15 најбољих ПИМ софтвера за ефикасно управљање подацима о производу

Софтвер за управљање информацијама о производима (ПИМ) постао је од суштинског значаја за модерна предузећа која желе да напредују на тржишту е-трговине у развоју.

Када компаније прошире свој портфолио производа, потребна им је организована и централизована платформа за ефикасно управљање информацијама о производима.

У том смислу, ПИМ софтвер се показао као користан, омогућавајући организацијама да поједноставе своје информације о производима.

Према МаркетсандМаркетсочекује се да ће величина тржишта ПИМ-а достићи прекретницу од 9 милијарди УСД до 2025. јер ће се потражња за решењима за е-трговину временом повећавати.

Хајде да разговарамо о томе шта је ПИМ софтвер, његове предности и неке од најбољих ПИМ софтвера за ефикасно управљање подацима о производима.

Шта је ПИМ софтвер?

Софтвер за управљање информацијама о производима (ПИМ) је софтверско решење за централизовано управљање које вам омогућава да производите и управљате комерцијалним информацијама о производу са једног места.

Ова робусна алатка поједностављује процес руковања подацима о производу, обезбеђујући доследност и доступност широм канала дистрибуције.

Од спецификације производа, техничких података и продавнице производа до детаља каталога, овај софтвер ће вам пружити све информације о производу које су вам потребне из централног чворишта.

ПИМ софтвер је попут централног спремишта за праћење свих детаља и података о вашим производима. То олакшава организацијама да ажурирају информације о производу са великом прецизношћу и лако проширују понуду производа.

Овај алат помаже у стварању привлачних искустава у онлајн продавницама, каталозима за штампање, друштвеним медијима и на тржиштима.

Није битно да ли сте трговац на мало, дистрибутер, организација за е-трговину или произвођач; ПИМ алатка је корисна за све типове организација за управљање великим количинама производа и њихових информација.

Штавише, менаџери производа и тимови за податке организације обично користе ову алатку за прикупљање података о производима из различитих извора и решавање свих преовладавајућих проблема. Маркетинг тимови га користе да одложе све податке из канала дистрибуције.

Предности ПИМ софтвера

Интеграција ПИМ алата у ваше пословање нуди бројне предности док управљате свим информацијама о производу. Неке предности ПИМ софтвера су:

#1. Централизовани систем управљања

ПИМ софтвер вам пружа централизован систем управљања путем којег можете креирати, мењати и управљати информацијама о свом производу. Помаже у уклањању силоса података и редундантности и осигурава да сви заинтересовани имају приступ ажурираним информацијама о производу.

#2. Брже лансирање производа

ПИМ софтвер је кључан када желите да убрзате време за лансирање вашег производа на тржиште.

Овај алат вам омогућава да припремите све информације о производу и лансирате производ на тржиште једним уносом. Када отпремите слику свог производа, овај алат ће аутоматски изменити величину или формат у складу са платформом на којој се продају.

#3. Нижа стопа поврата

Повраћај производа је велика брига за већину организација, али ПИМ алати су били ефикасни у смањењу стопе поврата.

ПИМ пружа потрошачима тачне информације приликом куповине одређеног производа, што им помаже да донесу информисан избор.

#4. Боља тачност података

ПИМ софтвер помаже да се елиминише сувишност, недоследност и грешке у информацијама о производу применом строгих стандарда квалитета података. Ово помаже предузећима са великим каталозима на различитим каналима да одрже доследне информације о производу и интегритет бренда.

#5. Побољшана продуктивност

Овај алат за управљање може вам помоћи да аутоматизујете многе редундантне задатке управљања подацима, омогућавајући члановима тима да се више фокусирају на продуктивне активности.

Усмеравањем тока посла, чланови тима могу више да се ангажују у иновацијама нових производа или маркетингу постојећих производа.

  85 најбољих питања и одговора на ВМваре интервјуу

#6. Боље корисничко искуство

Детаљне и тачне информације о производу помажу у побољшању укупног корисничког искуства. Купци могу брзо да прођу кроз сваки детаљ, што доводи до веће стопе конверзије.

#7. Побољшан СЕО

ПИМ софтвер помаже у креирању садржаја производа богатог кључним речима за веб локације и друштвене медије. Такође помаже у јачању СЕО кампања оптимизацијом кључних речи које су од виталног значаја за СЕО путовање.

#8. Подржава скалабилност

Број производа ће се повећавати како ваше пословање расте, а ПИМ софтвер може да се повећава у складу са растом вашег пословања. Може да подржи сложене структуре података, велики број СКУ-ова и различите језике и регионе.

Дакле, ево најбољег ПИМ софтвера који сам пронашао за вас и који можете да користите за управљање подацима о производима.

Акенео

Сматра се водећим ПИМ софтвером, Акенео користи најсавременију технологију и могућности вештачке интелигенције како би омогућио предузећима да ефикасно управљају својим производима.

Главни циљ овог алата је да обезбеди доследно и импресивно искуство производа свим потрошачима на свим платформама. Акенео вам такође помаже да прикажете доследну причу о производу на свакој платформи и учините производ видљивим сваком потенцијалном купцу.

Без обзира да ли прелазите са Б2Б на Д2Ц или прелазите на платформу за е-трговину, овај алат вам помаже да одржите строги квалитет података о производима на сваком каналу. Такође је ефикасан у развоју ПКСМ стратегије користећи своју огромну библиотеку ресурса и обуку стручњака.

Информатица

Информатица је одличан ПИМ софтвер дизајниран да створи занимљиво искуство производа на свим тржиштима и оствари висок принос.

Алат поједностављује праћење и управљање информацијама о производима путем аутоматизације и омогућава вам да брзо лансирате производе на свакој комерцијалној додирној тачки.

Са Информатицом, ваш продајни, маркетиншки и оперативни тим могу да раде заједно на побољшању укупне продуктивности уз велику маржу.

Овај ПИМ софтвер вам омогућава да испоручите прави производ купцима тако што делите све информације о производу у дистрибутивном ланцу преко решења заснованог на АПИ-ју.

Најбоља ствар је што можете почети да га користите бесплатно пре него што кренете на месечну претплату.

Талкоот

Дизајниран посебно за пружање услуга предузећима у ДТЦ, Талкоот је веома ефикасан ПИМ алат који поједностављује управљање вашим производима и омогућава вам да креирате занимљиво приповедање о производу.

Ово ПИМ решење помера границу традиционалног управљања подацима о производима са аутоматизацијом садржаја производа и омогућава тимовима да се фокусирају на креирање прича о производима са високом конверзијом.

Талкоот обезбеђује водећи АИ цопивритер који омогућава вашем тиму да генерише копију бренда за вашу линију производа и објави је након прегледа. Да би се грешке свеле на најмању могућу меру, стално проверава да ли има тужби за правни ризик, погрешно постављених заштитних знакова, пристрасних језика итд., како би обезбедио садржај производа врхунског квалитета.

Оно што је важно, такође вам омогућава приступ свим садржајима написаним током животног циклуса производа заједно са другим повезаним информацијама и помаже вам да одржите доследност.

Салес Лаиер

Салес Лаиер је одличан ПИМ алат на глобалном тржишту који је освојио многе награде за омогућавање организацијама да лако управљају свим подацима са једног места.

Овај аспект вам помаже да идентификујете и побољшате податке о производу из једног прозора који ће подстаћи већу продају и боље искуство производа.

Овај специјализовани Б2Б софтвер пружа функционалност на нивоу предузећа, а могућност аутоматизације дељења дигиталних каталога производа на платформама у реалном времену служи као доказ.

Салес Лаиер вам помаже да неприметно повежете свој каталог производа са свим пословним каналима, апликацијама и тржиштима. Овај фактор повећава ефикасност рада наше организације на свакој тачки контакта.

Повезивање каталога производа са вашим каналима, апликацијом или тржиштем олакшава се помоћу ове алатке и побољшава ефикасност ваше организације на свакој тачки контакта.

1ВорлдСинц

Када почнете да користите 1ВорлдСинц’с ПИМ алат, никада нећете тражити друге за оркестрацију и интеграцију садржаја вашег производа.

1ВорлдСинц користи ефикасан процес који тренутно идентификује, потврђује и шири садржај вашег производа и обезбеђује да се неометано испоручују у вашој малопродаји, дистрибуцији и е-трговини.

  Како да направите прилагођене налепнице са својих фотографија на иПхоне-у

Без обзира на количину података о производу и садржаја, овај алат може ускладити све на свим каналима. Ова хармонизација осигурава да се конзистентност одржава у свим каналима.

1ВорлдСинц може да интегрише ваш ЕРП са једним извором података и обезбеди да је садржај производа у складу са ГС1 стандардима.

Плитик

Плитик је моћна ПИМ алатка која вам пружа централизовани систем кроз који можете лако да уређујете, управљате, замењујете, преводите и оптимизујете информације о свом производу.

Можете га сматрати и алатом за сарадњу који вам омогућава да интегришете све податке о производима на једном месту и учините их доступним сваком тиму.

Са овим производом, ваш производни тим неће морати да троши сате на креирање садржаја јер ћете интегрисати ОпенАИ у алатку. Омогућава вам да аутоматски генеришете висококвалитетан и занимљив садржај за линију производа и повећате продуктивност вашег тима.

ПИМворкс

Без сумње, ПИМворкс је одличан ПИМ алат који вам омогућава једноставно управљање искуством производа за све ваше производе. Омогућава вам да креирате персонализовано искуство садржаја за све своје потрошаче и такође их тренутно преноси на интерне и екстерне канале.

ПИМворкс користи моћне алате за аутоматизацију који издвајају производе са свих веб локација и тржишта и поштеде ваш тим да те задатке обавља ручно.

Алат такође интегрише напредно управљање подацима како би се поједноставио ток посла и помогао вам да са лакоћом управљате садржајем производа, као и тимовима.

Контаинер

Управљање информацијама о производу је олакшано Контаинеркоји пружа платформу прилагођену кориснику за прикупљање свих података о производима, слика и датотека на једном месту.

Ова моћна ПИМ алатка помаже у смањењу грешака и оптимизацији квалитета података о производу, укључујући опис производа, податке, слику, величину итд.

Контаинер обезбеђује аутоматизовану синхронизацију информација где су све информације о производу повезане са правим снимком, видео записом и датотекама.

Најбоља ствар је да се све информације безбедно чувају у облаку. Можете да користите податке о производу у било ком тренутку за испоруку слика и података како бисте испунили захтеве или поруџбине купаца.

Гепард

ПИМ решење Гепард служи као реномирано решење за е-трговину које је помогло многим предузећима да управљају информацијама у вези са производима са јединственог места.

Гепард је конструисан на такав начин да вам омогућава да дистрибуирате све информације о производу са неколико кликова. Штавише, подаци се пропагирају на све канале дистрибуције у структури података на различитим језицима.

Гепард вам може помоћи да побољшате и обогатите све ваше информације о производу омогућавајући вам да беспрекорно ажурирате садржај производа.

Штавише, користи интелигентни алгоритам за мапирање података који модификује све ваше информације о производу у складу са захтевима продаваца и у складу са тим их одржава ажурним.

ОнеТимеПИМ

Размотрити ОнеТимеПИМ ако тражите најбољи ПИМ алат за ефикасну дистрибуцију информација о вашим производима на свим платформама за е-трговину.

Можете повезати овај алат са било којом платформом за е-трговину преко АПИ-ја или уграђеног конектора. Такође има могућност повезивања са ЕРП-ом вашег пословања.

Обогаћивање информација о производу ће вам бити лако, а заслуга припада уграђеном менаџеру медија и функцији аутоматских листова података. Осим тога, познат је по импресивној корисничкој подршци и функцијама обуке запослених са пакетом.

Синдиго

Имају поверења водећих брендова и продаваца широм света, Синдиго може бити изузетан избор као ПИМ софтверско решење.

Ово је ПИМ алатка која је изворна у облаку и која континуирано процењује садржај вашег производа и модификује га коришћењем јединствених техника интеграције ради оптимизације перформанси.

Синдиго вам омогућава потпуну контролу над свим садржајем и подацима производа и помаже вам да стекнете видљивост и ефикасност од креирања до продаје.

Такође добијате ефикасну конфигурацију управљања главним подацима која вам омогућава да управљате протоком информација и повежете домене производа, корисника и локације.

ИнсигхтСофтваре

ИнсигхтСофтваре је свеобухватно и агилно ПИМ решење које елиминише све непотпуне, застареле и необогаћене информације о производу и обезбеђује доследност у свим каналима.

  Како деинсталирати/избрисати све Цидиа подешавања одједном – 2023

Овај алат користи робусну интеграцију података која открива и модификује садржај производа како би се осигурало да сви купци добију тачне информације.

ИнсигхтСофтваре такође игра виталну улогу у поједностављивању ваших активности лансирања на тржиште и олакшавању руковања сложеним табелама.

Алат даје вашем тиму централизовану платформу за управљање информацијама о производу и модификовање излаза у зависности од захтева за подацима и индустријских прописа.

Амплифи.ио

Витх Амплифи.ио са ваше стране, можете креирати јединствену платформу помоћу које можете представити свој производ на тржиштима, продавцима, дистрибутерима и на крају купцима.

Амплифи.ио вам пружа сопствену АИ способност препознавања, индексирања и означавања тако да ћете моћи да пронађете слике које одговарају вашим производима за приказивање.

Можете да користите контроле за објављивање Амплифи.ио да бисте одржавали садржај производа ажурним и испоручили на предвиђеним каналима. Од видео записа и слика до информација и копирања, овај ПИМ софтвер вам пружа маркетиншки комплет за неприметно ширење свих информација потребних за ефикасну продају производа.

Пимцоре

Ако тражите најбољи ПИМ софтвер, размислите Пимцоре. Он централизује и хармонизује ваше техничке, маркетиншке и продајне информације о производу.

Ово је ПИМ платформа отвореног кода која се лако интегрише са вашим постојећим ИТ системом и помаже вам да делите све своје дигиталне производе на било ком потребном каналу.

Пимцоре вам омогућава да одржите квалитет података предузећа и управљање подацима за све информације о производу и минимизирате било какву врсту грешке. Такође користи напредно управљање дигиталним средствима за управљање свим сликама производа, видео записима, аудио и документима.

Инривер

Једно од најбољих ПИМ решења на тржишту, Инривер нуди вам низ могућности које вам омогућавају да ефикасно управљате подацима о производима.

Помоћу ове алатке можете обогатити садржај производа текстом, сликама и видео записима. Ово нуди импресивно искуство производа прилагођено вашим купцима.

Инривер вам пружа јединствену платформу за све садржаје ваших производа и поједностављује процес уградње података о производу из било ког извора.

Поред тога, можете ефикасно да испоручите садржај производа преко свих дигиталних и штампаних канала тако да производи могу да досегну све ваше циљне купце.

Управљање информацијама о производу (ПИМ) у односу на управљање подацима о производима (ПДМ)

ПИМПДМ Систем за управљање информацијама о производима вам помаже да централизовано складиштите информације о производима компаније. Управљање подацима о производима спада у категорију софтвера који се користи за управљање подацима о производу у животном циклусу производа (од концепта до одлагања и услуге). Дизајнирано је да организује и управљати информацијама у продајне и маркетиншке сврхе. Фокусира се на побољшање података о производима, дистрибуцију информација и одржавање конзистентности кроз продајне канале. Намењен је инжењерским и развојним тимовима производа. Он рукује техничким подацима, као што су ЦАД датотеке, спецификације дизајна и опис материјала да би одржао несметан ток у процесу развоја производа. ПИМ управља информацијама о производу, као што су описи, видео снимци, маркетиншки садржај, слике и цене. ПДМ се бави техничким подаци о производу, као што су инжењерске спецификације, повезана документација и пројектне датотеке. Користе га тимови за продају, е-трговину и маркетинг. Користе га инжењерски, производни и тимови за развој производа. Фокусира се на побољшање корисничког искуства, побољшање маркетиншких напора и повећање продаје. Фокусира се на оптимизацију животног циклуса развоја производа и обезбеђивање сарадње, правилне контроле верзија и следљивости.

Тачке које треба имати на уму приликом одабира решења за ПИМ

ПИМ системи могу утицати на маркетиншке и продајне перформансе ваше организације. Дакле, размотрите неке тачке пре него што изаберете ПИМ систем.

  • Узмите у обзир кориснике: Можете одредити колико корисника ће користити алат и које вештине имају. Ово ће осигурати да корисници могу да користе алат без сложености.
  • Функционалности: Одредите које функције су вам потребне у вашем ПИМ систему. Неке уобичајене функције које морате имати укључују укључивање података, контролу квалитета, управљање имовином, вишеструке интеграције и још много тога.
  • Изазови: Сазнајте са којим изазовима се суочавате док управљате информацијама о производу. Проверите да ли ПИМ систем може да реши те изазове.
  • Одржавање ПИМ-а: Проверите како се ПИМ систем бави проблемима скалабилности и одржавања.

Закључак

ПИМ софтвер је одличан у томе што вам помаже да ефикасно управљате подацима о производима. С обзиром да на тржишту постоји много опција, проналажење најбољег ПИМ софтвера може бити тежак задатак.

Најбољи ПИМ софтвер ће вам помоћи да сузите избор и пронађете идеалан на основу ваших захтева.

Затим погледајте најбољи софтвер за усвајање производа да бисте поједноставили укључивање купаца.