Како да видите више и урадите више са Гоогле објективом

Технолошки напредак последњих година натерао је људе да постигну незамисливе подвиге.

Један од тих подвига је технологија за коришћење наших камера паметних телефона у сврхе откривања објеката. А када су у питању апликације за детекцију објеката, Гоогле Ленс се сврстава међу најистакнутија имена која нам падају на памет.

Међутим, Гоогле Ленс је способан да уради много више од идентификације једноставних објеката. Може ефикасно да обавља друге задатке као што су скенирање докумената, превођење текстова, проналажење производа и још много тога.

Овај чланак ће објаснити како можете у потпуности да користите Гоогле објектив.

Преглед садржаја

Шта је Гоогле Ленс?

Гоогле Ленс је алатка подржана вештачком интелигенцијом која омогућава људима да користе своју камеру паметног телефона за откривање различитих објеката, скенирање докумената, куповину, превођење текстова итд.

Док је Гоогле објектив у почетку био доступан само за Пикел, данас подржава многе уређаје.

Ако Гоогле објектив није унапред инсталиран на вашем паметном телефону, можете га инсталирати са Плаи продавница (за Андроид).

Гоогле Ленс вам такође омогућава да читате КР кодове, паметно бирате текстове, паметну претрагу, решавате питања домаћег задатка, претражујете око себе и још много тога.

Технологија иза Гоогле објектива

Као што смо већ споменули, Гоогле Ленс покреће АИ. Дакле, апликација користи дубоко машинско учење, познато као Тенсор Флов, да би се обучила и пружила својим корисницима тачне резултате. То је прилично претраживач за свет око вас.

ФИИ, Гоогле је изјавио да користи компјутерски вид, машинско учење и Гоогле-ов графикон знања за препознавање различитих текстова или објеката. Са увођењем Гоогле сочива, Гоогле нам је довео проширену стварност на дохват руке.

Користећи камеру вашег уређаја, апликација темељно анализира шта се налази испред ње и нуди детаље у тренутку. Од идентификације непознате птице до откривања туристичких атракција у вашој близини до превођења уличних знакова – Гоогле објектив може све.

По чему се Гоогле објектив разликује од типичних камера за паметне телефоне?

Типичан паметни телефон је намењен кликању на слике и ништа више од тога. Међутим, са Гоогле објективом који се налази у вашој матичној камери, можете многоструко да подигнете ствари.

Пошто је заснован на вештачкој интелигенцији, Гоогле објектив ефикасно претражује објекте и текстове унутар фотографије на коју сте кликнули помоћу камере уређаја. Или, можете га користити путем феедова камере уживо.

  Алат за продуктивност за кодере

Гоогле објектив вам омогућава не само да видите свет, већ и да га пажљиво проучите и увећате.

Другим речима, ова једноставна апликација побољшава способности ваше матичне камере и претвара је у средство за боље истраживање вашег окружења.

Кључне карактеристике Гоогле објектива

Хајде да сада истакнемо неке од најзгоднијих функција Гоогле објектива:

#1. Препознавање и превођење текста

Гоогле Ленс нуди препознавање текста и функције превођења за све своје кориснике. Иако Гоогле Ленс у почетку није имао ову могућност, касније ажурирање је интегрисало оптичко препознавање знакова у апликацију.

Сада, апликација може да детектује текстове унутар слике иу реалном времену, заједно са превођењем уживо. На пример, ако сте у иностранству и не можете да схватите шта табла каже на страном језику, можете да отворите Гоогле Ленс на свом паметном телефону и ставите га испред текста. Додиром на дугме затварача, можете да учините да апликација препозна и преведе тај текст на жељени језик.

Често користим ову функцију за копирање дугачких текстова из штампаних докумената, што би иначе захтевало да ручно све откуцам у уређивачу речи.

Претрага слика је једна од главних карактеристика Гоогле објектива. Алат вам може помоћи да сазнате о стварима око вас.

Такође вам може помоћи у потрази за куповином тако што ћете открити артикле сличне производу који је можда привукао вашу пажњу. На пример, претпоставимо да сте у свакодневној јутарњој шетњи и изненада наиђете на врсту цвећа која изгледа привлачно, али вам није позната.

Да бисте идентификовали која је биљка цвећа, једноставно извадите паметни телефон и претражите га помоћу Гоогле објектива. У року од неколико секунди добићете одговоре на све своје детаље.

Ја га лично користим да тражим варијације одеће која ми се свиђа или детаље аутомобила који стоје на путевима.

#3. Скенирање бар кодова и КР кодова

Гоогле Ленс има скенирање бар кодова и КР кодова које омогућава корисницима да скенирају бар кодове и КР кодове са слике сачуване у њиховој галерији или путем фидова камере уживо. Затим апликација чита тај бар код/КР код и обавештава вас о подацима који су уграђени у њега.

Ево примера: претпоставимо да сте купили нови лаптоп познатог бренда од локалног продавца који се куне у његову аутентичност. Међутим, ако и даље сумњате, можете да користите Гоогле Ленс да скенирате бар код/КР код на кутији да бисте проверили да ли је легитиман.

#4. Интерпретинг Репортс

Гоогле објектив може помоћи корисницима да дешифрују извештаје које можда нећете разумети. Све што треба да урадите је да усмерите камеру паметног телефона да снимите поменути извештај, а Гоогле Ленс ће брзо анализирати шта има да каже.

На пример, ако сте отишли ​​на тест крви чији извештај је стигао још увек не разуме одређене медицинске термине и очитавања, можете га ставити испред камере телефона и додирнути дугме затварача Гоогле сочива. Резултати би садржали детаље који би могли олакшати тумачење.

#5. Интеграција Гоогле фотографија

У новијим верзијама Гоогле фотографија видећете уграђено Гоогле сочиво. Користећи ову функцију, можете скенирати објекте и текстове унутар слика директно из апликације Гоогле фотографије.

  Диверзификујте и повећајте приход од огласа помоћу АИ технологије

Такође можете да га користите за препознавање, копирање или превођење текстова, проналажење сличних производа за куповину и откривање архитектуре или знаменитости, између осталог.

Хајде да видимо пример: рецимо да сте отишли ​​на фестивал уличне уметности и тамо се фотографисали. Када се вратите кући и видите слику, приметићете катедралу која изгледа превише познато, али не можете да се сетите како се зове. Гоогле објектив у вашим Гоогле фотографијама може вам помоћи да га препознате и елиминишете свој немир.

#6. Копирање садржаја са једног уређаја на други

Гоогле објектив може да вам помогне у копирању садржаја са различитих уређаја са лакоћом. Усмеравањем камере на мобилном/компјутеру ка ономе што желите да копирате и додиром на дугме затварача, можете да користите Гоогле-ову ОЦР могућност да брзо копирате садржај на том уређају.

На пример, претпоставимо да имате чланак на паметном телефону и да морате да копирате неке од његових параграфа на рачунар. У том случају, само морате да отворите Гоогле Ленс на другом и лако копирате те текстове из првог користећи фантастично препознавање текста Гоогле Ленс.

Предности коришћења Гоогле сочива

Сада, хајде да видимо које користи појединци добијају од коришћења Гоогле објектива:

#1. Учење у покрету

Кад год у свакодневном животу наиђете на нешто очаравајуће, као што је огроман споменик, задивљујући цветић или статуа живописног изгледа – Гоогле објектив вам може одмах рећи шта гледате. Осим тога, може вам дати везе за детаљније читање о томе ако желите боље разумевање.

#2. Детекција стања коже

Гоогле сочиво може бити корисно у идентификацији стања коже. У случају да се осећате нелагодно због осипа или белих мрља на кожи, једноставно их снимите помоћу Гоогле сочива.

Апликација ће затим покренути претрагу и дати вам резултате који изгледају слично вашем стању и њиховим детаљима. То вам може дати примарну идеју о томе са чиме се бавите.

#3. Неарби Фоод Јоинт Дисцовери

Мултисеарцх Гоогле Ленс може да пронађе оближње ресторане који служе укусну храну. Рецимо да сте видели гомилање са сликом намирнице која је изгледала укусно, али не знате како се зове.

Сликање помоћу Гоогле објектива ће вам помоћи да сазнате његово име. Такође, ако у претрагу унесете „близу мене“, добићете листу оближњих ресторана који служе то јело.

Како приступити Гоогле објективу на свом уређају?

У наставку ћемо погледати како можете да приступите Гоогле објективу на различитим уређајима:

#1. Андроид

Постоји више начина за приступ Гоогле објективу на Андроид-у.

  • Прво, можете једноставно да отворите апликацију „Гоогле Ленс“ и почнете да је користите.

  • Друго, можете покренути апликацију Гоогле и додирнути икону „Гоогле објектив“ на десној страни траке за претрагу.

  • Треће, можете рећи „Хеј/ОК Гоогле“ да бисте покренули Гоогле помоћник и додирнути икону „Гоогле објектив“ на дну или замолити свог помоћника да „Отвори Гоогле објектив“.

  • Четврто, можете додати виџет апликације Гоогле на свој почетни екран, а затим додирнути икону „Гоогле Ленс“ да бисте га покренули.

  • Коначно, корисници могу да приступе Гоогле објективу преко Гоогле фотографија.
  Како омогућити колачиће у било ком Мац претраживачу

Имајте на уму да неки ОЕМ паметни телефони са стандардним Андроидом омогућавају корисницима да приступе Гоогле објективу директно преко апликације Камера.

#2. иОС

Начини приступа Гоогле објективу на иОС уређајима су ограничени. Једини начини да користите Гоогле објектив на свом иПхоне-у или иПад-у су преко апликације Гоогле, виџета апликације Гоогле и Гоогле фотографија. Нажалост, у Апп Сторе-у не постоји наменска апликација Гоогле Ленс за иОС уређаје.

#3. ПЦ (Виндовс/мацОС)

Корисници рачунара, без обзира на оперативни систем, могу да користе Гоогле Ленс на неколико начина.

  • Прво је отварање њиховог претраживача и десни клик на слику. Затим морате да кликнете на „Претражи слику помоћу Гоогле објектива“.

  • Други начин је преко резултата Гоогле претраге. У резултатима претраге кликните на икону „Гоогле објектив“ на врху фотографије да бисте приступили Гоогле објективу.

  • Такође можете користити Екстензија за Гоогле Ленс из Цхроме веб продавнице. Имајте на уму да је то решење треће стране, а не од Гоогле-а.

Имајте на уму да корисници мацОС-а са Сафари претраживачем могу или да налепе везу са сликом или да отпреме/превуку и испусте фотографију у Гоогле слике.

Случајеви коришћења Гоогле објектива

Непотребно је рећи да згодне функције Гоогле Ленса чине обављање различитих задатака лаким:

#1. Визуелни превод текста на различитим језицима

Гоогле објектив помаже у превођењу текста на лицу места на много међународних језика. Ово омогућава беспрекорно разумевање онога што је написано на језику који вам није познат.

#2. Идентификовање објеката, знаменитости и биљака

Без обзира на то шта нађете током свакодневних активности – било да је то непозната стена, фантастична архитектура или прелепи бонсаи – Гоогле објектив може да га препозна у трену.

#3. Додавање контаката са визиткарти

Ако вам неко да визиткарту, можете брзо да копирате његов контакт број користећи ОЦР технологију Гоогле Ленс и да га додате у своје контакте.

#4. Истраживање рецепата и информација о исхрани

Када снимите слику намирнице помоћу Гоогле објектива, он вам може дати динамичан садржај, као што су рецепт и хранљива вредност.

#5. Куповина уз препознавање производа

Гоогле објектив може да сними слику производа да би га идентификовао и дао вам шибице које можете купити. Када видите онлајн оглас са сјајном робом или видите билборд док сте на улици, једноставно га потражите помоћу Гоогле објектива.

#6. Помоћ за домаћи задатак и образовање

Гоогле објектив може помоћи ученицима у решавању њихових проблема у вези са домаћим задацима пружањем упутстава како да их реше.

Алтернативе за Гоогле објектив

Ево неколико одрживих алтернатива за Гоогле Ленс:

#1. Оффице Ленс за Виндовс

Оффице Ленс омогућава корисницима да без напора скенирају фотографију, документ, таблу и визит карте, при чему сваки има наменски режим за најбољи могући излаз. Такође долази опремљен ОЦР технологијом која помаже апликацији да издвоји текстове на различитим језицима из ПДФ датотека.

#2. Бикби Висион

Бикби Висион нуди неколико практичних функција као што су паметна претрага, екстракција текста, описивање сцене, препознавање објеката, превод у реалном времену, итд. Осим тога, апликација нуди функцију детекције боја која тренутно чита боје објекта.

#3. Скенирај

Скенирај је АР алат који идентификује објекте, решава проблеме са домаћим задацима, открива више о вашем окружењу и још много тога. Такође, користећи Сцан, можете пронаћи песму, истражити производе који се могу купити, креирати искуства проширене стварности итд.

Завршне речи

Да закључимо, Гоогле објектив повећава могућности матичне камере вашег уређаја и помаже вам да зароните у свет проширене стварности. Било да се ради о откривању зграда, скенирању бар кодова/КР кодова, решавању домаћег задатка вашег детета или превођењу страног путоказа – Гоогле објектив може да вам олакша живот.

Овај чланак је објаснио новије начине за коришћење невероватних функција апликације. Зато не чекајте више. Почните да уграђујете Гоогле објектив у свој свакодневни живот што пре и повећајте своју удобност до непредвиђене мере. Срећно!

Сада бисте можда желели да прочитате о неким скривеним саветима и триковима за Гоогле фотографије да бисте боље искористили апликацију.