13 најбољих МДМ софтверских решења за мала предузећа до предузећа

Употреба мобилних уређаја се значајно повећала у последњих неколико година. А сада је тешко замислити живот без ових уређаја као што су паметни телефони, лаптопови 💻, таблети и тако даље.

Међутим, доношење мобилних уређаја и паметних телефона на радно место постало је норма међу запосленима. Али ово је забрињавајуће јер ови уређаји могу створити безбедносне рупе у вашој мрежи.

Слаби уређаји могу открити рањивости у вашој мрежи, а то је довољно да сајбер нападачи то искористе и хакују ваше важне и осетљиве пословне податке.

Као резултат тога, не само да можете изгубити поверење својих клијената, већ и ризиковати поштовање прописа и тешке казне.

Дакле, шта је решење?

Да ли би требало да ограничите своје запослене да доносе своје паметне телефоне и друге мобилне уређаје?

Апсолутно не.

Постоји добро решење за решавање овог проблема, а његово име је софтвер за управљање мобилним уређајима (МДМ).

Овај алат ће се побринути за безбедност уређаја у вашој мрежи и помоћи вам да управљате њима и надгледате их, тако да можете осигурати да нема безбедносних рупа због ових уређаја повезаних на вашу мрежу.

Овај чланак ће говорити о МДМ софтверу који ради на Аппле и Андроид уређајима, њиховим предностима и неким од најбољих МДМ алата доступних на тржишту.

Назив производа Главна карактеристикаАирДроид БусинессАндроид МДМ за даљинско управљање уређајима.КанђиСигурност, аутоматизација и управљање Аппле уређајима.СцалефусионКонтролишите Андроид, иОС, мацОС и Виндовс уређаје.МанагеЕнгинеМДМ за лаптопове, десктоп рачунаре, таблете, паметне телефоне и подршку за више оперативних система.ХекнодеЈединствено управљање десктоп и мобилним уређајима за различите платформе.Радни простор ОНЕ УЕМУправљање крајњом тачком за више ОС, укључујући безбедност, усклађеност и аутоматизацију.ИвантиСвеобухватно управљање крајњим тачкама за различите ОС са аутоматизацијом и безбедношћу.Јамф ПРОУправљање Аппле уређајима са аутоматизованим токовима посла, апликацијама и безбедношћу.МирадорЈедноставно управљање уређајем уз сигурност података, усклађеност и аутоматизацију.МеракиМДМ заснован на облаку за надгледање, обезбеђење и обезбеђивање мобилних уређаја.Симпле МДМБрзо и ефикасно управљање Аппле уређајима са изворним протоколима.Сопхос МобилеУЕМ решење за мацОС, Виндовс, Андроид и иОС уређаје са сигурношћу и лакоћом.ИБМ Сецурити МааС360Скалабилно даљинско управљање радном снагом, безбедност уређаја вођена вештачком интелигенцијом и обједињено управљање крајњом тачком.

Почнимо!

Шта је решење за управљање мобилним уређајима (МДМ)?

Управљање мобилним уређајима (МДМ) је софтверско решење које вам омогућава да управљате и обезбедите своје пословне податке и апликације које се користе на различитим мобилним уређајима у оквиру ваше мреже.

Он надгледа све паметне телефоне, лаптопове, таблете и мобилне уређаје који су распоређени на различитим оперативним системима и добављачима услуга.

Софтвер МДМ има за циљ искорењивање злоупотребе кључних информација уз оптимизацију безбедности и функционалности мобилних уређаја.

Главне карактеристике МДМ софтвера укључују:

 • Потпуно управљиво решење са праћењем 24/7
 • За аутоматизацију засновано на облаку
 • Даљинско конфигурисање, надгледање и приступ
 • Враћа и резервне копије
 • Заштита лозинком, стављање на беле и црне листе, шифровање, брисање, заштита од кршења података итд.
 • Евидентирање и извештавање

Које су предности МДМ софтвера?

Имплементација МДМ софтвера у вашој организацији доноси многе предности, као што су:

 • Безбедност: Штити вашу организацију од неовлашћеног приступа и спречава нападаче. Софтвер обезбеђује усклађеност и смањује друге ризике везане за безбедност.
 • Продуктивност: МДМ софтвер помаже да се побољша продуктивност ваших запослених јер можете да контролишете уређаје и стекнете бољу видљивост на њима
 • Аутоматизација тока посла: Коришћење услуга у облаку вам олакшава праћење и управљање уређајима и убрзава ток посла
 • Лако за удаљене раднике: МДМ софтвер чини га једноставнијим и безбеднијим за запослене који раде на даљину без цурења података или безбедносних ризика.

Сада је време да погледате неке од најбољих МДМ софтвера доступних на тржишту.

АирДроид Бусинесс

АирДроид Бусинесс Управљање мобилним уређајима (МДМ) је вишеструко награђивано Андроид МДМ решење дизајнирано да служи свим величинама и типовима предузећа. Управљање више уређаја на различитим локацијама представља изазов за многа предузећа. АирДроид Бусинесс МДМ решење пружа једноставан начин за даљинско управљање и надгледање Андроид-базираних уређаја преко јединствене платформе.

Његова МДМ решења подржавају управљање свим уређајима који раде на Андроиду, као што су телефони, ПОС, киосци и други прилагођени уређаји. Уз АирДроид Бусинесс, можете ефикасно да доделите уређаје одређеним групама, доделите дозволе, извршите даљински пренос датотека, регулишете смернице, управљате приступом апликацијама и надгледате подешавања уређаја. Омогућава свеобухватно управљање апликацијама које обухвата увођење, планирано издање и инсталације.

Његове врхунске карактеристике су даљинско надгледање и контрола, управљање безбедносном политиком, киоск, праћење локације и геоограђивање, АМС, токови посла и упозорења и пренос датотека који помаже организацијама у управљању Андроид уређајима од краја до краја.

Може се интегрисати са Гоогле Андроид Ентерприсе-ом да подржи компаније за решења за управљање мобилношћу предузећа да би прилагодила АирДроид МДМ решења без обзира на њихову пословну област. Корисници могу да управљају Гоогле Плаи апликацијама на уређајима регистрованим путем Андроид Ентерприсе методе.

Платформа нуди флексибилност у примени софтвера, омогућавајући компанијама да бирају између окружења заснованог на облаку или локалног подешавања на основу својих преференција за безбедност података и захтева инфраструктуре.

Доступне су три плаћене верзије софтвера: основна, стандардна и пословна, које одговарају различитим скалама примене. Међутим, пре куповине, имате прилику да испробате софтвер бесплатно за пробни период од 14 дана.

Канђи

Канђи специјализована је за безбедност и управљање Аппле уређајима, нудећи неупоредиве могућности у решењима за управљање. Ова платформа вам омогућава да без напора управљате читавим животним циклусом уређаја, комбинујући ефикасност и елеганцију на начин који га издваја од других Аппле МДМ решења.

Уз Кандји набавите аутоматизацију која штеди време и моћне алате за сваку фазу. Нуди индивидуализована подешавања и апликације и обезбеђује ваше уређаје тако што одржава потпуну видљивост статуса возног парка. Осигурава да користите најажурније верзије софтвера за добро вођење вашег пословања.

Искористите робусну кутију алата конфигурационих профила и аутоматизације да поједноставите свакодневно одржавање возног парка. Можете да интегришете свој технолошки скуп са Кандји-јевим могућностима умножавања. Ова Аппле МДМ платформа делује као стручњак који зна о Аппле екосистему како би се задовољила модерна предузећа.

Кандји нуди прилагођене цене на основу типа плана и броја управљаних корисника. За додатне информације, затражите прилагођену понуду директно од Канђија.

  Направите извештај о инциденту за неколико минута помоћу ових шаблона

Сцалефусион

Сцалефусион је интуитиван, моћан и без напора Андроид МДМ софтвер који се користи за контролу и видљивост тима. Помаже вам да управљате, надгледате и обезбеђујете све уређаје, било да су у власништву запослених или предузећа, са пословним подацима.

Убрзајте продуктивност запослених управљањем Андроид крајњим тачкама у пословном окружењу које укључује таблете и паметне телефоне. Ово ће вам помоћи да побољшате видљивост вашег пословања и трансформишете операције на првој линији кроз уграђене уређаје у возилима и робусне уређаје.

Долазећи до управљања иОС уређајима, можете понудити најбоље уређаје у класи својим запосленима и искористити снагу иПад-а и иПхоне-а за своје пословање. Подржава Аппле Бусинесс анд Сцхоол Манагер и нуди стављање на црну и белу листу, прилагођено оптерећење, вишеструки и појединачни режим киоска апликација, управљање Апп Сторе-ом и још много тога.

Сличне понуде су обезбеђене у мацОС и Виндовс 10 управљању уређајима са додатним функцијама као што су безбедност Гатекеепер и Фиреваулт, родитељски надзор, филтрирање садржаја, прилагођена подешавања, Виндовс заштита информација, БитЛоцкер шифровање и робусни увиди.

Дајте снагу својој радној снази помоћу познатих уређаја и омогућите им даљински рад и учење. Ово МДМ решење брине о свему, од доделе уређаја и надгледања до ажурирања. Нуди брзу регистрацију у року од 15 минута, заједно са предностима даљинског решавања проблема, заказивања задатака, упозорења и извештаја, и пружа ширу видљивост на вашим крајњим тачкама.

Неки начини уписа за уређаје у МДМ-у су засновани на е-пошти, на Андроид без додира, на РОМ-у, базирани на УРЛ/КР коду, базирани на Гоогле Воркспаце-у, базирани на ИМЕИ-у, базирани на Оффице 365, Виндовс аутопилот, Аппле ДЕП, итд. Они нуде широке безбедносне политике које омогућавају ИТ и администраторима да спрече цурење података и да их чувају.

Можете добити и друге функције као што су политике лозинки, СафетиНет атестација, конфигурација Ви-Фи подешавања, контроле снимања екрана, заштита од фабричких подешавања, ограничења дељења података и још много тога. Такође можете да инсталирате неке интерне апликације тако што ћете отпремити ИПА датотеке, ПЛист везе, АПК датотеке, МСИ датотеке или УВП датотеке у Сцалефусион продавницу.

Без икакве интервенције крајњег корисника, можете да објављујете, ажурирате или бришете апликације. На одабраним Виндовс 10 и Андроид уређајима ОЕМ-а, можете брзо да решите проблеме, смањите време застоја помоћу пребацивања и извршите потребне радње у огледалу.

Њихов почетни план кошта 2 УСД по уређају месечно.

МанагеЕнгине

Мобиле Девице Манагер Плус је опсежно МДМ решење дизајнирано да вашој корпоративној радној снази пружи моћ мобилности и побољша продуктивност запослених без игнорисања безбедности. Омогућава вам да управљате лаптоп рачунарима, десктоп рачунарима, таблетима, паметним телефонима и различитим оперативним системима као што су Андроид, Виндовс, Цхроме ОС, мацОС и иОС.

Поред тога, можете се лако пријавити и аутентификовати за корпоративне уређаје и БИОД. Можете лако да користите интерфејс и интуитивну контролну таблу и да конфигуришете профиле да бисте омогућили политике за ВПН, Ви-Фи и друге параметре. Поред тога, гледајте и контролишите уређаје на даљину и брзо решавајте проблеме.

Дистрибуција апликација и управљање продавницама и интерним апликацијама за Андроид, мацОС, иОС, итд., олакшава се са овим решењем. Такође можете да одржите интегритет својих података на уређајима тако што ћете одвојити радне профиле организације и личне профиле. Поред тога, управљајте лиценцама апликација на уређајима и преузимајте детаље о апликацији.

Можете да лоцирате уређаје и обришете податке на даљину како бисте осигурали безбедност података у случају крађе/губитка и лако открили и пријавили неусаглашене и високоризичне уређаје. Дозволите корисницима дозволе и прилагодите приступ корпоративним налозима да бисте заштитили своју мрежу предузећа.

Заштитите корпоративну е-пошту ограничавањем приступа одобреним налозима и апликацијама и интеграцијом са Азуре и Оффице 365. У међувремену, то ће вам помоћи да безбедно сачувате и прегледате документе, подесите аутоматска ажурирања, спречите апликације трећих страна да праве резервне копије и приступе дистрибуираним документима.

Доступан је у три издања: БЕСПЛАТНО, Стандардно и Професионално. Бесплатни план може да функционише за мала предузећа, или можете изабрати друга издања почевши од 495 УСД за 50 уређаја.

Хекноде

Хекноде нуди обједињено управљање десктопом и мобилним уређајима које многа предузећа воле да користе. Управљајте скоро свим платформама и уређајима као што су иОС, Андроид, Виндовс, мацОС, твОС и Фире ОС. За иОС добијате функције као што је Аппле ДЕП које вам помажу да бежично конфигуришете своје уређаје за аутоматску регистрацију у МДМ.

Они такође нуде Аппле ВПП који вам омогућава да уштедите трошкове помоћу иОС апликација, ефикасног управљања апликацијама, веб филтрирања, поред закључавања иОС киоска, конфигурисања и ограничења. За Андроид, нуди интеграцију са Сони, Самсунг Кнок, ХТЦ, Зебра, Хуавејем и још много тога. Омогућавају вам да безбедно омогућите БИОД уз регистрацију без додира, подршку за робусне носиве уређаје и телевизоре, закључавање Андроид киоска и безбедно прегледање.

За Виндовс, можете да управљате својим телефонима, рачунарима, лаптоповима и таблетима користећи један портал, уживате у Битлоцкер безбедности, праћењу локације и даљински подешавате е-пошту, Ви-Фи и АцтивеСинц. За мацОС добијате примену обима, лозинке и удаљена закључавања, брзу ОТА регистрацију и још много тога.

За твОС, добијате сигуран Аирплаи са закључавањем лозинком, подешавањем Ви-Фи мрежа, аутоматском пријавом и екраном конференцијске собе како бисте спречили стримовање неприкладног садржаја на екрану. За Фире ОС добијате закључавање киоска, даљински преглед и контроле, безбедност на више нивоа, даљинске конфигурације, управљање апликацијама и континуирано праћење.

Такође можете да подесите каталоге за апликације, онемогућите функције бежично, повећате продуктивност запослених и још много тога са различитим уређајима. Додајте спољне апликације и интерне апликације и безбедно примените пословне апликације на уређајима запослених и са лакоћом управљајте нижим нивоима и надоградњама.

Добијте обавештење за инсталацију апликација са црне листе и можете да онемогућите непотребне апликације. Поред тога, можете да направите листу апликација и дозволите корисницима да инсталирају апликације неопходне за њихову употребу. Можете да управљате приступом, дозволите корисницима да отворе садржај у апликацији Хекноде, распоредите датотеке на било који уређај и осигурате безбедност садржаја.

Можете да управљате својим корпоративним подацима, да их заштитите, шифрујете, па чак и да их закључате помоћу МДМ апликације. Осим тога, обезбедите своје прегледање, дигитално поједноставите управљање натписима, а такође контролишите подешавања периферије. Осим предузећа, можете имати и родитељски надзор како бисте пазили на уређаје ваше деце.

У међувремену, можете лоцирати и пратити уређаје са подацима у реалном времену. Управљајте трошковима преко уређаја на различитим корпоративним плановима, ограничите употребу података након одређених ограничења и блокирајте апликације које се не користе да прогутају пословне планове података.

  Како попунити текст сликом у Пхотосхопу

Искористите 30-дневну бесплатну пробну верзију за одабир било којег плана почевши од 1 УСД по уређају/месечно, који садржи основни киоск и основни МДМ пакет.

Радни простор ОНЕ УЕМ

Побољшајте корпоративну безбедност и смањите трошкове са Радни простор ОНЕ УЕМ. Помоћи ће вам да управљате животним циклусом крајњих тачака за Андроид, иОС, мацОС, Виндовс 10, Цхроме ОС, Линук и Распберри Пи. Можете побољшати продуктивност запослених пружањем безбедног и неометаног приступа апликацијама, било да се ради о мобилном уређају, десктопу, виртуелном или заснованом на СааС-у.

Управљајте каталогом, календаром, контактима, е-поштом, веб прегледачем, садржајем, белешкама и још много тога. Уз помоћ платформе радног простора вођене интелигенцијом, можете аутоматизовати све процесе да бисте побољшали искуство запослених, пружили вредне увиде и проактивно управљање уређајима и робусну безбедност.

Поред тога, добијате детаљне политике усклађености и условни приступ да бисте заштитили своје податке и одмах омогућили уклањање безбедносних претњи без употребе руку. Оптимизујте управљање животним циклусом оперативног система за десктоп рачунаре, поједноставите примену, поједноставите испоруку апликација, обезбедите безбедност највишег нивоа и аутоматизујте закрпе.

ВМваре-ов Фреестиле Орцхестратор је дизајниран за напредне ИТ администраторе како би им омогућио да управљају својим радним простором користећи платформу засновану на платну, укључујући кориснички интерфејс превуци и испусти. Као резултат тога, администратори могу логички да изграде робусне токове посла како би смањили ИТ трошкове и додали интелигенцију и флексибилност уз аутоматизацију.

Они нуде робустан АПИ оквир за подршку корпоративних услуга, система, апликација, садржаја и идентитета. Они обезбеђују МС Оффице 365 са условним политикама и МАМ-ом. Пронаћи ћете јединствени каталог апликација за приступ било којој апликацији доступној на било ком уређају. Поред тога, његова функција даљинског брисања помаже вам да уклоните поверљиве и осетљиве податке у било ком тренутку.

Иванти

Иванти представља комплетно управљање крајњим тачкама за Виндовс, мацОС, иОС, Андроид и ИоТ. Нуди само једну платформу на којој можете управљати свим својим уређајима и корисничким профилима. Помаже вам да консолидујете радни простор и управљање крајњим тачкама, поједноставите процесе управљања и задовољите очекивања корисника.

Иванти је поуздан, доказан софтвер за управљање крајњим тачкама са корисничким профилом који вам помаже:

 • Визуелизирајте све што долази на вашу мрежу,
 • Смањите стрес уз боље перформансе пријављивања,
 • Интегришите акције са ИТ решењима.
 • Аутоматизујте испоруку софтвера или апликација

Уз Иванти Неуронс, можете да решите проблеме и персонализујете радне просторе, управљате корисничким профилима, пратите све користећи контролне табле и извештаје и обезбедите свој уређај са једног места једноставним радњама и смерницама.

Добијајте стална ажурирања да бисте стално ажурирали крајње тачке како бисте избегли безбедносне претње, закрпе апликација итд. Можете одржавати групу корисника и дозволити им да доживе продавницу апликација која им помаже да аутоматски преузимају софтвер на своје уређаје.

Откријте софтвер на корпоративним уређајима и нормализујте податке што резултира бољим извештавањем. Осим овога, добијате толико других функција као што су откривање без агената и агента, управљање напајањем, Кстрацтион за брзу контролну таблу која има унапред уграђене конекторе, постављање контејнера и још много тога.

Јамф ПРО

Заштитите и управљајте својим иПхоне, Мац, иПад, ТВОС уређајима помоћу Јамф ПРО са било ког места. Обезбедите алате који су потребни вашим запосленима или ученицима да имају боље искуство на послу или у учионици. Јамф ПРО је Аппле МДМ решење дизајнирано да вам омогући да аутоматски управљате својим уређајима и подстакнете креативност и продуктивност крајњих корисника.

Омогућите корисницима да с лакоћом искусе нулти додир, па чак и да управљају вашим уређајем тако што ћете конфигурисати профиле, користећи скрипте и смернице за прилагођавање уређаја за боље искуство. Можете купити групне апликације и изабрати метод примене који их чини аутоматски доступним или користити самоуслужни каталог.

Пре него што ставите апликације у руке корисника, унапред конфигуришите апликације са подешавањима која су кориснику потребна. У међувремену, можете прикупљати податке о безбедности, софтверу и хардверу са Аппле уређаја. Након тога, креирајте извештаје, упозорења и лиценце за управљање софтвером, као и евиденцију о гаранцији.

Коначно, користите одговарајући инвентар за аутоматизацију текућег управљања. Можете дозволити корисницима да приступе вашој продавници апликација, инсталирају апликације, ажурирају их и одржавају своје уређаје без икакве службе за помоћ. Заштитите своје Аппле уређаје помоћу безбедносних функција као што је Јамф ПРО заједно са Јамф Протецт.

Управљајте подешавањима и конфигурацијама и такође ограничите сумњиви софтвер. Узмите бесплатну пробну вожњу софтвера и ако је ово онај за који мислите да морате да идете са њим, изаберите план за своје Аппле уређаје почевши од 3,33 УСД месечно по уређају.

Мирадор

Одаберите интелигентнији и сигурнији начин управљања свим значајним ОС уређајима Мирадор МДМ софтвер. Можете да почнете да га користите за неколико минута и да ефикасно управљате својим корпоративним уређајима са једне платформе.

Мирадоре вам помаже да одржите безбедност података и уређаја заједно са усклађеношћу у целој организацији. Лако је шифровати поверљиве податке, применити безбедно закључавање екрана и шифре, одвојити личну и пословну употребу и спречити нежељену употребу апликација.

Уз Мирадоре, можете да контролишете коришћење корпоративних уређаја, даљински инсталирате конфигурације за уређаје, приступате извештајима, контролним таблама и управљате употребом апликација. Можете чак и да подесите своје уређаје у режиму киоска и управљате апликацијама на начин који помаже корисницима да користе само прави софтвер.

Уклоните, поставите на белу/црну листу и примените апликације заједно са управљањем софтверским лиценцама. Можете чак и своје време дозвољавајући да се ручни задаци обављају аутоматски, као што су конфигурације уређаја и регистрације. Осим тога, можете да подесите које апликације, датотеке и подешавања треба да се користе аутоматски да би се испунили одређени услови са њиховим пословним смерницама.

Почните да обезбеђујете податке и уређаје са лакоћом и испробајте све функције са пробним периодом од 14 дана. Након тога, идите са бесплатним или плаћеним планом почевши од 1,5 УСД месечно по уређају.

Мераки

Искористите предности МДМ-а заснованог на облаку за надгледање, обезбеђење и обезбеђивање свих мобилних уређаја Мераки. Региструјте своје уређаје и додајте кориснике динамички док се повезују са вашом мрежом. Можете да примените ВПН конекцију и бежична подешавања, гурате садржај и апликације и ограничите употребу на основу корисничких група.

Пратите и лоцирајте мобилне и лаптоп уређаје са било ког места и приступите видљивости безбедносног положаја, здравља уређаја, хардвера и софтвера за читав низ уређаја. Поред тога, обезбедите безбедност организације од уређаја до мрежних смерница.

Заштитите своје пословне податке и уређаје помоћу даљинског брисања предузећа, интегрисане контроле приступа мрежи и спровођења шифровања. Такође можете да шифрујете саобраћај између приступне тачке и уређаја корисника.

Мераки нуди једноставну интеграцију системских менаџера у вашу мрежу тако да можете имати више сигурности, видљивости и контроле уређаја. Можете ићи на пробну верзију софтвера пре него што одаберете план.

  Како тестирати брзину интернета

Симпле МДМ

Контролишите и управљајте својим Аппле уређајима и увек будите у току са ажурирањима Симпле МДМ. Користи изворне Аппле протоколе тако да можете тачно да знате шта добијате без потребе за софтверским клијентом. Њихови купци их воле јер су брзи у надгледању, ажурирању, обезбеђивању и лиценцирању својих уређаја.

Ово Аппле МДМ решење подржава апликације за предузећа, продавнице апликација и Б2Б апликације. Да бисте аутоматски применили инсталационе пакете и апликације, све што вам је потребно је само један клик. Дозволите својим корисницима да искусе самопослуживање за ваше мацОС уређаје и никада не изгубе податке између надоградњи или због потенцијалних проблема. Само наведите своју адресу е-поште и Аппле ИД да бисте подесили свој налог у року од минут.

Ваши пословни уређаји се аутоматски региструју током укључивања захваљујући Аппле-овом ДЕП-у и подржавају БИОД подешавање путем СМС-а, веб везе, е-поште, КР кода и Аппле конфигуратора. Можете имати много више безбедносних функција као што је 2ФА, омогућавање изгубљеног режима без Аппле ИД-а, депоновање лозинки фирмвера и кључева ФилеВаулт.

Такође можете пратити тренутну локацију уређаја, насилно откључати све уређаје, онемогућити сумњиве иОС функције и још много тога. Осим тога, можете чак да конфигуришете веб садржај и глобални ХТТП прокси филтер, користите свој уређај у режиму једне апликације, блокирате Аппле ИД, онемогућите уклањање апликације, присилно ажурирате иОС и још много тога.

Изаберите свој план почевши од 3 УСД по уређају месечно након 30-дневне бесплатне вожње.

Сопхос Мобиле

Сопхос Мобиле помаже почетницима и предузећима да потроше минималан труд и време на обезбеђивање и управљање мобилним крајњим тачкама. То је безбедно и једноставно решење Унифиед Ендпоинт Манагемент (УЕМ) које вам омогућава да управљате мацОС, Виндовс 10, Андроид и иОС уређајима.

Са Сопхос Мобиле, можете осигурати да нема губитка пословних података или било каквог ризика од малвера. Можете повећати своју продуктивност тако што ћете омогућити корисницима да безбедно раде како желе на било ком уређају. Ово решење пружа једноставан начин за управљање, одржавање и конфигурисање ваших уређаја.

Можете да инсталирате, прегледате или уклоните апликације у складу са вашим пословним захтевима из продавнице апликација за предузећа. Поред тога, можете да контролишете своје апликације тако што ћете их ставити на белу и црну листу, а можете и да конфигуришете МС Оффице 365 апликације. Сопхос Мобиле вам омогућава да обезбедите корпоративне и личне уређаје уз мање напора.

Корисници могу донети своје личне уређаје и пријавити своје уређаје преко самоуслужних флексибилних портала. Такође можете ресетовати лозинке без икаквог учешћа ИТ-а. Администратор ће имати пун приступ корпоративном садржају у апликацијама безбедног радног простора. Исто тако, можете заштитити и контролисати пословне податке и е-пошту без ометања приватности корисника.

Узмите демо на мрежи, започните БЕСПЛАТНУ пробну верзију или сазнајте цене по уређају да бисте почели да користите водеће УЕМ решење.

ИБМ Сецурити МааС360

Витх ИБМ Сецурити МааС360, можете безбедно да заштитите уређаје, заштитите своје податке и обезбедите одлично корисничко искуство док брзо повећавате своју удаљену радну снагу. Софтвер оптимизује примену носивих уређаја у великом обиму помоћу решења за управљање уређајима вођена вештачком интелигенцијом.

Помаже у изградњи стратегија нултог поверења за сигурност садржаја широм ИоТ мрежа како би се заштитили мобилни корисници од претњи инфилтрације или напада сметњи. Уштедите време на задацима управљања предузећем без угрожавања континуитета пословања коришћењем контекстуалних увида из аналитике коју омогућава вештачка интелигенција (АИ).

Овај награђивани софтвер пружа заштиту на нивоу предузећа која открива и отклања претње међу вашим корисницима, уређајима, апликацијама, подацима и мрежама. Дизајниран је тако да се без напора прилагођава постојећој инфраструктури за лаптопове, десктоп и мобилне уређаје, као и ИоТ и робусне технологије.

Лако подесите уређаје ваше компаније за неколико минута и искористите повећани повраћај улагања. Према студији коју је спровео Форрестер ТЕИ, поврат инвестиције је 183% током 3 године. ИБМ Сецурити МааС360 управља са преко 10 милиона уређаја.

Поседује једину УЕМ (унифиед ендпоинт манагемент) платформу интегрисану са Ватсон АИ, пружајући контекстуалне безбедносне увиде у целој организацији. Можете да одобрите безбедан приступ ресурсима компаније са било ког уређаја без коришћења ВПН-а или угрожавања стандарда управљања идентитетом путем овог јединственог решења крајњих тачака.

Са преко 100 пословних партнера и вишеструким могућностима управљања уређајима, ово решење омогућава лакшу контролу иОС, Андроид, Виндовс и иПадОС уређаја у корпоративним подешавањима. Са једне конзоле, можете брзо да управљате нивоима приступа, откривате рањиве апликације и закрпите их у складу са тим, конфигуришете појединачна подешавања инсталације и додајете апликације – све са импресивним смањењем времена конфигурације уређаја од 85%, заједно са смањењем времена подешавања корисника за 90%. !

Софтвер има бесплатну пробну верзију, а затим можете лако да надоградите на један од његових шест планова који најбоље одговара потребама ваше организације.

Како бирате најбоље софтверско решење за МДМ?

На тржишту је тренутно доступно много МДМ решења, а избор правог за вашу организацију је вероватно изазован задатак, али праћење неколико виталних параметара ће вам сигурно помоћи да добијете најбоље за вашу организацију.

 • Предложено МДМ решење мораће да се уклопи у сложеност око различитих окружења која компанија можда већ користи, као што су локална, цлоуд или хибридна.
 • Уштеде могу доћи захваљујући могућностима самоизлечења и аутоматским безбедносним закрпама, између осталих функција које на крају смањују ТЦО (укупни трошак власништва).
 • Активности усклађености са смерницама морају да добију увид у статус уређаја уз видљивост примене.
 • Решење би требало да понуди основни приступ прегледима корисника и уређаја, безбедносним евиденцијама и праћењу усклађености ради брже ревизије, заједно са брзим процедурама за реаговање на инциденте.
 • Опоравак је лак ако софтвер нуди флексибилне опције укључивања, укључујући самоупис и аутоматизацију, што уклања административно оптерећење поред повећања самопоуздања корисника без додатне обуке.
 • Приказ управљаних крајњих тачака у једном окну помаже да постане могућ поред неуправљане крајње тачке, помажући ефикасности администрације и све више поједностављујући сложеност.
 • Решења за управљање залихама могу лако да одржавају уређаје и кориснике на једној конзоли.
 • Софтверско решење би такође требало да помогне у безбедном складиштењу података које прати усаглашеност са прописима као што су ХИПАА, ПЦИ ДСС, НИСТ, СОЦ 2 или ИСО 27001.

Одаберите идеалан софтвер који подржава ваше уређаје кроз различите нивое, опсежне уговоре о нивоу услуге (СЛА) и доступност у више региона и језика.

Закључак

Безбедност је значајна брига за вашу организацију и морате је увек имати на уму кад год доносите било какву пословну одлуку. Не дозволите мобилним уређајима као што су паметни телефони, лаптопови и таблети да отворе безбедносну рањивост за вашу организацију.

Уместо тога, заштитите их помоћу МДМ софтвера који сам поменуо горе и једноставно почните да њима управљате и контролишете их.