8 најбољих система управљања транспортом (ТМС) за пословање [2023]

Предузећа не могу да преживе без система управљања транспортом. Погледајте ове најбоље ТМС системе који ће помоћи предузећима да напредују!

Превоз робе је саставни део сваког посла, без обзира на то колико су различите специјализације. Од млека и млечних производа до малих електронских уређаја, пут од произвођача до потрошача је једна од најважнијих тема.

Превоз је тема која се јасно обрађује и пре него што компанија или посао почне. Такође је веома важно у ланцу снабдевања.

Пошто је транспорт од суштинске важности за сва предузећа, технологија је лако створила начине да се с њим носи кроз системе управљања транспортом. У овом чланку ћемо видети шта је ТМС и које су његове предности. Такође ћемо научити о неким случајевима коришћења ТМС-а у стварном животу. На крају, погледаћемо неке од најбољих ТМС система за предузећа.

МерцуриГате

Аутоматизује стратешко управљање теретом, прати трошкове набавке

ТМСфирст

Агилно решење, рачуни по изузетку, алати за ревизију

нСхифт

Засновано на везама оператера, децентрализовани увид

ЦартонЦлоуд

ТМС без папира, дизајн руте, аутоматизовано фактурисање

Којот

Једноставан приступ терету, услуга за кориснике без премца

Десцартес Алекс

Алат заснован на облаку, поједностављује транспортне процесе

Царгобасе

Глобални ТМС, модуларна платформа, брзи РОИ

Турво

Платформа за више предузећа, видљивост од краја до краја

Шта су системи управљања транспортом?

ТМС или систем управљања транспортом је софтвер који помаже предузећима да управљају логистиком укљученом у премештање материјалне робе копном, ваздухом, морем или комбинацијом ових начина транспорта. Другим речима, ТМС помаже у организовању и спровођењу стварног транспорта производа.

ТМС софтвер побољшава утовар и руте испоруке како би обезбедио благовремени транспорт производа. Поред тога, помажу у праћењу терета на регионалним и међународним рутама.

Поврх тога, они такође аутоматизују дуготрајне процедуре као што су папирологија усклађености са трговином и наплата терета. Системи управљања транспортом штеде новац и за корпорације и за крајње кориснике.

Пошто је транспорт једна од најважнијих компоненти ланца снабдевања, сви који су укључени у ланац снабдевања често су укључени у његово управљање транспортом. Могу га користити сви учесници у ланцу снабдевања, укључујући произвођаче, дистрибутере, логистичке компаније трећих страна и било кога другог ко треба да организује испоруке.

Који су случајеви употребе ТМС-а у стварном животу?

Системе управљања транспортом често користе фирме које морају редовно да испоручују транспорт и примају артикле, као што су:

  • Произвођачи
  • Дистрибутери
  • Предузећа е-трговине
  • Малопродајни објекти
  • Пружаоци логистичких услуга (ЛСП) и логистичке фирме трећих и четвртих страна (3ПЛ и 4ПЛ)
  Како поново нанети термалну пасту на своју графичку картицу да бисте побољшали перформансе

Које су предности ТМС-а?

ТМС је алат који може повећати продуктивност, проширити тржишни удео и побољшати корисничку услугу. Помаже предузећима да транспортују терет тачно и приступачно од тачке порекла до тачке одредишта. Ево неколико предности нумеричких предности ТМС-а.

Смањује трошкове транспорта робе

Транспорт је значајан трошак и брига у логистици. Компанија треба да користи системе управљања транспортом који дају корисне информације и предлоге за уштеду ако жели да значајно смањи трошкове.

Пружање препорука заснованих на корисницима у којима се наглашавају области које се могу променити да би се смањила потрошња горива или прековремени рад возача биће посебно од помоћи. Као резултат тога, долази до смањења трошкова, што помаже и потрошачима и предузећима.

Побољшава транспарентност и доступност превоза

У реалном времену, ТМС открива локације возача и робе. Праћењем тока поруџбина и пошиљки, компаније добијају периодичне информације. Компаније могу ефикасније да алоцирају своје руте користећи ТМС податке који указују на трајање путовања. Штавише, одговорност ланца снабдевања је повећана, а купци добијају тачна предвиђања испоруке.

Повећава услуге бриге о корисницима

ТМС може помоћи у побољшању корисничке услуге уз праћење перформанси на време. Купци могу да добију детаљне и ажурне информације о испоруци, као што су статус испоруке и праћење у реалном времену.

ТМС нуди клијентима онлајн платформу за праћење њихових пошиљки и ажурирање својих клијената о њиховом напретку. Мање потрошача ће морати да затражи помоћ као резултат повећане отворености јер ће имати приступ свим информацијама потребним за доношење информисаних избора.

Помаже у управљању подацима

Пошто се артикли непрестано крећу, добро организовано складиште је кључно за логистику. ТМС помаже у анализи података о нивоима залиха, распореду испоруке и трошковима испоруке како би се добио увид у тренутне трендове и обрасце. Коришћење ових података ће побољшати корисничку услугу, смањити трошкове, а такође ће оптимизовати логистичке операције.

Сада ћемо погледати неке од најбољих ТМС система за предузећа.

МерцуриГате

Један од најцењенијих ТМС провајдера, МерцуриГате, задржала је своју позицију међу 100 најбољих ИТ логистичких компанија. Функционално најбогатији и пословно релевантан дизајн је резултат јединственог фокуса МерцуриГате-а на транспорт.

Користећи МерцуриГате, корисници могу да руководе свим облицима транспорта терета на захтев и прате трошкове набавке и уштеде у реалном времену. То је робустан ТМС који се више од 20 година фокусира искључиво на аутоматизацију стратешког управљања теретним транспортом.

МерцуриГате пружа могућности за оцењивање по распореду, оцењивање густине мање од камиона (ЛТЛ) и пуну оцену изворног пакета. Поред тога, нуди најбољу интеграцију са главним превозницима и по потреби користи многе начине транспорта, укључујући железнички, ваздушни и морски.

ТМСфирст

Са својим изворним скалабилним решењем у облаку и функцијом видљивости ланца снабдевања, ТМСфирст је најагилнији систем управљања транспортом који је доступан. Користи инжењеринг и науку о подацима за производњу једног од најсофистициранијих ТМС-ова икада.

  Како избрисати нацрт колута на Инстаграму

ТМСфирст управља рачунима по изузетку и брзо и ефикасно смањује високе и нетачне трошкове, што помаже да се модернизују старе процедуре обрачуна терета. Такође аутоматизује комуникације и процедуре, смањујући административна оптерећења и скупе грешке.

Поред тога, ТМСфирст побољшава ревизију терета, могућности плаћања и усклађеност уговора са превозником пре/после ревизије. То је разлог зашто је то најиновативнија платформа за технологију у облаку и аналитику и укључена је у кључне секторе као што су нафта и енергија, хемијска производња, аутомобилске компоненте, индустријска дистрибуција и дистрибуција чврсте робе е-трговине.

нСхифт

нСхифт је добро познат по решењима за управљање транспортом заснованим на стварним везама превозника. Са повезивањем оператера и комуникацијом као каменом темељцем, побољшава увид у оно што се дешава у свакој фази процеса.

нСхифт је једноставан за коришћење, прилагодљив и смањује залихе, режијске трошкове и трошкове транспорта побољшавајући видљивост и квалитет услуге. Промовише комуникацију и децентрализовано доношење одлука у целом ланцу снабдевања.

нСхифт-ов ТМС има једноставну процедуру у 5 корака за креирање система управљања транспортом за ваше пословање. Све што треба да урадите је да се припремите, извршите, контролишете, анализирате и побољшате да бисте били сигурни да је ваше пословање на путу ка успеху.

ЦартонЦлоуд

Са хиљадама дневно активних корисника који обухватају Канаду, Аустралију, Нови Зеланд, Јужну Африку и Јужну Америку, ЦартонЦлоуд је свеобухватно решење за управљање транспортом. Са својим системом управљања транспортом без папира (ТМС), можете приступити тимским и корисничким подацима из облака, што вам омогућава већу флексибилност, брзи обрт и извештавање без стреса.

Систем ће аутоматски креирати испоруке од пошиљки након што се испорука изврши и поштански бројеви буду подешени у ЦартонЦлоуд-у, омогућавајући вам да доделите најбољем возачу. Кроз побољшане процесе, помаже предузећима да уштеде режијске трошкове, смање административне послове, повећају продуктивност и прошире капацитет своје флоте.

ЦартонЦлоуд може аутоматски и без напора да дизајнира ваше руте испоруке и додели их возачима у одговарајућој зони или возилу. Аутоматизује фактурисање и обрачуне ценовника. Интегрисање рачуноводственог софтвера омогућава лак пренос података.

Којот

Којот увек има за циљ да пружи услугу корисницима без премца. То је највећи централизовани добављач логистике треће стране (3ПЛ) и други по величини 3ПЛ у Северној Америци. ЦоиотеГО, његова ТМС платформа, је најбржи и најлакши метод за приступ терету и књижици терета где год да се налазите.

Којотова мисија без изговора да понуди шпедитерима и превозницима највећу услугу на тржишту је оно што покреће успех компаније. Иновативна технологија, квалификовани запослени и преданост без премца подржавају ову мисију.

Цоиоте-ова посвећеност бризи о купцима, технологији и решењима за отпремнике и превознике остала је иста од оснивања компаније. Цоиотеов систем за управљање понудама на мрежи, шаблонска папирологија и многе друге функције омогућавају вам да развијете једноставну, ефикасну и поновљиву процедуру која ће показати превозницима да мислите на посао.

  Тражите бољу алтернативу ЛастПасс-у?

Десцартес Алекс

Десцартес Алекс је алатка за управљање транспортом заснована на облаку која подржава организације у е-трговини, производњи, дистрибуцији и бројним другим секторима поједностављујући рачуноводствене, транспортне и процесе управљања документима.

Организације могу да користе софтвер за руковање операцијама у ланцу снабдевања, генерисању фактура, обавезама (АП) и задацима потраживања (АР).

Посредници и шпедитери могу да обрађују профиле купаца, дају понуде за купце и провере статус плаћања наруџбине користећи Десцартес Аљек. Његове остале функције укључују планирање руте, испоруку, праћење поруџбина, куповину, управљање комуникацијама и још много тога.

Десцартес Аљек такође омогућава менаџерима да рукују електронским подацима, процедурама размене, аутоматизују токове посла и дају прилагођене извештаје. Има АПИ који олакшава интеграцију са различитим системима трећих страна.

Царгобасе

Царгобасе је светски систем управљања транспортом заснован на облаку (ТМС) који се бави динамичким логистичким проблемима. То је комплетна, модуларна ТМС платформа која подржава све модалитете транспорта, доступна је на свим главним језицима и редовно је користе највећи и најугледнији шпедитери на свету.

Царгобасе нуди свеобухватна решења за веб апликације. Овај онлајн систем транспорта обезбеђује товарне листове, управљање тарифама, локалне шпедитере, међународне шпедитере, као и управљање увозом/извозом – све на једној локацији.

Царгобасе помаже отпремницима у постизању бесплатног постављања за 4 недеље са брзим повратом улагања због свог бесмисленог става и деценије стручности. На крају, али не и најмање важно, потпуно је независан и компатибилан са свим тренутним добављачима, ЕРП системима и токовима ревизије.

Турво

Прва платформа за сарадњу са више предузећа креирана искључиво за глобални ланац снабдевања се зове Турво. Има СааС систем за управљање транспортом заснован на облаку који повезује појединце и предузећа кроз ланац снабдевања.

Са софтвером заснованим на облаку и мобилним апликацијама, Турво омогућава отпремницима, провајдерима логистичких услуга и превозницима да дигитално мењају своје операције. Његова технологија комбинује све системе и нуди један енд-то-енд систем евиденције за све операције и увиде, истовремено аутоматизујући пословне процесе и елиминишући бесмислене људске активности.

Турво софтвер поједностављује процес од поруџбине до испоруке док се ослобађа телефонских позива, порука и е-порука ради потврде. Поред тога, Турво смањује трошкове управљања теретом и убрзану испоруку уз 100% следљивост, праћење у реалном времену и предиктивно планирање.

Закључак

Добар ТМС постаје кључна компонента успешног ланца снабдевања сада када испорука истог дана и праћење у реалном времену више нису додаци, већ фундаментална очекивања потрошача. Задовољнији потрошачи подразумевају више купаца који се враћају за успешну фирму.

Добра ТМС технологија чини изводљивим одржавање ефикасних операција и ланаца снабдевања, што повећава приход и повећава задовољство купаца. Стога, предузећа морају да користе ефикасан ТМС како би остала конкурентна.

Са ТМС-ом, могуће је убрзати испоруку, побољшати руте и технике отпреме и повећати профитабилност да би се помогло у брзим променама модерне транспортне индустрије. Како се прикупљање података повећава, значај транспортне аналитике ће само расти.

Дакле, почните да тражите систем управљања транспортом ако желите да унапредите и проширите своју компанију.

Такође можете истражити неки најбољи софтвер за управљање објектима да бисте поједноставили операције.