10 забавних игрица за слање порука које можете играти у ћаскању са пријатељима и породицом

Кључне Такеаваис

  • Играјте игрице засноване на тексту са пријатељима користећи СМС текстуалне поруке или апликације за ћаскање као што су ВхатсАпп или иМессаге. Нема потребе да преузимате другу апликацију!

  • Можете да играте класичне игре за које су сви чули, као што су 20 Куестионс, И Спи, Сонг Лирицс, Кисс, Марри, Килл и Вхат Иф…?

  • Забављајте се оригиналнијим идејама, као што су Стори Буилдер, Једноставни квиз, Скраћенице, Вхере Ам И? и Лист Буилдер.

МАКЕУСЕОФ ВИДЕО ДАНА

Иако постоји апликација за све, не морате да преузимате ниједну апликацију да бисте играли игрице са пријатељима. Игре засноване на тексту могу да пруже сате забаве, а све што вам је потребно су СМС текстуалне поруке или апликација за ћаскање као што су ВхатсАпп или иМессаге.

Иако постоји много бесплатних мобилних игара без огласа или куповине у апликацији, можда ћете желети да играте нешто још једноставније. Једноставне игре наведене у наставку могу се играти преко текста или ћаскања без потребе за преузимањем и инсталирањем још једне апликације на свој телефон.

Ако их играте у апликацији за размену порука, такође нисте ограничени на само два учесника. Предложите да играте један од ових у групном ћаскању са породицом или пријатељима и одједном ће вам се отворити опција за више играча.

1 Стори Буилдер

Као писац, причам приче из забаве. Али чак и они који нису писци који нису навикли да сами стварају светове, ликове и заплете могли би да уживају у овој једноставној, али ефикасној игрици.

Са Стори Буилдер-ом, један од вас започиње причу тако што другој особи шаље уводну реченицу. Друга особа затим шаље поруку другој реченици у причи првом лицу. Полако, али сигурно, вас двоје градите причу током неколико текстова или низа порука.

Варијације ове игре укључују реченице које садрже одређени број речи или знакова, или реченице са тачно 160 карактера (што је, колико год чудно звучало ових дана, колико карактера може да поднесе једна СМС порука).

2 20 Питања

Ово је класичних 20 питања која су настала у САД и изнедрила разне радио и телевизијске емисије. Концепт ове игре је једноставан, а ипак захтева одређени степен интелигенције да би успела.

Један од вас мисли на предмет или особу, док им други поставља питања путем текста или порука. Ваши одговори „Да/Не“ помажу погоднику да сузи могућности док не може да нагађа о чему тачно размишљате.

Варијације укључују ограничавање предмета о коме се размишља на одређени жанр. Или, можете повећати/смањити број питања која погађалац може поставити. Слободно експериментишите и искористите игру на нове и занимљиве начине.

3 И Шпијун

Ово је класична И Спи, игра која је генерацијама омиљена у породицама. Сигурно смо сви прошли дуго путовање колима као дете радећи ово. И верзија која се репродукује путем текста или апликације за ћаскање је једнако забавна.

Почните тако што ћете свом противнику рећи где се налазите да му барем дате шансу да успе у борби. Затим осврните се око себе док вам се око не фокусира на нешто посебно. Ваш противник тада мора да погоди коју ствар сте шпијунирали, са само првим словом објекта за погађање.

Варијације И Спи укључују давање трагова након сваког негативног одговора на погрешно нагађање или ограничавање броја дозвољених нагађања.

4 Текстови песама

Под претпоставком да нисте искључиво заинтересовани за инструменталну музику, требало би да знате одређене стихове из одређених песама. Било због емоционалне привржености или једноставно зато што звуче добро заједно, на већину људи стихови песама на неки начин утичу.

Игра Сонг Лирицс игра на томе тако што једна особа цитира редове из песме другој путем текста или у нити за размену порука. Друга особа онда мора да погоди песму из које је текст. Помаже ако се ово свира са неким са ким сте блиски или са ким делите сличан музички укус. Јер ако одаберете металну песму, мало је вероватно да ће ваша мајка која воли класичну музику икада тачно погодити.

Варијације укључују цитирање класичних стихова из филмова или заплета из игрица уместо текстова из песама. Ако не погодите тачно, то може значити да морате да телефонирате и отпевате рефрен песме свом противнику. Судбина коју би све осим највећег љубитеља ријалити ТВ-а сигурно желео да избегне.

5 Скраћенице

Скраћенице су свуда, као што можете видети из наше листе интернет акронима које морате да знате. Могуће је чак и скратити цео свој живот тако што ћете описати шта радите само првим словима сваке речи у том опису.

Да бисте играли Скраћенице, један од вас скраћује активност којом се тренутно бавите. На пример: „У кафићу у граду“ постаје „ИАЦСИТ“, а друга особа покушава да поништи кратку реченицу на њену оригинални облик. Будите спремни на неке непристојне одговоре и дуге поруке.

Варијације укључују давање више од само првог слова сваке речи и скраћивање нечег другог осим ваше тренутне активности. Као што је оно што заиста мислите о особи против које играте. Коју год варијанту да играте, кључ је да усмерите погађача у правом смеру.

6 Лист Буилдер

Сви правимо неку врсту спискова. Они детаљно описују све, од наших дневних послова до наших општих циљева у животу; од намирница које су нам потребне до уређаја које желимо да купимо у будућности. Када се претвори у игру, прављење листа може бити веома забавно; посебно у нити порука.

Лист Буилдер је такмичарска игра у којој се сваки играч окреће да именује нешто што припада одређеном жанру. Ово може укључивати главне градове, глумце из одређене серије филмова или било шта друго што ваш ум може да дочара. Победник је последња особа која је успешно додала ставку на листу. Једном када неко испадне јер не може да смисли ништа, игра се завршава.

Варијације укључују пролазак кроз абецеду једно по једно слово или захтев да следећи одговор почиње истим словом којим је последњи одговор завршио.

7 Где сам ја?

Разлог зашто сви носимо паметне телефоне са собом где год да идемо је тај што нисмо увек код куће. Ово чини ову игру савршеном за играње на вашем мобилном уређају.

Са „Где сам ја?“, сваки играч заузврат покушава да опише једну особину свог окружења, док други покушава да погоди где се налази. Ову игру можете учинити лаком или тешком колико желите варирањем нивоа детаља који дајете противнику.

Варијације игре укључују ограничавање вашег окружења на кућу, при чему је тачан одговор соба у којој се налазите, или питање у којој се радњи у граду налазите. Такође бисте то могли променити у Са ким сам? тако што ћете уместо тога описати особу или људе који су ту са вама.

8 Пољуби се, удај се, убиј

Можда знате за Кисс, Марри, Килл као нешто друго. „Пољубац“, на пример, може бити реч која имплицира нешто више од пуког кљуцања по образу. Међутим, основни концепт је исти, и забавно је све док се не увреде дати одговори.

Једна особа именује три особе, било да су познате личности или појединци које обоје познајете, и пита: „Пољуби се, удај се, убиј?“ Друга особа онда треба да одреди коју ће од троје пољубити, за коју ће се оженити, а коју ће убити. Све у шали, разумеш. Ништа од ово троје се заправо неће догодити.

Варијације укључују испуштање одређених имена у мешавину за коју знате да ће узнемирити вашег пријатеља. Или потпуно променити питање. Све док постоје три избора и три имена у комбинацији, небо је граница са овим.

9 Шта ако…?

Ако сте склони сањарењу (што, да се разумемо, сви јесмо), требало би да сте упознати са концептом Шта ако? Једном када вам се један од ових сценарија појави у мозгу, можете провести неколико минута размишљајући коју опцију бисте одабрали у том сценарију. Ово је савршена храна за игру слања порука.

Једно од вас шаље поруку другом шта ако? сценарио и пита шта би они урадили у тој ситуацији. Овде нема тачних или нетачних одговора. Није само забавно видети дате одговоре, већ вам такође може дати увид у поглед на живот вашег пријатеља или члана породице.

Варијације укључују остављање питања отвореног са било којим могућим одговором или давање одговора са вишеструким избором и присиљавање друге особе да изабере један од њих.

10 Једноставан квиз

Квизови било које врсте могу бити забавни, чак и ако наводно тестирају ваш ИК ниво. И не морају да буду дуге, отегнуте везе са мајстором квиза који поставља тешка питања и ужива док гледа како се борите да пронађете одговоре.

У облику игре за слање порука коју можете да играте у апликацији за ћаскање, Симпле Куиз захтева да један од вас пошаље другоме питање општег знања. Друга особа тада мора да покуша да да тачан одговор, или, ако не зна, најсмешнији одговор у шали који се може замислити.

Варијације укључују пребацивање овога на тест вештина прегледања веба док покушавају да пронађу одговор на мрежи у најкраћем могућем времену.

Ове игре се крећу од једноставних до сложенијих. Али сви они се одлично могу играти између било које две (или више) људи са мобилним телефонима при руци. И запамтите да, иако ће већина људи користити апликацију за размену порука као што су Мессенгер или Телеграм, чак се могу играти користећи старе СМС текстуалне поруке.

  Зашто је склопиви набор паметног телефона и даље проблем у 2023