13 најбољих апликација за планинарење које ће помоћи сваком бекпекеру током планинарења и камповања

Планинарење и камповање су рекреативне активности на отвореном. Ако сте такође заинтересовани за планинарење, овај чланак је савршен за истраживање неких вредних планинарских апликација које ће вам помоћи током планинарења и кампова.

Планинарење је одличан начин да смањите стрес и повећате енергију. Штавише, провођење времена са природом може бити терапеутско и опустити ваш ум и тело. Дакле, не постоји други начин да истражите природу осим планинарења и камповања. Али у то време нисмо могли да занемаримо нагло променљиво време.

Штавише, да ли сте почетник у камповању, планинарењу или планинарењу? Да ли сте се изгубили и преплављени разноврсношћу доступних апликација за планинарење?

Дакле, овде ћемо истражити шта су апликације за планинарење и њихове предности. У овом чланку ћемо анализирати неке од најбољих апликација за планинарење које ће помоћи сваком бекпекеру током њиховог путовања.

Како паметни телефони и апликације за планинарење могу помоћи планинарима или планинарима?

Паметни телефони су данас постали витални део наших живота. Наш паметни телефон је помоћник који нас води у савладавању свакодневног живота.

Штавише, паметни телефони нам омогућавају да користимо апликације за планинарење за потребе паковања торби. Паковање торби је кључни корак приликом планирања планинарења и камповања. Ситуације током планинарења и камповања могу се нагло променити. Никад не знаш како се време може променити. Дакле, неопходно је спаковати торбу да бисте се суочили са лошијим условима.

Штавише, доступне су апликације за планинарење које вам омогућавају да спакујете све неопходне ствари, а да ништа не заборавите. Ове апликације за планинарење ће вам помоћи да се спакујете паметније, јер је правилан распоред ваших ствари од суштинског значаја приликом паковања. Они ће вас упутити како да се пакујете како бисте могли да путујете слободно и удобно.

Шта је тачно апликација за планинарење?

Апликације за планинарење на паметним телефонима су данас све више у употреби. Апликације за планинарење су корисне кад год планирате планинарење и камповање. Корисни алати укључују мапе стаза, ГПС навигатор за локацију и још много тога. Апликације за планинарење на паметним телефонима могу учинити ваше планинарење глатким, пријатним и безбедним.

Поред тога, укључивање апликација за планинарење у ваше паметне телефоне може вас заштитити у било којој несрећи.

Потребе за апликације за планинарење

Апликације за планинарење вам помажу да пронађете нове стазе за пешачење, да пратите свој напредак и дају вам безбедносне функције. Апликација вас инспирише да више истражујете природу. Можете чак и да изаберете места за пешачење и сачувате за касније на вашој листи.

Планинарске апликације су корисне за сваког планинара јер укључује функције као што су:

  • Навигација – Без приступа интернету, можете се ослонити на апликације за планинарење за навигацију.
  • Организација – Планинари могу прилагодити своје планове и места за пешачење у различите категорије.
  • Нове стазе – Ако желите ново место за истраживање, апликације за планинарење вам дају приступ претраживању планинарских места у вашој близини.
  • Прати ваш профил надморске висине – апликације за планинарење ће пратити ваш напредак и брзину током вашег пешачког путовања. Извештаји о праћењу ће вас мотивисати да добро пешачите.

На крају, али не и најмање важно, сигурност. Сигурносне функције су неопходна функција у апликацијама за планинарење. Неке апликације за планинарење омогућавају корисницима да поделе своју локацију са својим вољенима. Пре пешачења стазом, планинари би требало да преузму мапу ван мреже. Да би избегли било какав ризик, планинари морају бити добро припремљени и добро планирани.

  Поправи грешку 1310 Проверите да ли имате приступ том директоријуму

Како одабрати најбољу апликацију за планинарење?

Постоји много апликација за планинарење које су доступне на мрежи. Дакле, одабир најбољег ће потрајати неко време за истраживање. Имајте на уму да апликације које изаберете треба да прате минимум. Најважнији аспект апликације за планинарење је да треба да обезбеди ГПС праћење.

Осим тога, мора укључивати ГПС навигацију, информације о планинарењу и мапе. Међутим, помоћу ГПС навигације, апликација може да вас прецизније води на вашој пешачкој рути.

Поред тога, информације о местима за планинарење могу помоћи планинарима да оду за најбољим. Када су у питању мапе, офлајн карте су пожељније у односу на топографске карте. Човек може имати приступ мапама чак и без мобилних података.

Да ли тражите најбољу апликацију за планинарење коју ћете инсталирати за ваше следеће планинарење? Али са много апликација за планинарење, како бисте знали која је најбоља за преузимање? Овај чланак ће покрити неке од најбољих планинарских апликација за ваше пријатно и удобно путовање. Дакле, без икаквог будућег одлагања, пређимо на листу.

АллТраилс

Пажња планинарима, ова планинарска апликација је за вас. Било да сте почетник или стручњак, АллТраилс је најбољи за вас. Проналажење стаза за планинарење, бициклизам и трчање удаљено је само неколико кликова помоћу ове апликације.

Апликација такође прати информације о порасту надморске висине и локацији стазе. Премијум верзија ове апликације за планинарење укључује још много корисних функција. Штавише, АллТраилс је доступан и у Гоогле Плаи продавници и Апп Сторе-у.

Можете уживати у свим потребним функцијама у бесплатној верзији. Уз АллТраилс, дељење ваше локације, прилагођених мапа, рута и искустава је једноставно. Међутим, само неки планинари додају слике свог места за планинарење како би апликација била информативна.

Гаиа ГПС

Гаиа ГПС планинарска апликација првенствено има за циљ да планинаре учини безбрижним. Било да се ради о основним мапама или алатима за планирање, Гаиа ГПС својим корисницима нуди све што им може затребати током пешачења.

Плаћа се премиум верзија, што укључује коришћење апликације ван мреже. На пример, премиум верзија може да вас спаси од незгоде ако сте у планинама док планинарите и ваша мрежа је мртва. Поред тога, планинари могу лако да искористе ово из Гоогле Плаи продавнице или Апп Сторе-а.

Употреба Гаиа ГПС-а омогућава планинарима да прилагоде своје стазе и руте. Више од 300 мапа је доступно у онлајн и офлајн режиму. Штавише, апликација обавештава кориснике о наглој промени времена.

Спигласс

Апликација за планинарење и камповање Спигласс доступна је и у Гоогле Плаи Сторе-у и Апп Сторе-у. То је најбоља планинарска АР навигациона апликација. Напредни компас и ГПС навигација чине Спигласс основним алатом за сваког планинара.

Вредни алати као што су мапе, тактички ГПС, трагачи путних тачака, брзиномери, висиномери и многи други су упаковани у апликацију за планинарење Спигласс. Можете бесплатно преузети офлајн мапе без икакве борбе.

Штавише, Спигласс је свеобухватна апликација за планинарење коју планинар може лако да користи бесплатно. Поред тога, најнапреднији и најпрецизнији дигитални компас подиже ваше искуство планинарења. На крају, можете да учините своје планинарско путовање незаборавним тако што ћете сликати прекривене ГПС-ом и подацима о смеру.

Авенза Мапс

Авенза Мапс је најбоља бесплатна апликација за планинарење која је лака за коришћење на Андроид и иОС уређајима. Ово омогућава корисницима да користе уграђени ГПС на свом уређају да прате своју локацију на мапама. Међутим, милиони мапа су доступни у овој апликацији, омогућавајући корисницима да их прегледају.

Штавише, своју мапу можете прилагодити тако што ћете је прилагодити својим потребама или жељама. Можете пронаћи Авенза Мапс Плус и Про верзије које су доступне као годишње претплате. Рекреативци и планинари којима је потребно више могу користити плус и про верзије како би истражили неке напредне функције у апликацији.

  Како закључати Фацебоок профил

Планинарски пројекат

Апликација Хикинг Пројецт је компатибилна са иОС и Андроид уређајима и лако је доступна у Гоогле Плаи продавници и Апп Сторе-у. Апликација вас води на најбољи начин за тражење планинарења у вашој близини.

Заједно са штампаним мапама, апликација пружа информације о ГПС рутама, профиле надморске висине, интерактивне функције, фотографије и још много тога. Омогућава вам да наставите да ажурирате и додајете локацију нове стазе. Дакле, планинарима нису потребне никакве мобилне мреже за пренос података.

Штавише, проналажење стаза у вашој близини удаљено је само неколико кликова. Ова планинарска апликација обезбеђује корисницима срећно искуство стазе са много успомена. Најбољи део коришћења апликације Хикинг Пројецт је то што она нема уграђене рекламе за пружање изванредног корисничког искуства.

Гугл мапе

Апликација која не захтева представљање су Гоогле мапе. Алат за навигацију и мапу опште намене који вам помаже да истражујете оближња места. Многи од вас имају ову апликацију на свом паметном телефону. Апликација такође препоручује оближња места на основу ваших свиђања и трендова.

Корисници могу лако да прилагоде своју листу жеља и поделе је са својим пријатељима и породицом преко ове апликације на својим Андроид и иОС уређајима.

Планинари могу да контролишу своју приватност помоћу корисничког интерфејса који је једноставан за руковање. Међутим, све је бесплатно доступно на Гоогле мапама, од предвиђања саобраћаја у реалном времену до најкраћег пута до вашег одредишта.

Аутоматско преусмеравање на основу услова саобраћаја водиће вас током вашег путовања. Осим тога, планинари могу да претражују мапе ван мреже за навигацију без приступа интернету.

Далеко

Почните да планирате своју авантуру користећи веб апликацију засновану на претраживачу: ФарОут. Апликација је доступна за ваше паметне телефоне у Апп Сторе и Гоогле Плаи продавници.

Поуздано прикупљање података о испитивању од стране поузданих појединаца помаже планинарима да знају тачну локацију. Након почетног подешавања апликације, коришћење апликације ван мреже биће бесплатно. Употреба ван мреже укључује све функције навођења.

Доступне су детаљне тачке пута, укључујући детаље странице са фотографијама и описима. Такође можете да делите своју локацију за планинарење са својом заједницом. Планирајте своје планинарско путовање брзо, памтећи кључне смернице. Поред тога, можете бесплатно креирати своје прилагођене руте и мапе користећи алате за изградњу.

Цаирн

Цаирн је врхунска сигурносна апликација за планинарење доступна бесплатно. Апликација аутоматски обавештава ваш безбедносни круг ако касните током планинарења и камповања.

Стога је Цаирн међу најсигурнијим планинарским апликацијама које треба преузети. Најпопуларнија функција је дозвола за дељење своје локације са пријатељима и породицом. Можете добити брзи приступ инсталацијом преко Апп Сторе или Гоогле Плаи продавнице.

Апликација прати време потребно да завршите планинарење. На основу овог праћеног времена израчунава се ваш напредак. Бесплатна верзија укључује све основне функције које би апликације за планинарење требале да имају. Плаћена верзија има много напредних функција за зачињање ваших планинарења. Штавише, можете бесплатно испробати Цаирн најмање 30 дана.

ПеакВисор

Следећа сензација наше врхунске серије апликација за планинарење је ПеакВисор планинарска апликација. Користећи комбинацију препознавања слике и ГПС локације, ПеакВисор ће вас обавестити о најближем врху. Доступан је на иОС и Андроид уређајима.

Доступност 3Д мапа чини да осетите искуство планинарења чак и пре него што почнете. Ниједна интернет веза више никада неће бити разлог за престанак планинарења јер је Пеависор доступан и ван мреже.

Сваки детаљ који вам је потребан за вашу следећу планинарску авантуру може бити доступан ван мреже. Штавише, ПеакВисор описује све веће и мање планинске врхове широм света. Поред тога, подржава кориснике да поделе своја сећања са породицом и пријатељима.

  Како додати цртицу или тачкасти потез облицима и путањама у Пхотосхопу

Сеек би иНатуралист

Сеек би иНатуралист су дизајнирали Калифорнијска академија наука и Натионал Геограпхиц. Можете лако да идентификујете биљке и животиње на које наиђете током пешачења помоћу ове апликације помоћу камере и ГПС локације. Само постављањем слике, иНатуралист ће је скенирати и обавестити вас.

Осим тога, добићете детаљан опис врста и биљака.

Оно што ову апликацију чини јединственијом је кориснички интерфејс и доступност. иНатуралист је бесплатно доступан на иОС и Андроид уређајима. Да би охрабрила планинаре, ова апликација награђује планинаре за њихова достигнућа.

СкиВиев

СкиВиев је бесплатна апликација за планинарење која има много функција. За идентификацију планета, звезда и сазвежђа на ноћном небу, изаберите СкиВиев да буде ваш партнер. Апликација СкиВиев користи уграђени компас телефона за истицање астрономских објеката. Штавише, апликација вас обавештава и о догађајима посматрања звезда.

Поред тога, плаћена верзија такође нуди употребу у Аппле Ватцх-у и садржи много више функција. Заинтересовани планинари могу са лакоћом да имају апликацију на својим уређајима. Гледање у звезде пре изласка сунца или пешачења после заласка сунца чини планинарење незаборавним. Апликација је доступна бесплатно у Гоогле Плаи Сторе-у и Апп Сторе-у.

Комоот

Комоот тврди да је апликација број један на отвореном за планинарење и камповање. Све уобичајене функције, као што су планирање руте и навигација, за очекивати су, доступне. Иновативно и једноставно корисничко сучеље чини апликацију прилагођеном кориснику.

Комоот вам омогућава да претражујете локације стаза на основу ваше локације. Детаљан опис планинарских врхова заједно са превозом је такође доступан у апликацији.

Штавише, лако можете пронаћи савршену локацију за планинарење за своју авантуру помоћу Комоот апликације за планинарење. Офлајн доступност мапа вас држи на правом путу чак и када мобилни подаци нису доступни током пешачења. Додатно, апликација Комоот је доступна на обе платформе, тј. Андроид и иОС.

онКс Бацкцоунтри

онКс Бацкцоунтри је ултимативна апликација за ГПС планинарење и скијање ван мреже. Лако пронађите руте за руксак и скијашке туре користећи онКс Бацкцоунтри. Доживите стазу квалитета водича са навигацијом и у офлајн режиму. Поврх тога, апликација вам омогућава да видите пејзаж у 3Д за стварно искуство пре истраживања.

Функције као што су временска прогноза, прилагођене тачке пута, подаци о стазама и многе друге доступне су ван мреже. Дакле, нема потребе за бригом чак и ако нема интернета.

Функција проналажења и прилагођавања нове пешачке руте чини да се апликација истиче међу осталима. Поред тога, можете лако да искористите онКс Бацкцоунтри из Гоогле Плаи продавнице и Апп Сторе-а.

Напомена аутора

Све апликације за планинарење, као што је раније поменуто, савршене су да одговарају вашој листи захтева. Технологија може побољшати ваше искуство планинарења и камповања. Прво, морате да одлучите о својим захтевима јер ће вам то помоћи да разликујете све апликације за планинарење. Најважније, имајте на уму да изаберете онај који ради за вашу сигурност и удобност.

Закључак

Укратко, сви траже лакше и сигурније искуство планинарења. Међутим, апликације за планинарење су дизајниране за ову сврху. Данашња технологија може учинити планинарење и камповање забавнијим и авантуристичким. Поменули смо најбоље апликације за планинарење, посебно за почетнике.

Ако вам треба појашњење о апликацијама за планинарење, можете изабрати било кога са горе поменуте листе. Прођите кроз све битне карактеристике сваке апликације, а затим одлучите коју ћете изабрати. На крају, изаберите ону без које не можете најбоље доживети планинарење.

Такође можете истражити неке апликације за квалитет ваздуха да бисте проверили квалитет ваздуха око вас.