13 најновијих ажурирања са ГитХуб Цопилот-а

Прошло је годину дана откако је ГПТ изазвао Ген револуцију и започео нову еру иновација у пословању и софтверском инжењерингу. ГитХуб Цопилот је описан као први светски програмер у паровима, који нуди велики језички модел за програмере.

У овом чланку ћемо разговарати о најновијим унапређењима и ажурирањима са ГитХуб-а.

Шта је ГитХуб Цопилот

ГитХуб Цопилот је алатка за довршавање кода заснована на вештачкој интелигенцији коју је развио ГитХуб у сарадњи са ОпенАИ. Дизајниран је да помогне програмерима пружањем предлога и аутоматског довршавања док пишу код.

Стекао је огромну популарност, са преко 1 милион плаћених корисника у 190 земаља. Цопилот је учинио програмере 55% продуктивнијим у кодирању, што је највећи пораст продуктивности икада виђен у првој години алата за програмере. Користе га различите организације, укључујући компаније Фортуне 500.

Цопилот има за циљ да демократизује приступ развоју софтвера, чинећи вештачку интелигенцију и природни језик доступним широј публици. Он трансформише начин на који се развија софтвер и како се идеје претварају у код.

Најновија побољшања и ажурирања са ГитХуб-а:

Цопилот Цхат

Цопилот Цхат је функција интегрисана у ГитХуб.цом платформу, омогућавајући програмерима да имају контекстне разговоре и интеракције везане за код и развојне задатке. Цопилот Цхат на ГитХуб-у олакшава сарадњу међу програмерима који раде на истим репозиторијумима или пројектима. Омогућава комуникацију у реалном времену унутар ГитХуб интерфејса.


Извор слике: ГитХуб

Програмери могу да користе Цопилот Цхат да дискутују и дају повратне информације о захтевима за повлачење, што олакшава преглед и прецизирање промена кода. Цопилот Цхат је интегрисан у развојни радни ток и побољшава продуктивност помоћу команди косих црта, паметних акција и ћаскања на линији.

Програмери могу да користе Цопилот Цхат да захтевају и дају објашњења делова кода, што олакшава разумевање сложених структура кода или промена које су направили други чланови тима.

  Зашто и како обезбедити АПИ крајњу тачку?

Цопилот Цхат може да предложи радње или да обезбеди исечке кода на основу разговора. На пример, може да понуди решења за проблеме везане за код или да генерише код на основу команди природног језика.

Цопилот Цхат је неприметно интегрисан у ГитХуб интерфејс, што га чини погодним алатом за комуникацију унутар платформе без потребе за пребацивањем на спољне алате за размену порука или сарадњу.

Овај алат је дизајниран да вам помогне да пронађете тајне које не прате обрасце, као што су лозинке ускладиштене у контроли извора, које су биле узрок неких од најскупљих експлоатација у последњих неколико година.

Као што сви знамо, два најизазовнија проблема у компјутерској науци су именовање ствари и регуларни изрази. Да бисте ово решили, копилот вам је олакшао писање сопствених прилагођених образаца помоћу нашег новог помоћника за регуларне изразе који покреће вештачка интелигенција. Све ове функције ће бити укључене у ГитХуб Адванцед Сецурити ваше компаније.

Употреба прилагођених образаца и регуларних израза је неопходна за идентификацију и заштиту осетљивих информација у коду. Помаже у идентификацији потенцијалног цурења података или безбедносних пропуста повезаних са погрешним руковањем осетљивим подацима.

Ови прилагођени обрасци могу бити интегрисани са ГитХуб-овим алатима за сигурносно скенирање да би се идентификовали и означили инстанци осетљивих података у репозиторијумима кода, побољшавајући безбедност кода и приватност података.

Аутоматска поправка код скенирања

ГитХуб Цопилот може помоћи у проналажењу и поправљању сигурносних пропуста. Иако текст не улази у велике детаље, ево општег објашњења како ГитХуб Цопилот може помоћи у проналажењу и адресирању сигурносних пропуста:

ГитХуб Цопилот може бити интегрисан са алатима за анализу кода и безбедносно скенирање. Ови алати могу аутоматски да идентификују уобичајене безбедносне пропусте у коду, као што су СКЛ ињекција, скриптовање на више локација (КССС) или излагање осетљивим подацима.

Када се открије рањивост, ГитХуб Цопилот може дати предлоге и препоруке кода за решавање безбедносног проблема.

Када се идентификује безбедносна рањивост, Цопилот може предложити измене кода да би се решио проблем, што се назива аутоматско исправљање скенирања кода. Ови предлози могу укључивати измене провере ваљаности уноса, дезинфекције података или образаца кода за које се зна да уводе рањивости.

  Како преименовати датотеку у одредишном директоријуму

Цопилот-ови предлози имају за циљ да обезбеде безбедне обрасце кода и праксе за спречавање безбедносних рањивости. ГитХуб Цопилот може помоћи у промовисању најбољих безбедносних пракси током процеса развоја. Може предложити смернице за безбедно кодирање, препоручити коришћење безбедносних библиотека и дати смернице о томе како да се поштују принципи безбедног кодирања.

Ћаскање на мобилној апликацији

ГитХуб је постављен да интегрише функцију Цопилот Цхат у мобилне апликације и за Андроид и иОС, пружајући програмерима погодност коришћења његових робусних могућности у покрету. Ово побољшање обезбеђује беспрекорно искуство кодирања за програмере, без обзира на њихову локацију.


Цопилот Цхат

Цопилот Цхат

Цопилот Цхат

Интеграција копилота са ГитХуб-ом

Цопилот је сада интегрисан у ГитХуб, омогућавајући програмерима да искористе његове могућности директно у ГитХуб платформи. Може помоћи у генерисању захтева за повлачење, писању ПР описа и пружању објашњења за код у захтевима за повлачење.

ГитХуб Адванцед Сецурити скенирање кода нуди аутоматске исправке за безбедносне проблеме.

Интеграција копилота са уређивачима кода

ГитХуб Цопилот има дубоку интеграцију са Висуал Студио Цоде, једним од најчешће коришћених и веома цењених уређивача кода. Пружа предлоге кода, аутоматско довршавање и помоћ у оквиру ВС кода.

ГитХуб Цопилот је такође интегрисан у Мицрософтов Висуал Студио, чинећи га доступним програмерима који користе ово интегрисано развојно окружење (ИДЕ).

Такође, ГитХуб Цопилот је постао доступан у ЈетБраинс ИДЕ-овима као што су ВебСторм, ПиЦхарм и други.

ГитХуб Цопилот радни простор и интеграција

Истраживачки тим на ГитХуб Нект-у је представио ГитХуб Цопилот Воркспаце који покреће АИ, платформу дизајнирану да помогне програмерима у претварању својих идеја у код. Овај нови развој представља ГитХуб-ово текуће истраживање и иновације у области развоја софтвера.

Цопилот Воркспаце је описан као алат за колаборативно кодирање и комуникацију у целој организацији. Може да интегрише информације из различитих алата и услуга као што су базе података, ознаке функција и АПИ-ји.

Корисно за објашњење кода

ГитХуб Цопилот може помоћи програмерима да објасне и разумеју сегменте кода. У датом примеру, Аллисон користи Цопилот да захтева објашњење одређеног одељка кода.

  7 начина да поправите ВхатсАпп који не синхронизује контакте на Андроиду

Цопилот Цхат у оквиру ГитХуб-а може да пружи детаљна објашњења кода, разбијајући сложене делове на разумљивије делове.

Ова функција је посебно корисна за прегледе кода и колаборативни развој, где помаже у разумевању и разјашњавању промена кода које су направили други програмери.

Цео видео можете погледати овде:

ГитХуб Универсе

Креирање тестног кода

Можете укључити тестове јединица да бисте осигурали квалитет кода уз помоћ Цопилота. Као што знамо, тестирање кода пре спајања је важно за сваког програмера, Цопилот ће за нас променити игру.

Можемо да користимо Цопилот да генеришемо тест пакет за одређену компоненту, а Цопилот обезбеђује неопходан тестни код.

Генерисање документације

ГитХуб Цопилот може помоћи у генерисању документације кода. У примеру, Томас помиње коришћење акције Цопилот за генерисање документације за функцију кода.

Ова функција поједностављује процес креирања документације кода, осигуравајући да је кодна база добро документована, што је кључно за одржавање кода и сарадњу.

Опис кода за урезивање

Текст сугерише да Цопилот може помоћи у креирању описа за урезивање. То имплицира да Цопилот може помоћи у писању смислених и дескриптивних порука урезивања када програмери уносе промене кода.

Јасне и информативне поруке урезивања су неопходне за контролу верзија и разумевање историје промена у бази кода.

Цопилот Ентерприсе

ГитХуб Цопилот је побољшао ефикасност програмера за 55% служећи као функција аутодовршавања у ИДЕ-у. Претходне цене остају непромењене и за појединце и за организације, уз цену 10 и 19 долараредом.

Сада ГитХуб покреће Цопилот за предузећа, функцију дизајнирану да помогне тимовима у навигацији базама кода, генерисању документације, нуђењу персонализованих предлога и убрзању прегледа захтева за повлачењем.

Ова функција би требало да буде широко доступна од фебруара 2024. године, уз месечну претплату од 39 УСД по кориснику.

Партнерски програм ГитХуб Цопилот

Партнерски програм ГитХуб Цопилот удружује снаге са више од 25 лидера у индустрији, укључујући Датастак, ЛаунцхДаркли, Постман, Хасхицорп и Датадог, како би проширио обим функционалности Цопилот-а.

Ова сарадња има за циљ успостављање екосистема решења за кодирање које покреће вештачка интелигенција.

Завршне речи

На крају, желим да кажем да смо у будућности у којој ће цопилот цхат бити наш ментор кодирања који ће увек бити ту да реши сваки проблем у вези са нашим кодом. Функције косе црте могу нам бити корисније. Можда ће вас занимати најбољи ГитХуб алати за прављење резервних копија за заштиту података.