6 најбољих АПИ за испоруку за ваше пословање да бисте уштедели време и новац

АПИ-ји за отпрему су витална интеграција услуга испоруке за индустрију е-трговине или онлајн пословање.

Индустрија е-трговине која бележи континуирани раст у последњих неколико година, пошто данас људи радије наручују неопходне производе на мрежи.

Пре појаве АПИ-ја за отпремање, радни ток управљања отпремом је био ручни. Када је поруџбина послата, детаљи испоруке су ручно унети у систем. Био је веома склон грешкама и захтевао је више нивоа праћења. Ручни приступ је скуп за било коју платформу за е-трговину и смањује њену маржу профита.

АПИ-ји за отпрему омогућавају интеграцију функционалности логистичког партнера директно у систем компаније за е-трговину, чиме се процес аутоматизује. Предузећа на мрежи сада могу да користе напредне АПИ-је за испоруку од више пошиљалаца како би све информације о испоруци и испоруци донела на једној свеобухватној контролној табли. Овај приступ смањује трошкове управљања отпремом.

Иако ћете наћи УПС, ФедЕк и ДХЛ који нуде АПИ-је за испоруку, они нису довољно флексибилни да се интегришу у ваше сопствене системе. Компанија за е-трговину има више логистичких партнера, а укључивање сваког њиховог АПИ-ја појединачно у њихов систем може бити гломазно. У овом чланку ћете пронаћи најбоље платформе које нуде АПИ за испоруку, који подржава више логистичких партнера за предузећа е-трговине.

СхипЕнгине

СхипЕнгине је популаран добављач услуга доставе на мрежи и нуди робустан АПИ за отпрему. АПИ је способан да вам помогне да управљате малим и великим радним токовима управљања испоруком и читавим процесом испуњења поруџбине.

Овај АПИ интегрише више од 30 пошиљалаца у ваш софтвер за отпрему тако да можете лако да потврдите адресе својих купаца или да добијете информације о трошковима испоруке једним кликом. АПИ долази са аутоматизованом интеграцијом за врхунске отпремнике као што су УСПС, ФедЕк, УПС, Амазон, ДХЛ, АПЦ, Арамек, итд.

СхипЕнгине АПИ нуди различите услуге као што су процена трошкова испоруке, штампање етикета, валидација адреса, праћење пакета, поређење цена и још много тога. АПИ вам помаже да поједноставите цео систем управљања испоруком вашег пословања е-трговине.

Можете лако да пронађете пошиљаоца са најнижом тарифом на адресу вашег клијента преко АПИ-ја и уштедите много новца. Такође, понудите најбоље искуство праћења својим клијентима јер АПИ пружа статус пакета у реалном времену, прецизну локацију и персонализовани бренд.

СхипЕнгине систем одређивања цена је прилично једноставан јер нуди наплату засновану на коришћењу. Можете само да процените месечне потребе испоруке од 0 до 5000+ и да се пријавите.

ЕасиПост

ЕасиПост је још један трендинг добављач решења за апликације за испоруку на мрежи који је развио РЕСТфул АПИ за флексибилне потребе испоруке. Његов АПИ за испоруку је идеалан за мале брендове у домаћинству, локалне компаније за испоруку на мрежи, онлајн пијаце, центре за испуњење и предузећа јер је АПИ заиста скалабилан.

Програмер може лако да интегрише АПИ у ваш систем управљања испоруком. Такође, потребно је да га интегришете само једном и уштедите много новца који бисте уложили у интерног програмера, посебно ако поседујете мало предузеће на мрежи.

ЕасиПост АПИ подржава више од 100 домаћих и међународних оператера. Помаже у штампању етикета за отпрему, праћењу пакета, процени трошкова испоруке, верификацији адресе и другим задацима управљања отпремом. Неке од његових врхунских интеграција превозника су за УПС, ДХЛ Екпресс, ФедЕк, ЛасерСхип, ОнТрац и Цанпар.

АПИ има уграђене функције за поређење цена на листи превозника и откривање исплативог осигурања испоруке. ЕасиПост нуди два нивоа цена, а то су Девелопер и Ентерприсе. Програмерски пакет, погодан за мала предузећа е-трговине, долази са 120.000 бесплатних пошиљки сваке године, заједно са верификацијом адресе и праћењем.

Схиппо АПИ

Још један поуздан и поуздан пример АПИ-ја за испоруку за е-трговину је Схиппо АПИ. Помаже вам да брзо почнете са испоруком и испоруком једноставним повезивањем ваших система са његовим АПИ-јем и покретањем испоруке производа.

Можете лако да уклоните више корака између вашег клијента који поставља поруџбину и испоруке пакета, као што је тражење одговарајућег превозника, преговарање о цени, интеграција носача, штампање етикета и још много тога.

Схиппо АПИ је погодан за различите компаније као што су провајдери логистике, веб локације за е-трговину, онлајн тржишта и трговци на мало којима су потребне услуге доставе на мрежи. Ако сте мали онлајн продавац, можете да изаберете основни АПИ са основним функцијама као што су налепнице за отпрему, потврда адресе, ознаке за праћење и рефундирање.

За предузећа која захтевају више функција, можете добити напредни АПИ који нуди поруџбине, поврате, испоруку у више комада, осигурање испоруке, заједно са другим основним функцијама. Схиппо нуди три различите претплате: Стартер, Профессионал и Премиер.

Професионални и Премиер планови су погодни за честе поруџбине и велике веб странице е-трговине. Међутим, ако започињете свој малопродајни посао на мрежи, можете почети са Стартер пакетом и уживати у неколико бесплатних услуга.

Питнеи Бовес

Ако се борите да испуните очекивања купаца о благовременој испоруци поруџбине, можете испробати Питнеи Бовес АПИ пакетних услуга. Ваш програмер софтвера за отпрему може лако да интегрише овај АПИ у апликацију за отпрему тако да ваш тим за отпрему може једним кликом да добије приступ услугама превозника од Питнеи Бовеса, УСПС-а, ФедЕк-а и УПС-а.

Када се пријавите, добићете свој АПИ кључ од Питнеи Бовеса како бисте могли да почнете са безбрижним и аутоматизованим управљањем испоруком. АПИ вам помаже са бржом обрадом оператера, отказивањем испоруке и управљањем рефундирањем путем дневног манифеста испоруке.

Питнеи Бовес АПИ долази са РЕСТ архитектуром и користи ХТТП протокол за комуникацију. Његова функција поређења цена приказује доступне превознике за испоруку и стварне цене за било који пакет, тако да можете уштедети више када често испоручујете онлајн поруџбине. АПИ такође може претраживати УСПС базу података поштанских адреса.

Схиплите АПИ

Шиплит је добављач софтвера за транспорт у Индији и има свој АПИ за отпрему. Његов АПИ има различите нивое интеграција као што су колица, онлајн пијаце, обрада наруџби и превозници.

Његове АПИ понуде укључују аутентификацију, поруџбине, пошиљке, манифест, праћење, могућност сервисирања, калкулатор цене и отказивање поруџбине. Дакле, имате све АПИ-је који су вам потребни за ваш софтвер за е-трговину под једним кишобраном. Све ово су РЕСТ АПИ-ји.

СхиппиПро АПИ

Ако водите онлајн тржиште, компанију за логистичку подршку или бренд за онлине продају, такође можете да погледате СхиппиПро АПИ за отпрему. То вас штеди од необичних скривених трошкова који долазе са ручним управљањем отпремом. СхиппиПро је тестирао свој АПИ за милионе пошиљки тако да можете да добијете максимално радно време и обраду слања без грешака.

Његов АПИ долази у две технологије: РЕСТ и СОАП. Такође, АПИ је доступан у 14 различитих програмских језика, и стога ће већина система за управљање испоруком подржавати овај АПИ.

СхиппиПро АПИ интегрише ваш систем са 100+ оператера и 50+ продајних канала. Можете да аутоматизујете задатке као што су креирање етикета, процена трошкова испоруке, праћење пакета, заказивање преузимања итд. Можете почети са брзорастућим пакетом претплате који ће коштати 29 евра месечно.

Закључак 📦

Сада када знате о најбољим и трендовским провајдерима услуга АПИ-ја за испоруку за е-трговину, можете лако да изаберете један у зависности од ваших потреба за испоруком и испоруком онлајн пословних производа.

Такође можете испробати неколико горе наведених АПИ-ја за испоруку за пробни период, а затим одлучити који је најприкладнији у складу са вашим пословним ЦРМ-ом, ИТ инфраструктуром и буџетом. Ако заиста тражите економично управљање испоруком за своју веб локацију за е-трговину, АПИ-ји за отпрему су алатка коју морате имати за ваше онлајн пословање.

Различити алати за испоруку помажу предузећима у е-трговини да расту. Можда ћете сазнати више о софтверу за испоруку за растућа предузећа е-трговине.