6 начина за оптимизацију трошкова

Увођење и процват технологија у облаку учинили су да је скалирање или додавање нових ресурса апликацијама на основу пословних потреба супер лако. Без обзира на то, лако можете премашити додељено ограничење ако редовно не проверавате потрошњу у облаку.

Дакле, кључно је прећи на Азуре управљање трошковима, где циљ није само праћење трошкова, већ и оптимизација идентификовањем где највише трошите.

Укључујући доказане Азуре технике оптимизације трошкова и савремени алат за управљање трошковима, научите да у потпуности контролишете трошкове.

Најбоље праксе за Азуре управљање трошковима

Ресурси праве величине: Обезбеђивање ресурса више него што је потребно је један од значајних разлога за скок трошкова. Овде се испоставља да је права величина оптимално решење.

На пример, ако је Азуре окружење превелико и имате 25 виртуелних машина, свака ВМ мора да се искористи у потпуности. Ако не, најбоља акција би била да се смањи број случајева, што би значајно смањило трошкове.

Зауставите/покрените Азуре ресурсе: Не би било неопходно да ваши Азуре ресурси увек буду активни; можете их паузирати ван радног времена и поново покренути кад год је потребно. То би било тешко урадити ручно, па се препоручује да приметите потрошњу ресурса и покушате да их покренете према распореду.

Означавање ваших Азуре ресурса на прави начин: Ознаке у Азуре-у се чувају као парови кључ-вредност. На пример, можете додати кључ под називом „Окружење“ да бисте пратили где су ресурси распоређени. Дакле, када распоређујете ресурсе у производњу, можете им дати ознаку са вредношћу „Производња“ која ће служити као идентификатор у вашим извештајима о коришћењу Азуре ресурса и трошковима.

  Научите како да користите Таск Манагер на Мац-у

Доделите буџете одређеним тимовима и пројектима: Од суштинског је значаја постављање буџета и преглед трошкова по ресурсу, групи ресурса, претплати, ознаци итд. У идеалном случају, тим/пројекат треба да има максималан буџет, а трошкове на том нивоу треба пажљиво пратити.

Одаберите одговарајући ниво складиштења: Складиште понекад може бити критични разлог за скок трошкова, тако да одвојите време да размислите о томе како најбоље да оптимизујете овај аспект може вам помоћи да уштедите трошкове.

На пример, доступни су различити нивои складиштења као што су премиум, врући, хладни и архивски. Дакле, складиштење ваших података на приступачнијем нивоу може да минимизира ваше месечне трошкове и дугорочно резултира већим уштедама.

Редовно пратите и анализирајте своје трошкове: Надгледање и анализа трошкова може помоћи у откривању области у којима можда превише трошите. Горе наведене најбоље праксе могу вам донекле помоћи да уштедите трошкове, али за централно управљање и праћење трошкова уз мање ручног рада, боље је користити Азуре алатку за управљање трошковима.

Предности Азуре управљања трошковима

Постоје различите предности које се могу постићи праћењем горе наведених најбољих пракси, а ево две прве:

Транспарентност и оптимизација трошкова: Можете боље разумети обрасце коришћења ресурса и повезане трошкове да бисте доносили одлуке о потрошњи на основу информација. Примена управљања трошковима Азуре може помоћи у праћењу трошкова на дневној или месечној основи, што ће вас навести да идентификујете области у којима би се трошкови потенцијално могли уштедети.

Мапирајте податке о трошковима у одељења и пројекте: Као што је горе поменуто, већина добављача у облаку вам омогућава да дефинишете ознаке за расподелу трошкова, које су ознаке метаподатака које можете да прикачите ресурсима да бисте их категоризовали. На овај начин, стекните потпуну видљивост у трошковима које различити тимови/пројекти/окружења троше на Азуре ресурсе, обавестите одговарајуће носиоце буџета и предузмите неопходне мере.

  Како преваранти користе ваше лице да почине превару

Шта тражити у Азуре алату за управљање трошковима?

Ево могућности које треба узети у обзир приликом одабира једног за своје пословање:

 • Способност праћења и постављања прагова потрошње
 • Опције за анализу и предвиђање Азуре потрошње
 • Подршка за могућности аутоматизације
 • Обједињено праћење трошкова у свим претплатама
 • Боље извештавање о коришћењу ресурса и трошковима
 • Интеграција са различитим каналима обавештења за упозорење
 • Доступност бесплатних пробних верзија или демо сесија које помажу у процени алата пре куповине

Најбољи Азуре алати за управљање трошковима доступним на тржишту

Сваки Азуре корисник, без обзира на величину организације, желеће да смањи трошкове. Да бисмо вас водили кроз процес, навели смо најбоље алате за управљање Азуре, заједно са њиховим кључним карактеристикама, предностима и идеалним сценаријима.

Имајући на уму горе наведене критеријуме, хајде да пронађемо најбољи алат за оптимизацију и управљање Азуре трошковима.

Серверлесс360 Цост Анализер (бесплатна пробна верзија)

Цост Анализер из Серверлесс360 је СааС платформа заснована на облаку која је такође доступна као опција приватног хостинга. Уз то, пратите и анализирајте Азуре трошкове из више претплата на основу различитих пословних димензија, чиме се олакшава прецизно предвиђање и расподела трошкова.

Кључне карактеристике

 • Визуелизирајте потрошњу на више Азуре претплата на једној контролној табли.
 • Праћење трошкова у реалном времену из контекста апликације
 • Анализирајте трошкове на различитим нивоима – претплате, групе ресурса, региони, итд.
 • Откријте прекорачење трошкова примањем упозорења када премашите постављено ограничење буџета.
 • Процените и упоредите трошкове пре и после оптимизације
 • Уштедите трошкове аутоматским паузирањем ресурса у стању мировања током радних сати и празника
 • Предвидите потенцијалне уштеде на основу времена непрекидног рада ресурса
 • Анализирајте трошкове потрошене на различита окружења – развој, тестирање и производњу
 • Подесите месечно или дневно ограничење своје потрошње и будите обавештени када је праг премашен
  Отклоните грешке у Питхон-у као хероју помоћу ових библиотека и алата

Азуре управљање трошковима је изворна алатка доступна на Азуре порталу за пружање увида у ваш обрачун. Уз преглед потрошње на високом нивоу и упозорења када се достигне максимални буџет, можете открити аномалије трошкова.

Кључне карактеристике

 • Прати потрошњу и прати коришћење ресурса
 • Подршка у управљању трошковима Азуре и АВС-а
 • Подесите упозорења о прекорачењу буџета
 • Помаже у извозу података о управљању трошковима
 • Визуелно замислите укупне трошкове потрошене користећи контролне табле

ЦлоудЗеро

ЦлоудЗеро помаже у визуелизацији и анализи трошкова потрошених на различите добављаче и услуге у облаку, укључујући АВС, ГЦП, Азуре и још много тога. Ако се ваша компанија ослања на више облака и имате тенденцију да имате централизован поглед на све те ресурсе, овај алат може бити пристојан избор.

Кључне карактеристике

 • Добијајте обавештења о прекорачењу максималног ограничења буџета
 • Интелигентни подаци о трошковима у облаку за проналажење области оптимизације
 • Праћење трошкова за јавна, приватна, хибридна и мулти-цлоуд окружења
 • Примајте упозорења када дође до скока трошкова
 • Пружа увид у Кубернетес и трошкове контејнера

ЦлоудЦхецкр

ЦлоудЦхекр је један од алата који елиминише ручне напоре уложене у анализу трошкова потрошених код различитих добављача јавног облака, било да се ради о АВС, Азуре или ГЦП. Такође, већа је вероватноћа да ћете се држати унапред одређеног ограничења буџета уз Цлоудцхецкр-ову видљивост трошкова, препоруке за оптимизацију и праћење коришћења ресурса.

Кључне карактеристике

 • Визуелизирајте трошкове и коришћење ресурса
 • Стекните увид у кључне трендове помоћу контролних табли
 • Уочите ресурсе који највише троше
 • Помаже у елиминисању отпада одговарајућим димензионисањем/ребалансом
 • Извештавање о трошковима прилагођено различитим тимовима

Закључак

Скалирање Азуре ресурса је толико једноставно да многи тимови губе контролу над потрошњом. Због тога би вам био потребан алат за управљање трошковима који нуди несметану видљивост, прецизно извештавање и интелигентну оптимизацију способну за управљање апликацијама које се брзо развијају.

Дакле, овај чланак је бацио светло на различите алате за управљање трошковима и најбоље стратегије оптимизације трошкова које треба следити како би се максимизирале уштеде.

Такође можете погледати ове алате за праћење перформанси Азуре.