4 најбоља Скирим мода за инсталирање како бисте побољшали своје искуство играња

Модови могу учинити чуда за било коју игру, а Скирим се не разликује. Дозволите нам да вам кажемо како да их инсталирате да бисте свој Скирим играње померили даље од следећег нивоа.

Скирим је једна од највећих РПГ авантура отвореног света овог века. Огроман је, са бескрајним садржајем и причама које чекају да се у њима живи.

А ако неколицина програмера може да покаже тако задивљујућу креативност, модови ће сигурно повећати предност.

Зато ћемо видети како да инсталирамо модове за Скирим Специал Едитион на три различита начина. После тога, имам неколико модова да поделим и кажем шта тачно раде на вашем Скирим искуству.

Одрицање одговорности: Моддинг ће вам пре или касније наићи на проблеме. Иако се већина тих грешака може поправити једноставним уклањањем одређеног мода, ово је за напредне кориснике који су вољни да сами решавају проблеме.

Како инсталирати Скирим модове

Пошто ћемо описати различите методе да то урадимо, почнимо са најједноставнијим.

#1. Библиотека модова у игри

Иако се колекција не може похвалити, Скирим режими у игри отварају пут прилагођавањима за почетнике.

Отворите игру, притисните Играј и кликните на МОДС на следећем екрану (можете директно да слетите на други екран ако не користите нешто попут Стеам-а).

Ово ће вас одвести у библиотеку модова, где можете претраживати, проверити оцене и читати описе пре него што изаберете.

На крају, кликните на Преузми да бисте додали тај одређени мод.

Ово је најлакше са чиме се можете извући. Без додатних инсталација, само подешавање једним кликом за било који режим који одаберете.

Лично, ову библиотеку модова бих оценио као у реду и најприкладнију за почетнике. За напредне, коришћење мод менаџера као што је Вортек нема равног.

#2. Коришћење Вортек-а

Вортек је мод менаџер компаније Некус Модс, који представља једноставан начин за инсталирање и управљање модовима. Укратко, не може бити ефикасније од овога. И не би требало да се замарате другим методама ако сте почетник и још увек желите напредно искуство модовања.

Можете почети тако што ћете се регистровати на Некус-у и преузети његов клијент, Вортек. Након тога, пријавите се на клијента, потражите Скирим Специал Едитион, пређите курсором преко наслова и кликните на Управљај.

Када то урадите, Скирим ће се појавити у одељку Управљано.

Затим пронађите Модс на бочном панелу и кликните на … Знам место.

Ово ће вас одвести до Некус модова који садрже Скирим Специал Едитион пакете модова. Можете их прегледати стотине помоћу различитих филтера који вам помажу да одаберете нове, трендовске, популарне итд.

Када одаберете један, кликните на Вортек на страници модова, изаберите бесплатно преузимање (или платите за веће брзине преузимања), а затим ће се наставити у Вортек мод менаџеру одатле.

Можда ће затражити неколико ствари на основу мода, а можда ће вам требати и неке додатне инсталације да би мод радио.

На пример, једном од Некус модова, СкиУИ, који у великој мери побољшава кориснички интерфејс у ​​игри, потребан је СКСЕ (о коме ће се касније расправљати) за покретање. Дакле, чак и ако избегнете упозорење и наставите са инсталацијом, неће се учитати.

Међутим, немају сви модови такве захтеве. Инсталација се појављује као Омогућено на Вортек контролној табли, где такође можете да онемогућите или деинсталирате одређени мод.

Осим тога, можете да додирнете икону звона за ажурирања ако Вортек менаџеру треба још нешто или ако има било каквих сукоба.

#3. Вортек са СКСЕ

Скирим Сцрипт Ектендер (СКСЕ) је суштински услов за одређене модове. Међутим, ово можете прескочити, јер то није потребно за све Скирим модове.

Ипак, ово долази као мод који се лако инсталира унутар самог Вортек-а, а поседовање овога ће побољшати ваш Скирим моддинг, па зашто не?

Можете почети тако што ћете проверити страницу за преузимање СКСЕ-а.

Затим кликните на Вортек и инсталирајте га као било који други режим.

На крају, пређите на одељак Алати и направите Скирим Сцрипт Ектендер 64 (СКСЕ64) примарним покретачем.

Важно је да користите СКСЕ64 сваки пут када покренете Скирим.

Алтернативно, отворите директоријум за инсталацију игре и направите пречицу за сксе64_лоадер.еке на радној површини.

Да ли такође треба да вам предложим да промените икону ове пречице, тако да више личи на Скирим, а не на неки штреберски терминал којег се плашите да кликнете сваки пут?😀

Дакле, сада смо спремни за инсталирање модова; хајде да погледамо неколико за почетак.

Најбољи Скирим модови

Дебата око најбољих Скирим модова је веома субјективна. Можете да пронађете оно што је у тренду или највише преузимано или најбоље оцењено у Некус библиотеци модова.

Алтернативно, испробајте неколико и деинсталирајте их ако се не осећају корисним. Играчи који имају 50-100 (или чак више) модова није неуобичајено. Они иду по формули: модификујте га док се не поквари.

Међутим, ако се придржавате овога, подложнији сте сукобима модова или погрешном редоследу учитавања. Дакле, почетници треба да инсталирају оно што је апсолутно неопходно и избегавају сличне модове.

У наредним одељцима истакнуто је неколико, углавном неповезаних модова који не би требало да изазову проблеме чак и ако се користе заједно.

А пошто користимо Вортек и Некус модове, инсталација ће бити заједничка за све, као што је већ илустровано раније.

СкиУИ

СкиУИ се побољшава у односу на ванилла Скирим кориснички интерфејс. Ово даје детаљнију верзију свега, што се у почетку може чинити неодољивим, али је изузетно корисно, без обзира на то.

Извор: Некус Модс

Можете проверити више снимака екрана на страници модова коју смо раније повезали. Лично, препоручио бих ово као први мод са којим треба да почнете.

Мапа свјета

Мапа је витално средство у огромним авантурама отвореног света као што је Скирим. Скиримова матична мапа није лоша, али овај мод (Квалитетна мапа речи) доноси искуство мапирања миљама напред.

Да ли сте приметили?

Стазе су јасније (провери снежну десно), облаци су мање наметљиви, све је реалније, а укупна естетика кориснија.

Текстуре

Ово је још једна област у којој играчи уживају у подешавању. Постоји много модова текстура за Скирим, а ја сам испробао два популарна: Скирим ХД-2К Тектурес и ССЕ Тектуре Пацк.

Ако не можете да цените разлику, отварање слике у новој картици ће вам помоћи. Само кликните десним тастером миша преко слике и изаберите кликните на Отвори слику у новој картици.

Искрено, радо бих остао са текстурама ваниле. Мени то не чини велику разлику и чак изгледа боље у неким моментима.

Осим тога, Скирим ХД је око 2,4 ГБ, а ССЕ Тектурес је 1,2 ГБ након екстракције. Дакле, коришћење ових модова на јефтином рачунару такође може смањити брзину кадрова.

Међутим, разлика која се може осетити углавном зависи од мода и подразумеваних графичких поставки.

На крају, то је опет субјективно, и једина ствар коју треба да запамтите је да избегавате да користите два мода текстуре заједно.

Аудио

Коришћење ових модова може учинити да се осећате више имерзивно, посебно на слушалицама. Постоји много аудио модова, а неки раде на одређеним локацијама.

Међутим, Аудио Ремонт, Соундс оф Скирим и Иммерсиве Соундс ће радити на целој мапи.

Много је Јутјубера који упоређују ове звучне пакете, а неки користе и више аудио модова одједном. И не видим никакву штету у томе.

Значајно је да је Аудио Оверхаул био израженији, док су Соундс оф Скирим били генерално тиши. И, Иммерсиве звукови су били негде између, са више разноврсности и детаљним аудио искуством.

На крају, узмите слушалице и проверите све ово једно по једно или у комбинацијама да видите шта вам више одговара.

Са ових неколико модова, завршавамо овај водич са важним…

Ендинг Ноте

Модирање је ризично, али исплативо.

И док су Скирим модови у игри најсигурнији пут, Вортек је много напреднији и нуди мало више авантуре.

Осим тога, све што је овде наведено ради беспрекорно са играма купљеним преко Стеам-а. Иако можете користити и Стеам радионицу за инсталирање модова, сматрао сам да су мање поуздани да их споменем овде.

Дакле, забавите се, а ми ћемо се вратити са још Скирим-а.

Будите у току!

Ако побољшате своје искуство играња, можете испробати ове најбоље јефтине рачунаре и лаптопове за игре.