5 разлога зашто Киндле неограничена претплата није вредна тога

Амазон-ови Киндле уређаји су популарнији него икад, а његова Киндле Унлимитед услуга расте у популарности како би се поклопила. Чланство у КУ омогућава приступ бројним књигама које се могу бесплатно изнајмити и за само делић цене физичког примерка за поседовање.

Не треба вам чак ни Киндле уређај да бисте уживали у Киндле Унлимитед чланству. Све док преузимате апликацију Киндле, можете да искористите предности услуге на свом таблету или телефону. Али упркос неким неоспорним предностима, да ли је Киндле Унлимитед претплата заиста вредна тога? Ево неколико разлога зашто није вредно улагања.

1. Киндле Унлимитед има ограничења

Многи класици, као што су књиге о Харију Потеру, Хобит, Џејн Ејр и Франкенштајн, доступни су за изнајмљивање и читање бесплатно уз претплату на Киндле Унлимитед. Други савременији хитови, попут Хов Доес Ит Феел Јенеане О’Рилеи? који су освојили ТикТок, такође су доступни бесплатно уз чланство у КУ.

Иако је избор избора који Киндле Унлимитед нуди својим претплатницима обиман, долази са упозорењима. Када се претплатите на КУ, можете приступити огромној дигиталној библиотеци књига, аудио књига, часописа и стрипова. Међутим, од тих милиона наслова, можете да позајмите само до 20 одједном.

Наравно, можете купити онолико Киндле наслова колико желите, али поента Киндле Унлимитед чланства је да платите одређену цену за приступ небројеним бесплатним књигама. Уместо тога, добијате 20.

И тај број се односи на све наслове доступне за изнајмљивање, укључујући дигиталне књиге, аудио књиге и стрипове. Можда неки читаоци сматрају да је 20 довољан број, али други (као ја) се често сусрећу са искачућим прозорима који кажу да су достигли лимит позајмљених књига. А за услугу под називом Киндле Унлимитед, зашто се њени корисници уопште морају суочити са ограничењима?

2. Киндле Унлимитед је скуп

Иако 9,99 УСД месечно може звучати прилично разумно за е-књиге које све можете да прочитате, то је заправо прилично скупо када се узме у обзир цена доступних наслова.

Многе књиге на Амазону продају се за мање од 5 долара, друге су мање од 3 долара, а неке чак коштају 1 долар или мање. То значи да ћете морати да прочитате доста књига месечно да бисте исплатили претплату од 10 долара.

Ако читате само најскупље наслове које можете пронаћи, читајући две књиге месечно уштедите нешто новца, али ћете највероватније морати да прочитате три или четири да бисте уштедели. Док велики број читалаца може да прође кроз књигу недељно без икаквих проблема, искушење да читају неограничене књиге биће велико.

Гледајући избор и цене, тешко је видети да многи људи добро опслужују Киндле Унлимитед претплату. И не заборавите, постоји много места на којима можете бесплатно пронаћи Амазон Киндле књиге ако знате где да тражите.

3. Киндле Унлимитед захтева интернет везу

Многи читаоци добијају Киндле Унлимитед претплату за приступ књигама за читање у било ком тренутку. У аутобусу сте—прочитајте свој најновији Киндле наслов. Летите негде—читајте даље. То је сјајан начин да се прође време, а за многе је то вредно цене.

Али постоји један детаљ који увек морате да запамтите са овим сценаријима: пре него што одете на место где нема Ви-Фи, потребан вам је приступ интернету за ваш Киндле уређај или апликацију.

Нажалост, Киндле Унлимитед треба Ви-Фи да преузме изабране наслове на ваш уређај. Ако немате интернет, не можете да преузимате и читате своје изборе. То је сметња која вас, ако нисте спремни за то, може коштати. На пример, можете се заглавити на вишесатном лету без шта да читате. Иако ћете можда моћи да ускочите на Ви-Фи везу у авиону да преузмете књигу или две, та привилегија ће вас такође скупо коштати.

Када преузмете књиге, можете да их читате ван мреже, али не можете да прескочите тај један корак.

4. Амазон Приме је боља понуда

Ако сте претплатник на Амазон Приме, имате приступ Приме Реадинг-у. Можете узети само једну књигу месечно, а каталог који можете да позајмите мањи је од Киндле Унлимитед-а, али ако постоји неколико наслова које желите да погледате без плаћања, то је пристојан начин да то урадите.

Амазон Приме има многе предности и може бити корисно да се пријавите чак и без бесплатних е-књига. Осим ако не читате Киндле Унлимитед наслове као да сутра не постоји, претплата на Амазон Приме кошта мање и нуди безброј других погодности попут бесплатне доставе и сјајних Амазон Приме Видео ТВ емисија. Чак и ако мислите да је Киндле Унлимитед претплата за вас, увек можете прво да испробате Приме Реадинг пре него што преузмете још једну претплату.

5. Постоји толико много других опција

Ако тражите друге опције које ће вам омогућити приступ низу наслова у којима ћете уживати, постоји много тога за истраживање. Од њих, Сцрибд заузима прво место.

Као и Киндле Унлимитед, Сцрибд својим претплатницима нуди приступ е-књигама, аудио књигама и часописима, али и документима. Претплата кошта 9,99 долара месечно, а добијате пробни период од 30 дана. Тако да можете видети да ли вреди месечну цену.

Ако сте више слушалац него читалац, можете се обратити Аудибле. Почиње од 7,95 долара и такође има 30-дневну бесплатну пробну верзију. Али избори се ту не заустављају. Постоји такође Кобо Плус, Гоогле Плаи књигеи Аппле Боокс— опције су бескрајне.

Киндле Унлимитед тешко да је једина или најбоља доступна опција.

Киндле Унлимитед је добар, али није сјајан

Киндлес су невероватни, а е-књиге су будућност. И док је Киндле Унлимитед добра опција, није најбоља опција. Ако сте страствени читалац, ограничење од 20 књига је велика сметња. Ако сте повремени читалац, можда нећете добити свој новац. А ако сте негде у средини, имате много других опција са којима можете да уживате у свом еРеадер-у.

На папиру, Киндле Унлимитед је одлична идеја. Али довољно је рећи да за већину људи вероватно није вредно тога.