8 најбољих софтвера за симулацију пхисхинга који ће осигурати сигурност ваше компаније у будућности

Пецање је процес у којем криминалци покушавају да добију осетљиве информације као што су акредитиви за пријаву, детаљи о кредитној картици и други приватни подаци од својих жртава. Нападачи се често лажно представљају за брендове од поверења или познате појединце, а затим шаљу примамљиве е-поруке које могу заобићи безбедносне алате.

Студија коју је спровео Станфорд Ресеарцх открила је да је око 88% успешних кршења података последица људске грешке и почиње као пхисхинг мејлови. Већина ових напада користи предност људског елемента као најслабије карике у безбедносном екосистему организације.

Како претње еволуирају, постају све софистицираније и изазовније за сумњу или блокирање коришћењем безбедносних решења као што су антивирусни програми, заштитни зидови и филтери за нежељену пошту.

Међутим, организације и корисници могу да препознају и зауставе претње користећи најновије антивирусне програме, заштитне зидове, филтере за нежељену пошту, софтвер за симулацију пхисхинга и друге док практикују безбедне онлајн праксе.

Како препознати е-поруке за „пецање“.

Могуће је избећи пхисхинг нападе ако знате како да идентификујете и поново себе заштитите од превара. Пре отварања везе у сумњивој е-поруци:

 • Сазнајте да ли су имејл, УРЛ адресе домена и пошиљалац доследни и познати.
 • Потврдите да име домена одговара оном са кога пошиљалац наводно каже да је. Такође, проверите везе да бисте утврдили да ли се односе на поруку и ваше пословање.
 • Проверите да ли пошиљалац користи непознат језик, необичну хитност или недоследности као што су правописне и граматичке грешке.
 • Нападачи такође могу да упућују сумњиве захтеве попут тражења детаља о плаћању, лозинки, бројева кредитних картица и других осетљивих информација.
 • Такође можете добити поруку која вас упозорава о истеку лозинке и захтева за промену.
 • Типична е-пошта за пхисхинг: уСецуре

  Ово и други су знаци покушаја „пецања“ и треба да будете опрезни када рукујете таквим порукама.

  Савети о томе како да зауставите пхисхинг нападе

  Док су организације одговорне за обезбеђење својих система, података и корисника, запослени такође имају улогу.

  За организације, администратори могу:

  • Инсталирајте ефикасан безбедносни софтвер као што су антивирус, филтери за нежељену пошту, заштитни зидови и други алати за откривање и заустављање широког спектра претњи.
  • Спроведите строгу политику управљања лозинкама.
  • Омогућите и примените вишефакторску аутентификацију за све кориснике.
  • Редовно спроводите безбедносну свест.

  Корисници такође могу помоћи да се смање пхисхинг напади тако што ће практиковати безбедне онлајн праксе. Ови укључују:

  • Увек се уверите да је е-порука са везама или прилозима од стварне особе и потврдите да домен одговара оном од поверења.
  • Уверите се да порука одговара домену пошиљаоца и да садржај не одступа од теме.
  • Избегавајте кликање на везе и поруке из непознатих или сумњивих извора.
  • Немојте давати личне податке или податке компаније, као што су акредитиви за пријаву и банкарски детаљи, када посећујете сумњиве или несигурне веб локације.

  Е-пошта за напад на пхисхинг: Иронсцалес

  Софтвер за симулацију фишинга

  Софтвер за симулацију пхисхинга је производ који излаже кориснике нападима пхисхинга опонашајући сценарије из стварног живота. Поред коришћења антивирусних програма, заштитних зидова и других алата за идентификацију и заустављање напада, симулирани тестови крађе идентитета и обука о свести о безбедности пружају додатни безбедносни слој који помаже организацијама и корисницима да остану безбедни.

    Како добити виртуелни број телефона за своје предузеће?

  Већина симулационих решења укључује материјале за обуку који воде кориснике у идентификацији и реаговању на покушаје крађе идентитета.

  Симулатори омогућавају администраторима да шаљу лажне пхисхинг е-поруке својим корисницима да виде како ће се понашати са покушајима пхисхинга у стварном животу. Помаже да се утврди ниво свести корисника док идентификује најугроженије и оне којима је потребна додатна персонализована обука.

  Опште предности софтвера за симулацију укључују следеће:

  ✅ Припрема корисника и подизање свести

  ✅ Смањује ризике од повреде података

  ✅ Помаже безбедносним тимовима да идентификују и адресирају слабе области

  ✅ Побољшајте поштовање различитих прописа о заштити података

  Иако постоји толико много софтвера за симулацију на тржишту, проналажење онога што ће најбоље радити за вас може бити изазов. Ево најбољег софтвера за симулацију пхисхинга који ће вам помоћи да сузите шта ће вам одговарати.

  Пхисхед АИ

  Пхисхед АИ је аутоматизован и ефикасан софтвер за симулацију који пружа широку свест о безбедности. Омогућава корисницима да идентификују и избегну кликање на злонамерне датотеке и везе.

  Кључне карактеристике

  • Помозите у креирању оцене ризика од понашања за свако особље, омогућавајући вам да имате циљанију обуку за угрожене запослене.
  • Активно и свеобухватно извештавање, укључујући оцену ризика понашања сваког корисника (БРС) и трендове.
  • Користи вештачку интелигенцију да аутоматски развија, прилагођава и обезбеђује персонализоване симулације и обуку за сваког запосленог на основу нивоа ризика особе, потенцијалних извора података и још много тога. Лак за подешавање и коришћење алат који помаже у промени понашања међу запосленима.
  • Користи напредне алгоритме вештачке интелигенције за анализу података из различитих извора.

  Алат са вештачком интелигенцијом пружа холистички приступ са обавештајним подацима о претњама, активним извештавањем и персонализованим симулацијама пхисхинга и кампањама обуке.

  Гопхисх

  Гопхисх је одличан оквир за крађу идентитета који помаже организацијама да процене и реше своју изложеност пхисхинг нападима.

  Кључне карактеристике

  • Пружа детаљне резултате у реалном времену док вам омогућава да пратите кориснике, везе које отварају и акредитиве које пружају.
  • Омогућава вам да закажете пхисхинг кампање.
  • Има подршку за више платформи и ради са различитим верзијама Линука, Мац ОС-а и Виндовс-а.
  • Привлачан веб интерфејс који вам омогућава да увезете е-пошту и веб странице. Такође вам омогућава да пратите е-пошту.
  • Пружа моћне и корисне резултате.

  Алат отвореног кода, који је једноставан за примену и коришћење, захтева само три корака да би се покренула кампања за тестирање пхисхинг-а.

  СафеТитан

  ТитанХК-ов СафеТитан је ефикасно решење за подизање свести о безбедности засновано на понашању са интуитивним порталом за управљање и надзор који је једноставан за коришћење. Користи холистички приступ да обезбеди аутоматизовану пхисхинг, надгледа понашање корисника да прати напредак и нуди прилагођену обуку тамо где постоје празнине.

  Кључне карактеристике

  • Аутоматска симулација пхисхинг-а са обуком у реалном времену за промену понашања рањивих или ризичних корисника.
  • Има обимну библиотеку шаблона, кратких курсева обуке, питања, видео записа и других компоненти које можете да прилагодите да бисте одговорили на одређена понашања корисника, а да не одузимате превише времена запосленом.
  • Ефикасни извештаји који се лако пробављају за боље доношење безбедносних одлука заснованих на подацима.
  • Помаже организацијама да се придржавају ГДПР, ХИПАА, ИСО, ПЦИ и других регулаторних стандарда.
  • Беспрекорна интеграција са алаткама за продуктивност као што су Г-Суите, Азуре АД, Оутлоок, Теамс, ССО и други.

  Алат пружа широк спектар аутоматизованих кампања за симулацију „пецања“ заснованих на хиљадама шаблона.

  усецуре уПхисх

  усецуре-ов уПхисх је моћно решење које можете да користите за извођење симулираних пхисхинг напада за само неколико минута. Такође вам омогућава да пратите брзину којом корисници отварају компромитоване поруке и УРЛ адресе и колико често бивају угрожени.

    Како избрисати Гоогле налог из Цхроме-а

  Извор: уСецуре

  Кључне карактеристике

  • Библиотека готових шаблона која омогућава тестерима да имитирају познате и поуздане компаније.
  • Омогућава вам да аутоматизујете редовне симулације пхисхинга, омогућавајући вам да континуирано надгледате и идентификујете кориснике који су склони ризику.
  • Свеобухватни извештаји се могу користити за анализу и одређивање ризичног понашања појединца и одељења.
  • Покрените симулацију пхисхинга док се лажно представљате за интерно особље компаније.
  • Идентификујте ризичне кориснике, створите свест кроз микро-учење, затим обучите кориснике склоне пхисхинг-у и извршите праћење.

  Алат за аутоматске симулације, који се лако и брзо поставља и конфигурише, такође долази са прилагодљивим материјалима за обуку о безбедности.

  Кутија за пхисхинг

  Кутија за пхисхинг је скуп софтверских алата који омогућавају организацијама да раде симулације пхисхинг-а и обезбеде обуку о безбедности за особље. Платформа пружа ефикасну обуку која помаже у смањењу ризика од пхисхинг напада.

  Кључне карактеристике

  • Једноставна обука за подизање свести о безбедности. Алати долазе са интерфејсом који је једноставан за коришћење.
  • Погодно за управљање обуком о безбедности на мрежи за све величине организација.
  • Интегрише се са популарним алатима као што су Слацк, Мицрософт Теамс, ОКта и други алати за унапређење пословања и сарадњу.
  • Долази са библиотеком шаблона које такође уређујете како би одговарали вашој жељеној симулационој кампањи.
  • Пружа детаљну анализу резултата и извештаје који се могу предузети.

  Његови аутоматизовани процеси вођени менијима и ток посла помажу у уштеди ресурса и времена.

  ЦанИПхисх

  Цанипхисх је модерна, самоуслужна платформа за симулацију и обуку заснована на пхисхинг-у заснована на облаку са великом библиотеком пхисхинг порука е-поште и шаблона веб локација. Осим што креира моћне тестове, омогућава вам да пратите своје симулацијске и тренинг кампање у реалном времену.

  Кључне карактеристике

  • Интерфејс који се лако користи са видео снимцима, чланцима помоћи и другим пратећим материјалима који ће вам помоћи да креирате и покренете широк спектар кампања.
  • Доделите кратке сесије обуке (микро-учење) за рањиве кориснике који не успеју у редовним симулираним пхисхинг имејловима.
  • Омогућава вам да лако подесите кампање и симулирате чак и најнапредније покушаје крађе идентитета.
  • Доступан у бесплатној верзији и на флексибилним плановима плаћања, укључујући опције плаћања док идете.
  • Тестирајте и пратите кориснике и спроведите додатну прилагођену обуку за оне који су још увек рањиви.

  Поред тога, можете да закажете извештаје да бисте пратили месечни учинак ваше организације и утврдили да ли се стопе, као што су кликови на пхисхинг е-поруке и везе, повећавају или смањују.

  Фортинет Фортфисх

  Фортинет Фортфисх је симулација пхисхинга заснована на облаку и услуга подизања свести о безбедности која помаже организацијама да тестирају спремност и способност својих корисника да препознају покушаје крађе идентитета и друге претње.

  Кључне карактеристике

  • Помаже вам да покренете симулације пхисхинга које опонашају преваре у стварном свету.
  • Пружа детаљну аналитику која омогућава администраторима да идентификују рањиве кориснике, стога прилагођавају обуку која се бави слабостима идентификованих корисника.
  • Омогућава тимовима да прате стопе отварања е-поште за крађу идентитета и пружају свеобухватне визуелне извештаје о анализи кампања.
  • Процените резултате и оцените их према нивоу ризика. Ово такође помаже да се идентификују области које захтевају побољшање и корисници са већим ризиком.
  • Пратите ефикасност кампања симулације и обуке праћењем побољшања на основу стопе којом различити запослени постају плен симулираних имејлова.
    Како преузети информације о свом Вхатсапп налогу

  Хоок Сецурити

  Хоок Сецурити је софтвер за симулацију фишинга и обуку заснован на облаку који се лако примењује. Са стотинама шаблона, алатка омогућава администраторима да лако и брзо покрећу разне редовне симулације крађе идентитета.

  Кључне карактеристике

  • Пружа визуелно привлачне, занимљиве и лако разумљиве материјале за обуку који омогућавају администраторима да обуче запослене како да идентификују претње и реагују на њих.
  • Аутоматски преусмерите ризичне кориснике на тренутне додатне и персонализоване сесије обуке кад год падну на симулираним тестовима пхисхинга.
  • Има Оффице 365 додатак који корисницима омогућава да идентификују, означе и пријаве сумњиве стварне или симулиране пхисхинг поруке е-поште у Оутлоок-у.
  • Свеобухватни извештаји, анализа података и дељење омогућавају администраторима да доносе боље безбедносне одлуке засноване на подацима.
  • Користите прилагођени уређивач шаблона да креирате нове и мењате постојеће шаблоне.

  Можете да прилагодите шаблоне тако да опонашају покушаје крађе идентитета у стварном животу и да одмах идентификујете и обучите запослене у ризику.

  Иронсцалес

  Иронсцалес је аутоматизована платформа за откривање фишинга, реаговање и превенцију заснована на вештачкој интелигенцији, доступна за сервере, десктоп рачунаре и мобилне уређаје.

  Кључне карактеристике

  • Платформа лака за коришћење која омогућава ИТ тимовима да раде било какве кампање симулације крађе идентитета.
  • Укључује решења за обуку о безбедности трећих страна као што су Цибер Маниацс, Нињио и Хабиту8 да би се побољшала ефикасност и обезбедиле свеобухватније кампање подизања свести.
  • Омогућава вам да покренете прилагођене симулације користећи своју опсежну библиотеку услова из стварног живота.
  • Помаже тимовима да открију, реше и пријаве покушаје крађе идентитета, рансомваре, компромитовање пословне е-поште (БЕЦ) и друге претње.
  • Пружа ефикасну обуку која омогућава корисницима да открију и пријаве пхисхинг е-поруке и друге претње.

  Свеобухватни алат пружа детаљну видљивост окружења е-поште и може да открије и стави у карантин сумњиве е-поруке у свим поштанским сандучићима. Осим оних у библиотеци заједнице Иронсцалес, има додатак за Оутлоок који омогућава корисницима да означе сумњиве пхисхинг поруке е-поште.

  Сопхос Пхисх Тхреат

  Сопхос Пхисх Тхреат је алатка за пружање напредне симулације пхисхинга и интелигентне обуке за подизање свести о безбедности. Алат долази са бесплатном пробном верзијом и представља ефикасно решење за смањење површине напада, стварање свести и заустављање претњи.

  Кључне карактеристике

  • Тестирање и обука корисника кроз аутоматизоване симулације пхисхинга и програме обуке.
  • Пружа свеобухватну и делотворну анализу и извештаје који омогућавају безбедносним тимовима да доносе боље одлуке.
  • Детаљно извештавање са интуитивном контролном таблом која нуди различите резултате на захтев. То укључује број и трендове ухваћених ризичних корисника, покривеност обуком и још много тога.
  • Идентификујте и обучите особље са ризичним понашањем корисника. Алат помаже да се идентификују корисници који су можда посетили блокиране УРЛ адресе са профилима високог ризика.
  • Мицрософт Екцханге и Оффице 365 додатак за пхисх претње који омогућава корисницима да пријаве нападе у стандардном формату.

  Сопхос користи напредне технологије за прикупљање података да надгледа милионе датотека, УРЛ адреса, е-порука и других тачака података како би идентификовао најновије претње пхисхинг-ом.

  Завршне речи

  Безбедносни софтвер и алати су неопходни у борби против безбедносних претњи. Међутим, сами алати нису довољни и потребно је да створите безбедносну свест за кориснике, који су обично најслабији елементи у борби против пхисхинга и других претњи.

  Један од начина да се ово спречи је коришћење софтвера за симулацију пхисхинга као додатног безбедносног слоја. Софтвер помаже да се ваши запослени припреме тако што ће научити да препознају и избегну е-поруке са покушајима крађе идентитета. Поред тога, алати за симулацију могу открити стварне покушаје крађе идентитета и ставити их у карантин.

  Затим погледајте безбедносна решења пословне е-поште која ће вас заштитити од нежељене поште и пхисхинг напада.