12 платформи за тестирање кодирања које се користе у интервјуима за програмере

Регрутовање је исцрпан процес, а коришћење алата треће стране ће олакшати тежак задатак.

Колико је процес интервјуа стресан и за анкетара и за саговорника?

И анкетар и саговорник су кључни актери у процесу запошљавања. Анкетар мора осигурати да се ангажују најбољи потенцијални клијенти, а испитаник мора бити спреман да успјешно заврши интервју.

И анкетар и испитаник сматрају да је процес интервјуа исцрпљујући и стресан. Може бити велики притисак са обе стране да би се успео, а за овај догађај је потребно време и припрема.

Постоји притисак са обе стране интервјуа – анкетар да пронађе најбољег кандидата за позицију и саговорник да остави повољан утисак.

И једни и други желе да оставе добар утисак и осигурају да могу пружити релевантне информације. Пошто обе стране у суштини покушавају да се продају другој, потребно је много емоционалне енергије.

Анкетар мора да процени профил сваког кандидата и одлучи кога ће запослити док се креће кроз разне изазовне разговоре. Саговорник мора да се представи у најбољем могућем светлу, а да притом пажљиво не препродаје или надувава своје вештине.

И анкетар и саговорник морају да уложе доста припреме у то јер анкетар мора да прочита биографије многих кандидата за кратко време и да поставља питања како би утврдио њихове квалификације. Испитаник мора припремити питања за интервју.

У закључку, процес запошљавања, било да се ради о кампусу, са стране или на улазу, захтева много енергије и размишљања, аутоматски подижући нивое стреса и за анкетара и за саговорника.

Погледаћемо додатне елементе процеса интервјуа у следећем одељку.

Колико је изазовно проценити стручност техничке улоге само на основу питања и одговора?

Начин на који технички менаџери за запошљавање и стручњаци за људске ресурсе воде интервјуе са кандидатима може бити од кључног значаја за одређивање најбољих кандидата за посао.

Интервју је успешан и ефикасан када и анкетар и саговорник имају поуздане информације и могу да разговарају на одговарајући начин, што би закључило да ли је подносилац представке погодан за позицију.

У већини ИТ техничких послова, посебно оних који укључују кодирање, развој и дизајн, један период питања и одговора не би открио ништа о вештинама и искуству кандидата. Разумевање њихових способности кодирања је кључно за разумевање њиховог истинског знања и талената.

Пошто су кодирање, пројектовање и компајлирање практичне способности, процена истинске стручности кандидата кроз питања и одговоре постаје изазовна.

Другим речима, процена техничких вештина пре запошљавања ће вам пружити тачније информације. Лакше је одредити врхунски технички таленат за вашу организацију уз чврсте доказе да су погодни за тим.

Практични тест је од суштинског значаја за утврђивање да ли кандидат има радно искуство у стварном свету или теоријско знање. У наредном делу ћемо погледати неколико веб локација на којима анкетари могу проценити вештине кодирања кандидата.

Како тестови кодирања могу помоћи да се одаберу најбољи кандидати од добрих?

Кандидатима дајете тест који се зове процена техничких вештина да бисте видели да ли су способни да се носе са дужностима радног места. То би могло укључивати одговорности укључујући основне тешке вештине потребне за посао, као што су ХТМЛ, кодирање и компјутерски језици.

Већа је вероватноћа да ћете запослити некога са поверењем ако проверите његову компетентност и делотворност. Ово смањује вјероватноћу неусклађености, потврђује пријаве кандидата и осигурава да је апликант актуелан.

Када покушавате да попуните одређено упражњено радно место, дајте кандидатима оцене које су прилагођене њиховим називима посла. Претпоставимо да желите да ангажујете програмера; на пример, дати некоме тест кодирања има смисла.

Технички регрутери често користе изазове кодирања да би проценили програмерске вештине програмера или програмера. Прави тест кодирања ће одредити ефикасност кандидатових вештина решавања проблема и стручности кодирања.

Посебно, за техничке улоге, компаније морају да користе тестове кодирања како би процениле калибар нових кандидата. Наравно, само делимично одређује да ли ће се неко запослити. Међутим, они вам пружају прилику да објективно процените пријаве и дају вам јаснију представу о томе ко би одговарао за ту позицију.

Један од начина да се процени подобност кандидата и гарантује да ће компанија запослити квалификоване кандидате је техничка евалуација. Ова техника захтева од кандидата да пишу и анализирају код или праве софтверске исправке.

  Како извршити опоравак Инстаграм поруке

Испити из кодирања такође могу значајно да убрзају процес запошљавања тако што ће одмах уклонити теоријска питања и идентификовати компетенције кандидата.

У следећем одељку ћемо видети најбоље алате који се користе за спровођење техничке процене за програмере и програмере.

ЦодеСигнал’с ТецхСцреен

ЦодеСигнал ТецхСцреен нуди свеобухватан пакет техничких алата за проверу који помажу технолошким компанијама да запосле праве људе. Уз ТецхСцреен, компаније могу да прилагоде процене како би тестирале техничке вештине и способности решавања проблема у делићу времена које захтевају традиционални тестови.

Платформа нуди холистички поглед на вештине сваког кандидата, укључујући њихов језик и способности решавања проблема. Ово помаже компанијама да пронађу кандидате са правим техничким вештинама и дубоким разумевањем проблема који покушавају да реше.

Производи ЦодеСигнал-а су дизајнирани да помогну у смањењу дуготрајног процеса скрининга кандидата, истовремено осигуравајући да послодавци запошљавају високе перформансе и различите послове.

Врхунске карактеристике

 • Техничке процене су дизајниране и валидиране од стране тимских стручњака и др. ИО Псицхологистс
 • Напредна платформа за кодирање за пројектовање теста као стварног сценарија кодирања, укључујући истицање синтаксе, конфигурабилна подешавања и теме, итд.
 • АТС (Апплицант Трацкинг Систем) интеграција
 • Платформа је усклађена са ГДПР и ЦЦПА

Технички екрани ЦодеСигнал-а су вођени људима и компјутерски оцењени, нудећи најбоље из оба света. Питања за интервју потврђена од стране ИО психолога објективно брзо идентификују квалификоване технолошке таленте.

Адафаце

Компаније могу да процене вештине кодирања кандидата помоћу Адафаце, онлајн платформе за процене кодирања. Нуди избор испита кодирања са питањима из бројних области развоја софтвера.

Сваки тест кодирања има питања о алгоритмима, структурама података, језицима кодирања и другим темама програмирања.

Послодавци и програмери веома предлажу ову моћну и ефикасну технологију. Користи га више од 1200 предузећа у 75 различитих земаља. Послодавци могу брзо да направе и модификују тестове кода користећи ову веб локацију за било који захтев пројекта развоја софтвера.

Нуди различите изазове кодирања за тестирање више програмских језика и нивоа вештина. Менаџери запошљавања и ТАГ тим могу да користе свој алат за постављање питања за процену кандидата у зависности од одређеног пројекта.

Врхунске карактеристике

 • Питања за кодирање и МЦК-ови који се не могу прогуглати
 • Више од 500 технички исправних испита
 • Подржава више од 20 програмских језика и 50+ оквира
 • Функције против варања

Нуди интерфејс прилагођен кориснику, детаљну анализу резултата и велику библиотеку изазова кодирања за програмере свих нивоа искуства. Предузећа широм света, укључујући Амазон, Мицрософт, Паипал, Морган Станлеи, Уједињене нације и многе друге, ослањају се на Адафаце испите за кодирање.

Квалификовани

Компаније могу да идентификују и управљају квалификованим стручњацима уз помоћ свеобухватне веб платформе познате као Квалификовани. Платформа нуди опсежне услуге, укључујући праћење кандидата, огласе за посао и детаљну аналитику.

Укључује различите функције, као што су јединствени програми дизајнирани да помогну компанијама да креирају, модификују и управљају евалуацијама. Ово гарантује да се пријаве правично процењују и да послодавци бирају најквалификованије кандидате за отворена радна места.

Платформа се разликује од конкуренције тако што процењује вештине потенцијалних радника и повезује их са правим пословима. Поред тога, пружа свеобухватне податке који омогућавају предузећима да прате статус својих кандидата.

Врхунске карактеристике

 • Унапред направљени, правилно припремљени испити поједностављују и поједностављују процес запошљавања
 • Тачан ниво стручности кандидата утврђује се кроз евалуације кодирања засноване на пројектима
 • У зависности од њихових захтева, менаџери за запошљавање могу креирати прилагођене испите
 • Компаније могу да користе уграђене библиотеке за спровођење једнообразних техничких тестова

Платформа генерално помаже у запошљавању најбољих и дизајнирана је да брзо идентификује квалификоване кандидате, штедећи време и новац уз постизање најбољих резултата. Такође, лако се интегрише са врхунским софтвером за управљање као што је бамбооХР, Запиер, радни итд.

Меттл

Више од 4000 клијената верује Меттлу да спроводи процене кодирања које су прилагођене на основу пословних специфичних потреба. Гартнер је изабрао Метта као лидера у испитима који се контролишу на даљину.

Платформа пружа низ евалуација кодирања и испита који се користе за процену вештина кодирања кандидата за посао.

Платформа је направљена да поједностави процес давања и оцењивања испита, а истовремено помаже послодавцима да тестирају квалификоване регруте на различитим програмским језицима.

Нуди детаљне резултате који испитују предности и слабости кандидата код кодирања. Такође пружа широк спектар могућности прилагођавања, омогућавајући фирмама да испуне своје јединствене захтеве за запошљавање.

Његова база података има милион техничких питања која покривају скоро све дисциплине кодирања, укључујући Бацкенд, Фронтенд, Фулл Стацк, ДБ развој, ДевОпс, итд.

  Колико често Гоогле ажурира Цхроме?

Врхунске карактеристике

 • Симулатор за напредно кодирање засновано на улогама
 • 600+ компетенција за процену способности кандидата
 • Врхунски ИДЕ који пружају практично окружење за кодирање
 • Евалуација коришћењем унапред направљених тест случајева и аутоматског оцењивања

То је идеално решење за предузећа која желе да брзо и прецизно процене таленте потенцијалних тражитеља посла. Поред тога, платформа пружа детаљне извештаје о учинку за сваког корисника, што олакшава прецизирање области на којима је потребан рад.

Цодилити

Послодавци могу брзо и ефикасно проценити вештине кодирања кандидата за посао користећи Цодилити, онлајн платформу. Послодавци могу да осмисле персонализоване тестове за кандидате и добиће детаљну анализу резултата сваког од њих.

Прегледи су направљени да буду реалистични и да реплицирају радно место. Послодавци такође могу да бирају тестове из библиотеке тестова, осигуравајући да су испити које користе актуелни и релевантни.

Алгоритми вештачке интелигенције затим верификују резултате ових испита како би обезбедили поређење резултата између кандидата, омогућавајући послодавцима да идентификују људе који су најпогоднији за њихову компанију.

Послодавци могу брзо поставити испите за процену на мрежи, проценити кандидате и скратити процес регрутовања користећи платформу. Поред тога, сваки кандидат може приступити темељним проценама које истичу његове предности и мане.

Врхунске карактеристике

 • Уклоните пристрасност док брзо разликујете и бирате квалификоване кандидате
 • 50% брже убрзање процеса запошљавања
 • Нуди различите изгледе табле и алате за одржавање техничких интервјуа на даљину
 • Идентификација превара и спречавање плагијата

Послодавци могу да користе испите платформе за мерење техничких способности и способности сваког кандидата за решавање проблема, омогућавајући им да донесу образоване одлуке о запошљавању.

ДевСкиллс

За програмере и послодавце да пронађу идеално решење за своје потребе кодирања, ДевСкиллс је врхунска платформа. Ова услуга помаже угледним предузећима да пронађу најбоље таленте.

Послодавци могу да оглашавају своје захтеве на сајту који је једноставан за коришћење, а програмери могу да доставе своја решења. Он пружа разне проблеме кодирања који се могу користити за процену знања и вештина кандидата.

Доступни су различити тестови, сваки са различитим нивоима тежине. Специјалисти су развили ове тестове од Стрипе, Спотифи и других водећих фирми како би проценили способности програмера на различитим нивоима кодирања и помогли менаџерима за запошљавање да направе најбољи избор кандидата.

Врхунске карактеристике

 • Процене кодирања у стварном свету и детаљне картице за преглед кода
 • Ток посла који покреће ГитХуб
 • Користите хостовани Гитпод ИДЕ или свој
 • Подршка за било који технолошки скуп и језик

Због свог једноставног и корисничког интерфејса, програмери могу да полажу испите из кодирања и одмах добију повратне информације, а послодавци могу брзо да пронађу талентоване програмере да се придруже својим тимовима.

Евалгроунд

Послодавци могу брзо да процене способности кодирања кандидата користећи Евалгроунд. Он даје организацијама методичну, структурирану технику за процену кандидата и идентификацију најбољих талената за њихове ИТ послове.

Тестови кодирања су креирани тако да буду јединствени у складу са захтевима посла и процењују техничку стручност кандидата. Послодавци такође могу да упореде резултате многих кандидата и изаберу оног који најбоље одговара њиховим захтевима користећи онлајн тест кодирања.

Ова веб локација пружа различите тестове за различите програмске језике, укључујући Ц++, Јава, Питхон и ЈаваСцрипт. Свака процена има за циљ да тестира учесниково резоновање и способност решавања проблема.

Поред тога, програм нуди семафор који наводи најбоље говорнике сваког језика.

Врхунске карактеристике

 • Обимна база података о кодирању и техничким питањима
 • Потпуно прилагођени извештаји
 • Коришћење блокаде прозора да спречи кретање кандидата
 • Модул за детекцију копија

Веб локација нуди задатке кодирања у различитим секторима са различитим степеном тежине, омогућавајући предузећима да процене вештине запослених у више ситуација. Доступни су различити језици кодирања, а тестови се крећу од једноставних вежби кодирања до тежих евалуација.

Тестс4Геекс

Компаније могу да полажу испите за кодирање уз помоћ Тестс4Геекс-а. Испити процењују способности програмера, нуде повратне информације и помажу менаџерима за запошљавање у проналажењу најквалификованијих кандидата.

Такође пружа корисницима могућност да изазивају једни друге у изазовима кодирања у реалном времену. Корисници портала могу приступити испитима за вежбу, задацима кодирања различитог степена сложености и видео предавањима.

Платформа пружа различите испите и изазове како би се боље идентификовале предности и недостаци програмера. Информације су направљене да задовоље захтеве људи који желе да одаберу најбоље таленте.

Врхунске карактеристике

 • Прилагођено брендирање у смислу домена и логотипа компаније
 • Брендирани ПДФ извештаји
 • Одредба за објављивање резултата на вебу
 • Процена коју су направили искусни професионалци

Покрива широк спектар тема, од основног кодирања до напредних алгоритама. Компанија тврди да платформа не може да замени комплетан процес запошљавања, али ће смањити време запошљавања.

  Пронађите број језгара у процесору и ограничите употребу језгара од стране апликација

ЦодерПад

Регрутери и менаџери за запошљавање могу приступити ЦодерПад-овој онлајн платформи за решења за процену. Они омогућавају темељне тестове техничких и нетехничких вештина, дајући регрутерима јаснију представу о способностима кандидата.

Платформа је прилагођена кориснику и нуди многе функције, укључујући персонализована питања, изазове интерактивног кодирања, аутоматизовано тестирање и резултате, заштиту од варања, глобално оцењивање тржишта, елиминисање анксиозности теста кроз гејмификоване испитне сесије и још много тога.

Послодавци могу брзо да развију ефикасну процедуру запошљавања због једноставног креирања и разумевања захтева приликом евалуације. Корисници могу да дизајнирају сигурне, прецизне и прилагодљиве испите са ЦодерПад-ом тако да одговарају њиховим посебним захтевима за процену.

Врхунске карактеристике

 • Спроведите процену на основу 80+ унапред дефинисаних радних улога
 • Гамификоване тестне сесије су јединствен начин полагања испита
 • 3500+ питања кодирања у бази података
 • Подржано је око 60 технологија и оквира

Пружа низ карактеристика које га чине идеалном опцијом за предузећа, образовне институције и друге организације.

ТестЦандидатес

ТестЦандидатес даје организацијама брз и приступачан алат за процену способности кодирања кандидата. Веб страница нуди процене кодирања и тестове како би помогли регрутаторима да изаберу најквалификованије кандидате за упражњена места.

Испити процењују техничку стручност кандидата, разумевање и способност да функционише под притиском.

Послодавци могу брзо да одреде који тест кодирања је идеалан за кандидате за њихову фирму и донесу одлуку о запошљавању на основу информација уз помоћ својих детаљних извештаја и дубинске аналитике.

Платформа укључује огромну библиотеку тестова кодирања за језике као што су ЈаваСцрипт, Питхон, Јава и Ц# и покрива широк спектар технологија, од веб развоја до развоја мобилних апликација.

Врхунске карактеристике

 • Интуитивно извештавање за дубље разумевање вештина кандидата
 • Подаци су у потпуности у складу са ГДПР-ом и ИЦО сертификовани
 • Контролна табла са детаљним показатељима за анализу учинка
 • Интелигентна аутоматизација за позитивно искуство кандидата

Кандидати могу ефикасно да заврше тестове кода са јасним, једноставним интерфејсом и добију брзе повратне информације о свом учинку. Софтвер је дизајниран да понуди менаџерима за запошљавање и регрутерима детаљне информације које се могу користити за прецизну процену способности кодирања кандидата.

Елитебраинс

Елитебраинс је усмерен на то да потенцијалним запосленима пружи платформу да покажу своје вештине кодирања у сценарију из стварног света. Обезбеђује интерактивне проблеме кодирања који тестирају способност особе за брзо размишљање, решавање проблема и генерисање решења.

Његов циљ је да организацијама пружи тачну процену вештина кодирања кандидата — задаци на овој веб страници се крећу од једноставних проблема кодирања до тежих.

Испитима се оцењује оспособљеност кандидата у одређеној професији. Тестови су доступни за различите програмске језике, укључујући Ц++, Јава, Питхон и друге.

Тестови ће проценити њихове техничке способности, укључујући кодирање, решавање проблема и алгоритамско размишљање. Послодавци, регрутори и друге организације често користе ове испите да би проценили техничку способност кандидата за посао за различите позиције.

Поред тога, студенти могу да користе ове испите да процене своју техничку стручност и да се припреме за изгледе као што су послови.

Хацкерранк

Двадесет пет процената Фортуне 100 организација користи Хацкерранк. Ову платформу користи више од 3000 предузећа из различитих индустрија за процену потенцијалних запошљавања.

То је платформа која корисницима нуди туторијале, изазове и отворено кодирање како би помогла програмерима да усаврше своје способности и практикују своју уметност. Поред тога, веб локација пружа технолошким фирмама, ХР регрутерима и програмерима једноставан приступ за процену потенцијалних запослених и идентификацију најистакнутијих талената у овој области.

То је одличан начин да тестирате своје вештине кодирања у поређењу са колегама кодерима, а истовремено пружа прилику да покажете своје техничке вештине.

Он пружа изазове кода у распону од основних вежби програмирања до сложених алгоритамских питања, нудећи организацијама прилику да ангажују врхунске таленте. Алат помаже у регрутовању менаџера у доношењу избора на основу података о најбољим кандидатима.

Веб локација нуди разне материјале који помажу програмерима да се припреме за такмичења у кодирању и интервјуе. Поред пружања решења за техничке проблеме, Хацкерранк такође даје програмерима непроцењив ресурс за стручност кодирања.

Веб локација такође промовише сарадњу програмера и образовање путем форума и табеле са лидерима. Хацкерранк помаже у проналажењу и повезивању послодаваца и програмера.

Завршне речи

Иако се признаје да запошљавање захтева напорну процедуру и за анкетара и за подносиоца захтева, не постоји начин да се то заобиђе. Неке од горе описаних метода помоћи ће у управљању, смањењу стреса, убрзању и смањењу трошкова укупне процедуре запошљавања.

Затим можете погледати алате за процену пре запошљавања.