6 Исправке за СМС грешку „Блокирање поруке је активно“.

Кључне Такеаваис

  • Прво проверите број примаоца: Погрешили сте број? Проверите да ли је код земље тачан ако шаљете поруке у иностранство.
  • Такође би требало да проверите своје блокиране бројеве: Проверите да ли је број који желите да пошаљете СМС на листи блокираних.
  • Испробајте СИМ картицу у другом уређају да проверите да ли СИМ порт ради исправно.

СМС грешка „Блокирање поруке је активно“ на вашем телефону појављује се из различитих разлога. Можда сте погрешили број; други разлози попут блокираног броја или проблема са СИМ картицом могу довести до грешке.

Без обзира на разлог, постоји неколико начина да поправите СМС грешку „Блокирање поруке је активно“.

1. Проверите број примаоца

Прва провера сваки пут када наиђете на грешку „Блокирање поруке је активно“ је телефонски број примаоца. Погрешан унос броја значи да не можете да пошаљете текстуалну поруку, па проверите ово.

Такође, унесите исправан позивни број земље ако је особа којој желите да пошаљете СМС у иностранству.

2. Прођите кроз блокиране бројеве телефона

Други разлог зашто је блокирање порука активно на вашем телефону је тај што сте претходно блокирали број. Можда сте одавно блокирали број и заборавили на њега или сте га случајно додали на листу блокираних бројева.

  Најбољи АИ претраживачи и алати које можете користити за претраживање веба

Како проверити блокиране бројеве на Андроиду

Ако имате Андроид уређај, покрените апликацију Телефон, додирните икону са три тачке и изаберите Подешавања. Затим идите на Блокирај бројеве и проверите да ли је број који желите да пошаљете на листи.

Како проверити блокиране бројеве на иОС-у

На иОС уређају отворите мени Подешавања и идите на Телефон > Блокирани контакти. Тамо изаберите Уреди и додирните дугме Деблокирај поред било ког броја телефона који желите да деблокирате.

3. Поново уметните своју СИМ картицу

Ако ни ви не можете да упућујете телефонске позиве, можда нешто није у реду са СИМ картицом или портом СИМ картице. Искључите телефон и уклоните СИМ картицу. Прегледајте СИМ картицу и порт да проверите да ли постоје видљива оштећења као што су мрље, огреботине или друга видљива оштећења. Ако има видљивих оштећења, можда ће вам требати нова СИМ картица. Испробавање СИМ картице на другом уређају је згодан начин да проверите да ли је порт вашег уређаја кривац, али ова опција, нажалост, није доступна свима.

Ако поседујете Андроид телефон са две СИМ картице, проверите да ли СИМ картица није онемогућена. Идите на Подешавања > Везе и изаберите СИМ подешавања. Затим укључите прекидач поред СИМ картице коју тренутно користите.

Такође можете испробати исту поправку за иОС. Отворите мени Подешавања, идите на Целлулар или Мобиле и додирните свој еСИМ. Затим онемогућите и омогућите прекидач поред Укључи ову линију.

Ако подешавање СИМ подешавања није успело, можете покушати да укључите и искључите режим рада у авиону (ово функционише и за иОС и Андроид). Ресетоваћете везе са мобилном мрежом свог уређаја и решити проблем. Ако и даље добијате грешку „Блокирање поруке је активно“, постоји шанса да ће вам требати нова СИМ картица. У том случају, контактирајте свог оператера и затражите замену.

  Како да ресетујете своје нанолеаф облике или светлосне панеле елемената

4. Укључите аутоматски датум и време

Ако ваш телефон приказује нетачан датум и време, то може ометати његову способност слања текстуалних порука. Већину времена морате да омогућите аутоматски датум и време да бисте решили проблем.

Отворите мени Подешавања за Андроид и идите на Опште управљање > Датум и време. Додирните Датум и време и додирните прекидач поред Аутоматски датум и време.

На иОС-у идите на подешавања телефона и изаберите Опште > Датум и време. Затим омогућите опцију Постави аутоматски.

5. Ресетујте подешавања мреже

Ако и даље добијате грешку „Блокирање порука је активно“, можда је нешто у мрежним поставкама вашег уређаја. Можете ресетовати сва мрежна подешавања на Андроид-у и проверити да ли је проблем решен. У оквиру менија Андроид подешавања идите на Опште управљање > Ресетуј. Тамо додирните Ресетуј мрежна подешавања.

Исто важи и за иОС; нетачна мрежна поставка може бити разлог за проблем. Можете ресетовати мрежна подешавања свог иПхоне-а са само неколико додира.

Отворите мени Подешавања и идите на Генерал > Трансфер или Ресет иПхоне. Изаберите Ресетуј и додирните Ресетуј мрежна подешавања.

6. Обришите кеш апликације Мессагес

Ако не можете да пронађете ништа лоше са СИМ картицом или портом, покушајте да избришете кеш апликације Мессагес. Ако кеш премашује ограничење складиштења или се на неки начин оштети, то може довести до грешке при блокирању поруке.

Како очистити кеш апликације за поруке на Андроиду

Прво, знајте да брисање кеша апликације Андроид Мессагес неће уклонити ниједну од ваших порука. Уместо тога, избрисаће привремене информације које вам више нису потребне. Ево како можете да избришете кеш апликације Андроид Мессагес:

  Како користити водеће линије за јаче фотографије
  • Отворите мени Подешавања.
  • Идите на Апликације.
  • Изаберите Поруке > Складиште.
  • Додирните дугме Обриши кеш на дну екрана.
  • Како очистити кеш апликације за поруке на иОС-у

    Иако можете да обришете кеш апликације на иОС-у и иПадОС-у, нема свака апликација ту опцију. Дакле, иако можете да избришете кеш за ИоуТубе или Сафари, не можете да избришете кеш апликације иОС Мессагес. Међутим, можете поново да инсталирате апликацију Поруке ако мислите да су њени подаци оштећени или да је ускладиштено превише података.