3 начина на која креатори садржаја могу зарадити користећи Кс (Твиттер)

Као и многи други канали друштвених медија, Кс (раније познат као Твитер) није само платформа за изражавање себе, већ може постати и извор прихода. Кс има бројне опције монетизације које можете искористити да зарадите новац од својих постова.

Ево неколико начина на које креатори садржаја могу зарадити на Кс.

1. Кс Подела прихода од огласа

Елон Муск је представио Кс-ов програм поделе прихода од реклама као део своје кампање за награђивање и подстицање активних корисника. Кроз овај медиј, и Кс и креатори садржаја на платформи ће делити поврате од реклама. Али како то функционише?

Кс израчунава приход који се дели са сваким корисником на основу приказа (колико пута је твит виђен). Када се у одговору креатора садржаја појави оглас, број приказа са верификованих налога ће одредити колико ће налог бити плаћен.

Међутим, да бисте се квалификовали за Кс Адс поделу прихода, морате имати најмање 18 година и најмање 500 пратилаца. Морате бити претплаћени на Кс Премиум (раније познат као Твиттер Блуе) или на други начин бити верификована организација или подружница. Такође морате имати најмање пет милиона органских приказа на свим својим објавама сваког месеца, у последња три месеца. Ако испуњавате све ове услове, можете се пријавити за програм и добити одобрење да почнете да зарађујете.

2. Кс Савети

Кс Типс је још један проверен начин да зарадите новац на платформи друштвених медија, сличан ТикТок-овим поклонима уживо. Ова опција монетизације вам омогућава да примате готовинске поклоне од корисника који цене ваш садржај и желе да вас подрже. Док се неки креатори већ повезују са својим Венмо и другим услугама плаћања трећих страна у својим твитовима, Кс Типс олакшава процес.

  Како подесити двофакторску аутентификацију на Фирефок-у

Када је функција Савети омогућена на профилу, корисници само треба да додирну икону Новац на страници профила креатора и биће преусмерени на платформу за плаћање. Међутим, видећете икону само на верзијама за иОС и Андроид, јер тренутно није доступна на вебу.

Кс не узима проценат напојнице. Иако ћете можда и даље добити наплату од услуге плаћања треће стране коју одлучите да користите. Штавише, Кс и даље поставља старосно ограничење, а никоме млађем од 18 година није дозвољено да даје или прихвата напојнице.

Да бисте омогућили савете на свом Кс налогу, идите на Уреди профил и кликните на Савети. Бићете преусмерени на екран Опште политике за напојницу који ће вас, ако прихватите, довести до екрана подешавања савета. Укључите дугме Дозволи савете и изаберите услугу плаћања треће стране коју желите да користите.

3. Кс Претплате

Кс Претплате нуде креаторима стални приход од њиховог садржаја. Лојални пратиоци могу да се претплате на налог креатора садржаја да би добили приступ додатним твитовима и догађајима само за претплатнике.

Занимљива карактеристика која долази са Кс претплатама је значка за претплату. Претплатници ће имати значку поред свог имена кад год одговоре на профил на који су претплаћени, што им олакшава идентификацију и интеракцију са њима. Такође можете да хостујете просторе само за претплатнике и постављате твитове отворене за јавност, али само претплатници могу да одговоре.

Да бисте испуњавали услове за претплате на Кс, потребно је да имате 18 или више година и да имате најмање 500 претплатника. Такође морате бити претплаћени на Кс Премиум и бити активан Кс корисник. Креатори добијају 97% прихода од претплате до 50.000 долара, након чега овај проценат пада на 80%.

  Вођење платног списка за ваш растући посао је лако са Зохо платним списком

Кс Награђује креаторе садржаја

Нове Кс функције монетизације су одлична прилика за креаторе садржаја да максимално искористе свој занат. Ипак, ове могућности нису без ограничења и смерница од којих су многе усмерене ка подстицању органског садржаја и усклађености са смерницама Кс.