6 савета за проналажење изгубљених е-порука у Гмаил-у

Да ли сте икада читали само имејл да га више никада не бисте пронашли у свом Гмаил пријемном сандучету? Било да сте је случајно избрисали или проверавате у погрешној фасцикли, постоји много разлога зашто можда нећете моћи да пронађете важну е-пошту. На срећу, постоје ствари које можете да урадите да пронађете ове изгубљене или изгубљене е-поруке.

1. Проверите фасциклу за нежељену пошту

Понекад е-поруке заврше у фасцикли Нежељена пошта као резултат грешака у филтрирању. Ако имате навику да пролазите кроз различите Гмаил фасцикле, вероватно сте приметили е-пошту у фасцикли Непожељна пошта. У овом случају, да бисте пронашли имејл, све што треба да урадите је да одете до фасцикле Спам и скенирате њен садржај.

Ако видите е-пошту која недостаје, обавезно кликните на Пријави да није непожељна, како се поново не би идентификовала као непожељна. Имајте на уму да ће е-поруке остати у фасцикли Нежељена пошта 30 дана, након чега ће бити трајно избрисане. С обзиром на ово, од виталног је значаја да важне поруке е-поште преместите у пријемно сандуче из фасцикле Нежељена пошта чим их уочите.

2. Проверите смеће

Могуће је да сте случајно избрисали имејл који сте видели. Да бисте проверили да ли је ваша е-пошта завршила у фасцикли Отпад, кликните на Још у левом окну и изаберите Отпад. Затим можете скенирати своје избрисане е-поруке.

  Најбољи програмски језици за блокчејн за сигуран развој

Алтернативно, ако се сећате о чему се ради у е-поруци која недостаје, можете да унесете кључну реч у траку за претрагу. На овај начин ће се попуњавати само релевантне избрисане поруке е-поште. Као иу случају нежељене е-поште, е-поруке у фолдеру Отпад се трајно бришу након 30 дана. Дакле, ако пронађете е-пошту коју тражите, обавезно је преместите у пријемно сандуче.

Имејл који вам недостаје можда је категорисан као друштвени или промотивни имејл. Гмаил има одвојена пријемна сандучета за ове типове е-порука, тако да их никада нећете видети у примарном пријемном сандучету, што их чини лако пропустима.

Ако желите да проверите да ли се е-пошта која недостаје налази у сандучићима Друштвене мреже или Промоције, изаберите одговарајућу картицу (ове картице ћете пронаћи поред картице Примарно). Ако желите да преместите друштвену или промотивну е-пошту у своје примарно пријемно сандуче, све што треба да урадите је да превучете имејл на картицу Примарно.

4. Прегледајте архивиране е-поруке

Гмаил-ова функција архивирања е-поште је дизајнирана да помогне корисницима да рашчисте и организују своје пријемно сандуче без потребе за брисањем важних порука. Ако не можете да пронађете важну е-пошту у пријемном сандучету, могуће је да сте је архивирали. Да бисте приступили архивираним имејловима, кликните на Још у левом окну и изаберите Сва пошта.

Следећи приказ е-поште ће вам показати све ваше е-поруке, укључујући оне које сте можда намерно или случајно архивирали. Ако уочите е-пошту која недостаје, можете да је вратите у пријемно сандуче или да је оставите у архиви. Добра вест је да се архивиране поруке е-поште не бришу након одређеног броја дана.

  Које Ви-Фи сигурносне камере вам омогућавају да снимате локално?

5. Проверите друге налепнице

Гмаил-ова функција означавања вам омогућава да креирате различите категорије изван директоријума Примарне, Друштвене и Промоције. Затим можете превући било коју е-пошту коју желите из свог примарног пријемног сандучета на одговарајућу ознаку. Имејлови који су премештени више неће бити видљиви у вашем примарном пријемном сандучету.

Уместо тога, мораћете да кликнете на одговарајућу ознаку у левом окну да бисте видели ове е-поруке. Да бисте пронашли е-пошту која недостаје која је можда била усмерена на одређену ознаку, погледајте ознаке у левом окну и кликните на сваку од њих да бисте видели све повезане поруке е-поште.

6. Користите Гмаил-ову функцију претраге

Имејл који тражите можда је закопан под новим имејловима у вашем пријемном сандучету. Ако не можете да пронађете е-поруку, покушајте да је потражите тако што ћете унети кључну реч из основног текста, наслова или имена примаоца или оригиналног пошиљаоца у Гмаил траку за претрагу на врху. Ово ће обично попунити релевантне имејлове.

Повратите контролу над пријемним сандучетом

Иако присуство различитих фасцикли и ознака може олакшати „губљење“ важних е-порука, Гмаил такође нуди бројне функције које ће вам помоћи да пронађете ове е-поруке. Обично ће вам праћење горе наведених савета помоћи да пронађете све е-поруке које вам недостају.