7 најбољих апликација за кодирање за учење Питхон-а у покрету

Кодирање је тренутно једна од најтраженијих технолошких вештина. Осим очигледних професионалних предности учења писања кода, то може бити забаван и испуњавајући хоби.

За почетак, кодирање понекад може бити изазовно. Може бити још горе ако немате времена за учење. Добра вест је, међутим, да учење можете да угурате у свој распоред и да учите у покрету само са паметним телефоном.

Овај чланак води најбоље апликације за кодирање како бисте научили писати код у Питхон-у у покрету.

Шта је Питхон?

Питхон је програмски језик високог нивоа опште намене. Ако нисте упознати са терминима високог нивоа и опште намене, не брините; дозволи да објасним.

Програмски језик високог нивоа је онај где пишете код користећи енглеске речи. Супротност језику високог нивоа је језик ниског нивоа као што је машински код, где пишете буквално бинарно (јединице и нуле). Генерално се сматра да су језици високог нивоа лакши за употребу јер пишемо код на начин који је природнији за људе.

Језик опште намене се може користити у више домена. Ово је у супротности са језицима попут Р, који се користе у статистичком рачунарству. Програмски језици опште намене су генерално свестранији и кориснији јер се могу користити за прављење више ствари.

Дакле, Питхон је и високог нивоа и опште намене, што га чини једноставним за учење и корисним.

Зашто Питхон?

Сада када знате шта је Питхон, дозволите ми да објасним зашто би требало да научите Питхон, посебно ако је то ваш први програмски језик:

  • Питхон је лакши за учење и савладавање у поређењу са другим језицима. Питхон има једноставну синтаксу и правила прилагођена почетницима. Ово му даје нежнију криву учења у поређењу са језицима као што су Јава или Ц++.
  • Питхон нашироко користе компаније. То је један од најпопуларнијих програмских језика на свету, који користе многе компаније. Као резултат тога, све више компанија ангажује Питхон програмере. Међутим, он такође може постати конкурентан јер све више људи учи језик.
  • Има велику заједницу. Пошто има много корисника, Питхон има велику заједницу људи који познају језик који праве туторијале и курсеве и пишу књиге које људи могу научити. Постоје и форуми, као што је Стацк Оверфлов, где можете добити помоћ за било шта ако се заглавите.
  • Питхон је свестран. Питхон се може користити за прављење веб сервера, машинско учење, аутоматизацију писања и прављење десктоп и мобилних апликација. Једном када научите Питхон, можете направити много ствари.
  Како отворити Иахоо Маил фотографије

Сада ћемо истражити најбоље апликације за учење Питхон кодирања.

Мимо

Мимо је једна од најистуренијих апликација за кодирање на тржишту. Доступан је за Андроид и иОС. Поред Питхон-а, Мимо има курсеве за учење ХТМЛ-а, ЦСС-а, ЈаваСцрипт-а и СКЛ-а. Са тиһ 5 језика, можете постати веб програмер са свим програмима.

Искуство учења на Мимо-у је гамификовано помоћу интерактивних вежби. Такође можете да радите на већим пројектима да бисте стекли вештине рада са стварним пројектима. Ту су и игралишта на којима можете сами да вежбате и градите ствари.

Мимо је бесплатан и има плаћени план који нуди напредне функције као што су искуство учења без огласа, неограничена игралишта и сертификати који се могу делити.

Сололеарн

Сололеарн је популарна апликација за кодирање за људе који уче да кодирају у покрету. Осим Питхон-а, нуди бројне друге курсеве језика као што су Ц, Јава, ХТМЛ и ЦСС. Доступан је као мобилна апликација за Андроид и иОС.

Сололеарн је усмерен да вам пружи искуство учења релевантно за ваш ниво вештине. Обезбеђује лекције величине залогаја са квизовима за тестирање вашег знања док учите. Они такође нуде сертификате по завршетку курсева.

Сололеарн такође пружа уређивач кода за писање и покретање вашег кода како бисте могли да вежбате у апликацији. То је бесплатна апликација са плаћеним планом.

Датацамп

Датацамп је популарна платформа за учење вештина које се односе на науку о подацима и вештачку интелигенцију. Платформа између осталог има курсеве из Питһон-а, Р-а, Екцел-а, ЦһатГПТ-а и Таблеау-а.

Датацамп искуство учења се врти око учења новог садржаја, вежбања вештина уведених у садржај, примене вештина за решавање проблема из стварног света и процене колико сте добро разумели вештину. Као резултат тога, учите на практичан начин од инструктора који раде као професионалци у постојећим компанијама.

  9 најбољих СД-ВАН добављача које можете изабрати у 2022

Датацамп је плаћени производ са плановима за предузећа, универзитете и огромним попустима. Има мобилне апликације доступне за Андроид и иОС.

Программинг Хуб

Программинг Хуб је интерактиван и једноставан начин за учење програмирања. Награђивана апликација за кодирање користи технике учења засноване на истраживању за креирање забавних, интерактивних и визуелних лекција. Платформа користи хиљаде илустрација како би вам помогла да боље разумете концепте.

Као и већина програма за учење, Программинг Хуб пружа проверљиве е-сертификате који се могу додати на ваш ЛинкедИн да бисте демонстрирали своје вештине. Платформа има курсеве за више од 25 програмских језика и више од 5000 програма за учење и вежбање.

Такође има компајлере за више од 24 понуђена језика, тако да не морате да инсталирате додатни софтвер на свој уређај да бисте започели.

Апликација је доступна у Апп Сторе-у и Плаи Сторе-у.

Енки

Енки је апликација за кодирање за вештине везане за вештачку интелигенцију. Ове вештине укључују кодирање у Питхон-у и СКЛ-у и коришћење алата као што су Екцел и Таблеау. Апликација вас учи пружањем садржаја и интерактивних квизова за тестирање вашег знања о важним концептима.

Такође укључује изазове који заһтевају кодирање за решавање. Ови изазови вам дају практично искуство у стварном писању и изградњи ствари.

Када се заглавите, Енки укључује ментора са вештачком интелигенцијом коме можете постављати питања и који ће вам помоћи када заглавите. Поред фокуса на АИ, Енки такође покрива концепте као што су развој веба, Јава и разумевање података.

Апликација такође укључује игралиште за кодирање, тако да не морате да постављате развојно окружење и можете га користити у покрету.

  Најбољи локални менаџер лозинки за ваше пословање – Пассворк

Енки мобилна апликација је доступна за Андроид и иОС.

Программинг Херо

Программинг Херо је гејмификована апликација за учење кодирања. Олакшава учење кодирања са својим сјајним и добро дизајнираним корисничким интерфејсом. Апликација је високо оцењена у продавницама апликација и оцењена као одлична апликација. Садржај покривен у апликацији укључује Питхон и ХТМЛ, ЦСС и ЈаваСцрипт.

Искуство учења је засновано на пројекту – научићете да кодирате док правите игру. Ово вам помаже да брзо примените концепте које бисте научили. Апликација је доступна за преузимање у Плаи Сторе и Апп Сторе.

Апликација је део ширег програма обуке Программинг Һеро који вас води од почетника до спремности за посао. Овај курс укључује обуку за кодирање, обуку за интервјуе и помоћ при пријављивању за посао.

То значи да ће вас комплетан програм Херо програмирања водити од почетника, водити и научити програмирању док не добијете посао.

Енцоде

Енцоде је бесплатна апликација за учење кодирања. Као и већина апликација на овој листи, учење кодирања се одвија самостално. То га чини идеалним тако да се уклапа у ваш распоред где год је то могуће.

Његове лекције су мале и мале величине, такође савршене за учење у покрету. Енцоде је прилагођен почетницима и има садржај који покрива ХТМЛ, ЦСС, ЈС, СКЛ и Питхон. Са овим вештинама, моћи ћете да постанете комплетан веб програмер.

Апликација такође укључује изазове тако да можете вежбати програмирање како бисте тестирали своје знање и помогли вам да вежбате. Укључује резимее тако да можете поново да прегледате садржај без понављања свега. Апликација је доступна и за Андроид и за иОС.

Напомена аутора

Иако је свака покривена апликација добар избор за учење кодирања, моја препоручена апликација за кодирање за почетнике је Мимо апликација. Углађен је, покрива језике са којима желите да почнете и има бесплатан план.

Истражили смо различите апликације за кодирање које можете користити да научите да кодирате у покрету. Учење кодирања је корисна вештина за учење. Да бисте постали вешти, кодирање захтева праксу.

Затим можете да погледате почетничке Питхон пројекте да бисте вежбали и учили.