5 најбољих ИДЕ-а за Р програмирање у 2023

Последњих година, Р се појавио као један од најпопуларнијих програмских језика за анализу података и науку о подацима. Његова популарност се може приписати све већој потражњи за увидима заснованим на подацима и потреби за софистициранијим алатима за статистичку анализу.

Анализа података се може обавити коришћењем различитих статистичких и графичких метода коришћењем рачунарског језика отвореног кода Р.

Р пружа огромну колекцију библиотека и пакета који омогућавају аналитичарима података и научницима да манипулишу, визуелизују и моделирају сложене скупове података. Постао је уобичајени језик за задатке као што су чишћење података, истраживачка анализа података и машинско учење.

Његова свестраност, флексибилност и једноставност употребе учинили су га пожељним избором за професионалце у области података, истраживаче и студенте.

Овај чланак ће пружити кратак преглед и упутства о врхунским ИДЕ-овима за Р програмирање. Дакле, без даљег одлагања, хајде да се удубимо у тему.

Р Студио

Један од најомиљенијих ИДЕ-а за Р програмирање се зове РСтудио. То је интегрисано развојно окружење отвореног кода које Р програмерима даје приступ различитим алатима и функционалностима.

РСтудио подржава све аспекте Р програмирања, укључујући писање и отклањање грешака кода, визуелизацију података и управљање пројектима. Интеграција са системима за контролу верзија као што су Гит и СВН је једна од основних карактеристика РСтудиа.

РМаркдовн, који корисницима омогућава да интегришу Р код, текст и графику у један документ, је још једна карактеристика коју РСтудио нуди за генерисање репродуктивних истраживачких докумената. Овде, поновљиво истраживање осигурава да ви и било ко други у будућности можете да преузмете своју студију и поновите идентичне налазе, укључујући све слике и табеле.

Параметрима функције се може брзо приступити и променити их помоћу функције у Р Студио-у. „Брзе радње“ је функција која омогућава корисницима да модификују улазне параметре функције без претраживања целе скрипте. Ово може убрзати радне процесе и повећати учинак, посебно када се ради о сложеним рутинама које захтевају бројне улазне варијабле.

Корисници могу брзо да истраже променљиве и вредности које иду уз њих користећи Р Студио. Ова функција може олакшати Р програмерима да анализирају и схвате структуру података. Уз помоћ ове функције, корисници могу да проучавају карактеристике и квалитете варијабли, виде податке у табеларном облику, филтрирају их и сортирају.

Брзе радње су корисне за Р програмере јер омогућавају корисницима да брзо промене улазе функције и виде резултат у реалном времену. РСтудио је робустан и прилагодљив ИДЕ за Р програмирање уопште.

Висуал Студио Цоде

Висуал Студио Цоде Едитор је стекао огромну популарност као ИДЕ међу програмерима широм света. Заслужио је своје место на листи најбољих ИДЕ-а за Р програмирање због свог лаганог дизајна и доступан је бесплатно. Заслуге за развој овог високо ефикасног ИДЕ-а припадају Мицрософту.

  4 начина да сакријете пратиоце на Инстаграму за бољу приватност

Иако нису дизајниране само за Р програмирање, проширења уграђена у ИДЕ су изузетно вредна и додају огромну флексибилност Р програмирању. Са функцијама наглашавања синтаксе, отклањања грешака, Гит интеграције и аутоматског довршавања, овај ИДЕ нуди широк спектар опција које можете изабрати.

Једна од најзначајнијих предности ВС Цоде-а је да је одличан избор за поновљива истраживања. Олакшава креирање РМаркдовн докумената и омогућава програмерима да изводе експерименте на веома ефикасан и организован начин.

ПиЦхарм

ЈетБраинс је креирао робустан и флексибилан ИДЕ познат као ПиЦхарм. ПиЦхарм нуди одличну подршку за Р програмирање коришћењем Р додатка док је првенствено направљен за Питхон програмирање.

Програмери могу имати користи од многих могућности које ПиЦхарм нуди, укључујући:

  • Интерактивна конзола: Р програмери могу покренути код директно унутар ИДЕ-а, захваљујући ПиЦхармовој интерактивној конзоли.
  • Рефакторисање: ПиЦхарм нуди свеобухватну колекцију алата за рефакторисање који Р програмерима олакшавају да рефакторишу свој код.
  • Навигација кодом: Р програмери могу брзо и једноставно да се крећу по својој бази кода уз помоћ ПиЦхарм-ових алата за навигацију кодом, као што су идите на дефиницију, идите на декларацију и пронађу начине коришћења.
  • Јединично тестирање: Програмери могу писати и покретати тестове унутар ИДЕ-а захваљујући ПиЦхармовој подршци за тестирање јединица у Р.
  • Документација: Програмери могу документовати свој рад користећи ПиЦхармов робусни документациони систем, који чини код лакшим за разумевање и одржавање.

Ецлипсе

Избор најбољег интегрисаног развојног окружења (ИДЕ) за Р програмирање може бити од суштинског значаја за продуктивност и ефективност. Иако постоји много избора, Ецлипсе је један од најбољих ИДЕ-а за Р програмирање.

Ецлипсе-ов уграђени Р Хелп систем је још један аспект вредан пажње Р програмирања. Овај систем нуди детаљну документацију за Р функције и пакете, чинећи корисницима једноставним и брзим да науче како да користе различите функције и пакете.

Коначно, Р има визуелни дебагер укључен у Ецлипсе. Уз помоћ ове алатке, корисници могу да пређу кроз свој код и одмах виде грешке или друге проблеме. Поред тога, програм за отклањање грешака нуди увид у стање променљивих и структура података, чинећи решавање проблема једноставнијим.

Као моћан ИДЕ за Р програмирање, Ецлипсе нуди низ функција и алата за повећање продуктивности и ефикасности. Ецлипсе може бити добра опција за свакога ко жели да направи Р код због свог потпуно интегрисаног Р терминала, уређивача скрипти, графичког приказа, система помоћи и програма за отклањање грешака.

  УСБ4 у односу на УСБ 3: Објашњено 7 кључних разлика

Рквард

Не-програмерима ће можда требати помоћ при избору ГУИ-а за Р програмирање. Концентрисање на могућности које нуди ГУИ и како оне могу да подрже процедуру анализе података је од кључног значаја. У овом контексту, процена ГУИ у светлу подршке заједнице и уграђених алата је од суштинског значаја.

За Р програмирање, уграђена графика, алати за анализу и моделирање могу помоћи при одабиру ГУИ. Међутим, кључно је узети у обзир ниво подршке заједнице ГУИ.

Активне развојне заједнице могу допринети новим функцијама и решавању проблема, а истовремено пружају помоћ. РКВард је један такав ГУИ са значајном заједницом.

За Р програмирање, РКВард је добро вољен ГУИ који се често предлаже не-програмерима. Нуди додатне Р пакете који се могу преузети са ЦРАН-а и део су редовних Р пакета.

Могуће је наручити описе пакета у РКВард-овом дијалогу за инсталацију пакета помоћу поља „побољшава: рквард“. Модули означени иконом РКВард могу се брзо инсталирати и компатибилни су са РКВард.

Уређивач података у стилу прорачунских табела у РКВард-у који је једноставан за коришћење чини преузимање метаподатака било које променљиве једноставним. Једноставно је унети вредности података у табелу јер се назив, ознака, тип, формат и ниво сваке променљиве налазе на врху променљиве.

Поред тога, РКВард нуди широку лепезу алата за анализу, као што су стабла одлучивања, груписање и регресиона анализа. ГУИ је комплетан алат за анализу и моделирање података јер такође има Р конзолу, уређиваче скрипти, интегрисани графички приказ и интегрисани систем помоћи.

У закључку, избор примерног ГУИ за Р програмирање може бити застрашујући, али фокусирање на суштинске карактеристике за анализу података може поједноставити процес. Уграђени алати и активна подршка заједнице су кључни фактори. РКВард, са својим уређивачем података у стилу прорачунских табела и широким спектром алата за анализу, је ГУИ који се топло препоручује за не-програмере.

Лагани компајлери

Горе наведени одељци дали су преглед неких од најбољих ИДЕ-а за Р програмирање, од којих сваки нуди широк спектар функција и функционалности за побољшање вашег искуства кодирања. Међутим, чланак такође препознаје да онлајн ИДЕ могу бити згодна опција за програмере у покрету и укратко ће истражити неке од најбољих онлајн ИДЕ-а које треба размотрити.

Било да изаберете традиционални десктоп ИДЕ или опцију на мрежи, овај чланак има за циљ да вам помогне да пронађете праве алате како бисте своје Р програмске пројекте учинили ефикаснијим и ефективнијим.

Реплит

Реплит је онлајн ИДЕ који многим рачунарским језицима, укључујући Р, пружа потпуно окружење за кодирање. Због своје једноставне, једноставне и интуитивне структуре, идеалан је избор за почетнике.

  Како одговорити на одређену поруку на Инстаграму

Његова огромна библиотека унапред инсталираних пакета такође олакшава корисницима да увозе и користе различите библиотеке у својим Р пројектима.

Реплитова архитектура заснована на облаку, која елиминише потребу за локалном инсталацијом и омогућава корисницима да приступе својим пројектима са било које локације са интернет везом, је још једна битна карактеристика. Реплит је практична опција за хостовање и размену кода са другима јер олакшава примену Р пројеката директно у облак преко Реплита.

Домсигнал Р онлајн компајлер

Једноставност употребе Домсигнал Р онлајн компајлера је једна од његових главних предности.

Погодан је за почетнике и искусне Р програмере којима је потребно једноставно и ефикасно окружење за креирање, компајлирање и покретање свог кода у покрету.

Паиза

Ова листа такође укључује Паизу, која је својим корисницима пружила задивљујуће искуство. У Паизи је подржано више датотека, што га чини поузданијим, а чување у облаку је најбоља карактеристика коју Паиза пружа.

Паиза је онлајн компајлер богат функцијама који има једноставан кориснички интерфејс.

Капацитет Паизе да прихвати многе датотеке омогућава корисницима да раде на значајнијим пројектима без икаквих потешкоћа. Паиза такође нуди чување у облаку, омогућавајући корисницима да виде свој рад са било ког уређаја са интернет везом.

идеоне

Идеонеова једноставност и употребљивост су две његове главне предности. Идеоне не захтева од корисника да инсталирају било какав софтвер или да подесе локално развојно окружење да би га користили. Једноставно унесите њихов код у веб уређивач, одаберите жељени програмски језик, а затим притисните дугме „Покрени“ да бисте га покренули.

Идеоне такође има предност што омогућава корисницима да поделе свој код са другима.

Корисници имају опцију да успоставе везу за дељење са својим кодом, што олакшава сарадњу у заједници на мрежи и помоћ у отклањању грешака.

Идеоне је ефикасан онлајн компајлер за програмере који траже брз, веб заснован начин да тестирају, компајлирају и покрећу свој код. То је фантастичан лагани компајлер јер подржава бројне програмске језике и има практичне карактеристике.

Закључак

Један од најчешће коришћених рачунарских језика за анализу података и науку о подацима је Р. Научници и аналитичари података могу уређивати, визуелизовати и моделовати сложене скупове података користећи широк спектар библиотека и пакета које Р нуди.

У овом чланку се разматра пет најбољих интегрисаних развојних окружења (ИДЕ) за Р програмирање: РСтудио, Висуал Студио Цоде, ПиЦхарм, Ецлипсе и РКВард. Најпопуларнији ИДЕ за Р програмере је РСтудио, који пружа широк спектар алата и функционалности.

Изванредан бесплатни ИДЕ за поновљива истраживања назива се Висуал Студио Цоде. Интерактивна конзола, рефакторинг, навигација кодом и функције документације су све доступне у ПиЦхарму. Ецлипсе има интегрисани Р систем помоћи и визуелни дебагер. Коначно, РКВард је погодна ГУИ опција за не-програмере који желе да анализирају податке.