7 начина рачунарства без сервера је технологија у успону

Рачунарство без сервера брзо добија на замаху у последњих неколико година. АВС, посебно, води разговоре о усвајању предузећа.

Са лансирањем Ламбда рачунарске платформе без сервера 2014. године, АВС је заузео прво седиште у револуционарном тренду.

Као резултат тога, садашња ера модерне индустрије умрежавања доживљава огроман галоп. Ковани новац технологије „рачунарства без сервера“ брзо је цветао из пупољака.

„Рачунарење без сервера“ је звезда у успону у индустрији рачунарства у облаку. Традиционалне методологије добијају промену парадигме. Као резултат тога, користи су многе.

Другим речима, архитектура рачунарства без сервера је дизајнирана као предност. Овде је извршење кода под потпуном контролом и њиме управља провајдер у облаку. Дакле, задатак програмера је да постане лакши да развије апликацију и примени је на серверима.

Извор: тонифендалл

Прво, за оне који су наклоњени, увођење рачунарске методологије без сервера обезбеђује решења за радну снагу.

Друго, они који нису за то што је без сервера напредна технологија која треба да донесе револуцију мораће да погледају предности које нуди.

У међувремену, ако тражите више информација за потрошњу или имате било какву дилему око улагања у рачунарство без сервера, размотрите следеће тачке у наставку.

Напредна суштина архитектуре без сервера

Технологија ради са РестАПИ-има. Изградити АПИ-је без сервера помоћу оквира је лако. Да бисте започели као програмер, све што треба да урадите је да развијете оквир апликације, код за пинг позадину и библиотеку за обраду података.

  Како онемогућити дугме Бикби на Самсунг Галаки телефонима

Након тога, најзначајнија предност коју имате је модел „платите док користите“. То значи да је цела шема исплатива док је ваша примена на правом путу. Оквир без сервера је користан у интеграцији различитих екстензија. Добијате прилику да направите разноврстан спектар апликација користећи когнитивну интелигенцију, аналитику података, цхат ботове.

Едге Екецутион и исплативост

Пошто је флота сервера распоређена помоћу рачунарске платформе без сервера на примарној локацији широм света – ваш код се извршава на ивици, близу корисника. Дакле, време одговора је брже, а ви плаћате за ресурсе које користите.

Плаћате само време извођења функције – трајање и учесталост извршавања кода. Напротив, укључено у друге моделе рачунарства у облаку, обавезно је платити и ресурсе у стању мировања.

Многи провајдери нуде функције на ивици, и СтацкПатх је један од њих. Можете га покренути већ од 10 долара месечно, укључујући извршење захтева од 15 милиона.

Функција као услуга (ФааС)

Имплементација технологије долази испод „Функција као услуга (ФааС)“

Овде добављач облака преузима одговорност за покретање и заустављање платформе контејнера. Остале активности укључују проверу безбедности инфраструктуре, скалабилности. Друга предност овде је да програмери могу покренути било коју апликацију/позадински код без обезбеђивања сервера.

Ако говоримо о АВС ФааС-у, Ламда обрађује све остале функционалности након што програмери отпреме код. Такође, са имплементацијом АВС Ламбда могуће је да се аутоматски покреће са било које АВС услуге, веба или мобилне апликације.

Наносервицес

У садашњој ери, људи се одлучују да се определе за логички домен: лакоћу пружања нових услуга у окружењу. Постоји минималан додатни напор кодирања да се дизајнира употребљива апликација. У контексту долази значај „Наносервицес.” Овај микросервис је за вишекратну употребу и лако га је применити.

  Како користити Слацк-ов Воркфлов Буилдер

Што је најважније, компатибилност архитектуре без сервера са архитектуром нано-услуга је невероватна. Лепота нано услуга је у томе што свака функционалност долази са својом АПИ крајњом тачком. Такође, свака крајња тачка указује на једну засебну датотеку функције—резултате у имплементацији једног ЦРУД-а (Креирај, Преузми, Ажурирај, Избриши).

Пре свега, ова микросервисна функционалност се интегрише са пословним решењем кроз пакет малих услуга. Ово се добро уклапа са рачунарством без сервера. Као резултат тога, балансирање оптерећења и скалабилност су побољшани. Више не морате ручно да конфигуришете кластере и балансере оптерећења за сервере.

Искуство рачунарства засновано на догађајима

Када имате високу стопу позива функција, то је као да бринете о трошковима инфраструктуре и обезбеђивању сервера. У таквим ситуацијама у помоћ прискачу профитабилни објекти провајдера без сервера као што су Мицрософт Азуре, Гоогле Цлоуд Фунцтионс.

Извор: ЈетБраинс

Можете покренути функције на основу догађаја као што су отпремање слике, радња корисника, доступност поруке итд.

Прилагодљивост

У традиционалном контексту, скалабилност је гломазна. Морате да извршите хоризонтално скалирање за величину и рачунарску снагу чвора. Вертикално скалирање је следећи корак у очувању броја радних чворова—позади и суза људске силе.

Скалабилност без сервера

Са сервером без сервера, не морате да бринете о томе. Рачунарска платформа аутоматски скалира инфраструктуру за покретање кода. Морате да смислите одговарајући покретач за одређени догађај. Са сваким окидачем, код се покреће истовремено.

Одлуке о капацитету

Према истраживању, 30% физичких сервера је у а коматозно стање. Приближна цифра је око 11 милиона сервера широм света. Заиста, ако се одлучите за традиционалну функционалност сервера, велике су шансе да завршите међу ових 30%. Када седите у стању мировања у дата центру, сервер захтева вашу инвестицију да би могао да се користи за даљу употребу. Односно, са овим планом падате у губитку.

  Решите проблем са управљањем напајањем менаџера уређаја

Са друге стране, план са рачунарством без сервера је да продавци добију пендреке. Компаније више не морају да зависе од одлуке о капацитету. Они доносе одлуку и дозвољавају потребан капацитет у правој прилици на основу потреба предузећа — све у свему, релативно добар РОИ на инвестиције.

Закључак

У закључку, програмери и инвеститори свуда прихватају ову растућу технологију. Једноставност структуре коришћења чини рачунарство без сервера исплативим. Као резултат, будућност је ту са рачунарством без сервера.

Као део процедуре интеграције, добављачи обезбеђују АПИ за отпремање функције са УРЛ-ом којој корисник може да приступи. Указати им пуно поверења је кључно. Осим АВС Ламда и Мицрософт Азуреа, постоје још неки значајни играчи на тржишту. Оквири као што су Гоогле Цлоуд Фунцтионс, ИБМ ОпенВхиск такође представљају талас без сервера.

Гледајући тренутни образац транзиције, многе компаније су се повезале са кампањом револуције без сервера. Да сумирамо, можете очекивати да ће ова технологија у успону достићи врхунац екосистема облака.

Можда ћете бити заинтересовани и за Разумевање рачунарства без сервера за почетнике.