19 најбољих огласних мрежа за оглашиваче – Гоогле и Фацебоок (Мета) алтернативе

Људи се често питају како ови велики технолошки гиганти попут Гугла и Фејсбука зарађују новац јер су бесплатни за коришћење за сваког корисника.

Ово је све због специфичне речи ‘рекламе’. У овом брзорастућем свету постоји више стартапова и сталних предузећа. Већина њих задржава значајну суму за своје маркетиншке сврхе.

Још у 20. веку, ови индустријалци и власници компанија имали су опције попут новина, часописа и летака. Осим њих, био је мали обим у телевизијској реклами, али то није било тако велико тржиште за оглашиваче јер је број корисника био мали.

Занимљиво је да су се почетком 21. века ствари промениле у пословном моделу Гугла и Фејсбука (Мета), а оглашивачи сада имају опције да своје производе прикажу у облику дигиталних медија.

Шта је рекламна мрежа?

Огласне мреже су тржишта за оглашиваче и издаваче. Они раде као агрегатори како би омогућили оглашивачима да постављају своје огласе на доступна места на различитим веб локацијама и мобилним платформама. Они помажу онлајн платформама да уновче своје доступне рекламне спотове тако што их усклађују са захтевима оглашивача.

Термин огласна мрежа је непристрасан у медијима. Међутим, често се користи као „мрежа за оглашавање“ пошто се комерцијални центар издавача и оглашивача прогресивно налази на интернету. Кључни контраст између штампаних медија и онлајн промотивних мрежа је у томе што оне на вебу преносе огласе општој популацији преко сервера за оглашавање.

Након што ово чује, свако може имати само два имена на уму: Гоогле Адс и Фацебоок Адс. У овом случају нисте погрешили, јер су Гугл и Фејсбук познати као главни акционари у медијским и рекламним круговима. Остварили су комбиноване приходе од огласа 219 милиона долара 2020. године, заузимајући 34% укупног тржишта.

Али, тржиште није ограничено на ове платформе. Тренутно постоји много огласних мрежа које оглашивачи могу испробати. Али требало би да имате одређене ствари на уму пре него што финализујете било коју платформу.

Које ствари треба да имате на уму приликом одабира огласне мреже за оглашавање вашег производа?

Оглашавање засновано на вебу је изузетно порасло у овом свету у развоју. Тако се број огласних мрежа повећао као никада у ове две деценије. Испоставило се да је за оглашивача превелики изазов да изабере која је огласна мрежа најприкладнија за њихово пословно постигнуће и способна да пронађе савршену циљну публику која се односи на пословање компаније.

Испод су неке од тачака које треба имати на уму приликом одабира компаније за рекламну мрежу за свој производ.

Маркетинг стратегија

Маркетиншка стратегија се разликује од компаније до компаније јер зависи од производа и буџета компаније. Неки производи компаније су развијени тако да служе само одређеној ниши јавности, док се неки производи производе за све људе без икакве дискриминације.

На пример, компаније попут Ламборгхинија и Диора треба да имају маркетиншке стратегије након што задрже милионере и милијардере у својим главама. Насупрот томе, производи компанија као што су Цолгате и Пепси су дизајнирани за све и зато морају да допру до свих врста људи. Дакле, свака огласна мрежа има специјализовану заједницу издавача, тако да морате да изаберете ону огласну агенцију која може да буде корисна за вашу маркетиншку стратегију.

Циљана локација

Свака компанија има циљану популацију у неколико региона према асортиману производа. На пример, Хиундаи је компанија из Јужне Кореје и сада продаје своје аутомобиле широм света. Дакле, они имају маркетиншки буџет за све различите земље у којима продају свој производ.

Једна од опција је да ангажујете једну глобалну рекламну мрежу и дате им уговор за све компаније да преговарају. Већа је могућност да ће имати уговор по много нижој стопи од очекиване, али то може утицати и на њихову циљану публику.

Постоји још једна опција да дате уговоре тако што ћете видети локалне огласне мреже и њихову везу са публиком те земље. У овој опцији морате да изаберете различите огласне мреже за различите земље. Међутим, свака рекламна мрежа има бољи досег и гужву на одређеним местима. На пример, Црази хоусе је најбоља када желите да циљате Кину, ЈумпТап ако циљате САД и тако даље.

Списак издавача

Веровали или не, издавачи играју значајну улогу у било којој реклами. Ако се прави оглас постави на погрешно место, неће учинити магију. Примера ради, ако би било који производ Салмон Систер – једног од рекламних банера бренда најбоље конзервиране рибе постављен на блог са насловом „Топ 5 веганских производа за вашу дневну рутину“, шта би се догодило? Нико неће кликнути на тај банер јер издавач има другачију публику од циљане публике компаније.

  Како побољшати квалитет скениране слике

Свака огласна мрежа се састоји од много издавача. Али увек запамтите да треба гледати на квалитет, а не на квантитет. Уопштено говорећи, огласне мреже помињу своју дугачку листу инвентара или издавача који су им додељени, али увек траже издаваче према вашем пословању.

Ако се реклама односи на аутомобилски сектор, наравно морате да видите да ли мрежа има издаваче који се односе на аутомобиле или неко друго возило. Затражите листу сајтова на којима ће се приказивати ваши огласи! Ово ће вам помоћи да стекнете бољу представу о томе.

Метричке методологије

Пре него што пронађете огласну мрежу за своју рекламу, морате да одлучите која метрика мерења је најбоља за вашу промоцију. Неке огласне мреже су погодне за цену за хиљаду приказа, а неке за цену по конверзији или цену по клику.

 • ЦПМ: То је цена по милу. ЦПМ се додатно назива ЦПТ, односно цена за хиљаду, а то подразумева да желимо да платимо цену на сваких 1000 приказа. На пример, ако је цена за хиљаду приказа 10 УСД, то значи да је цена 1000 приказа 10 УСД.
 • ЦПА: То је цена по акцији. То је трошак потрошен на кликове/конверзије. На пример, ваша промоција је привукла 1000 кликова по цени од 100 УСД, а ви сте остварили 100 конверзија. Дакле, ваша цена по конверзији је 10 УСД у овом тренутку. Што је нижа вредност цене по конверзији, то имплицира да је стопа конверзије одлична.
 • ЦПЦ: То је цена по клику. Слично цени за хиљаду приказа, цена по клику је такође мерење које се користи у онлајн оглашавању. Једина разлика између њих је у томе што се ова цена заснива на кликовима, а не на приказима. Ако се неком кориснику прикаже оглас, али онда ако не кликне на њега, неће се наплаћивати јер се цена заснива само на кликовима. На пример, ако је цена по клику 3 УСД, то значи да сваки клик кошта 3 УСД, тако да ће вас 20 кликова коштати 60 УСД.

Сада знате све начине да одаберете савршену огласну мрежу за своју рекламу. Тренутно, Гугл и Фејсбук (сада Мета) држе већину удела у свету дигиталног оглашавања. Али треба бити свестан свих осталих огласних мрежа, осим Гугла и Фејсбука. Они такође пружају одличне услуге и, већину времена, ниске цене у поређењу са ова два велика гиганта.

ИоуТубе и Инстаграм су такође одличне алтернативе за Гоогле и Фацебоок. Ипак, преокрет овде је да је ИоуТубе саставни део Гоогле Инц. од новембра 2016. године, док је Инстаграм у власништву Мета Инц. пошто је Фацебоок купио Инстаграм 2012. Због тога не покривамо ИоуТубе и Инстаграм на овој листи.

Погледајте ову листу од 19 компанија за рекламне мреже као најбоље алтернативе за Гоогле и Фацебоок огласе.

Аппле Сеарцх Адс

Аппле Сеарцх Адс (АСА) је канал огласне мреже који повезује оглашиваче са утицајном интересном групом. Тренутно се брине о 20 милиона уписаних програмера иОС апликација 500 милиона посетилаца сваке недеље, што доводи до жестоког ривалства за све вертикале. Они су успешни у прикупљању прихода од 100 милијарди долара.

Аппле Сеарцх Адс има две опције, основну и напредну. Напредна верзија долази са додатним функцијама по већој цени. Имајте на уму да се код Аппле Сеарцх Адс сличан оглас неће појавити за сваког корисника. Постоји неколико типова огласа, а варијације укључују број слика и видео записа.

Иахоо Ад Тецх

Иахоо Ад Тецх нуди гомилу алата за куповину и продају. Укључује вишеканални ДСП (Деманд Сиде Платформс) и Екцханге. ДСП је платформа коју је Иахоо ставио на располагање, где купци реклама могу да лицитирају и купују залихе, управљају куповином и прате своје огласе.

Главни УСП (Усер Селлинг Пропоситион) Иахоо Ад Тецх-а је ексклузивно партнерство које пружа не-супарнички приступ врхунском инвентару безбедном за бренд са највећом видљивошћу на изворном, видео и екрану.

Амазон Адс

Амазон Адс има приступ више од 300 милиона укупних активних налога. Они су стекли дубоко разумевање о томе како купци мисле о артиклима и брендовима које пронађу, прегледају и купују на вебу.

Они нуде услуге попут спонзорисања производа, брендова и приказа. Осим тога, они такође пружају аудио и видео рекламе и прилагођене огласе за своје клијенте. Амазонова ДСП (платформа на страни потражње) омогућава оглашивачима да програмски купују приказне, видео и аудио огласе. Својим купцима нуде седам различитих услуга и осам различитих производа. Тренутно Амазон Адс ради у 18 различитих земаља као што су Аустралија, Бразил, Индија и многе друге.

  Како обављати видео позиве са Фацебоок Мессенгер-ом

Табоола

Табоола је локална рекламна мрежа са седиштем у Њујорку. Дистрибуира „предложени“ садржај у разним популарним посећеним дестинацијама и просторима за вести. Најчешћи корисници Табоола огласа су из средњих предузећа (51-1.000 запослених) и индустрије маркетинга и оглашавања.

Имају ексклузивна партнерства са врхунским светским издавачима, као што су УСА Тодаи, НБЦ, МСН, Бусинесс Инсидер, Блоомберг и многи други. Табоола ће вам помоћи да лако постигнете своје маркетиншке циљеве и генеришете вредне потенцијалне клијенте.

ТикТок огласи

ТикТок од септембра има више од милијарду корисника. ТикТок огласи сада могу да досегну процењену публику одраслих (18+). 825 милиона људи широм света. Платформа нуди различите врсте реклама као што су огласи у фиду, сликовни огласи, видео огласи, спарк огласи, пангле огласи, огласи за вртешке, огласи за приказ одозго, изазови са брендираним хасхтаговима и брендирани ефекти (брендиране налепнице и филтери).

ТикТок нуди једноставно решење у 4 корака за оглашиваче да објаве оглас на својој платформи. Основни кораци укључују одабир вашег циља и одабир публике. Након тога, морате унети свој буџет. У последњем кораку морате да дизајнирате свој оглас, а затим сте спремни за рекламу.

Снапцхат огласи

Снапцхат Огласе углавном користе оглашивачи који желе да циљају миленијумску генерацију. Максималан број људи на Снапцхату је из ове младе заједнице. Можете да циљате огласе на основу интересовања, понашања, локације и још много тога. Уз то, повежите се са људима који покрећу нова понашања и вредности које мењају свет.

Са Снапцхат огласима, имате укупно адресабилно тржиште од око 319 милиона корисника. Ови корисници су активни свакодневно. Осим тога, Снапцхат допире до скоро 75% миленијалаца и ГенЗ-а, тако да би помогао да ваш бренд расте међу њима. Ако смишљате бренд за младе, нема боље платформе од Снапцхата. Ваше промоције могу нагло порасти међу младима.

Твиттер Бусинесс

Твиттер Бусинесс даје скоро 20+ опција производа на својој платформи за приказивање ваше персонализоване рекламе. Испод су нека од основних усвајања које можете пронаћи на Твиттеру.

 • Промотед Адс
 • Огласи за пратиоце
 • Твиттер Амплифи
 • Твиттер Ливе
 • Анкете
 • Твиттер преузимање
 • Брандед Хасхтагс
 • Брендирано обавештење

И још много тога…

Твиттер је платформа са снажном заједницом. Ако желите да будете присутни на друштвеним медијима као бренд, Твиттер је најбоље место за приказивање ваших производа или услуга.

Спотифи Адс

Пре неколико година, ако су неки оглашивачи желели да циљају публику која воли музику, морали су само да оду на ФМ радио. Али сада су се ствари промениле. Спотифи Адс углавном вам даје три опције за филтрирање циљане публике: демографију, понашање и контекст. Штавише, такође можете да сузите своју публику користећи прилагођено циљање.

Спотифи нуди прилагодљиве изборе за објављивање. Дакле, постоји нешто за вас без обзира на величину вашег финансијског плана. Оглашивачи могу све да добију са само 250 долара преко своје платформе за самоуслужно оглашавање, Ад Студио.

Мицрософт Адс

Мицрософт Адс има отисак стопала до 41 милион потрошача, чинећи 400 милиона претрага сваког месеца на Мицрософт и партнерским сајтовима. Долази са 15 различитих алатки за оглашавање које могу бити од велике помоћи за јачање огласне кампање.

Под претпоставком да сада радите изванредан посао на Гоогле Адс и Фацебоок огласима, тај посао можете проширити на Мицрософт Адвертисинг тако што ћете пустити инструменте за увоз да обаве сав тежак посао. Дакле, можете уложити мање енергије у свакодневне маркетиншке стратегије на друштвеним медијима и фокусирати се на пословне резултате.

Епом

Епом даје вам 14 дана бесплатног пробног периода за тестирање платформе. Они пружају многа решења за сервере огласа као што су Вхите лабел Ад сервери, Моћни РТБ Биддер, Вхителабел ДСП и многа друга за вишеструко раст било ког пословања. Можете да подесите хипер-циљане огласне кампање за досезање публике преко Епом-а. Поврх тога, доступни су и различити формати огласа као што су мултимедијални, мобилни, у апликацији и видео.

За Ад Сервер, Епом-ове цене почињу од само 212 УСД месечно (основни план) до 2125 УСД (напредни план). Штавише, можете чак и да прилагодите свој план у Ентерприсе режиму.

ЛинкедИн огласи

ЛинкедИн огласи нуди типове огласа за све потребе, од разговорних до динамичких и видео. Он промовише огласе ваше компаније циљаној публици на различитим платформама као што су десктоп, мобилни и таблети и подстиче свест. Ваш производ се приказује у најгледанијим професионалним вестима на свету.

Цампаигн Манагер на ЛинкедИн промотивној сцени изглађује све ваше рекламне процедуре. Он чини, мери и поједностављује ваше мисије на свим платформама. Штавише, на својој платформи имају преко 65 милиона доносилаца одлука. Ово дефинитивно може донети промену парадигме вашем пословању.

Медиа.нет је водећа светска промотивна организација са једним од најтемељнијих аранжмана за објављивање иновација на свим платформама.

Платформа ради на рекламама заснованим на вебу тако што гради ставке највишег нивоа у бројним одељцима било које технологије оглашавања. Због тога се испуњавају захтеви сваког клијента без ангажовања различитих продаваца. Помаже да се споје решења других добављача у једну платформу како би се олакшао процес управљања рекламама.

  Креирајте и уређујте видео записе, додајте слике, текст и прилагођени звук [Windows Phone]

Телеграм огласи

Оглашивачи могу да користе Телеграм огласи да циљају своје огласе на било ком јавном телеграм каналу са више од 1000 чланова. Имају преко 500 милиона активних корисника месечно широм света, а сваког месеца корисници телеграма генеришу 500 милијарди прегледа на неколико канала.

Спонзорисане поруке су тренутно у тестном режиму. Када буду потпуно спремни да дозволе Телеграму да се побрине за своје основне трошкове, почеће да нуде приход од промоције власнику тог јавног канала на којем се приказују поруке.

Циљање ИнМоби публике

ИнМоби – компанија из Индије, долази са утицајном публиком као што су модне личности, љубитељи ресторана који се брзо служе, студенти, ентузијасти у здрављу и фитнесу, купци аутомобила и богати урбани људи. Садржи различите функције за оглашиваче као што су Пулсе – за увид у тржиште и купце, Публика – платформа за циљање купаца, ДСП и Екцханге.

Издавачи нуде вредне услуге као што су монетизација мобилних апликација, услуга платформе за лицитирање заглавља, решење за унифИД-идентитет, монетизација игара, разне формате огласа и још много тога.

АдРолл

Адролл је огласна платформа са више од 10 година података од стотина хиљада брендова и милијарди купаца. Ово ће на крају помоћи да циљате одговарајућу публику за ваш производ. Они такође пружају маркетиншке стратегије које су савршене за ваше пословање. Једном када примените ове стратегије, видећете плодне резултате.

АдРолл не само да функционишу огласи већ и шаље аутоматизоване е-поруке циљаној публици, а мешавина и једног и другог доприноси повећању броја корисника на вашој веб локацији. Поред тога, они имају свој УСП у циљању публике након неког времена на основу промене укуса производа.

СКСМ Медиа је највећа подкаст рекламна мрежа у Сједињеним Америчким Државама. Претпоставимо да ваша циљана публика слуша различите жанрове подцаста. У том случају, ово је савршена компанија за рекламну мрежу за ваш производ, јер можете циљати скоро 55 милиона слушалаца подцаста са ове платформе.

Они нуде неколико усвајања на својим платформама, као што су стриминг аудио, видео, динамички аудио и секвенцијални аудио. Сада долази њихов најбољи део, а то су Подцаст огласи, у којима нуде куповину засновану на публици, контекстуално усклађивање, брендирани садржај и могућности ексклузивних емисија су део СКСМ медија.

Перпетуа

Перпетуа доноси све што је потребно за подстицање профитабилног раста тржишног удела за брендове е-трговине. Уместо да праве кампање, они траже ваше циљеве и буџете и на основу тих података прилагођавају брендирање за сваки бренд. Захваљујући прилагодљивим решењима, можете очекивати боље резултате за свој бренд.

Перпетуа оптимизује понуде програмски, што је брже и прецизније од нашег ручног процеса. Због тога, сада имате времена да се фокусирате на стратегије, тестирање и анализу. Цене Перпетуе почињу од само 250 долара месечно.

Примис

Примис је јединица за промоцију видео записа која нуди могућности мреже за видео оглашавање. Они клијентима преносе промотивне видео снимке са беспрекорним тајмингом и најбољим рекламним површинама како би повећали број обртаја и искуство клијента. Њихова изворна огласна јединица ради све и потпуно је прилагодљива да се уклопи у вашу веб локацију.

Коришћењем видео промоција преко Примис-а, можете дочарати клијентима изборним дизајном огласа који им се свиђа и обезбедити високе приходе од реклама. Примис себе сматра одговорним за индустријске смернице у медијском маркетингу које су највише усмерене на клијенте. Огласна мрежа је заштићена да користи и штити клијенте од преваре.

Цлицкаду

Цлицкаду је промотивна мрежа издавача која управља са преко 4 милијарде приказа огласа сваког дана. Међу њима, 3,6 милиона корисника се претвара да купи производ или услугу. Бројни дизајни огласа које пружа организација укључују ПопУндер, видео промоције и рекламе за заставице, између осталог за лаптопове и паметне телефоне.

Ако имате малу количину корисничког саобраћаја на вашој веб локацији или апликацији, онда Цлицкаду може бити најбоља опција за вас. Они прихватају више опција плаћања као што су ПаиПал, Веб Монеи, Пакум и банковни трансфер. Уобичајене цене за хиљаду приказа за све различите дизајне огласа су дате на његовом сајту. Дакле, можете их погледати и видети колико Цлицкаду може бити користан за вас.

Закључак

Горња листа укључује огласне мреже са најбољим учинком на нашој огромној листи издавача. Неки су изузетно специфични за неке оглашиваче и имају добар учинак само за њих. Дакле, коју год огласну мрежу да одаберете да поставите своју рекламу, само имајте на уму једну ствар, прилагођавање је кључ за развој вашег пословања путем дигиталног маркетинга.

Такође можете погледати како да се заштитите од злонамерних огласа на Мрежи за претрагу.