5 популарних савета за МС Оффице из 2015

Мицрософтов Оффице пакет нема паралеле. Гоогле покушава са својом опцијом докумената у облаку, и иВоркс пакет апликација се приближава, али Оффице постоји већ годинама и израстао је у изузетан производ. Знање како да користите основне Оффице апликације је често предуслов за многе послове, а оно што би вам могло помоћи, или можда учинити ваш рад лакшим и презентативнијим је ако боље познајете ове апликације. Покрили смо неколико савета за Ворд, Екцел и ПоверПоинт у 2015. и ево пет најбољих.

Прошири/скупи текст на клик [Word]

Великим документима је често тешко навигирати чак и са садржајем. На срећу, ако имате садржај, то значи да сте користили функцију „Заглавље“ у целом документу. Ова функција ради више од само сортирања делова документа. Такође се може ‘срушити’ као одељак. Ево како можете да подесите да се наслов увек скупи када се документ отвори.

Унакрсне референце и везе ћелија Екцел датотеке

Оно што Екцел чини одличним, заправо оно што чини практично све Оффице апликације сјајним, јесте колико се добро интегришу једна са другом. Једна врло уобичајена карактеристика коју ћете можда често морати да користите је могућност повезивања ћелија између две одвојене Екцел датотеке.

Препознајте зарез у ЦСВ датотеци [Excel]

Екцел не отвара ЦСВ датотеке на прави начин и то је зато што није подешен, подразумевано, да препозна зарез као граничник. Ево како да натерате Екцел да третира зарез као граничник и отвори ЦСВ датотеке на прави начин.

  4 платформе за унајмљивање најбољих Аирбрусх услуга

Онемогућите почетни екран МС Оффице 2013 за било коју апликацију

Све МС Оффице апликације имају ‘спласх’ или ‘старт’ екран који показује да се апликација отвара. Намењен је да повеже апликације са изгледом и осећајем Виндовса 8 и 10, али ако вам се не свиђа, можете га онемогућити у прозору опција Оффице апликације.

Покрените анкету уживо током презентације [PowerPoint]

ПоверПоинт је одличан за давање презентација. Ако уложите довољно времена у израду презентације и истраживање многих функција које апликација нуди, изненадили бисте се колико импресивну презентацију можете да направите. У случају да желите да анкетирате публику током презентације, постоји мали додатак за ПоверПоинт који вам може помоћи у томе.