7 најбољих алата за праћење расположења за побољшање квалитета живота

Да ли желите да пратите своје расположење на начин који је једноставан за коришћење, а да и даље добијате предности? Пронађите најбоље алате за праћење расположења који вам одговарају кроз овај пост.

Сви ми повремено доживљавамо промене расположења, зар не? Конфузија је само једна од многих емоција које промене расположења могу изазвати.

Можете избећи многа збуњена и узнемирујућа осећања тако што ћете водити дневник расположења. Нажалост, већина нас нема времена да седне сваки дан и запише своје емоције у дневник расположења. Као резултат, потребна вам је замена – алат за праћење расположења.

Али пре тога, ми ћемо вас упутити како алати за праћење расположења могу побољшати квалитет вашег живота, њихове предности, карактеристике и рад.

Како расположење утиче на квалитет живота?

Већина људи се слаже да наше расположење може утицати на то како се физички осећамо; наука то одавно зна. Генерално доживљавамо лакше, светлије и безбрижније емоције када смо срећни.

С друге стране, након компликација, често имамо недостатак мотивације, умор, па чак и физичку болест.

Често занемарујемо да обраћамо пажњу на своје расположење јер нас ометају свакодневни задаци и листе обавеза.

Можемо искусити симптоме анксиозности и депресије ако се ово не лечи. Једва је изненађујуће да многи људи доживљавају виши ниво депресије и мање оптимизма.

Ако је то случај, прво морате да пратите своје расположење ако желите да га контролишете. Проверите сами.

Како алати за праћење расположења могу помоћи?

Праћење, снимање и анализа расположења особе су део позитивне психолошке праксе познате као праћење расположења.

Алати за праћење расположења могу вам помоћи да идентификујете факторе који утичу на ваше расположење и проверите стање менталног здравља. Можете научити сигнале раног упозорења и креирати противмере за лоше расположење.

Можете пратити понашање, унос хране, обрасце спавања и друге активности поред вашег расположења.

Ови алати су лако доступни за оне који су превише заузети или не уживају да записују своја осећања и искуства.

Можете га користити као општи дневник који ће вам помоћи да вешто управљате својом менталном и емоционалном свешћу.

Не само да ћете моћи да пратите своје емоције и одржавате емоционалну стабилност, већ ћете такође имати прилику да идентификујете окидаче својих емоција и негативних мисаоних образаца.

Предности алата за праћење расположења

Постоји много разлога зашто су алати за праћење расположења корисни. То би вам могло бити од помоћи, на пример:

Приступачност: Пошто су ови алати згодни, могу бити вредан ресурс за људе којима је можда тешко приступити другим опцијама.

Поузданост: Идентификујући своја негативна расположења, можете креирати планове самопобољшања који ће вам помоћи да препознате своје обрасце расположења.

Погодност: Пошто овим производима можете приступити било када, они су одличан избор за активне људе који су увек у покрету.

Анонимност: Већина алата за праћење расположења садржи функције које корисницима омогућавају да траже информације и траже третман приватно и безбедно.

Ангажовање: Учење о менталном здрављу и побољшању благостања може бити корисно, па чак и пријатно уз помоћ ових алата.

Карактеристике на које треба обратити пажњу

Алати за праћење расположења су широко доступни, али неће вам сви пружити исте функције. Неки вам омогућавају да пратите своје расположење и активност, док други користе праксу когнитивне бихејвиоралне терапије.

Ево неколико основних карактеристика на које треба обратити пажњу када бирате најбоље алате за праћење расположења за ваше потребе:

Личне белешке: Чак и ако не водите дневник сваки дан, могућност бележења значајних прилика и других ствари поред праћења расположења може бити прилично корисна.

Прилагођавање: Расположења су понекад субјективна. Дакле, могућност прилагођавања апликације чини да се осећа приступачнијим. Најбољи алати за праћење расположења вам омогућавају да промените боје, емотиконе, ознаке емоција и активности, обавештења и још много тога.

Праћење активности: Можете прецизније одредити покретаче и технике доброг здравља тако што ћете водити евиденцију својих радњи.

Подршка заједнице: Можете се спријатељити и тражити савет анонимно ако нерадо разговарате са својим вољенима о свом менталном здрављу.

Подсетници: Најбољи алати за праћење расположења нуде опцију обавештења која вас позива да снимите своје расположење сваки дан у одређено време.

Како функционишу алати за праћење расположења?

Алати за праћење расположења унапред одређују дневне интервале, анализирају податке и траже „окидаче“.

Поред тога, неки алати користе машинско учење — рачунарске системе који се покрећу аутоматски на основу уноса података — да предвиде расположење корисника.

Затим, на основу тих уноса, они прате ваше расположење и приказују резултате на одговарајући начин.

Неки алати такође препоручују механизме за суочавање, попут когнитивног реструктурирања, који ефикасно смањују импулсивност док им је тешко.

Што чешће користите уређај за праћење расположења, више почињете да увиђате како одређене околности утичу на одређена расположења. Повећава се ваша самосвест, што вам помаже да промените своје дневне изборе.

Хајде сада да разговарамо о најбољим алатима за праћење расположења који ће вам помоћи да постигнете све ове предности.

еМоодс

Можете лако да евидентирате активности дневно једноставним додиривањем дугмади која одговарају нивоу за свако расположење у апликацији еМоодс.

Иако може изгледати мало сложено, ово је релативно једноставно. Цела слика постаје јасна када се подаци сакупе током неколико дана и прикажу у поучном графикону.

Свака активност се бележи у календару, приказујући мале тачке за емоције документоване тог дана.

Карактеристике:

 • Овај алат такође садржи наменски блог који корисницима помаже у општим питањима о расположењу и здрављу. Ако ништа друго не успе, увек можете да контактирате линију за помоћ.
 • Они такође пружају онлајн саветовање, које вам може помоћи да пронађете најбољег терапеута за ваше потребе.
 • Ако купите алат, можете да означите временске ознаке белешки, што је невероватно корисно за прецизно описивање инцидента.
 • Ако често заборављате да узимате лекове, можете да омогућите обавештења о лековима, што је одлична карактеристика.
 • Можете креирати рачун о својим свакодневним радњама и дати га свом саветнику, што би требало да помогне у прецизнијој дијагнози.

Заиста, еМоодс је један од најбољих доступних алата за праћење расположења. Овај алат вам помаже да развијете детаљан профил ваших дневних активности и извршите анализу података да бисте разумели своје расположење.

Моод Трацкер

Праћење расположења никада није било лакше, захваљујући Моод Трацкер-у. То је убедљив избор ако желите да забележите своја расположења и приступите својим прошлим на мрежи.

Можете без напора да пратите своју рутину вежбања и организујете подсетнике путем е-поште или текстуалних порука.

Постоје подсетници за узимање лекова и неке релевантне информације о навикама спавања.

Карактеристике:

 • Корисници могу да комуницирају са својим стручњацима за ментално здравље. Уз помоћ ове функције, клиничари могу приступити подацима унетим у апликацију, омогућавајући им да прате ваше стање.
 • Постоји јавни форум где можете комуницирати са људима који деле ваша интересовања и добити емоционалну подршку.
 • Када се осећате депресивно, може да обавести ваше вољене, омогућавајући им да вам помогну и да се осећате боље.
 • Врхунска надоградња на Моод Трацкер укључује праћење додатака, неограничена мерења, одговоре на текстуалне поруке и претраге.

Моод Трацкер је у потпуности на мрежи, тако да вам је једноставно да поделите своју табелу расположења са другима како би они могли да вас подрже у постизању ваших здравствених циљева.

Санвелло

Сврха Санвелла је да „помогне људима да изграде животне вештине које су им потребне, било када, било где, на било који начин који одаберу“.

Нуди професионално потврђене начине за суочавање са стресом, анксиозношћу и депресијом.

Од вас ће се тражити да водите дневни дневник расположења када преузмете Санвелло.

Карактеристике:

 • Апликација нуди кратка питања која ће вам помоћи да именујете своја осећања и уочите трендове у вашем расположењу.
 • Алати за когнитивну бихејвиоралну терапију су доступни корисницима од стране Санвелла.
 • Поред тога, открићете ресурсе који вам могу помоћи да превазиђете одређене проблеме као што су јутарњи страх, анксиозност пред тестом и јавно говорење.
 • Постоји заједница у којој се можете анонимно повезати са људима и разговарати са људима који се могу повезати.

Показало се да Санвелло алати смањују симптоме у рандомизованом истраживању на 500 особа са благом до умереном анксиозношћу и депресијом. Када су корисници престали да користе апликацију, ефекти су се наставили.

Санвелло би могао бити идеалан ако тражите најбоље алате за праћење расположења како бисте држали своје ментално здравље под контролом.

Моод Панда

Који је ваш ниво среће? МоодПанда је интерактивни уређај за праћење расположења који мери и посматра вашу радост. Поучава вас како сте се осећали током времена. То ради тако што прави атрактивне тортне графиконе и графиконе.

Слично дневнику расположења, ова апликација прати ваше расположење. Колико год често желите, можете да мењате промене расположења.

Објавите ажурирање расположења у апликацији када приметите промену расположења, можда у одређено доба дана. Опишите како се осећате (на пример, прелазите из веселог у тужно) и оцените како се осећате на скали од 0 до 10.

Карактеристике:

 • Своје расположење можете видети и на календару са МоодПанда.
 • Програм вам омогућава да испоручите виртуелне загрљаје другим корисницима и ажурирате своје расположење на Фејсбуку и Твитеру.
 • Омогућава вам да пратите промене у вашем расположењу у последњих неколико дана, недеља или месеци.

Требало би да донесете овај алат на своје терапијске сесије; омогућава вам да уочите трендове и задржите пажњу на ономе што је важно.

Већ сте постигли значајне успехе у побољшању вашег менталног здравља ако вам ова навика омогућава да схватите и обратите пажњу на своје емоције.

Својом графичком анализом ваших уноса током времена, МоодПанда превазилази већину уређаја за праћење расположења.

Моодфит

Моодфит, бесплатни алат за праћење расположења са увидима намењеним да „обликују“ ваше расположење, лако је доступан на ГооглеПлаи-у и Аппле Апп Сторе-у. Овај алат би требало да вам помогне да уђете у менталну кондицију, слично томе како бисте могли да одлучите да уђете у физичку форму.

Моодфит је направљен да се осећате боље, било да желите да боље разумете своје емоције или се носите са анксиозношћу, тугом или претераним нивоима стреса.

Карактеристике:

 • Доступни су квиз, различити чланци и аудио фајлови који ће вам помоћи да боље разумете симптоме које имате.
 • Функција упитника ће вам помоћи да процените колико су озбиљни симптоми.
 • Апликација укључује одељак когнитивне бихејвиоралне терапије који вам може помоћи да научите како да оспорите претерано цинична уверења и мисаони дневник који нуди технике за промену ирационалних погледа како бисте могли да почнете да размишљате другачије.

Можете боље разумети своју терапију уз МоодФит. Помаже вам да одлучите које су терапијске стратегије највредније како бисте научили како да ублажите симптоме.

МоодКит од Тхривепорт

Са принципима ЦБТ (когнитивно бихејвиоралне терапије), клинички психолози су креирали МоодКит да вам помогну да интегришете позитивне психолошке праксе у ваш свакодневни живот.

Ова алатка за праћење расположења је направљена да вам помогне да се бавите активностима које побољшавају расположење, препознајете и мењате бескорисне мисли и надгледате своје расположење током времена.

Карактеристике:

 • Активности, мисли, расположење и дневник су четири карактеристике ове апликације.
 • Функција „Активности“ има простор где корисници могу да унесу специфичне циљеве за свој друштвени живот, физичку активност и здраве навике.
 • Међу опцијама које су доступне корисницима су различити облици физичке кондиције, стратегије управљања временом, вежбе свесности, савети о здравој исхрани и методе за унапређење друштвених вештина.
 • Функција „Мисли“ даје кориснику место да пише о узнемирујућим недавним догађајима и њиховим реакцијама на њих. Затим, корисници могу да упореде своје снимљене одговоре са неколико „изобличења мисли“ које су бихејвиорални терапеути идентификовали као типичне.
 • Корисници су позвани да оцењују своје расположење у функцији „Расположење“ и слободни су да то раде колико год често желе.
 • Корисници могу да уносе дневничке записе или друге напомене у функцију „Дневник“.

Ову апликацију је једноставно и интуитивно користити за праћење расположења. То је практичан алат за људе да побољшају своје ментално здравље јер се придржава добро истраженог терапијског модела за оне који се боре са анксиозношћу, стресом и депресијом.

Најбољи живот

Бест лифе је супер-апликација која вам стаје на длан да вам помогне са свим задацима који се односе на вођење дневника, вођење дневника расположења, праћење симптома и друге задатке. Праћење расположења чини једноставним ако желите да водите дневник расположења или чак да почнете.

Карактеристике:

 • Можете организовати свој дан пратећи регионална разматрања, индивидуалне рутине, мерљиве циљеве и научно подржано праћење расположења.
 • Можете пратити све, од здравља до одржавања куће, користећи потпуно прилагодљиву функцију праћења догађаја и видети резултате у једноставним графиконима.
 • За менталне и физичке провере, можете брзо и лако да понудите здравственим радницима прецизне податке из ваших извештаја о симптомима, монитора здравља и уређаја за праћење расположења.

Користите овај огроман и један од најбољих алата за праћење расположења да побољшате своје свакодневно, недељно и месечно праћење расположења. Уз помоћ разних алата које нуди овај програм за побољшање продуктивности, можете планирати и уредити свој живот на начине за које никада нисте мислили да су могући.

Завршне речи

Можете сазнати више о својим осећањима 😒😁😢😂 и факторима који их изазивају тако што ћете пратити своје расположење. Познавање ко сте омогућиће вам да доносите боље одлуке о побољшању своје среће.

Испробајте било који од најбољих алата за праћење расположења које смо навели изнад да бисте одредили апликацију која највише одговара вашим жељама. Научићете важне ствари о томе шта утиче на ваше расположење повољно и неповољно и временом ћете то боље управљати.

Можда ћете бити заинтересовани и за ове апликације за вођење дневника.