20+ ЛинкедИн статистика које доказују да није само за професионалце

Обично сматрамо да је ЛинкедИн платформа на коју људи иду да би добили посао и унајмили праве таленте. Али има још много тога. Заокружио сам топ 20+ ЛинкедИн статистика које показују да је то савршена платформа за Б2Б трговце, суосниваче, предузетнике, регруте, као и професионалце који раде.

Нека ЛинкедИн статистика у наставку покаже зашто је ЛинкедИн једна од најефикаснијих мрежа на коју се ослањају Б2Б трговци и доносиоци пословних одлука:

5. маја 2003. ЛинкедИн је покренут као прва професионална мрежа на свету. Премотајте унапред до 2023. и то је највећа платформа за професионално умрежавање, са својим присуством у 200 земаља.

Преглед садржаја

ЛинкедИн има преко 950 милиона корисника широм света

Извор: ЛинкедИн статистика

ЛинкедИн је професионална платформа за умрежавање. Витх 950+ милиона корисника у 200 земаља, и даље остаје један од најпопуларнијих сајтова за умрежавање друштвених медија, чак и 20 година након свог првог покретања.

206+ милиона корисника је у САД, 36+ милиона корисника у УК. Француска има 27 милиона корисника, Италија још 18 милиона, Аустралија 14 милиона, Филипини 12 милиона корисника, а Јужна Африка 11 милиона корисника.

Чак и Индонезија има 24 милиона ЛинкедИн корисника, а Мексико је близу са 21 милион корисника више. Бразил има 67 милиона, Сингапур има 3 милиона ЛинкедИн корисника, а све остале земље имају корисничку базу од 2 до 8 милиона корисника.

Сједињене Државе имају највећи број корисника ЛинкедИн-а

Постоје 200 милиона Корисници ЛинкедИн-а само у Сједињеним Државама, што ову земљу чини водећим водећим тржиштем платформе. То је зато што се све већи број компанија налази на ЛинкедИн-у.

Штавише, 75% или више регрутоваца тражи да попуни праве позиције преко ЛинкедИн-а. Дакле, платформа има 200 милиона корисника у САД и велики број активних корисника који се пријављују за посао.

Индија заузима друго место када је у питању досег публике, са 99 милиона корисника ЛинкедИн-а у априлу 2023. Популарност ЛинкедИн-а у Индији је порасла од његове Мицрософт аквизиције.

У ствари, ЛинкедИн је такође покренуо неколико корисних алата за каријеру како би привукао регруте и кандидате на платформи. Нудила је бесплатне премијум пробне верзије до 3 месеца како би привукла нове кориснике и одржала их активним. Кина заузима треће место у статистици ЛинкедИн-а.

43% корисника ЛинкедИн-а су жене

ЛинкедИн је друга водећа Б2Б платформа за умрежавање, а од јануара 2023. Статиста је приметио да 43% корисника ЛинкедИн-а су жене. Мушкарци и жене различито користе сајтове за умрежавање друштвених медија.

Као креатор Борн он Инстаграма, приметио сам да су жене популарнији корисници сајтова друштвених медија као што су Инстаграм, Фацебоок, Пинтерест или Снапцхат.

Док ови сајтови друштвених медија настављају да привлаче све више жена, ЛинкедИн, са својих 57% мушких корисника, чини се да је једна од платформи друштвених медија која привлаче више мушкараца, попут Јутјуба или Твитера (сада Кс).

  Разумевање разлика између њих

ЛинкедИн је био сведок свог највећег раста прихода у 2022

Извор: Статиста

ЛинкедИн је настао 2003. и почео је озбиљно да гледа на стварање прихода тек 2005. Када је поднео захтев за ИПО 2011. године, генерисао је 500 милиона долара у приходима. Касније ју је купио Мицрософт 2016. Од тада је покушавао да буде више од платформе за тражење посла. Куповином Линда.цом, проширила се на сектор образовања уз ЛинкедИн Леарнинг.

Враћајући се на неке важне статистике ЛинкедИн-а, остварио је приход од 14,5 милијарди долара 2022. године, што је повећање од 26,2%. Ово је највећи проценат повећања који је ЛинкедИн видео од свог оснивања 2003. године.

49,16 милиона корисника има ЛинкедИн Премиум

Као корисник ЛинкедИн Премиум-а, могу потврдити да је ЛинкедИн Премиум бољи од обичног ЛинкедИн-а. Уз премиум претплату, можете да видите ко је прегледао ваш профил и можете да шаљете поруке (инМаил) корисницима који још нису повезани са вама.

ЛинкедИн каријера, ЛинкедИн Бусинесс, ЛинкедИн Салес Навигатор Цоре и ЛинкедИн Рецруитер су различите врсте врхунских услуга које постоје.

49,16 милиона корисника користили ЛинкедИн Премиум 2021. да би добили боље послове, генерисали више потенцијалних клијената и запослили праве таленте. Ова цифра се сигурно повећала до сада.

60% корисника ЛинкедИн-а су или миленијалци или генерација З

Извор: Статиста

Статиста је погледао дистрибуцију ЛинкедИн корисника по старосној групи и пронашао 60% корисника да су старосне групе од 25-34 године. Наставио сам и категорисао старосне групе као демографске групе које су нам популарне као Ген И или Ген З.

Тхе Попис становништва САД дефинише Ген З као „најмлађа генерација са пунолетним члановима (рођени од 1997. до 2013.)“. Што се тиче миленијалаца, или генерације И, они су дефинисани као „свако рођено између 1981. и 1996. Пев Ресеарцх Центер. Будући да сам и сам Ген И, видим како нам је ЛинкедИн и даље на дохват руке.

Поред тога, корисници између 18-24 године чинили су 22%, док су корисници изнад 55 година чинили само 3% публике.

ЛинкедИн добија 16% веб саобраћаја од своја 2 најбоља упућивача

Извор: Статиста

16% од укупног веб саобраћаја ЛинкедИн-а је саобраћај веб препорука, који доносе његова 2 најбоља упућивача веб саобраћаја: цлицк.аппцаст.ио и статицс.теамс.цдн.оффице.нет. Али шта је саобраћај веб препорука?

Помоћ за Гоогле аналитику дефинише веб-препоручени саобраћај као саобраћај који долази на ваш сајт „преко другог извора, на пример преко везе на другом домену“. Дакле, да се вратимо на статистику ЛинкедИн-а, ево раздвајања између два главна извора ЛинкедИн-а за саобраћај веб препорука:

  • цлицк.аппцаст.ио добија ЛинкедИн 9% свог веб саобраћаја
  • статицс.теамс.цдн.оффице.нет доноси још 6%

4/5 ЛинкедИн пословни чланови доносе одлуке

ЛинкедИн је дом за 65+ милиона доносиоци пословних одлука. И не само то, 63+ милиона компанија има своје листе пословних страница на ЛинкедИн-у. То га чини одличним местом за проналажење следећих потенцијалних клијената или да останете испред криве. Увек можете бити испред својих конкурената знајући каква ће бити следећа велика ствар у вашој индустрији.

У ствари, ово чини ЛинкедИн одличним местом и за трговце. Без обзира да ли тражите конверзије, ангажовање или свест о бренду, ЛинкедИн и даље остаје најефикаснији канал.

Штавише, ЛинкедИн је такође оцењен као платформа број 1 за Б2Б генерисање потенцијалних клијената. Можете бесплатно изградити свој бренд, искористити трендове продаје на друштвеним мрежама и повећати свој приход.

ЛинкедИн-ових више од 950 милиона корисника, 63 милиона листа компанија131 хиљада школа и 40.000 вештина.

Иако су ово импресивне статистике ЛинкедИн-а, оно што је изванредно је да помажу 45% регрутера да идентификују праве таленте и попуне радна места одговарајућим кандидатима. Средње школе и факултети су на ЛинкедИну како би изградили свест о бренду код потенцијалних регрутоваца и повећали пласман и пријем.

Међутим, можда ћете бити изненађени када знате да се ЛинкедИн никада није означио као заједница. Али, увек је деловала као јака заједница људи. То је зато што на ЛинкедИн-у помажемо једни другима да пронађу праве послове, донесемо исправне одлуке и доносимо пословне одлуке.

  Како користити Распберри Пи као проки сервер (са Привоки-јем)

Такође помажемо једни другима правим повратним информацијама о производима или услугама, користимо платформу за изношење притужби, интеракцију са купцима, пласирамо наше производе и проналазимо одговарајуће менторе.

2,7 милиона пословних ЛинкедИн страница објављених недељно

ЛинкедИн је платформа број 1 за Б2Б трговце. Од 63 милиона компанија које имају своје пословне странице на ЛинкедИн-у, 2,7 милиона активни су сваке недеље!

То је зато што:

  • ЛинкедИн странице које објављују сваке недеље бележе пораст пратилаца за 5,6 пута
  • ЛинкедИн пословне странице су одличан начин да бесплатно изградите своју пословну свест
  • ЛинкедИн-ова статистика показује повећање од 75% у догађајима уживо
  • Ангажман чланова ЛинкедИн-а је највећи, са повећањем од 25% у односу на претходну годину

Поред ове ЛинкедИн статистике, на ЛинкедИн-у је више садржаја него икада раније. Уз културу креатора и маркетинг утицаја, 11 милиона корисника је укључило режим за креаторе, а 36 хиљада билтена излази из ЛинкедИн-а. Ако размишљате да га направите, можда је стратешко време да то урадите, јер се 29 милиона људи претплатило на билтен на ЛинкедИн-у.

Из свих ових разлога, савршено је време да пословне странице искористе предности ангажовања, свести о бренду и конверзије тако што ће бити активне на ЛинкедИн-у.

25% више јавних разговора се дешава на ЛинкедИн-у

Извор: ЛинкедИн Адс Блог

Ваш ЛинкедИн фид сада има више садржаја него икада, уз увод и повећање броја креатора, билтена и догађаја уживо. 25% више јавних разговора се одвија на платформи.

Не само то, ЛинкедИн је недавно најавио заједничке чланке генерисане вештачком интелигенцијом, који позивају стручњаке да допринесу овим темама. Како ови чланци почињу да се рангирају за 10.000+ кључних речи, ЛинкедИн позива више стручњака обећавајући креаторе са врхунским гласом за њихов допринос.

Не само да повећавају јавне разговоре на ЛинкедИн-у, већ такође помажу да се платформа рангира за милионе чланака заснованих на СЕО-у. Ово је посебно важно јер сви други сајтови за објављивање настављају да трпе након Гоогле-овог ажурирања корисног садржаја.

ЛинкедИн-ови иновативни приступи ангажовању (попут овог који смо управо споменули) помажу у повећању јавних разговора и подстичу кориснике да проводе више времена на платформи.

ЛинкедИн-ова популарност код 51% одраслих са напредним дипломама

ЛинкедИн привлачи 51% више одраслих са дипломом или напредним степеном као што је МБА, докторат, ПГДМ или МЕ.

И не само то, ЛинкедИн Леарнинг подстиче професионалце у индустрији да наставе да се усавршавају. Ако нису завршили средњу школу, мање је вероватно да ће бити на ЛинкедИн-у. У ствари, само 10% се појави на ЛинкедИн-у у поређењу са огромних 70% које иде на ИоуТубе или још 64% које иде на Фацебоок.

Иако је тешко одредити у коју сврху ова демографска група користи ИоуТубе, то је занимљиво поређење јер ИоуТубе има адекватне образовне материјале у рангу са ЛинкедИн Леарнинг.

ЛинкедИн је број 1 за 40% свих Б2Б маркетинга

Извор: ЛинкедИн Адс Блог

40% Б2Б маркетинга открива ЛинкедИн као најбољи канал за привлачење висококвалитетних потенцијалних клијената. То је зато што је ЛинкедИн једна таква платформа за умрежавање која омогућава трговцима да циљају кориснике путем демографског маркетинга и досегну публику која је укључена у одлуку о куповини.

И не само то, ЛинкедИн огласи вам омогућавају да циљате своју циљну публику у свакој фази тока. Можете да користите ЛинкедИн поруке, изворне или динамичке огласе, обрасце за стварање потенцијалних клијената и спонзорисани садржај.

Огласи за разговор вам дају 4 пута веће стопе отварања док удвостручују ангажовање које добијате путем традиционалних опција е-поште.

Повећање атрибута бренда 2-3 пута чини ЛинкедИн местом за Б2Б

Извор: бусинесс.линкедин.цом

ЛинкедИн огласи могу помоћи вашем бренду да постигне 2-3к подизање у атрибутима бренда са а повећање од 33%. у намери куповине. Можете да досегнете већи обим публике помоћу ЛинкедИн огласа – познатих као ЛинкедИн Аудиенце Нетворк – чланова у апликацијама и сајтовима трећих страна.

  Како да инсталирате или деинсталирате Гоогле Цхроме претраживач

Б2Б маркетиншки стручњаци воле ЛинкедИн-ову функцију циљања како би досегли и проширили професионалну публику. Такође можете пронаћи своју циљну публику на ЛинкедИн-у користећи подударну публику и проучавати понашања сличне публике помоћу Лоокалике циљања. Ове јединствене карактеристике са софистицираним алатима за Б2Б циљање и мерење чине ЛинкедИн простором из снова Б2Б маркетера.

Око 50% маркетера у САД користи ЛинкедИн

Извор: ЛинкедИн Адс Блог

Од 2019. 48,8% маркетиншки стручњаци који живе у САД су користили ЛинкедИн за генерисање висококвалитетних потенцијалних клијената и закључивање послова.

Проценат ће се сигурно повећати ове године. То је зато што трговци који користе ЛинкедИн виде 2к повећање својих конверзија. Не само то, ЛинкедИн-ова цена по потенцијалном клијенту је 27% ниже него Гоогле Адс.

ЛинкедИн има највећи број корисника у САД. Б2Б маркетиншки стручњаци имају прилику да дођу до 200 милиона корисника у САД преко ЛинкедИн мреже. Штавише, ЛинкедИн је сведок више активних корисника у земљи него икада раније. Маркетиншки стручњаци могу да искористе предности 9к додирних тачака да их конвертују у потенцијалне клијенте и касније у конверзије.

ЛинкедИн је доступан на 26 језика

Када је платформа за друштвено умрежавање доступна на локалним језицима, она обезбеђује персонализованије корисничко искуство. Ваши корисници осећају да вам је стало, а ваша репутација као бренда је учвршћена. Такође, помоћи ће у циљању нове публике и стварању дубљих веза.

Поред енглеског, ЛинкедИн је тренутно доступан на следећим језицима:

арапски поједностављени кинески традиционални кинески шпански чешки дански холандски француски немачки хинди индонежански италијански јапански корејски малајски норвешки пољски португалски румунски руски шведски тагалог тајландски турски украјински

ЛинкедИн има 19.500+ стално запослених

ЛинкедИн располаже са 36 канцеларија 19.500+ стално запослених како бисте осигурали да имате беспрекорно искуство на платформи.

Седиште је у Сан Франциску, Сједињене Америчке Државе, и има међународне канцеларије у 30 градова широм света. 188 уредника из 15 земаља ради само на ЛинкедИн вестима како би осигурали више садржаја на вашем фееду него икада раније, чиме ЛинкедИн чини веома интерактивном и привлачном платформом за умрежавање.

Сваке секунде на ЛинкедИн-у се подноси 117 пријава за посао

61 милион корисника користите ЛинкедИн сваке недеље за тражење нових послова. Међутим, једна од најзначајнијих ЛинкедИн статистика је да се сваког минута запосли 8 људи.

То је зато што 63 милиона компанија тражи праве кандидате на платформи. Штавише, регрутери брже попуњавају позиције због 40.000 наведених вештина.

33,97% ЛинкедИн-овог саобраћаја долази преко ИоуТубе-а

Извор: Статиста

Раније смо вам говорили о ЛинкедИн веб рефералном саобраћају. Постоји још један саобраћај који се назива друштвеним препорукама, што имплицира количину саобраћаја коју платформа друштвених медија доноси на вашу веб локацију.

У случају ЛинкедИн-а, 34% долази са ИоуТубе-а, још једна видео-прва платформа друштвених медија. Твитер, сада Кс, такође доноси око 18% саобраћаја на ЛинкедИн. Међутим, када се узме заједно са свим другим показатељима, саобраћај на друштвеним медијима чини само 0,89% ЛинкедИн саобраћаја.

Њен главни извор саобраћаја остаје директан – управља око 75% директног саобраћаја због своје популарности као водеће професионалне мреже у последњих 20 година.

47% ЛинкедИн-овог руководства су жене

Извор: Статиста

У водећим улогама на ЛинкедИн-у доминирају мушкарци, али можете приметити благи пад из године у годину.

2022. 54,5% од лидера ЛинкедИн-а били су мушкарци, док је тај број био 57,9% у 2021. У 2020. био је 58,1%, што је смањено са 59,2% у 2019. ЛинкедИн се полако креће ка искорењивању родне неједнакости у лидерским улогама, а дошло је и до благог повећања женских руководећих улога из године у годину , допуњено смањењем лидерских улога мушкараца.

Око 2% ЛинкедИн радне снаге се није осећало пријатно да открије свој пол у сврху ове студије.

ЛинкедИн командује преко 80% свих Б2Б потенцијалних клијената

Извор: СлидеСхаре

92% Б2Б маркетингаши разматрају ЛинкедИн за своје стратегије генерисања потенцијалних клијената у поређењу са другим платформама друштвених медија. То је зато што постоји 9 милијарди приказа садржаја на ЛинкедИн пост фиду. Дакле, знате, циљна публика је овде!

80% свих Б2Б потенцијалних клијената такође долази са ЛинкедИн-а јер су људи озбиљни по питању времена које проводе на ЛинкедИн-у. Дакле, намера купца је више на платформи.

ЛинкедИн за све

Као што ове ЛинкедИн статистике показују, ЛинкедИн је право место. Без обзира да ли сте Б2Б маркетиншки стручњак, студент који тражи посао или регрутер који проналази праве кандидате, ЛинкедИн вам може помоћи да пронађете оно што желите.

Такође можете да искористите ЛинкедИн огласе да изградите свој бренд и његове софистициране Б2Б алате како бисте досегли више публике. Како ЛинкедИн наставља да расте, можда је време да користите ЛинкедИн групе да постанете нинџа за умрежавање!