“ артикал који можете добити на овој листи, Емерсон представља један од својих најбољих производа у облику термостата који се може програмирати за ВиФи.

Са функцијама као што су прилагодљиво заказивање, даљински приступ и извештавање о употреби, Сенси паметни термостат са сертификатом ЕНЕРГИ СТАР може вам помоћи у уштеди енергије. Ипак, подржава га више од 100 година ХВАЦ предузећа.

  Како слати поруке на ВхатсАпп-у

Карактеристике:

 • Сенси може пружити корисне информације о коришћењу и упозорења у вези са вашом опремом. Шаље подсетнике о одржавању као што је замена филтера како би вам помогао да надгледате ефикасност и ефикасност вашег ХВАЦ система.
 • Не морате да поправљате и фарбате своје зидове јер термостат Емерсон СТ55 има дугмад и уклапа се на исто место као и конвенционални термостат.
 • Користите Хомекит, Вера, Гоогле Ассистант и Амазон Алека да бисте га прилагодили.

Са просечном оценом од 4,5 од скоро 20 хиљада рецензија на Амазон тржишту, нећете бити разочарани куповином.

Вине ТЈ-560 Термостат

Потпуно функционалан са апликацијом за паметни телефон, можете проверити колико је енергије потрошено и како да уштедите више. Термостат Вине ТЈ-560 је супер једноставан за коришћење, јер има ЛЦД екран од 2,8 инча, дугмад на додир, планер, отворено ноћно светло и браву за децу.

Гаџет подржава топлотне пумпе са двоструким горивом, природни гас, електричну енергију, топлу воду, камине на гас (24 волта) и изворе топлоте на уље. Заједничка жица (Ц-Вире) је потребна за све типове система.

Карактеристике:

 • Можете брзо да проверите унутрашњу температуру, влажност и временску прогнозу захваљујући екрану високе резолуције од 4 инча, који аутоматски мења своју осветљеност у зависности од количине светлости у просторији.
 • Добијајте упозорења када систем поквари или када температура у кући премаши ваш специфицирани опсег.
 • Користећи било коју апликацију Вине Тхермостат, можете управљати и гледати Вине Тхермостат са било ког места.

Уз детаљна упутства на мрежи и видео снимке, инсталирајте брзо и без напора за око 20 минута.

МоесГо ВиФи паметни термостат

Сада можете добити приказе температуре и влажности у реалном времену за паметно повезивање уређаја и термостата. Уграђени су сензори температуре и влажности високе прецизности, који вам омогућавају да својој породици пружите потпуну негу док истовремено пратите историјске податке путем апликације.

Подесите недељне тајмере за флексибилну контролу наизменичне струје за жељено стање наизменичне струје са ОН/ОФФ, радним режимом и функцијама брзине ветра.

Карактеристике:

 • Да бисте боље уштедели енергију, можете да подесите режиме рада и брзину ветра и пређете на ЕЦО режим.
 • ВиФи За управљање инфрацрвеном опремом за наизменичну струју, Туиа паметни ИР термостат је креиран са комбинованом контролом сензора додира и АПП контролом.
 • Уграђени су сензори температуре и влажности високе прецизности, који вам омогућавају да својој породици пружите потпуну негу док истовремено пратите историјске податке путем апликације.

Производ обезбеђује пуну 1-годишњу гаранцију и 60-дневну гаранцију поврата новца за потпуно задовољство.

САСВЕЛЛ Алпха Смарт Термостат

Још један термостат са паметним функционисањем налази се на листи са екраном у боји осетљивим на додир и лако се може контролисати помоћу Амазон Алека. Производ долази са атрактивном црном нијансом која се посебно користи за котлове, пећи и домове. Власници кућа могу смањити своје годишње трошкове грејања и хлађења до 23%.

Карактеристике:

 • Дизајн прикључног модула повећава ефикасност „уради сам“. Уз видео упутства и упутство корак по корак, подешавање траје само око 45 минута или мање.
 • СВИ типови система желе заједничку жицу (Ц-ВИРЕ).
 • Уграђена Алека вам омогућава да контролишете термостат својим гласом. Уз прилагодљиви распоред за седам дана, можете тражити да пустите музику, чујете вести, подесите тајмер, промените температуру и још много тога.

Користите бесплатну мобилну САСВЕЛЛ АПП за Андроид и иОС уређаје да даљински прилагодите удобност свог дома са свог паметног телефона.

Завршне речи!

Одабир идеалног термостата је од суштинског значаја за постизање највишег комфора и нивоа енергетске ефикасности, удобности и енергетске ефикасности у вашој кући. Овај блог пост је понудио проницљиве информације о неколико најбољих термостата на тржишту. Ови термостати имају најсавременије карактеристике, укључујући паметну везу, могућност програмирања и могућности уштеде енергије.

Можете направити информисан избор који испуњава ваше јединствене захтеве пажљивим одмеравањем компатибилности, употребљивости и цена. Висококвалитетни термостат је инвестиција која побољшава удобност уз промоцију одрживости и животне средине.

Такође можете истражити неке најбоље паметне утичнице за ваш паметни дом.