6 начина да поправите показивач миша који нестаје у оперативном систему Виндовс

Показивач миша је нестао са вашег Виндовс уређаја, а ви се питате: „Како да вратим показивач миша?“ Или, показивач миша увек одлучи да нестане док куцате.

Ако сте заглављени у оваквим ситуацијама, ми ћемо вам помоћи. Ево забавног дела: наша решења ће вас такође научити како да користите рачунар без миша!

Дакле, хајде да заронимо и откријемо како можете да вратите тај показивач миша на свој уређај.

1. Брзе исправке за показивач миша који се неће појавити у Виндовс-у

Пре него што заронимо у детаљна решења, хајде да прво истражимо неке брзе исправке које би могле да врате показивач миша. Међутим, ова решења су применљива само ако користите миш, а не тачпед.

Поново повежите сензор миша или кабл

Ако користите жичани миш, покушајте поново да повежете кабл миша. У случају да користите бежични миш, покушајте поново да повежете сензор.

Када завршите, померите миш и проверите да ли се курсор појављује на екрану.

Проверите кабл или батерије

За жичани миш, проверите кабл и уверите се да нема знакова оштећења.

Ако користите бежични миш, онда морате да користите другачији приступ. Ако показивач миша нестане, покушајте да користите нове батерије и видите да ли ово решава проблем.

Покушајте да користите други УСБ порт

Миш је можда нестао једноставно зато што је УСБ порт неисправан. Дакле, покушајте да користите други порт и видите да ли ово решава проблем „курсор миша није доступан“.

Тестирајте миш на другом рачунару

Покушајте да користите миш на другом уређају и видите да ли то помаже. У случају да проблем и даље постоји, онда је ваш миш вероватно покварен.

Ако миш ради на другом уређају, онда је проблем вероватно на вашем рачунару. Али не брините – имамо неколико решења која ће вам помоћи да решите овај проблем.

2. Откријте показивач миша у системским поставкама

Ако курсор нестане само када куцате, онда је проблем можда у подешавањима миша. Дакле, хајде да проверимо како можете да вратите показивач миша у овом случају:

 • Притисните Вин + Р да бисте отворили дијалог Покрени команду. Или можете истражити различите начине за отварање дијалога Покрени команду.
 • Откуцајте контролни миш, а затим притисните Ентер да отворите прозор Својства миша.
 • Притискајте тастер Таб више пута док се не истакне картица Дугмад.
 • Затим користите тастере са стрелицама да бисте се кретали до картице Опције показивача. Када стигнете тамо, притискајте тастер Таб више пута док се не истакне оквир Сакриј показивач док куцате.

  Одатле притисните размакницу да поништите избор у пољу Сакриј показивач док куцате.

  ​​​​Дођите до опције Примени помоћу тастера Таб, а затим притисните размакницу да бисте применили ова подешавања. На крају, идите до опције ОК помоћу тастера Таб, а затим притисните размакницу да бисте завршили овај процес.

  3. Омогућите додирну таблу

  Ако наиђете на овај проблем док користите тачпед, онда је тачпед највероватније онемогућен у системским поставкама.

  Дакле, ево како да вратите курсор тачпеда који стално нестаје:

 • Притисните Вин + Р да бисте отворили дијалог Покрени команду.
 • Откуцајте контролни миш, а затим притисните Ентер да отворите прозор Својства миша.
 • Користите тастер Таб да бисте се кретали до картице Дугмад.
 • Затим користите тастере са стрелицама да бисте се кретали до картице додирне табле (обично означене као ЕЛАН или подешавања уређаја).
 • Користите тастер Таб да бисте се кретали до опције Омогући уређај, а затим притисните размакницу да бисте изабрали ову опцију.
 • Дођите до опције Примени помоћу тастера Таб, а затим притисните размакницу да примените ове промене. На крају, идите до опције ОК помоћу тастера Таб, а затим притисните размакницу.

  4. Онемогућите режим таблета (за уређаје са екраном осетљивим на додир)

  Ако користите уређај са екраном осетљивим на додир, онда највероватније користите функцију режима Виндовс таблета. Међутим, прелазак на режим таблета може бити разлог зашто курсор миша често одлучи да нестане.

  Дакле, ако је функција Таблет режима омогућена на вашем уређају, ево како можете да је онемогућите:

 • Додирните икону Центра за обавештења у доњем десном углу екрана.
 • Притисните опцију Таблет моде да бисте онемогућили Таблет режим. Виџет би требало да постане сиве боје да би показао да је онемогућен.
 • 5. Покрените одговарајуће уграђене Виндовс алатке за решавање проблема

  Такође можете вратити показивач миша помоћу уграђених алата за решавање проблема у оперативном систему Виндовс. Погледаћемо како Блуетоотх и алатке за решавање проблема са хардвером и уређајима могу помоћи у решавању овог проблема.

  Да бисте започели, ево како можете да користите алатку за решавање проблема са хардвером и уређајима:

 • Притисните тастер Виндовс и укуцајте Сеттингс у поље за претрагу.
 • Користите тастере са стрелицама да изаберете опцију Сеттингс, а затим притисните Ентер.
 • Откуцајте Троублесхоот у пољу за претрагу, користите тастере са стрелицама да бисте изабрали опцију Троублесхоот, а затим притисните Ентер.
 • У следећем прозору користите дугме Таб да бисте прешли на опције на десном бочном окну. Одатле користите тастере са стрелицама да бисте се кретали до алатке за решавање проблема са хардвером и уређајима.

  Притисните Ентер када се истакне алатка за решавање проблема са хардвером и уређајима. Одатле притисните Таб да бисте истакли дугме Покрени алатку за решавање проблема, а затим притисните Ентер да бисте наставили.

  Када завршите, сада можете да покренете алатку за решавање проблема са Блуетоотх-ом. Међутим, ово ће бити од помоћи само ако користите бежични миш.

 • Да бисте започели, отворите прозор са подешавањима за решавање проблема према претходним корацима.
 • Затим потражите алатку за решавање проблема са Блуетоотх-ом, а затим покрените алатку за решавање проблема према претходним корацима.
 • Ако се проблем настави, могуће је да имате посла са неисправним или поквареним системским датотекама. У овом случају, најбоље је да поправите оштећене Виндовс датотеке помоћу уграђених алата (као што су СФЦ и ДИСМ алати).

  6. Ажурирајте или поново инсталирајте управљачке програме миша

  Оштећени управљачки програми миша такође могу изазвати проблем. У овом случају, можете вратити показивач миша ажурирањем или поновним инсталирањем ових управљачких програма.

  Ево како можете да ажурирате драјвере миша:

 • Притисните Вин + Кс, користите тастере са стрелицама да изаберете Девице Манагер, а затим притисните Ентер.
 • Притисните Таб, а затим користите тастер са стрелицом усмереном надоле да бисте се кретали до опције Мишеви и други показивачки уређаји. Одатле притисните стрелицу која показује десно да бисте проширили ову опцију.
 • Користите тастер са стрелицом усмереном надоле да изаберете један од управљачких програма миша. Одатле притисните Схифт + Ф10 да кликнете десним тастером миша на драјвер.
 • Користите тастер са стрелицом усмереном надоле да изаберете опцију Ажурирај драјвер, а затим притисните Ентер.
 • У следећем прозору користите тастере са стрелицама да бисте изабрали опцију Аутоматски тражи ажурирани софтвер управљачког програма. Одатле пратите упутства на екрану да бисте завршили процес.

  Ако се проблем и даље јавља, покушајте да поново инсталирате драјвере миша кроз ове кораке:

 • Отворите Управљач уређајима и драјвере миша према претходним корацима.
 • Притисните Схифт + Ф10 да кликнете десним тастером миша на драјвер миша, а затим изаберите Деинсталирај уређај.
 • Користите тастер са стрелицом усмереном надоле да бисте се кретали до опције Мишеви и други показивачки уређаји. Одатле кликните десним тастером миша на ову опцију притиском на Схифт + Ф10.
 • На крају, изаберите Скенирај промене хардвера из опција, а затим притисните Ентер.
 • Када завршите, поново покрените рачунар да бисте сачували ове промене.

  Лако вратите показивач миша који недостаје на екран

  Заиста је тешко користити рачунар без миша. Дакле, у случају да ваш показивач миша изненада нестане, лако га вратите користећи савете које смо дали.

  Одатле можете почети да се фокусирате на то како да прилагодите показивач миша по свом укусу.