7 начина на које можете помоћи да ваш Фитбит траје дуже

Кључне Такеаваис

  • Брига о вашем Фитбит-у омогућиће му да траје годинама и спречиће вас да трошите новац на нови.
  • Практични савети укључују бригу о батерији, ажурирање фирмвера и редовно чишћење.
  • Такође би требало да избегавате спортове са великим утицајем, екстремне временске услове и контакт са течностима.

За разлику од многих делова технологије, фитнес трацкери попут оних из Фитбита често су направљени да буду издржљиви. Међутим, и даље морате да се свесно потрудите да их одржите нетакнутим. Ево неколико начина да учините да ваш Фитбит траје дуже.

1. Добро пазите на своју Фитбит батерију

Даве Паррацк/МакеУсеОф

Као и друга електроника која користи литијум-јонске батерије, ваша Фитбит-ова батерија ће се природно деградирати током времена због хабања. Из тог разлога, батерија је често једна од првих ствари која се поквари, тако да морате да одржавате батерију вашег Фитбита здравом.

Иако многа модерна електроника има механизме за спречавање прекомерног пуњења, ипак је боље бити сигуран него жалити. Не препоручујемо пуњење вашег Фитбита сваке ноћи; урадите то само када му се батерија испразни.

Такође, избегавајте да остављате свој Фитбит са празном батеријом на дуже периоде. Када оставите са испражњеном батеријом на дужи период, ваш Фитбит можда неће моћи да задржи напуњеност када покушате да га поново користите. Срећом, Фитбит вам омогућава да промените батерију (уз додатну накнаду).

  Како искористити кодове у Генсхин Импацт-у

2. Редовно ажурирајте свој Фитбит фирмвер

Док Фитбит уређаји долазе са унапред инсталираним софтвером, уређаји се морају редовно ажурирати да би радили у складу са стандардом. У неким случајевима, ажурирања фирмвера се баве перформансама батерије, грешкама, па чак и проблемима са синхронизацијом Фитбит-а.

Према Фитбит центар за помоћ, ажурирања се објављују у фазама. Ако је ажурирање доступно, али га не видите, најбоље је да поново проверите неколико дана касније.

Алтернативно, можете отворити апликацију Фитбит и додирнути икону Уређаји у горњем левом углу. Затим кликните на уређај који желите да ажурирате. Ако је доступна новија верзија фирмвера, можете да додирнете дугме Ажурирај да бисте је инсталирали.

Када вршите ажурирање фирмвера, држите апликацију Фитбит отвореном на повезаном мобилном телефону. Такође је неопходно да свој Фитбит држите близу телефона. Нажалост, то значи да ваш Фитбит можда неће моћи тачно да изброји ваше кораке током овог времена.

У зависности од тога колико је недавно било ваше последње ажурирање, ажурирање фирмвера може да потраје до сат времена или више.

3. Избегавајте спортове великог утицаја док носите свој Фитбит

Даве Паррацк/МакеУсеОф

Упркос томе што су направљени за спорт, Фитбит уређаји нису без својих граница. На пример, многи Фитбит модели, као што је Цхарге 5 (као што се види на сликама у овом чланку) и Луке, имају ОЛЕД панеле у боји, који су подложни огреботинама или напрслинама.

Иако огреботине можда неће утицати на то како ваш Фитбит функционише, оне ће утицати на његов козметички изглед и видљивост његовог екрана, што може утицати на његову препродајну вредност или употребљивост. Пукотине такође могу утицати на отпорност вашег Фитбит-а на прашину и воду, што доводи до могућности озбиљнијег оштећења.

  Шта је Мираи ботнет и како могу да заштитим своје уређаје?

4. Избегавајте екстремне временске услове док носите свој Фитбит

Даве Паррацк/МакеУсеОф

Иако могу да поднесу више удараца од просечног сата, Фитбит модели нису тестирани на стрес за све ситуације, као што су ниске температуре, екстремне врућине или екстремно влажна или сува окружења.

Можете ризиковати да се његови делови прегреју или да буду оштећени услед излагања екстремним променама температуре или екстремним сувим или влажним условима.

Према Фитбит-ове информације о безбедности производанајбоље је да избегавате да носите свој Фитбит на места са екстремним условима, као што су топли тушеви, сауне, ледене купке, итд. Ако заиста не морате да пратите своју активност, држите Фитбит на безбедном месту док температура не падне управљив може бити бољи.

5. Често мењајте Фитбит Банд

Даве Паррацк/МакеУсеОф

Ваш Фитбит има главно тело и траку. У неким случајевима, небрига о каишу може довести до кварова траке и случајног оштећења екрана вашег Фитбит-а. Да бисте то спречили, препоручујемо да се увек одлучите за званичне каишеве компаније Фитбит, које су тестиране на издржљивост и безбедност.

Међутим, важно је запамтити да чак и ремење које производи Фитбит направљене од коже, челика или тканих материјала нису дизајниране за интензивне спортове. У ствари, ове посебне врсте трака се препоручују само за свакодневну употребу, јер се материјали неће добро држати у топлим, хладним или влажним условима.

Иако постоје наруквице за додатну опрему многих произвођача трећих страна, неће сви добро пристајати. Поред тога, траке које производе други брендови могу садржати материјале који могу да утичу на вашу кожу ако имате алергије или друге осетљивости.

  Како сакрити лајкове на Инстаграму

6. Избегавајте излагање вашег Фитбита течности

Даве Паррацк/МакеУсеОф

Осим што су отпорни на пливање, већина Фитбит модела је оцењена за до 50 метара под водом. На први поглед можете претпоставити да је ваш уређај више него спреман за излагање течностима јер је ова дубина већа од оне коју је већини рекреативних ронилаца дозвољено или у стању да рони. Међутим, то није увек случај.

Оцене водоотпорности се временом мењају због природног хабања, а Фитбит уређаји се не могу тестирати у свим ситуацијама у стварном свету, тако да је најбоље да погрешите на страни опреза. Осим воде, Фитбит модели нису у потпуности тестирани са другим течностима са којима се свакодневно сусрећете.

Од суштинске је важности да будете пажљиви са различитим течностима којима излажете свој Фитбит, као што су шампон, течност за прање судова и тако даље. Ако икада потопите свој Фитбит под морску воду или друге врсте корозивне течности, требало би да обавите брзо прање свеже воде пре него што га осушите.

На крају, можда ћете желети да омогућите Ватер Лоцк на свом Фитбиту ако је ова функција доступна за ваш одређени модел.

7. Редовно (и темељно) чистите свој Фитбит

Даве Паррацк/МакеУсеОф

Ако често користите свој Фитбит на отвореном, редовно чишћење може помоћи да траје дуже. Када користите Фитбит уређаје напољу, прљавштина и прашина могу ући у углове екрана и каиш.

За велике остатке, можете користити меку четкицу за зубе да их очистите. Поред тога, важно је редовно брисати уређај крпом од микровлакана и раствором за чишћење. Да очисти бенд, Фитбит препоручује користећи само свежу воду и средства за чишћење без сапуна.

Поред тога, избегавајте да користите било шта метално за чишћење вашег Фитбит-а јер то може оштетити екран и повећати шансе за корозију.

Иако ниједан Фитбит уређај неће трајати заувек, постоји много ствари које можете учинити да би ваш Фитбит трајао дуже. Пратећи ове савете, можете продужити живот свог Фитбит-а и избећи трошење новца на нови.