7 начина на које старије особе могу имати користи од ношења Аппле Ватцх-а

Кључне Такеаваис

  • Аппле Ватцх је одличан избор за старије особе због своје способности праћења и слања упозорења о различитим здравственим стањима, потенцијално пружајући спасоносне погодности.
  • Функција Хеалтх Схаринг омогућава старијим особама да деле своје здравствене податке са члановима породице, који могу да примају обавештења о важним здравственим упозорењима, обезбеђујући брз приступ медицинској помоћи.
  • Аппле Ватцх укључује хитне СОС функције и функције за откривање пада, што га чини идеалним за старије особе које имају болести или су у опасности од пада. Може аутоматски упозорити хитне службе и пружити додатни мир и старијима и њиховим најмилијима.

Аппле је често рекламирао своју понуду паметних сатова са слоганом: „Постоји Аппле сат за свакога. Привлачност Аппле Ватцх-а дефинитивно није ограничена узрастом. У ствари, постоје бројни разлози зашто ће старије особе имати користи од ношења Аппле Ватцх-а.

Ево неких алата за Аппле Ватцх који га чине одличним избором за људе старосне доби за пензионисање и шире.

1. Аппле Ватцх може да надгледа и шаље вам упозорења о здравственим условима

Ваш Аппле сат вам може помоћи да пратите бројна здравствена стања. Ови укључују:

  • Срце здравља
  • Слух
  • Кисеоник у крви
  • Температура
  • Здравље спавања

За свакога ко има било каквих здравствених проблема, има смисла носити паметни сат. Са Аппле-овим нагласком на веллнесс као кључни део свог пословања, Аппле Ватцх би био мудар избор.

Поред праћења здравствених стања, ваш Аппле Ватцх ће слати обавештења ако открије било шта ненормално у својим очитањима. Ово би вас могло упозорити да нешто није у реду и довести до тога да потражите медицинску помоћ раније него што бисте иначе имали.

  5 најбољих софтвера и алата за прављење мрежних резервних копија за 2020

Могу да потврдим потенцијално спасоносне предности ношења Аппле Ватцх-а. Када је рођак са историјом проблема са срцем добио обавештење о високом пулсу од свог Аппле Ватцх-а док је присуствовао великом спортском догађају, одвојили су време да смање пулс. Без њиховог сата, не би ни схватили да су у опасности.

Листа услова које Аппле Ватцх може да прати развија се са сваким новим развојем софтвера и хардвера. Не нуде сви сатови све здравствене карактеристике. На пример, само Аппле Ватцх Сериес 8 и новији (укључујући Аппле Ватцх Ултра) нуде мерење кисеоника у крви. Стога, требало би да проверите Аппле веб локација да упоредите све моделе и одлучите који најбоље одговара вашим потребама.

2. Поделите своје здравствене податке са члановима породице

Да бисте пратили алате за праћење здравља на дохват руке, Аппле Ватцх нуди функцију Хеалтх Схаринг. Ово вам омогућава да своје здравствене податке делите са до пет чланова породице. Ако се налазите у САД, такође можете да користите апликацију Здравље да бисте поделили податке са својим лекаром.

Дељење здравствених података у апликацији иОС Хеалтх, која бележи сва очитавања Аппле Ватцх-а, је једноставно. Можете безбедно да делите онолико метрика колико желите. Ако управљате било којим здравственим стањем, не морате то да радите сами. Ваши вољени могу помоћи, чак и ако живе далеко.

Оно што је важно, можете омогућити особи са којом делите своје податке да прима обавештења ако добијете било каква важна здравствена упозорења. Ово је још једна могућност која може спасити животе за старије особе и свакога ко брине о њима. Ваши најмилији ће одмах бити упозорени на могућу хитну медицинску помоћ, штедећи драгоцено време у добијању помоћи.

3. Аппле сат има функције хитног СОС-а и детекције пада

Да би пратила упозорења Хеалтх Схаринг, иОС функција хитног СОС-а на вашем иПхоне-у и Аппле Ватцх-у ће аутоматски упозорити хитне службе без потребе да бирате локални број у случају да вам затреба хитна помоћ. Иако ово користи свима без обзира на године, такође је интегрисано у друге функције иОС-а и ватцхОС-а како би вама и вашим најмилијима пружио додатни мир.

  10 платформи Блоцкцхаин Наминг Сервице (БНС) за добијање имена вашег домена блокчејна

Једна од њих је Аппле-ова функција детекције пада. Доступна на Аппле Ватцх Сериес 4 или новијој верзији, ова функција је идеална за старије особе са болестима које их чине нестабилним или у опасности од пада. У ствари, ако датум рођења који унесете приликом подешавања Аппле Ватцх-а показује да имате 55 или више година, детекција пада ће се аутоматски укључити.

Такође можете ручно да укључите детекцију пада за свој Аппле Ватцх у неколико једноставних корака. Једном када га омогућите, ако ваш Аппле Ватцх открије тежак пад и нема покрета око минут, он ће куцнути ваш зглоб, огласити аларм и покушати да контактира хитне службе.

Ваш Аппле Ватцх мора да има мобилну везу или да има укључено Ви-Фи позивање и Ви-Фи покривеност да би ово успешно функционисало. Међутим, ако имате иПхоне 14 или иПхоне 14 Про или новији, можете користити Аппле-ов хитни СОС преко сателитске функције, која ће такође послати обавештење.

Када га први пут подесите, размислите о томе да одвојите тренутак да припремите Аппле Ватцх за хитне случајеве.

4. Мирно уз Аппле праћење локације

Један од најгорих дана у мом животу био је када је нестао рођак са деменцијом. Полицајци су је на крају пронашли како лута по локалном комшилуку. То се догодило пре појаве Аппле-ове услуге за праћење локације, Финд Ми. Данас бих могао сам да је лоцирам користећи ову сјајну функцију.

Ако старији носи Аппле Ватцх, њихова породица ће моћи лако да их прати, што би могло да промени игру за све који су у опасности да одлутају због болести или стања који изазивају забуну.

  Како да поправите када се Спотифи не приказује као ваш статус на Дисцорд-у

5. Пратите и добијајте подсетнике о својим лековима

Од иОС 16, Аппле је укључио лекове у своју апликацију Хеалтх. Ова функција вам омогућава да пратите лек и добијате подсетнике о томе када да га узмете.

Да бисте максимално искористили лекове у апликацији Здравље, комбинујте је са својим Аппле сатом. Када одвојите неколико тренутака да унесете детаље о лековима које треба да узмете, укључујући дозе и распореде, ваш Аппле Ватцх ће вам послати подсетник када је време за следећу пилулу.

Кредит за слику: Аппле

Ово је згодан алат за све старије који жонглирају са више лекова. Подсетнике можете учинити још кориснијим тако што ћете назначити облик или форму лека и поставити шифру боје за сваки од њих када додате лек на листу.

6. Останите активни користећи изазове активности Аппле Ватцх-а

Није све у хитним случајевима и болести. Једна од других великих предности Аппле Ватцх-а је праћење фитнеса и активности. Сви имају користи од тога да остану активни, без обзира на године. Дакле, поставите себи неке циљеве и уверите се да затварате прстенове за активности Аппле Ватцх сваког дана.

Можете се чак и забавити док остварујете своје циљеве. Зашто не бисте поделили своју фитнес активност користећи Аппле Ватцх и поставили изазове за чланове породице и пријатеље да се такмиче?

Кредит за слику: Аппле

7. Не морате да имате иПхоне да бисте носили Аппле сат

Иако неке функције Аппле Ватцх-а зависе од поседовања иПхоне-а, није неопходно да поседујете оба. Аппле има услугу породичног подешавања која омогућава некоме да подеси Аппле Ватцх за члана породице. Корисник сата може да користи свој Аппле Ватцх за позиве (ако је мобилни модел), поруке и дељење локације. Особа са иПхоне-ом може да управља другим могућностима Аппле Ватцх-а.

Дакле, ако сте старији који није размишљао да носи Аппле сат јер немате иПхоне, можда је вредно размислити.

Старије особе могу на много начина имати користи од ношења Аппле Ватцх-а

Ношење Аппле Ватцх-а за старије особе има толико сјајних предности да је тешко оспорити улагање у један. Имаћете сјајан алат за праћење здравља који одмах упозорава вашу породицу, па чак и хитне службе о озбиљним проблемима. Можете поставити и постићи циљеве активности и наставити да живите независним, активним животом. Укратко, то може пружити вама и вашим најмилијима мир који се, вероватно, не може купити новцем.