15 шаблона за праћење навика који ће вам помоћи да останете на правом путу

Тражите једноставан и ефикасан алат за праћење навика? Да ли су вам апликације за праћење навика изазовне? Морате сада испробати ове доказане Нотион шаблоне за праћење навика.

На интернету ћете пронаћи тоне мобилних и компјутерских апликација за развој и увежбавање навика. Међутим, већина таквих апликација захтева одређену криву учења пре него што постанете мајстор за праћење навика. Ако немате то време, бесплатно инсталирајте Нотион сада и почните са овим ручно одабраним шаблонима само за вас!

Важност праћења навика за продуктивност

Праћење навика значи праћење и бележење ваших навика или дневних активности. То је директно повезано са процесом развијања навике у вашем животу или, понекад, њеног елиминисања. Циљ праћења навика је да будете свесни својих свакодневних радњи како бисте могли да намерно правите промене и побољшања.

Праћење навика вам омогућава да посматрате своје навике. Такође вам омогућава да мерите напредак и лоцирате области које захтевају фокус и побољшање.

Праћење навика је од виталног значаја за постизање циљева везаних за навике и побољшање ваше продуктивности. Ради као визуелни запис вашег учинка и чини вас одговорним за своје поступке и одлуке.

Стварајући осећај самосвести, праћење навика вам омогућава да се усредсредите на усклађивање циљева и, на тај начин, помаже вам да се прилагодите у складу са тим за повећану продуктивност.

Праћењем навика, такође можете идентификовати временске поноре, потенцијалне препреке и непродуктивне обрасце. Као последица тога, постаје лако одредити приоритете навике или задатке, управљати временом и доследно се кретати ка дугорочним циљевима. Кроз позитивно појачање, праћење навика вас мотивише да останете посвећени и продуктивни без губитка фокуса.

Како вам Нотион може помоћи у праћењу навика?

Без обзира да ли желите да укључите нову навику у свој живот или елиминишете лошу навику, праћење навика је алатка коју морате имати. Сада можете да пратите навике користећи различите приступе — ручну бележницу, дневник, апликацију за праћење навика или шаблоне за праћење навика. Ако сте корисник Нотион-а, најбољи избор би били Нотион шаблони за праћење навика.

Појам је популаран алат за продуктивност који се користи за управљање пројектима. Иако већ користите Нотион за управљање личним и професионалним задацима, можете га користити и за праћење навика уместо да прелазите на другу апликацију.

Појам долази са огромном колекцијом шаблона за праћење навика које можете изабрати. У зависности од тога шта желите да постигнете праћењем навика, можете да изаберете свој омиљени шаблон и почнете да га користите у интерфејсу апликације Нотион.

Предности коришћења предложака појмова за праћење навика

Највећа предност коришћења Нотион шаблона за праћење навика је што не морате да користите нови алат за праћење навика. Пошто Нотион користите сваки дан за управљање задацима, то ће вам помоћи да запамтите да свакодневно пратите своје навике.

  11 најбољих Солана новчаника за заштиту ваше инвестиције са поверењем

Унапред дизајнирани шаблони вам омогућавају да директно почнете да пратите навике у тренутку када то желите. Тако вам штеди време које бисте изгубили тражећи одговарајућу апликацију. Шаблони су такође прилагодљиви тако да их можете мењати у складу са својим јединственим потребама.

Нотион такође долази са новим блоком дугмади. Уз његову помоћ, потребан вам је само један клик да означите испуњене навике за тај дан.

Сада када сте открили да је Нотион ефикасан алат за лако и приступачно праћење навика, испод потражите неке Нотион шаблоне да бисте брзо започели:

Персонал Хабит Трацкер

Персонал Хабит Трацкер је идеалан Нотион шаблон за развој било које личне навике, као што је вежбање, читање или медитација. Са пругама и визуелизацијом, овај прилагодљиви шаблон вам омогућава да поставите и пратите циљеве како бисте остали мотивисани.

Аутоматски креира нову страницу за сваки нови дан што вам штеди време и труд. Функција дугмади је такође корисна за одбацивање навика током дана.

Штавише, додавање нових навика је такође изводљиво са лакоћом. Његов приказ календара вам омогућава да визуализујете свој напредак током времена и пружа увид у области за побољшање.

Минималистички пратилац навика

Ако сте један од оних који преферирају минималне и аналогне системе за праћење навика, Минималистички Хабит Трацкер је прави избор за вас. Овај минималистички предложак Нотион вам омогућава да креирате недељни лист за праћење навика за праћење циљева и изградњу позитивних навика.

Не укључује било какву сложену функцију или систем бодова који би вас збунио. Означите навике које сте имали сваки дан и запишите сва запажања или промене у области Недељни резиме. Погодан за десктоп и мобилне уређаје, овај шаблон такође приказује вашу историју праћења навика прикупљањем свих ваших података.

Ултимате Хабит Трацкер

Шаблон Ултимате Хабит Трацкер је прави избор за праћење напретка ка вашим циљевима навика. Ради на аутопилоту, тако да морате само да проверите навике које сте испунили сваки дан.

Шаблон нуди више приказа за визуелизацију навика: недељни преглед, приказ календара, визуелни приказ и све навике. Има чак и траку напретка и приказује мотивационе поруке које ће вас мотивисати да наставите да градите позитивне навике.

Тхе Свеет Сетуп

Започните своју рутину праћења навика помоћу потпуно аутоматизованог шаблона из Тхе Свеет Сетуп-а. Овде можете да видите све своје навике на једном месту. Овај шаблон вам омогућава да пратите свој дневни, недељни и месечни напредак у развијању навике.

Долази са четири корисна приказа за праћење навика и може се прилагодити према вашим потребама. Флексибилни шаблон укључује инспиративне навике да бисте добили идеју о томе које навике треба да пратите.

Нотион’с Хабит Трацкер

Нотион’с Хабит Трацкер вам помаже да останете одговорни праћењем ваших свакодневних навика. Лако може успоставити понављајуће навике са различитим фреквенцијама. Навике се могу визуелизовати приказом календара, приказом картице, груписаним по седмичном приказу и приказом свих навика.

Можете да додате више навика за праћење у оквиру овог јединственог шаблона који штеди ваше време и труд у креирању засебних шаблона за сваку навику. Такође, ова функција је корисна за преглед вашег укупног напретка на први поглед.

  Како да видите своје старе приче на Инстаграму

Прототион Хабит Трацкер

Прототион Хабит Трацкер је трагач навика заснован на квачицама за запослене професионалце. Шаблон је бесплатан и састоји се од пет навика, а то су: трчање, медитација, спавање, вођење дневника и време екрана. За цео месец има 30 до 31 ред у табели.

Само треба да означите одговарајућу навику ако вежбате ових дана. Међутим, да бисте пратили време испред екрана, потребно је да унесете тачне податке о времену испред екрана за неколико минута из апликације за добробит вашег мобилног телефона.

Монтхли Хабит Трацкер

Користите месечни шаблон за праћење навика да редовно пратите дневне навике. Можете додати нови месец користећи уграђено дугме за шаблон. Дугме унапред попуњава све дане у месецу. Такође, можете само да промените наслове својстава поља у колонама у складу са навикама које желите.

Када месец кулминира, једноставно превуците табелу за претходни месец на картицу Архиве на дну шаблона. Постоје једноставне формуле на крају сваког месеца за праћење и мерење укупног резултата за сваку навику у текућем месецу.

Праћење навика и постављач циљева

Ако вам недостаје мотивација и дисциплина да одржавате праћење навика на мобилним апликацијама, морате купити шаблоне Хабит Трацкер и Гоал Сеттер. Кошта 24 долара и заиста пружа вредност и корисност коју обећава. Прво, шаблон долази са упутством корак по корак који ће вас провести кроз процес персонализације.

Због тога можете лако да подесите шаблон у складу са вашим потребама праћења навика. Друго, шаблон креира прогнозу напретка навика тако што вам омогућава да изаберете колико пута недељно желите да вежбате неколико навика колико сати.

Праћење здравља и навика

Хеалтх & Хабит Трацкер за Нотион долази у компактном приказу, али садржи многа поља и статистичка својства. У истом шаблону можете пратити своје здравље и навике. На пример, постоји картица Лекови на коју можете да отпремите све лекове које треба да узимате током дана са временским распоредом, дозама, учесталошћу и тако даље.

У оквиру картице Недељна аналитика можете додати нове навике и пратити њихов завршетак. Месечна аналитика служи за комплетан преглед целог месеца. Такође, постоји више погледа на ваше навике и праћење здравља, а то су:

 • Данас
 • Навике по недељи
 • Навике по месецима
 • Статистика по седмици
 • Статистика по месецима
 • Календар навика

Нотион Еверитхинг Хабит Трацкер

Желите да изградите дуготрајне навике? Погледајте овај цоол и напредни Нотион шаблон на Нотион Еверитхинг (кошта 2 УСД). Шаблон вас образује о праћењу навика, његовим основним правилима, као и о томе како да користите шаблон.

Постоји визуелно атрактивна контролна табла за праћење напретка ваших активних навика за текућу годину. Такође можете поставити нове навике или прилагодити циљно време по навици са контролне табле. Друге значајне карактеристике су:

 • Визуелно естетски сто
 • Много трака напретка
 • Смерница иза сваке навике
 • Мотивациони цитати
 • Могућност избора тамних и светлих тема

Пурпле Нотион Хабит Трацкер

Пурпле Нотион Хабит Трацкер вам помаже да пратите навике и водите здравији живот праћењем навика и праћењем напретка у естетском и једноставном шаблону Нотион. Шаблон укључује поље за пречице. Користећи ово, можете само означити навике или сате које сте завршили у дану.

  Како пронаћи датум одређеног дана у месецу у Екцел-у

Подразумевани шаблон приказује опције за праћење до шест навика, као што су трчање, вежбање, вежбање виолине, хидрирање, спавање и читање. Ако вам треба више заглавља навика, једноставно кликните на својство Ново поље за потврду на шаблону и додајте детаље. Картица аутоматски креира нови дан након 12:00 поноћи, тако да не пропустите ниједан дан у години.

Ландмарк Лабс

Ако сте заиста заузети професионалац и немате времена да управљате сложеним Нотион шаблонима, овај Ландмарк Лабс трацкер је прикладан за вас. Његов формат без ометања само вам приказује Недељни приказ. Ако желите да уђете у више детаља, можете кликнути на картицу Месец и пратити како тренутни месец изгледа из перспективе праћења навика.

Недељни приказ вам даје четири навике, и то: читање, спавање, слање е-поште и вежбање. Дуплирањем шаблона, можете прилагодити ова поља одговарајућим заглављима као што су Кодирање, Вежбање у Екцел-у, Блоговање, курсеви веб дизајна итд.

Хабит Трацкер

Ако сте спортиста, спортиста или бринете о здрављу, онда морате да набавите Хабит Трацкер. Шаблон вам даје недељни и годишњи приказ напретка навика које одржавате на овом шаблону појма.

Бочна трака Цуррент Веек приказује активности за целу недељу. Лева страна исте картице приказује све дане у недељи од недеље па надаље. Само кликните на било коју активност у оквиру картица дана да бисте унели белешке, сате, километре итд.

Годишњи напредак вам даје визуализацију циљева ваше навике као што су Пређене километре, Дани доброг сна и Завршени тренинг.

Праћење навика + планер

Овај шаблон за праћење навика + планер (кошта 5,95 долара) вам даје брз увид у то како управљање пројектима изгледа у стварном животу. Овде, уместо пројектних задатака, управљате задацима који се односе на одржавање позитивних навика. Али приступ је исти.

Овај шаблон обухвата остатак 2022. и целу 2023. То значи да ако почињете да пратите навике средином године, морате да набавите овај уређај за праћење. На њему можете лако да пратите своје дневне, недељне, месечне и годишње циљеве. Нема ограничења колико мале или велике могу бити ваше навике. Да не спомињемо, овај предложак Нотион аутоматски приказује статистику напретка ваше навике из дана у дан.

Нотионхуб Хабит Трацкер

Овај систем праћења дневних навика на Нотион-у је бесплатни шаблон који можете добити од Нотионхуб-а. Да бисте је добили, унесите било коју поштену цену у дато поље или једноставно унесите нулу и кликните на Додај у корпу. Из корпе унесите своју е-пошту да бисте приступили онлајн верзији шаблона. Затим можете лако да направите дупликат за своју Нотион веб или десктоп апликацију.

Шаблон долази са следећим одељцима:

 • Данашњи приказ за спавање, читање, вежбање итд.
 • Прошла недеља вам показује картице за дневне навике са сумом уложених сати
 • Монтхли Прогресс виев је галерија која приказује увид у оно што сте радили током целог месеца

Окончање

Дугорочне праксе праћења навика помажу вам да постанете дисциплиновани, високо продуктивни и вешти у својој професији. Имати неколико навика везаних за вашу професију и дати им крајње испуњење омогућава вам да научите како да управљате задацима у строгом временском оквиру.

Коришћењем апликације Нотион и горњих шаблона, лако можете да почнете са лепим навикама у вези са вашим послом или се само уредите или се решите негативних навика.

Забринути сте за породични, лични или пословни буџети? Погледајте ове Нотион шаблоне буџета сада да престанете да трошите и уштедите велике!