12 Платформе за аутентификацију корисника [Auth0, Firebase Alternatives]

Аутентификација корисника је неопходна за било који онлајн посао. Хајде да проверимо неке од најбољих алата и Фиребасе алтернатива.

Потврда идентитета корисника је моћан начин да се обезбеди прави приступ вашим дигиталним својствима као што су веб локација или апликација. И очигледно доприноси безбедности и прилагођеном корисничком искуству.

Када ово примењује, типични власник предузећа се често суочава са овом препрекама:

Зашто аутентификација корисника треће стране?

Ако сте велика компанија са потребном инфраструктуром да осигура сигурност и усклађеност података, вероватно вам није потребно решење треће стране.

Али сасвим је супротно ако:

  • Ово није ваш домен стручности.
  • Ви сте стартуп или једноставно не можете да поднесете финансијске трошкове.
  • Не можете осигурати правилно управљање подацима и сигурност.
  • Кршење података може сломити вашу организацију.

Дакле, немојте правити пицу ако нисте Доминос. Шансе су да ћете га покварити.

Али пошто су кориснички подаци много озбиљнији од трошења пеперони пице, хајде да погледамо неке платформе за аутентификацију корисника. И док ће просечна пословна особа одмах потрчати ка Аутх0 или Фиребасе-у, постоје и други.

СТИТЦХ

СТИТЦХ је упорни присталица аутентификације без лозинке. Фокусиран је на побољшање корисничког искуства и смањење главобоље програмера радећи управо то.

Аутентификација без лозинке је веома слична коришћењу Слацк-а. Они омогућавају пријављивање трећих страна или шаљу везу е-поште за аутентификацију, али никада не користе лозинке. СТИТЦХ их назива магичним везама.

Можете да користите њихове СДК-ове за брзу примену или директан АПИ да бисте користили метод аутентификације по вашем избору. Доступно је више начина као што су друштвене пријаве, СМС/ВхатсАпп/е-маил шифре, магичне везе е-поште, ТОТП апликације итд.

СТИТЦХ има флексибилне цене које се прилагођавају вашој бази активних корисника. А ту је и бесплатни кредит у вредности од 100 УСД као пакет добродошлице.

Ори

Ори доноси потпуну контролу корисничког искуства са својим безглавим управљањем аутентификацијом корисника.

Постоји бесплатни ниво и ниво у облаку ако намеравате да користите прилагођени домен. Осим тога, Ори вам омогућава да креирате прилагођене шеме идентитета за прављење персонализованих форума за аутентификацију/регистрацију корисника.

Такође подржава прављење апликација на једној страници користећи Реацт, Нект.јс, Гатсби и АнгуларЈС. Уз Ори, програмери могу тестирати и валидирати систем без потребе за кодирањем.

Ори се представља као комплетна платформа за аутентификацију и ауторизацију са управљањем идентитетом и дозволама. То је мрежа без поверења која је компатибилна са ОАутх2 и ОпенИД Цоннецт.

  Шта се тачно дешава када укључите рачунар?

Ори такође долази са ФИДО 2 компатибилном двофакторском аутентификацијом (2ФА) и интерфејсом прилагођеним програмерима на командној линији. Коначно, можете почети са бесплатним заувек планом и надоградити ако је потребно.

Супабасе

Супабасе себе назива Фиребасе алтернативом отвореног кода.

Слично СТИТЦХ-у, Супабасе има више начина да прими ваше кориснике. Можете користити уобичајену е-пошту и лозинку, магичне везе, друштвене или телефонске пријаве. Поред тога, можете интегрисати протоколе за аутентификацију треће стране као што је ОАутх са неколико кликова.

Покренути реаг библиотекама, можете брзо да почнете са Супабасе-овим унапред направљеним виџетима за потврду идентитета. Осим тога, можете интегрисати Супабасе са РЕСТ-ом и АПИ-јем у реалном времену са подршком за ГрапхКЛ која долази у будућим ажурирањима.

Супабасе такође има механизме за управљање корисницима и ауторизацију за имплементацију детаљних правила приступа.

И на крају, Супабасе има бесплатан, плаћени план претплате и план претплате који се поклапа са свим могућим случајевима коришћења.

Окта

Окта је поново носилац безбедности без лозинке. Међутим, можете тражити најјаче лозинке и са Октом.

Поред подешавања захтева за лозинком, такође можете омогућити вишефакторску аутентификацију (МФА). Штавише, може се подесити Октина аутентикација у облаку и дозволити корисницима да се пријаве путем биометрије или пусх обавештења.

Осим тога, добијате Сислог у реалном времену са напредним претрагама за идентификацију проблема за тренутно решавање проблема.

Окта придаје важност прогресивном профилисању, што значи минималне информације унапред при регистрацији. Циљ је да се минимизирају непријатности корисника, повећају регистрације и постепено довршава кориснички профил.

Окта омогућава одличну сигурност АПИ-ја интеграцијом протокола идентитета као што је ОАутх. И имаћете једну тачку за све политике ауторизације АПИ-ја за интеграцију безбедности и развоја.

И коначно, омогућава лаку Б2Б интеграцију са сигурносним оквирима као што су ОпенИД Цоннецт и САМЛ, уз застарелу подршку за Ацтиве Дирецтори и ЛДАП интеграцију по принципу кључ у руке.

ПингИдентити

ПингИдентити је обликован као интелигентни централни модул за аутентификацију за све ваше Цлоуд, интерне и СааС имплементације.

Ово вам омогућава да примените прилагодљиву аутентификацију засновану на понашању корисника и процени ризика.

Има користи од више извора аутентификације у исто време како би се прилагодио специфичним безбедносним политикама према апликацији.

Ово такође има подршку за МФА и различита правила аутентификације. Поред тога, ПингИдентити дозвољава ССО који покреће ИдП и СП. Осим тога, можете омогућити ССО за АПИ-је, мобилне и СааС апликације.

Можете га лако интегрисати са апликацијама треће стране као што су Оффице 365, Г Суите, Атлассиан алати итд.

  11 најбољих уређаја за праћење квалитета ваздуха за свежија плућа

Кеицлоак

Кеицлоак је платформа за управљање корисничким идентитетом и приступом отвореног кода.

Можете да интегришете Кеицлоак са својим апликацијама да бисте имали искуство са једним пријављивањем и одјавом. Штавише, можете активирати друштвене пријаве без икаквих модификација у коду. Поред тога, омогућава аутентификацију корисника преко постојећег ОпенИД Цоннецт или САМЛ 2.0

Кеицлоак подржава повезивање са постојећим ЛДАП или активним серверима директоријума и њихово коришћење као централна корисничка база података. Његова конзола за управљање налогом омогућава корисницима да управљају својим профилом, ажурирају лозинке, постављају 2ФА итд.

Админ Цонсоле вам даје контролу над свим функцијама, укључујући посредовање идентитета, креирање апликација, дефинисање детаљне контроле приступа итд.

Коначно, пошто је Кеицлоак отвореног кода, можете модификовати код и издвојити се или пребацити у било које време без икаквих проблема, као што је закључавање добављача.

Фронтегг

За разлику од смешног имена, Фронтегг је решење за аутентификацију корисника и управљање прилагођено програмерима за скоро сваку организацију.

Можете да примените његов ССО да интегришете ИДП предузећа преко САМЛ & ОпенИД везе. Фронтегг такође долази опремљен друштвеним пријавама и вишефакторском аутентификацијом.

Поред тога, подржава напредне функције као што су Гоогле Цаптцха и аутентификацију без лозинке помоћу магичних веза. Осим тога, корисници могу да управљају сопственим тимовима креирањем профила и дозвола. Кориснички профил такође има евиденцију ревизије за клијенте да провере и контролишу своје активности пријављивања.

Такође можете да омогућите својим корисницима да омогуће обавештења о веб-хуковима за генерисање и управљање АПИ токенима за аутентификацију.

Форнтегг такође има неке водеће атрибуте у индустрији као што су присилна МФА, закључавање корисника, историја промене лозинке, блокирање ИП-а, итд. Поред тога, можете применити Фронтегг за ауторизацију између машина. И коначно, постоји могућност за омогућавање прилагођених домена за аутентификацију на више локација.

Фронтегг има импресиван план заувек бесплатно. Међутим, неке напредне функције су резервисане за плаћене купце.

Аутхресс

Са својом дугом листом карактеристика, Аутхресс изгледа бриљантна аутентификација корисника и Фиребасе алтернатива.

Аутхресс се у великој мери клади на свој АПИ за ауторизацију и интеграцију са вашим постојећим решењима идентитета. Можете дефинисати детаљне контроле приступа и груписати их у складу са корисничким улогама.

Поред тога, Аутхресс такође има аутентификацију од машине до машине и неограничене интеграције предузећа. Слично томе, можете користити ССО и било који број друштвених пријава за аутентификацију ваше апликације.

Даје вам свеобухватне евиденције коришћења и неограничене кориснике са подршком за увоз/извоз. Такође можете да користите свој бренд са прилагођеним доменом.

Иако не постоји бесплатна заувек претплата, ваших првих 1000 АПИ позива је бесплатно са стандардним и пословним плановима.

  9 свеобухватних платформи за ангажовање студената које нуде учење светске класе

Аутх0

Аутх0 је платформа за аутентификацију корисника и Фиребасе алтернатива из добрих разлога.

Садржи универзалну пријаву за све ваше апликације како би кориснику додали удобност. Ово је као да имате ССО између више апликација. Тако да се корисник неће нервирати да се посебно пријављује на друге апликације; уместо тога ће бити аутоматски пријављен преко ССО.

Постоји централна контролна табла за контролу функција за друштвене пријаве, откривање проблема и МФА. Такође се могу користити прилагођени домени за беспрекорно брендирање.

Штавише, постоје магичне везе без лозинки за још боље корисничко искуство. Аутх0 има флексибилне претплате за многе случајеве употребе, укључујући бесплатни ниво.

Фиребасе

Фиребасе је Гоогле-ов асортиман производа, укључујући платформу за аутентификацију корисника.

Можете да користите Фиребасе аутентификацију путем лозинки, бројева телефона или друштвених пријава. Имају унапред направљене шаблоне и пакете за развој софтвера за почетак без много труда. И, постоји бесплатан план за почетак са аутентификацијом апликације са издашним ограничењима, након чега почиње плаћање по наруџби.

Амазон Цогнито

Цогнито је Амазоново решење за аутентификацију апликација у облаку за масе. То је низак распоред кода који се може користити са конвенционалним лозинкама или пријавама трећих страна као што су Гоогле или Фацебоок.

Долази са флексибилним корисничким интерфејсом који се може мењати према случају употребе. Ово такође има напредне функције за аутентификацију корисника као што је прилагодљиви режим заснован на ризику.

Постоји одличан бесплатни ниво, а након тога се надогради на претплату која се плаћа након употребе бесплатних кредита.

ОнеЛогин

ОнеЛогин од ОнеИдентити је још једна Фиребасе алтернатива са напредним функцијама вредним пажње.

ОнеЛогин има прилагодљиви МФА, ССО и Вигиланце АИ, који наводно користи машинско учење за заштиту од напредних претњи.

Такође можете да користите једноставне АПИ-је ОнеЛогин-а за персонализовано корисничко искуство. Такође се може применити њихова смарт фактор аутентикација за ауторизацију корисника путем СМС кодова или аутоматизованих телефонских позива.

Коначно, можете почети са ОнеЛогин-ом уз бесплатну пробну верзију да бисте осетили њихову подршку и услугу.

Закључак

Платформе за аутентификацију корисника треће стране су лаке за почетнике и организације средњег нивоа.

Изградња и примена ваших интерних решења једноставно нису вредни напора и ризика. Чак и за врхунске компаније, најбоље је да задатак дају стручњацима, а не да га погрешно обављају.

Док бирате било који план, покушајте да се клоните брава добављача. Коначно, одлучивање за аутентификацију апликације отвореног кода може бити дугорочно корисно, чак и ако се чини да нема неких функција.

Уз напомену, погледајте како да подесите аутентификацију без лозинке у ГитХуб приватно спремиште.