6 најбољих Нутаник софтвера за надгледање да би ваша инфраструктура била здрава

Организације које желе да извуку максимум из свог Нутаник подешавања морају да прате здравље, перформансе, безбедност и доступност свог система.

Овај водич је проценио најбоља Нутаник решења за праћење и њихове карактеристике и трошкове како би вам помогао да одредите најбољу опцију за ваше предузеће.

Шта је Нутаник?

Нутаник је добављач софтверског решења у облаку и пионир хиперконвергентних инфраструктурних (ХЦИ) решења.

Решења компаније обухватају хибридну архитектуру облака, управљање више облака, обједињено складиштење, услуге базе података и десктоп сервисе који служе апликацијама и радним оптерећењима без обзира на локацију.

Даље, њихови производи се користе у различитим индустријама, укључујући аутомобилску, образовну, владу, финансијске услуге, здравствену заштиту, правну, производњу, медије и забаву, малопродају и пружаоце услуга, како би се смањила сложеност, повећала агилност и побољшале перформансе.

Нутаник-ов портфељ производа и услуга укључује Нутаник оперативни систем (Нутаник Ацрополис), Нутаник АХВ, Нутаник кластере, Нутаник Дистрибутед Стораге Фабриц (Нутаник АОС Стораге), Флов Нетворк Сецурити, Нутаник Дисастер Рецовери, НЦМ Селф-Сервице.

А разне професионалне услуге се називају „Нутаник Ксперт услуге“, као што су консалтинг у облаку, миграција и трансформација података, операције у облаку и програми обуке и сертификације.

За шта се користи Нутаник?

Иако случајеви употребе Нутаник-а могу да варирају у зависности од организације, ХЦИ платформа интегрише сервере, складиште, виртуелизацију, умрежавање и рачунарство у облаку да би поједноставила начин на који набављате, примењујете и управљате ИТ услугама. Уз Нутаник, можете безбедно да премештате апликације преко хибридних, вишеоблачних, јавних или приватних облака уз одржавање интегритета података.

Нутаник помаже у побољшању доступности инфраструктуре облака ваше организације тако што штити вашу услугу и податке од хардверских кварова, катастрофа и лоших актера. Реплицира се на други ХЦИ или облак да заштити ваше податке и радна оптерећења од катастрофе.

Поред тога, аутоматизација интелигенције Нутаник побољшава испоруку ИТ услуга у јавном и приватном облаку тако што убрзава испоруку окружења апликација пуног стека изражених као инфраструктура, операције и управљање као код.

Аутоматизацијом ручних задатака можете повећати перформансе и скалабилност, максимално искористити ресурсе и смањити трошкове.

Важност надгледања вашег Нутаник окружења

Према извештају Гартнера из 2014., просечна цена застоја мреже је 5.600 долара по минуту и ​​може се повећати на 300 хиљада долара по сату.

Слично, студија Понемон института открила је да непланирани прекид кошта око 9000 долара по минути или преко 500 хиљада долара по сату.

Ови трошкови могу да варирају у зависности од апликације и величине организације. Нека мала и средња предузећа могу изгубити око 100.000 долара због изненадних прекида рада, док неке пословне апликације могу узроковати да компанија изгуби милионе долара по сату.

Да бисте спречили скупе застоје, важно је да користите решења за праћење за управљање здрављем вашег Нутаник окружења. Ови алати пружају видљивост у вашим Нутаник окружењима од кластера и чворова (ЦПУ, меморија, РАМ и складиште) до хост и виртуелних машина. Такође можете пратити перформансе апликација и сервера и критичне метрике као што су кашњење и пропусност.

  Како користити вдзвдз АПИ са ПХП клијентима

Да бисте били сигурни да ваша Нутаник инфраструктура исправно функционише, потребно је да имате одговарајући надзор. Без тога можете пропустити суштинске проблеме са перформансама, што доводи до скупог застоја или губитка података. Испод су нека од најбољих решења за праћење за Нутаник:

МанагеЕнгине Сите24к7

МанагеЕнгине Сите24к7 пружа виталне индексе перформанси и податке о перформансама ИТ администратору. Решење за праћење засновано на СааС-у обезбеђује видљивост веб локација, веб апликација, сервера, мрежа и перформанси инфраструктуре облака са једне контролне табле.

Извор слике: МанагеЕнгине Нутаник

МанагеЕнгине Сите24к7 надгледа Нутаник окружење за здравље и перформансе Нутаник Ацрополис хипервизора, ВМ контролера (ЦВМ), контролера за складиштење података и контејнера. Повећава време непрекидног рада Нутаник инфраструктуре организације откривањем проблема који могу да изазову скупе застоје.

Карактеристике

 • Видљивост: Овај алат надгледа кластере, хостове и виртуелне машине.
 • Визуелизација: Корисници могу да визуелизују различите податке у форматима као што су графикони, графикони, контролне табле и извештаји.
 • Идентификујте трендове коришћења: Можете да видите кључне индикаторе учинка (КПИ) на прилагођеној контролној табли и трендове коришћења ресурса као што су меморија, складиште и сажетак ЦПУ-а.
 • Упозорења: Сите24к7 шаље упозорења путем гласовног позива, СМС-а, е-поште и алата трећих страна као што су Слацк и Мицрософт Теамс када се открије проблем.
 • Подржане платформе: Софтвер подржава различите ОС, укључујући Виндовс, Линук, ФрееБСД и ОС

МанагеЕнгине Сите24к7 нуди различите планове цена за различите случајеве употребе. Надгледање веб странице почиње од 9 УСД месечно (наплаћује се годишње). А праћење перформанси инфраструктуре и апликација (АПМ) обезбеђује 30-дневну бесплатну пробну верзију овог софтвера како би потенцијалним корисницима омогућила да истраже карактеристике и могућности платформе пре куповине.

СервицеПилот

Праћењем коришћења ресурса вашег Нутаник окружења и перформанси апликације, СервицеПилот-ов сервер и софтвер за надгледање виртуелизације пружају увид у здравље ваше Нутаник инфраструктуре. Ово вам омогућава да визуализујете, анализирате и решите читав низ проблема.

Извор слике: СервицеПилот Нутаник

СервицеПилот прикупља информације за Нутаник окружење користећи Симпле Нетворк Манагемент Протоцол (СНМП) и пружа детаљне метрике о томе колико добро ваш кластер ради.

Карактеристике

Подаци прикупљени коришћењем овог алата укључују:

 • Кластер: СервицеПилот пружа преглед статуса и укупне искоришћености вашег Нутаник кластера.
 • Контролер ВМ: Прати статус и укупну употребу ВМ контролера у вашем Нутаник окружењу.
 • Хипервизор: Пружа преглед коришћења хипервизора вашег Нутаник окружења.
 • Коришћење ВМ-а: СервицеПилот пружа метрику о томе колико добро раде ваше виртуелне машине, укључујући искоришћеност ЦПУ-а, меморије и диска.
 • Група за складиштење: Пратите употребу ваших складишних скупова, укључујући укупан капацитет и додељени капацитет.
 • Контејнер: Пружа метрику о коришћењу контејнера
 • Диск: Пратите стање сваког диска у вашој Нутаник инфраструктури, укључујући њихову употребу.

СервицеПилот има три плана цена. Они су следећи:

 • План надзора инфраструктуре облака почиње од 100 УСД месечно (150 објеката)
 • План за праћење домаћина почиње од 100 УСД месечно (инфраструктура 10 домаћина)
 • План праћења пуног стека почиње од 200 УСД месечно (10 хостова са пуним стеком)

ХИЦУ

ХИЦУ је провајдер резервне копије као услуге са наменском платформом за заштиту података за Нутаник окружења, која нуди заштиту од напада рансомвера.

  Како избрисати стари Фацебоок налог

Извор слике: ХИЦУ

Помоћу овог алата, организације могу да спроведу опоравак од катастрофе, резервне копије и миграције за локална и јавна окружења у облаку — све из једног интерфејса.

Такође обезбеђује усклађеност са безбедносним и индустријским стандардима, укључујући СТИГ, НИАП, ИСО 27001, ПЦИ, ХИПАА, Сарбанес Оклеи (СОКС) и ГДПР.

Карактеристике

 • Подржане платформе јавног облака: Амазон Веб Сервице (АВС), Мицрософт Азуре и Гоогле Цлоуд Платформ (ГЦП).
 • Управљање: Контролишите приступ коришћењем вишефакторске аутентикације (МФА), јединствене пријаве (ССО) и интеграције матичног идентитета и управљања приступом (ИАМ).
 • Подржане платформе приватног облака: Нутаник, ВМваре и Делл скала снаге.
 • Опоравак: Омогућава корисницима да обнове апликације, ВМ, дискове, фасцикле и датотеке

ХИЦУ не оглашава цене својих производа на својој веб страници. Потенцијални купци могу контактирати продајни тим за прилагођену понуду. Такође могу затражити бесплатну пробну верзију или резервисати демо да би истражили карактеристике производа.

ЛогицМонитор

Софтвер за праћење Нутаник компаније ЛогицМонитор вам омогућава да прикупљате метрике из целе ваше инфраструктуре и разумете здравље сваке компоненте.

Уз његову грануларну аналитику, добијате потпуну видљивост у коришћењу ресурса, времену непрекидног рада и трендовима перформанси, тако да можете доносити проактивне одлуке о оптимизацији вашег система.

Осим тога, његова функција упозорења осигурава да ће сви потенцијални проблеми бити означени тако да можете брзо да одговорите и минимизирате ометање.

Извор слике: ЛогицМонитор

ЛогицМонитор вам омогућава да пратите и мерите своју Нутаник инфраструктуру од укупног здравља кластера до капацитета складиштења и улазно/излазних операција у секунди (ИОПС), протока и кашњења на нивоу контејнера, кластера, складишног спремишта и појединачног диска.

Такође вам омогућава да пратите перформансе од краја до краја сваког Нутаник хипервизора и ВМ-а, укључујући ЦПУ, искоришћеност меморије, ИОПС/латенцију за складиштење и пропусност мреже.

ЛогицМонитор олакшава праћење здравља ваших Нутаник контролера, обезбеђујући да се сви потенцијални проблеми обележе и брзо реше.

Карактеристике

 • Видљивост: Контролне табле ЛогицМонитор-а приказују укупно здравље кластера, перформансе контролера и податке Нутаник хипервизора од краја до краја.
 • Надгледање ВМ-а: ЛогицМонитор-ов Ацтиве Дисцовери аутоматски открива нове виртуелне машине на Нутаник хипервизорским хостовима.
 • Упозорења: Добијајте упозорења о великом кашњењу диска, малом капацитету складиштења, великој употреби ЦПУ-а, малој меморији, великој стопи испуштених пакета и неуспешном здравственом статусу на било ком Нутаник хипервизору, ВМ-у, складишту, кластеру, контејнеру или диску.
 • Јавни надзор у облаку: АВС, ГЦП и Азуре

ЛогицМонитор нуди два плана цена: Про и Ентерприсе. Цена зависи од специфичних захтеваних карактеристика. Потенцијални купци могу контактирати продајни тим ЛогицМонитор-а за прилагођену понуду. Они такође нуде 14-дневну бесплатну пробну верзију.

еГ Инноватионс

Нутаник АХВ Мониторинг компаније еГ Инноватионс је још једно свеобухватно решење за праћење перформанси за Нутаник окружења. Даје вам дубоку видљивост у здравље ваше Нутаник АХВ инфраструктуре, укључујући њене компоненте.

Омогућава вам да пратите перформансе и коришћење хипервизора, ВМ-а, оперативних система, серверских ресурса (меморија и ЦПУ), дискова за складиштење, кластера и контејнера.

Извор слике: еГ Инноватионс

Такође вам омогућава да процените капацитет ваше Нутаник примене, идентификујете уска грла у перформансама и предвидите потражњу за капацитетом. Штавише, овај алат нуди детаљну анализу и могућности извештавања које ће вам помоћи да решите проблеме, извршите ревизију и оптимизујете примену Нутаник-а.

  Најлакши начини за видео ћаскање са породицом на Дан мајки

Карактеристике

 • Откриће: Аутоматски детектује ваш Нутаник АХВ стек и подржану инфраструктуру
 • Надгледање ВМ-а: Прати коришћење ресурса и Снимање трендова коришћења
 • Анализа основног узрока: идентификује извор проблема са перформансама повезујући апликацију и виртуелизацију и пружајући увид
 • Складиштење: Надгледа кашњење, ИОПС и пропусни опсег складишног простора

еГ Инноватионс нуди бесплатну пробну верзију од 30 дана. Цена за овај алат је заснована на моделу примене.

 • СааС или план у облаку почиње од 125 УСД месечно
 • План претплате почиње од 100 долара месечно
 • Стални план почиње од 10.000 долара

Лиценцирање за АПМ, обједињено надгледање или надгледање апликација предузећа је одређено бројем оперативних система, уређаја за складиштење и хипервизора које треба да надгледате. Додатно, за дигиталне радне просторе, лиценцирање зависи од броја корисника који приступају радном простору. Потенцијални купци могу контактирати продајни тим еГ Инноватионс за прилагођене понуде.

Паесслер ПРТГ

Паесслер ПРТГ надгледа Нутаник кластере и хипервизоре помоћу СНМП-а. Обезбеђује сет сензора специфичних за Нутаник (СНМП Нутаник Цлустер Хеалтх Сенсор и СНМП Нутаник Хипервисор Сенсор) за праћење критичних компоненти као што су коришћење хоста и статус кластера.

Извор слике: Паесслер ПРТГ

Поред тога, можете искористити функцију прилагођених сензора да креирате сопствене сензоре за праћење додатних аспеката Нутаник система.

Карактеристике

 • ИТОпс табла (контролне табле са више сервера)
 • Прилагодљиво извештавање
 • Аутоматско откривање мреже
 • Мапе и контролне табле
 • Дистрибуирано праћење
 • Упозорења и обавештења

Паесслер ПРТГ нуди три плана цена. То укључује:

 • ПРТГ план мрежног монитора почиње од 1.799 УСД по лиценци сервера (50 уређаја)
 • ПРТГ план надгледања предузећа почиње од 16.600 УСД годишње
 • План монитора који хостује ПРТГ почиње од 149 УСД месечно (50 уређаја)

Како одабрати најбољи Нутаник софтвер за праћење

Најбоље Нутаник решење за праћење зависи од ваших потреба, случајева коришћења и преференција. Када купујете Нутаник алат за праћење, почните тако што ћете проценити своје потребе. Процените типове података које требате да надгледате и нивое перформанси који су вам потребни од софтвера за праћење.

Након тога, истражите различите алате за праћење и упоредите њихове карактеристике и кључне разлике.

Такође, процените цену софтвера да бисте били сигурни да је у оквиру вашег буџета. Рецензије производа су корисни ресурси када тражите најбоље Нутаник решење за праћење; читајте рецензије са веб-сајтова трећих страна да бисте стекли увид у њихова тренутна и ранија искуства корисника.

На крају, тестирајте одабрани софтвер да бисте били сигурни да задовољава ваше потребе и служи вашој сврси; можете заказати демо производа или затражити бесплатну пробну верзију да бисте проценили алат пре него што се финансијски обавежете.

Закључак

Прегледали смо петнаест Нутаник софтвера за праћење да бисмо одредили најбоље оцењене опције и сузили листу на шест најбољих. Изабрали смо најбоље оцењена решења на основу њихових карактеристика, скалабилности, подршке и цене.

Пре него што изаберете решење, уверите се да оно пружа свеобухватну видљивост у вашем Нутаник окружењу, подржава хибридно и мулти-цлоуд окружење и шаље аутоматизовано упозорење за пријаву проблема са перформансама система или капацитетом. Пратећи ове смернице, можете пронаћи најбоље софтверско решење Нутаник за праћење у вашој организацији.

Такође можете истражити неки софтвер за надгледање мреже за предузећа.