6 Софтвер за ћаскање на радном месту који можете користити за разговор са својим тимом

Не можете а да се не сложите да је комуникација окосница сваког посла. У ери сценарија рада на даљину где су саиграчи удаљени, комуникацији треба посветити више пажње него раније.

Осим тимова који раде на даљину, предузећа која су поново у канцеларијском простору такође се ослањају на апликације за ћаскање за бољу комуникацију захваљујући предностима и функцијама које нуде. Ту на сцену долазе апликације за ћаскање на радном месту. Ове апликације за ћаскање поједностављују комуникацију и помажу у увођењу здраве радне културе међу члановима тима.

Шта је софтвер за ћаскање на радном месту? 💻

Апликације за ћаскање на радном месту су комуникациони алати који су преузели е-пошту, која је некада била примарни начин комуникације на радном месту. Ове апликације превазилазе могућности е-поште и омогућавају члановима тима да се међусобно ангажују, разговарају о послу и смисле јединствене идеје за обављање ствари. Алатке за комуникацију на радном месту нуде многе функције као што су приватна ћаскања, групни разговори, гласовни и видео позиви, осим других алата за продуктивност.

Хајде да погледамо примарне предности коришћења софтвера за ћаскање за ваше пословање:

Извор слике: Унспласх

Побољшана комуникација

Једна од најважнијих предности коју ћете добити након употребе софтвера за ћаскање је беспрекорна комуникација међу члановима тима упркос томе што су присутни на различитим локацијама. Омогућава им да размењују поруке, разговарају о идејама, присуствују видео позивима док су удаљени.

Поједностављени радни ток

Комуникациони алати на радном месту помажу тиму у организовању посла и побољшању тока посла у организацији. Запослени могу да организују дневне састанке како би планирали свој посао, доделили задатке и одмах добили повратне информације.

Учешће запослених

Осим што побољшава ток посла и олакшава комуникацију, софтвер за ћаскање такође подстиче запослене да се ангажују у тимским активностима, чиме се побољшава продуктивност.

Останите организовани

Несвестан шта се дешава и заборављање задатака које треба обавити је уобичајен канцеларијски сценарио, али више не и са апликацијама за ћаскање. Тимске комуникационе платформе одржавају све организованим, држећи вас свесним шта се дешава и задатака које треба да обавите.

Штеди време ⏳

Неопходно је пратити време када сарађујете са другим члановима тима да бисте завршили задатак. Комуникационе апликације на радном месту штеде време које бисте морали да потрошите на напуштање свог стола и одлазак до особе ради разговора о стварима. Тако се смањују напори и ресурси да би се смањили безначајни трошкови.

Изградите тимске односе 👨‍💻

Здрав радни однос мора преовладати међу запосленима који раде заједно као тим. Коришћење комуникационог софтвера за сарадњу на пројектима и задацима помаже у јачању односа и стварању нових идеја.

У овом водичу смо представили најбољи доступни софтвер за ћаскање у радном простору који може побољшати комуникацијску игру вашег пословања. Оно што је интересантно у вези са овим комуникационим платформама је да нуде бесплатне планове за мале тимове.

Радно место

Цхат на радном месту је комуникациона платформа за предузећа која помаже у повезивању чланова тима који раде на даљину на једноставан, али безбедан начин. У власништву Мета-е, укључује функције као што су ћаскање, видео позиви, постови, вести и групе које помажу у емитовању свих пословних информација.

Цхат на радном месту може се лако интегрисати са пословним алатима ваших организација како би се пронашао сигуран и продуктиван начин дељења знања и изградње радних заједница. Овај софтвер за ћаскање омогућава вашем тиму да комуницира тако што даје предлоге у реалном времену путем коментара, реакција и тренутних порука. Постаје прилично лако ојачати радну културу и повезати се са саиграчима из било ког дела света.

Воркплаце би Мета вам омогућава да формирате колаборативне просторе познате као групе. Ове групе помажу у управљању пројектима и додељивању задатака саиграчима, давању повратних информација, дељењу ажурирања, спомињању колега и безбедном дељењу датотека без ограничења складиштења. Ове групе можете поставити као приватне, јавне или тајне, а можете чак и креирати групе са члановима из више компанија. Администратори групе могу ограничити приступ члановима тима како би осигурали да само овлашћени људи могу да приступе.

  Како променити подразумеване поставке формата Гоогле докумената

Апликација Воркплаце Цхат може да се интегрише са више од 50 пословних алата, од којих су главни Оффице 365, Гоогле Воркспаце и СервицеНов. Такође је могуће дизајнирати прилагођене интеграције за повезивање ћаскања на радном месту са било којим другим алатом ваше компаније. Компанија осигурава да осетљиве информације корисника остану поверљиве.

Кључне карактеристике ћаскања на радном месту из Мета су следеће:

 • Функције видео и гласовних позива уживо делују као комуникациони медиј за емитовање догађаја и информација ваше компаније како би се подстакао дух тима.
 • Библиотека знања је корисна за креирање, складиштење и дељење пословних докумената у апликацији за ћаскање. На овај начин, све информације су боље организоване и процењиве на вашем рачунару и паметним телефонима.
 • Групе на радном месту помажу у успешној комуникацији и сарадњи са тимом како би се повећала радна култура.
 • Невс Феед заснован на МЛ приказује персонализоване, релевантне и приоритетне информације како би вам помогао да останете фокусирани и продуктивни.

Воркплаце би Мета је независно од платформе и можете га користити на десктопу и мобилним уређајима да бисте били информисани са било ког места. Цене ћаскања на радном месту почињу од 4,00 УСД месечно; такође добијате пробни период од 30 дана за тестирање софтвера пре куповине.

Цхатворк

Цхатворк пружа тимовима нов, поједностављен начин рада. За сваки тимски пројекат постоје собе за ћаскање, тако да разговори о сваком пројекту остају организовани у њиховим засебним просторијама. Сви чланови тима могу да виде напредак, детаље и одлуке и учествују у реалном времену.

Цхатворк нуди следеће функције које омогућавају члановима тима да синхронизују посао и да се повежу једни са другима:

Цхат Манагемент

 • Мој одељак за ћаскање вам омогућава да забележите важне информације
 • Директно разговарајте са било којим од чланова тима
 • Направите посебну групу за сваки пројекат у соби за групно ћаскање
 • Потражите старе поруке користећи кључне речи

Управљање задацима

 • Креирајте и доделите задатке својим саиграчима тако да сви буду свесни својих одговорности
 • Пратите напредак вашег задатка у вези са роком
 • Означите задатак као завршен и он ће аутоматски бити обавештен менаџеру

Дељење датотека

 • Делите датотеке различитих формата као што су Ворд, Екцел и Имагес.
 • Прегледајте отпремљене датотеке у прегледачу пре него што их отпремите.
 • Преузмите датотеке које са вама деле ваши вршњаци

Видео позив

 • Подесите видео позив за састанак са члановима групе
 • Разговарајте са члановима групе лицем у лице
 • Лако делите свој екран са другим учесницима видео позива
 • Делите слике у видео позивима преко паметних телефона

Контакт менаџмент

 • Позовите саиграче да се придруже ћаскању ваше организације.
 • Прихватите или одбијте захтеве за придруживање.
 • Унесите ИД за ћаскање или имејл да бисте потражили саиграче

Управљање обавештењима

 • Дозволите прегледачу да вас обавештава о активностима на Цхатворк-у
 • Омогућите или онемогућите звукове обавештења
 • Конфигуришите Цхатворк да вас обавести када примите е-пошту у пријемном сандучету

Управљање корисницима

 • Додајте нове чланове у групу (Ограничење корисника зависи од претплате)
 • Категоризирајте и прегледајте чланове
 • Ажурирајте податке о кориснику као што је лозинка

Управљање профилима

 • Додајте аватар или своју слику као слику профила
 • Додајте насловну фотографију која се појављује на профилу

Прилагодите свој ИД за ћаскање

 • Додајте своје контакт податке као што су адреса е-поште и број телефона.

Доступна је бесплатна верзија Цхатворк-а, али са ограниченим функцијама. Ако ваша компанија жели да изврши надоградњу на премиум верзију, то ће коштати 5 УСД по кориснику месечно наплаћено годишње.

Мицрософт Теамс

Тимови су популарни радни простор за сарадњу од стране Мицрософта у оквиру Оффице 365 радног пакета. Организације поздрављају Мицрософт Теамс због његове кључне улоге у олакшавању разговора на радном месту, сарадње међу члановима тима, видео ћаскања и дељења докумената ради побољшања комуникације и продуктивности запослених.

Иако је Мицрософт Теамс надалеко познат по својим могућностима видео конференција, његов Групно ћаскање сегмент не заостаје много. Успешно су заменили е-пошту као медиј за разговор, посебно за оне чланове тима који раде на даљину.

Осим међусобне интеракције, Мицрософт Теамс Гроуп Цхат вам такође омогућава да се интегришете са другим пословним апликацијама. Укратко, запослени се осећају као да раде у канцеларији виртуелно. Теамс групно ћаскање је доступно као део основног Мицрософт Теамс десктоп клијента, веб клијента и мобилне апликације. Можете да приступите Мицрософт тимовима са било ког оперативног система, иОС, мацОС, Виндовс или Андроид. Штавише, Мицрософт Теамс је такође доступан као проширење претраживача које се може додати у жељени прегледач.

  Како преузети слику Твиттер профила пуне величине

Теамс Гроуп Цхат је богат функцијама и садржи све алате присутне у било којој апликацији за пословно ћаскање. Било да се ради о емоџијима, ГИФ-овима, уређивању обогаћеног текста, помињања, одговора на нити и дељења датотека. Корисници могу без напора да пређу са размене тренутних порука на видео позиве кликом на икону. Осим тога, можете да искључите дискусије да престанете да примате обавештења, па чак и да закачите важне разговоре.

Остале карактеристике су следеће:

 • Примајте обавештења када вас неко означи или обавести.
 • Делите датотеке са члановима тима и приступајте датотекама које они шаљу.
 • Функција Претрага порука вам омогућава да претражујете поруке тако што ћете укуцати кључне речи.
 • Осим размјене тренутних порука, можете подесити аудио позив за комуникацију са члановима тима.
 • Мицрософт тимови могу да се интегришу са другим пословним алатима који се користе у вашој компанији.
 • Омогућава корисницима да преузму алатку као додатак претплатама или одређеним услугама као што је Оутлоок 365.

Као што је поменуто, Мицрософт Теамс је доступан као део Оффице Суите 365. Бесплатна верзија Теамс нуди ограничен простор за складиштење и поставља друга ограничења. С друге стране, Мицрософт Теамс Ессентиалс обезбеђује неколико додатака и кошта 4,00 УСД за сваког корисника месечно. Мицрософт 365 Бусинесс Басиц почиње од 5,00 УСД по кориснику месечно.

Гоогле ћаскање

Гоогле ћаскање је софтвер за пословну комуникацију који је саставни део Гоогле Воркспаце-а. Он пружа члановима тима предузећа и организација средства за сарадњу и комуникацију на пројектима и задацима. Гоогле ћаскање делује као централизовано чвориште где чланови тима и менаџери могу да креирају виртуелне собе за ћаскање, конфигуришу нити ћаскања, прате напредак задатка и предузимају накнадне радње.

Свака соба за ћаскање има посебне опције за ћаскање, дељење датотека и додељивање и завршетак задатака. То омогућава лак приступ датотекама које делите ви и ваши саиграчи у просторији. Осим тога, можете доделити задатак другима и погледати задатке који су вам додељени у просторији. Осим ових, добијате неколико дугмади за обављање различитих задатака као што су отпремање прилога, уметање емоџија и анимираних ГИФ-ова, па чак и постављање видео позива помоћу Гоогле Меет-а.

Гоогле ћаскање подржава и директне поруке и групне разговоре; запослени могу да омогуће обавештења да добијају обавештења када њихове колеге деле датотеке, везе и коментаре на Гоогле документима, табелама или слајдовима. Предузећа могу без напора да синхронизују апликацију за размену порука са Гоогле календаром, што олакшава заказивање састанака у зависности од доступности чланова тима. Гоогле ћаскање је у складу са ГДПР, ХИПАА, ИСО и АИЦПА прописима и смерницама и омогућава вам да подесите метод пријављивања или двофакторску аутентификацију да бисте ојачали безбедност.

Гоогле Цхат има АПИ подршку, због чега се интегрише са ГСуите апликацијама и другим алатима и апликацијама трећих страна. Платформа за ћаскање такође подржава широко тражену функцију претраживања пријемног сандучета која омогућава корисницима да брзо траже старе поруке и дељене датотеке у разговорима.

Гоогле ћаскање је независно од платформе и може му се приступити на Виндовс, Мац, Андроид паметним телефонима и иПхоне уређајима преко веб клијента и самосталне апликације. Да бисте приступили Гоогле ћаскању, морате да имате Гоогле Воркспаце налог.

Налог радног простора је већ присутан за кориснике који имају Гмаил налог. Гоогле ћаскање је део Гоогле Воркспаце-а и можете да користите Гоогле ћаскање са бесплатног Гоогле Воркспаце налога. Међутим, можете да надоградите на премијум верзију Гоогле Воркспаце-а која кошта 6 УСД по особи месечно да бисте приступили додатним функцијама.

Слацк

Слацк је популарна апликација за размену порука и комуникацију у радном простору која помаже компанијама да побољшају комуникацију и сарадњу међу члановима тима и даје им приступ пословним алатима без обзира на њихову тренутну локацију и начин рада. Подржава канале који групишу чланове тима на основу пројекта, одељења, локације канцеларије и било које друге ствари. На овај начин корисници могу лако да буду свесни ствари које их занимају.

Сви могу приступити јавним каналима како би сви тимови били свесни на чему други тим ради. На пример, нови столари могу брзо да стигну на стазу уместо да чекају да их неко води од нуле.

Слацк такође подржава отворене дискусије, приватне групе, директну размену порука, архивирање порука, дељење датотека и детаљне контекстуалне претраге. Може да се синхронизује са другим алатима и услугама које компанија користи да би помогао у централизацији обавештења, датотека и других података на једном месту. Тако елиминише потребу за сталним преласком са картица на контролне табле, памтењем акредитива за пријављивање за различите платформе и жонглирањем са радним алатима.

  Како (и зашто) да користите Гоогле-ов Цхромебоок симулатор

Слацк је дизајниран да се интегрише са алаткама као што су МаилЦхимп, Дропбок и Гоогле Дриве који вам помажу у паметном раду и доношењу ефикасних одлука. Аутоматски индексира и архивира све, помажући компанији да изгради обимну базу знања без икаквог напора. Осим ових функција које су заједничке свим платформама за размену порука на радном месту, оно што Слацк чини другачијим су његове три јединствене карактеристике:

 • Закажите слање: Слацк вам омогућава да закажете своје поруке тако да их шаљете у одређено време у будућности уместо да их шаљете у овом тренутку.
 • Слацк Худдлес: Ова функција омогућава сваком члану тима да брзо позове друге који су део канала или групе да се придруже аудио или видео позиву. То је корисно када желите да организујете брзу вербалну комуникацију.
 • Слацк Цоннецт ДМ-ови: Слацк Цоннецт ДМ-ови су само део премијум налога и омогућава вам да позовете друге кориснике који нису део групе да директно разговарају са вама.

Бесплатна верзија вам омогућава приступ само основним функцијама. Про верзија, која кошта 2,67 УСД по кориснику, пружа моћне функције за мале тимове, а Бусинесс+ верзија кошта 5 УСД по кориснику и помаже у повећању вашег пословања. Слацк такође има Ентерприсе верзију погодну за велике компаније које захтевају моћније функције.

Најважније

Најважније је моћно комуникацијско решење све у једном које омогућава програмерима да сарађују без угрожавања безбедности. Укључује три кључне платформе:

 • Канали – Помаже вашем тиму да комуницира и остане повезан на основи један на један и путем порука у групи.
 • Приручници – Омогућава предузећима да саставе и поставе процесе и постигну очекиване резултате
 • Одбори – Маттермост укључује структуре Канбан одбора које олакшавају управљање пројектима и задацима како би се постигле кључне прекретнице.

Перспектива сарадње заснована на каналима компаније Маттермост помаже у повезивању запослених, процеса и свих алата вашег пословања на једном месту. Ова јединствена апликација за размену порука радног простора отвореног кода је независна од платформе и доступна је као апликација заснована на прегледачу, десктоп клијент и апликација за мобилне уређаје.

Маттермостова платформа канала укључује опсежне функције, као што су извештавање о усклађености, архивирање ћаскања и претрага порука. Поред ових, Маттермост такође укључује и друге функције као што су приватна/групна ћаскања, дељење датотека и линкова, прилагођени емоји, подршка за више језика, команде косих црта, историја порука која се може претраживати, веб-хукови и још много тога.

Све ове карактеристике помажу да се Маттермост појави као значајна платформа за размену порука на радном месту за предузећа да обављају беспрекорну комуникацију међу члановима тима без икаквих замки и конфузије.

Осим ових функција, Ентерприсе издање ове комуникационе платформе нуди неколико додатака као што су једнократна пријава (ССО), напредне дозволе и вишефакторска аутентификација (МФА), функције праћења перформанси, извештаји о усклађености, прилагођено брендирање и могућности претраживања предузећа.
Други нагласци овог производног комуникационог канала су следећи:

 • Матттермост испуњава све безбедносне захтеве организација, пружајући максималну могућу контролу над осетљивим подацима компаније.
 • Веома је проширив и компатибилан је са широким спектром апликација и интеграција трећих страна.
 • Подржава форматирање богатог текста и истицање синтаксе кода како би се олакшала комуникација међу програмерима
 • Интегрисане гласовне/видео конференције омогућавају вам да одмах пређете на режим везе лицем у лице једним кликом на дугме.

Почетна верзија Маттермост-а доступна је бесплатно и погодна је за мале тимове којима су потребне ограничене функције. Ако су вам потребне неке додатне функције, можете користити професионалну верзију која кошта 10 УСД по кориснику месечно. Ако желите да користите Ентерприсе издање, мораћете да затражите понуду.

Маттермост је такође доступан као самостално хостовано решење значи да можете да га примените на свом омиљеном серверу у облаку или да га припремите на Каматера за само 6 долара месечно.

Окончање

Надамо се да сте се упознали са најбољим софтвером за ћаскање који може побољшати комуникацију и сарадњу међу члановима тима ваше компаније, посебно онима који раде на даљину. Без обзира на софтвер за ћаскање који користите, сарадња на радном месту међу члановима тима ће се сигурно побољшати у удаљеном радном окружењу.