3 ВПН решења за безбедност ваше АВС Цлоуд мреже

Уобичајено је мислити да, због своје величине, неке компаније остају непримећене у очима сајбер криминалаца, али то је грешка.

Мала и средња предузећа хакери могу да виде као „воће на дохват руке” због ниског нивоа заштите. Према томе, мала и средња предузећа захтевају ниво заштите који је ефикасан као код великих компанија.

У овом хаотичном окружењу, ВПН решења добијају на значају због ниске цене њихове имплементације која се додаје тренутним потребама тржишта. У овом посту ћемо видети шта је ВПН, зашто би мала и средња предузећа користила ВПН и најбоља ВПН решења за мала и средња предузећа.

Шта је ВПН?

Концепт ВПН-а (Виртуелна приватна мрежа) је стварање безбедног виртуелног тунела који омогућава комуникацију између две удаљене тачке, користећи јавну и непоуздану мрежну инфраструктуру.

Безбедност у комуникацији података који путују кроз овај тунел се спроводи путем енкрипције између порекла и одредишта, чиме се елиминишу ризици од евентуалног пресретања информација током њиховог преноса.

ВПН ствара безбедну, шифровану везу на мање безбедној мрежи, као што је јавни интернет. ВПН веза функционише користећи заједничку јавну инфраструктуру уз одржавање приватности кроз безбедносне процедуре и протоколе за тунелирање.

Зашто би мала и средња предузећа требало да користе ВПН?

Прво, важно је имати на уму да величина компаније не одређује да ли јој је потребна ВПН веза. Ово зависи од тога где се налазе ваши подаци, физичке структуре ваше компаније и ваших радних процеса. Свако предузеће може одговарати овом профилу.

  Разумевање ДевОпс алата: Ансибле и Терраформ

Да бисмо вам олакшали, хајде да истакнемо неколико ставки које могу указивати на потребу за ВПН везом у вашој компанији. Пратити:

 • Системи и осетљиви подаци који се хостују споља;
 • Ако компанија има СааС апликацију распоређену на платформи за рачунарство у облаку као што је АВС;
 • Запослени који често путују и треба им даљински приступ подацима/системима организације;
 • Осетљиве информације које треба разменити са купцима, пословним партнерима и добављачима;
 • Постојање две или више експозитура, поред седишта компаније, које треба да стално размењују податке;
 • Потреба за праћењем приступа подацима и системима.

Упркос томе, употреба решења се може проширити тако да обухвати размену информација путем е-поште и корпоративних алата за размену тренутних порука, резервних јединица, осетљиве опреме (роботи, на пример), између осталог. Укратко, није важно да ли сте мала и средња предузећа или велико предузеће. Ако компанија захтева висок ниво размене података изван четири зида канцеларије, требало би да се ослони на ВПН везу.

Предности ВПН-а за мала и средња предузећа

Везе које се успостављају преко ВПН-а омогућавају да се конфигурације примене једноставно изведу, коришћењем чаробњака за инсталацију корак по корак. Приступи које обављају корисници чине што је могуће једноставнијим уношењем корисничког имена и лозинке у претраживач.

Они такође омогућавају једноставно управљање и надгледање од стране администратора решења, чак и без напредног знања о мрежама. Коначно, они омогућавају смањење трошкова уз поједностављено лиценцирање и планове подршке како би се испунили захтеви малих и средњих предузећа. ВПН везе имају одређене техничке карактеристике које су од користи за СМБ. Међу најрелевантнијим су:

 • Заштита од хаковања са удаљеног приступа подацима, системима и веб локацијама, који такође имају решење на другом крају;
 • Саобраћај поверљивих информација преко интернета без ризика од шпијунаже или крађе података;
 • Идентификација људи који приступају системима и информацијама;
 • Централизовано управљање правима приступа информацијама и системима (са одговарајућом платформом за управљање ВПН кључевима);
 • Заштита најосетљивијих сервера/рачунара на вашој интерној мрежи од злонамерних напада запослених/треће стране (усвајањем решења за шифровање);
 • Заштита производних циклуса аутоматизованих машина и сензора у индустријском окружењу (такође уз усвајање решења за шифровање).
  Како пронаћи спољну ИП адресу Гоогле Цлоуд ВМ-а?

На тржишту где је иновација вредност за брендове, високи нивои повезаности и мобилности у комбинацији са стратегијама безбедности података гарантују конкурентност. Претње по безбедност информација такође треба да буду ублажене, што ВПН веза прилично успешно пружа.

Који су ризици при усвајању ВПН везе за СМБ?

У данашњем свету, морате бити опрезни са било којим решењем које тврди да је савршено у смислу безбедности података. Ниједан дигитални систем није 100% ослобођен од сајбер напада. Ризици су мали и углавном су узроковани грешкама корисника, а не самим алатом. Ипак, ВПН веза нуди веома задовољавајући ниво заштите.

Можемо истаћи могућност инвазије ако хакер успе да приступи некој од опреме на крајевима везе (извор или одредиште). Други облик ризика би било могуће постојање кршења безбедности у протоколу за шифровање, што се прилично ретко дешава.

Да би се избегли ови сценарији, процес дистрибуције и управљања кључевима за шифровање мора бити веома сигуран, а Зеро Труст Сецурити управо то ради.

Приступ апликацији са нултим поверењем користи више слојева валидације политике поверења уређаја и корисника да би овластио запослене пре него што им се омогући брз приступ апликацијама у потпуно контролисаној сесији и може се евидентирати и надгледати. Решење штити мрежу, запослене и апликације користећи смернице Зеро Труст и изолује апликације од мреже у сваком тренутку.

Следе најбоља ВПН решења за обезбеђење АВС мреже:

Амазон АВС ВПН

АВС ВПН је цлоуд ВПН решење које долази са АВС – Амазон платформом за рачунарство у облаку. Нуди цлоуд ВПН клијент за удаљене кориснике за приступ ресурсима на АВС-у, што значи да не морате да га инсталирате ручно. Помаже у изградњи безбедне везе између АВС-а и ваше канцеларије преко ВПН-а од локације до локације. Амазон ВПН нуди бесплатан ниво и цене на захтев након тога.

  Како да поправите „ТПМ уређај није откривен“

Периметар 81

Периметар 81 је водећи пословни ВПН који олакшава миграцију на АВС. Он ствара безбедне везе преко Сите-то-Сите ИПСец везе и обезбеђује 24/7 безбедносни надзор у реалном времену и услугу извештавања.

Периметер 81 такође нуди безбедне мреже са нултим поверењем, што га чини лидером на тржишту у пружању ВПН услуга малим и средњим предузећима. Периметер 81 пружа демо на захтев, а њихов премиум план кошта 12 долара по кориснику.

ОпенВПН Цлоуд

ОпенВПН Цлоуд пружа наменске услуге путем брзог повезивања преко пуне мреже за платформе рачунарства у облаку као што су АВС и Азуре.

Обезбеђује шифровање саобраћаја и разне регионалне везе преко своје услуге у облаку са више закупаца. Даје 3 бесплатне везе и цене на захтев након тога.

Завршне речи

Начин на који се технолошки ресурси компаније примењују директно утиче на пословну вредност. Осигуравање сигурности малих и средњих предузећа у дигиталном окружењу постало је од суштинског значаја за одржавање финансијског здравља у најбољем издању. Зато је важно користити ВПН за мала и средња предузећа, што може донети безброј предности уз минималну цену.

Можда ће вас занимати и ВПН алтернативе за мала и средња предузећа.