6 најбољих софтвера за управљање ППЦ-ом за дигиталне трговце вдзвдз

Представљамо неке од најбољих софтвера за управљање ППЦ-ом који повећавају стопу успеха ваших плаћених маркетиншких кампања.

ППЦ (паи-пер-цлицк) оглашавање је најбољи избор за плаћени дигитални маркетинг. Међутим, вођење таквог маркетиншког пројекта је застрашујуће јер морате управљати различитим компонентама. Понекад маркетиншке агенције ангажују више тимова за вођење једног ППЦ пројекта.

Међутим, можете смањити велику количину радне снаге и трошкове уложене у ППЦ кампање тако што ћете набавити софтвер за управљање ППЦ-ом.

Овај чланак вам представља основе оглашавања са плаћањем по клику и неки испробани и тестирани софтвер за управљање ППЦ-ом који је поуздан за дигиталне маркетиншке кампање.

Шта је ППЦ?

Модел оглашавања на интернету познат је као плаћање по клику (ППЦ). Добављачи рекламних услуга, као што су Мицрософт Адс, Гоогле Адс, итд., дозвољавају оглашивачима да постављају огласе на огласно место.

Ови огласни спотови су углавном на страницама резултата претраживача, веб локацијама, платформама друштвених медија, сајтовима за дељење видео записа итд.

Када клијент кликне на оглас и оде на одредишну страницу оглашивача, агенција за оглашавање плаћа добављачима услуга. Затим, ови добављачи услуга деле приход са власницима огласних места.

На платформама за лицитирање за оглашавање, дигитални трговци увек лицитирају за циљане кључне речи за које желе да поставе огласе. То је најпогоднији извор прихода за све који су укључени у креирање веб страница и садржаја.

Шта је ППЦ управљање?

ППЦ управљање је интегрисани радни ток за надгледање ваше стратегије оглашавања са плаћањем по клику и потрошње. Маркетинг менаџери користе ППЦ управљање да надгледају све покретне делове вишеструких ППЦ кампања. Намера је да се оптимизује сваки корак како би се зауставило цурење потрошње и повећао повраћај улагања (РОИ).

Примарно управљање ППЦ-ом укључује следеће одвојене задатке:

 • Истраживање кључних речи
 • Анализа огласа и кључних речи конкуренције
 • Учествовање у понудама за кључне речи за претрагу и постављање понуда
 • Копија огласа, графика или прављење видео записа
 • Оптимизација медијских средстава огласа
 • Објављивање огласа
 • Праћење учинка ППЦ кампање
 • Учење из прошлих перформанси и оптимизација будућег

У раним данима, предузећа би ангажовала агенције за дигитални маркетинг да воде ППЦ кампање у име компаније. Агенције ангажују више стручњака за ППЦ или Гоогле Адс стручњака да управљају ППЦ кампањама за своје клијенте.

У данашње време постоје софистициране веб апликације које могу да управљају свим компонентама рекламног погона са плаћањем по клику. Све што треба да урадите је да седнете на седиште надзорника и да будете под надзором.

Сада истражите предности ППЦ-а и његове пословне случајеве. Затим ћете такође сазнати како добијате предност у односу на своје конкуренте користећи софтвер за управљање ППЦ-ом.

Предности ППЦ оглашавања

 • ППЦ огласи су циљани текстови и визуелни материјали који се односе на кључну реч коју је ваша публика управо претражила на Бинг-у или Гоогле-у. Стога, вероватно може одвести купца на вашу одредишну страницу више него било која друга техника органског маркетинга.
 • Пошто је ваш клијент кликнуо на ППЦ оглас, постоји већа шанса да ће проценити више сродних производа на вашој веб локацији, додати неке у корпу или чак купити један ако је ваш производ заиста користан и привлачан.
 • Са ППЦ огласима, ваш буџет за дигитални маркетинг иде на право место, одакле можете видети повећану конверзију у виду потенцијалних клијената и куповина.
 • Ако треба да продате своју медијску имовину на мрежи као што су веб странице, странице друштвених медија, ИоуТубе канали итд., Можете покренути ППЦ кампање да бисте повећали свој изненадни промет и привукли купце.
 • ППЦ вам може помоћи да пронађете прави правац за вашу органску маркетиншку стратегију, као што је СЕО. Можете покренути кратке ППЦ кампање за скуп кључних речи. Анализирајте податке кампање да бисте одлучили да ли су кључне речи добре за дугорочна улагања у СЕО и креирање садржаја.

Како ППЦ може помоћи предузећима?

#1. Промоција бренда

Ако сте нови посао у индустрији у којој су највећи играчи већ стекли монопол, мање су шансе за промоцију бренда органским маркетингом. Морате водити ППЦ рекламне кампање неколико месеци да бисте повећали препознатљивост и посете веб-сајту.

#2. Повећајте рангирање садржаја

Биће тешко рангирати веб локацију вашег предузећа на Гоогле СЕРП-у чак и ако креирате невероватан садржај који заиста помаже вашој публици. Гоогле ће имати потешкоћа да промовише ваш садржај са свим овим постојећим предузећима која су већ стекла огроман ауторитет.

Дакле, ППЦ може помоћи вашем предузећу да тренутно повећа саобраћај на веб локацији и утиче на Гоогле претраживач да рангира ваш садржај.

#3. Повећај продају

За предузећа која желе да зграбе тржиште повећањем продаје без размишљања о профиту неколико месеци или година, агресивни ППЦ ће помоћи. Једном када стекнете упориште на тржишту и клијенти воле да користе ваше услуге или производе, можете смањити ППЦ буџет.

Како алати за управљање ППЦ-ом користе трговцима?

Ево зашто вам је потребан софтвер за управљање ППЦ-ом ако сте предузеће или агенција чији се приход ослања на рекламне кампање са плаћањем по клику:

#1. Смањите трошкове за вођење ППЦ кампања

Ако сте независна фирма и ангажујете неколико Гоогле Адс стручњака за ППЦ кампање, ваш капитални издатак ће се драстично повећати.

Ако маркетиншку кампању препустите агенцији, агенција ће зарадити премију од вас, без обзира на исход кампање.

Најбоља опција је да користите софтвер за управљање ППЦ-ом и унајмите једног Гоогле Адс стручњака или сами урадите целу ствар и уштедите велику уштеду.

#2. Повећајте контролу над маркетиншким кампањама

У маркетиншкој агенцији сви укључени у неколико кампања раде независно. Мање је сарадње и више затвореног рада. Будући да сте менаџер или власник агенције, потребно је да се повежете са сваким чланом тима посебно како бисте били сигурни да су све ППЦ кампање на правом путу.

Уместо тога, користите софтвер за управљање ППЦ-ом наведен у овом чланку да бисте надгледали све клијентске пројекте из једне једноставне апликације.

#3. Безбедност и поверљивост

Ако нисте вољни да екстернализујете своје ППЦ кампање како бисте спречили да пословне тајне процуре ван, можете се претплатити на било који од доле наведених алата и покренути ППЦ без откривања пословних тајни трећој страни.

Дозволите нам да сазнамо о неким од најбољих софтвера за управљање ППЦ-ом који можете да користите за смањење трошкова и повећање учинка ППЦ кампања. Не можете једноставно погријешити ако користите било коју од ових платформи:

Оптмизр

Сваки продавац жели да добије максималан повраћај улагања од својих трошкова за ППЦ огласе. Иако је ручно управљање огласним кампањама постало тешко, Оптмизр помаже тимовима за дигитални маркетинг да задрже контролу над својим кампањама широм света.

Помаже вам да управљате више налога за мање времена чинећи цео процес управљања ППЦ мање компликованим.

Овде се могу брзо креирати кампање за претрагу и куповину које привлаче публику. Такође можете да тестирате своје кампање и надгледате њихове резултате помоћу увида који се могу применити. Оптмизр такође омогућава корисницима да прегледају могућности засноване на власничким алгоритмима и најбољим индустријским праксама.

Без обзира да ли приказујете огласе на Гоогле-у, Мицрософт-у или Амазон-у, можете да примените промене на њих једним кликом. Да бисте приказали резултате кампање, такође вам омогућава да креирате прилагођене извештаје. Штавише, алат нуди јединствене визуелизације за приказ података извештаја које ППЦ трговци могу лако да разумеју.

НињаСЕМ

НињаСЕМ је софтвер за управљање ППЦ-ом за управљање огласним групама, ППЦ кампањама итд. Овде можете добити неограничене препоруке кључних речи са обимом претраге на основу примарне кључне речи. Главне карактеристике ове платформе укључују следеће:

 • Подешавање и управљање неограниченим огласним налозима
 • Направите привлачну копију огласа за већу стопу конверзије
 • Идентификација у реалном времену кључних речи циљаних на конкуренцију
 • Препорука кључних речи за анализу конкурентских огласа

Штавише, НињаСЕМ подржава токове рада засноване на покретачима за управљање копијама огласа и кључним речима. Овде можете креирати прилагођене огласне групе за различите производе. Адворд извештаји, креирање огласа за куповину, управљање понудама, итд., су неке моћне функције управљања ППЦ-ом ове алатке.

Адалисис

Да ли желите да убрзате свој ППЦ раст на паметан начин? Идите на Адалисис, Гоогле и Мицрософт Адс алат за аутоматизацију који вам омогућава да имате више разговора за кратко време и по нижој цени.

Ова платформа заснована на подацима омогућава вам да извршите дубинску анализу без икаквих проблема. Нуди 40+ алата који задовољавају све ваше потребе у вези са кампањама. Његове стратегије аутоматизације смањују ручне задатке и дају вам више слободног времена.

Сваког дана Адалисис врши 50+ аутоматизованих провера ревизије како би вам омогућио да дате потпуне податке о вашим ППЦ перформансама. Остале истакнуте функције укључују предлоге понуда и праћење, пројекцију буџета, тестирање огласа, откривање уских грла у подешавањима кампање и анализу оцене квалитета.

Адтомиц

Адтомиц је ППЦ софтвер са вештачком интелигенцијом који може да максимизира ваш повраћај улагања у Амазон Адвертисинг. Одабир ове платформе за ППЦ управљање значи повећан промет на вашој веб локацији, бољу продају и више времена у рукама ваших маркетиншких руководилаца.

Са следећим функцијама, можете без напора да креирате, управљате и оптимизујете своје ППЦ кампање:

 • Оптимизација напредног нивоа за побољшање ваших рекламних кампања
 • Максимална аутоматизација за прескакање сложености Амазон оглашавања
 • Јасна и ефективна аналитика за доношење транспарентних одлука о учинку
 • Прикупљање података од виталног значаја за боље разумевање ППЦ напора да се повећа продаја

На Адтомиц-у можете бирати између три различита шаблона кампања и прилагођених алгоритама лицитирања у складу са вашим циљем и нивоом искуства на ППЦ-у. Његова моћна вештачка интелигенција нуди тачне предлоге за лицитирање за кључне речи које вам дају највећу видљивост производа.

Такође вам омогућава да прикупите, сортирате и прегледате потенцијалне и негативне кључне речи за неколико секунди. Тако компаније могу лако да минимизирају изгубљену потрошњу. Изнад свега, трговци могу да приступе метрикама ППЦ података високог нивоа као што су органско рангирање, спонзорисано рангирање и трошкови продаје оглашавања.

Адзоома

Адзоома има за циљ да учини ППЦ оптимизацију једноставном за обичне трговце. Дакле, ова платформа вам омогућава да управљате и оптимизујете Фацебоок, Гоогле и Мицрософт огласе са своје јединствене онлајн платформе. Предност овог алата је што вам омогућава да се фокусирате на стратегију док истовремено имате пуну контролу.

Истакнуте карактеристике ове платформе су:

 • Иновативна аутоматизација кампања заснована на правилима
 • Одмах паузирајте огласе са лошим учинком да бисте спречили цурење потрошње
 • Креирајте персонализоване ППЦ извештаје одмах и сачувајте их као шаблоне
 • Убрзајте процес прављења огласа исправљањем правописних грешака
 • Дизајнирајте и покрените кампање за претрагу професионалног нивоа
 • Праћење одредишне странице 24 сата дневно без прекида застоја
 • АИ анализа кампање за процену успеха
 • Праћење налога да вас увек држи у току

Процес коришћења овог алата је прилично једноставан. Морате да отворите налог са Адзоома и повежете своје Гоогле, Фацебоок и Мицрософт огласе. Затим можете да почнете да оптимизујете своје кампање и да добијете циљни повраћај улагања од огласа.

Маркетиншки стручњаци који траже аутоматизовану ППЦ апликацију могу се одлучити за ЗонТоолс. Ова платформа за оглашавање црпи своју моћ од вештачке интелигенције да управља вашим ППЦ-ом уз минималну потрошњу на огласе и повећану продају.

Оптимизује ваше ППЦ кампање, последично смањује АЦоС и ослобађа ваше драгоцено време. Овај алат је за вас ако желите више опција контроле и прилагођавања. Пошто користи отворени алгоритам, можете неприметно пратити све податке како бисте надмудрили своје конкуренте.

ЗонТоолс користи стратегију кључних речи засновану на подацима са својим робусним механизмом за оптимизацију. Стално прати ППЦ кампање и издваја више новца за кључне речи са високим степеном конверзије и АСИН-ове.

Аутоматско управљање кампањама са овим софтвером смањује ваше ручно оптерећење. Алат има интелигентни механизам за лицитирање који је способан да прилагоди ваше циљне понуде за побољшани повраћај улагања. Штавише, његова моћна вештачка интелигенција континуирано оптимизује огласе ваших кампања за максималну продају.

Помоћу ЗонТоолс-а можете учинити да ваши огласи досегну глобалну публику. Омогућава вам продају на целом Амазон тржишту. Такође, трговци могу да рукују са више налога Амазон продаваца са једног ЗонТоолс налога.

Завршне речи

Недавни извештај компаније Статиста очекује да би потрошња на оглашавање путем интернет претраге требало да буде 164,6 милијарди долара у 2022. години и да би могла да порасте на 190,5 милијарди долара до краја 2024. Ова огромна потрошња сугерише да је ППЦ оглашавање ту да остане.

Ако сте власник малог, средњег или новооснованог предузећа и желите да управљате својим ППЦ кампањама, можете имати велике користи користећи било који од горе наведених алата за управљање оглашавањем.

Ако сте агенција за дигитални маркетинг, можете повећати свој капацитет за вођење кампања за клијенте коришћењем горе наведених алата.

Можда ћете бити заинтересовани и за најбоље алатке за уклањање превара кликова из ваших ППЦ кампања.