7 најбољих књига за савладавање вештине етичког хаковања

Да ли тражите одличну књигу да бисте се упознали са моћним вештинама етичког хаковања? Ево неких сјајних за које се можете одлучити да бисте стекли знање и убрзали своју каријеру у етичком хаковању.

Како се дигитални свет шири великом брзином, са собом носи стотине неидентификованих ризика који стављају на коцку безбедност података – не само обичних корисника интернета, већ и свих великих организација.

Данас, свака информација коју делите на мрежи, било да се ради о личном идентитету, банковним подацима и тако даље, може бити злоупотребљена ако сајбер криминалци успеју да је украду. Али могу ли то да ураде? Хаковањем или провалом у системе или сервере на којима се налазе ове информације.

Хаковање је приступ поверљивим подацима које су професионалци дискретно чували. Када програмери праве грешке, систем постаје рањив, а хакери користе ове недостатке да провале у систем. Хаковање је озбиљан прекршај који спроводе хакери црних шешира који могу користити податке за неколико неетичких активности.

Да би спречиле такве покушаје хаковања, организације и владине компаније ангажују етичке хакере који користе етичке методе хаковања да идентификују рупе у компјутерским системима/мрежама и смисле противмере за јачање ових слабости.

Ова врста хаковања се спроводи ради одбране мреже или веб локација од вируса и опасних, неетичких хакерских пракси.

Професионални, етички хакери могу да поврате сигурност поквареног система и пронађу кривца својим вештинама и знањем. Дакле, етичко хаковање, као што можете закључити, је прилично убедљива опција за каријеру.

Важност етичког хаковања

Етички хакери служе у неколико намена у организацијама како би помогли у јачању њихових безбедносних мера и спречили сваку кризну ситуацију. Етичко хаковање је кључно на три начина:

 • Омогућава вам да идентификујете сваку слабу тачку у вашој мрежи тако да можете да је закрпите непосредно пре него што је хакери или криминалци искористе.
 • Они примењују робусне мере безбедности и развијају алате за уклањање рањивости система.
 • Поред тога, помаже у едукацији особља о питањима сајбер безбедности како не би постали жртве других врста напада као што је пхисхинг.

Другим речима, етички хакери улазе у систем и осигуравају да су сви подаци компаније безбедни. Као резултат ове мере предострожности, компаније могу да спрече себе да излажу важне податке хакерима.

  Како да поправите грешку ЕРР_ЦОННЕЦТИОН_РЕФУСЕД у Цхроме-у

Етичко хаковање у односу на тестирање пенетрације: Које су разлике?

Тестирање пенетрације и етичко хаковање се суштински разликују једно од другог. Неке разлике су следеће:

 • Већина тестирања пенетрације је кратка и временски ограничена. Насупрот томе, етичким хакерима се даје више времена да тестирају и дају резултате.
 • Етички хакери морају да потпишу правне документе пре него што почну са тестирањем. Испитивачи пенетрације морају попунити минималну количину правне папирологије.
 • Етичком хакеру је потребно знатно више знања него тестеру оловке, који мора бити упознат са регионом у којем спроводе тест оловке.
 • Тестер оловке треба приступ само систему на коме треба да изврши тестирање пенетрације. С друге стране, етичком хакеру је потребан приступ комплетној мрежи да би обавио свој посао.

Зашто треба научити етичко хаковање?

Етичко хаковање је авантуристичка и уносна опција за каријеру. Ево неколико чврстих разлога зашто су вештине етичког хаковања обавезне.

Препознајте начин размишљања хакера

Блацк хат хакер је главна претња безбедности организације, тако да разумевање њихових метода рада омогућава браниоцима да препознају потенцијалне претње. У стварности, мрежа не може бити потпуно ослобођена напада. Међутим, етичким хаковањем, стручњаци за сајбер безбедност могу да умање утицај могуће претње и доделе ограничене ресурсе како би смањили вероватноћу да напад буде успешан.

Помаже у развоју и контроли квалитета

Када развијају нови производ, програмери се обично одричу тестирања безбедности због временских ограничења, остављајући програм рањивим на крађу и хаковање. Али ако је етички хакер присутан, безбедносно тестирање се може извршити брзо, ефикасно и темељно користећи најбоље доступне технике.

Паис Велл

Средња плата за оне који раде у сајбер безбедности је знатно већа него за оне који раде у другим ИТ областима. Ово је из једноставног разлога што раст и дуговечност пословања зависе од заштите података на мрежи од сајбер напада.

Боунти програми

Неколико технолошких гиганата као што су Амазон и Мета имају програме за награђивање где ако било који хакер широм света успе да идентификује грешку или може да хакује мрежу, компанија их лепо награђује.

Ако сте вољни да стекнете знање о етичком хаковању или планирате да направите каријеру у истој области, ево прегледа најбољих књига о етичком хаковању које вам могу понудити драгоцену помоћ.

Али пре него што почнемо, одвојимо тренутак да вас подсетимо да се етичко хаковање врши само након дозволе организације. У супротном, то постаје неетично и понекад може бити озбиљан прекршај према законима о сајбер безбедности.

Хаковање: Уметност експлоатације

У својој књизи Хаковање: Уметност експлоатације, Џон Ериксон разумљиво дели уметност и науку хаковања на такав начин да је свако може разумети.

  Хиперлапсе Снимање временских видео снимака и дељење на Фацебоок-у и Инстаграм-у

Књига говори о основама Ц програмирања из перспективе хакера, заједно са комплетном сликом архитектуре машина, мрежних комуникација и постојећих техника хаковања.

Књига Уметност експлоатације учи како да:

 • Програм који користи Ц и схелл скрипте.
 • Покварите системску меморију да бисте покренули произвољни код
 • Прегледајте регистре процесора и системску меморију помоћу дебагера
 • Надмудрите заједничке мере безбедности
 • Добијте приступ удаљеном серверу
 • Измените понашање евидентирања сервера да бисте сакрили своје присуство
 • Преусмерите мрежни саобраћај, сакријте отворене портове, отмите ТЦП везе и још много тога.

Хаковање и тестирање пенетрације

Основе тестирања хаковања и пенетрације Патрика Енгебретсона обухватају упутства корак по корак за спровођење тестирања пенетрације и извођење етичког хаковања. Ова књига пружа корисне информације безбедносним консултантима, аматерским ИнфоСец професионалцима и студентима,

Књига нуди кристално јасно објашњење како студенти могу да примене савремене хакерске алате да би завршили тестирање пенетрације и интерпретирали своје резултате.

Методологија у четири корака за спровођење тестирања на пенетрацију помаже студентима да схвате техничко знање потребно да започну своју каријеру у етичком хаковању и стекну бољи увид у офанзивну безбедност. Књига покрива алате као што су Бацктрацк Линук, Гоогле рецоннаиссанце, МетаГооФил, диг, Нмап, Нессус и Метасплоит, између многих других.

Етичко хаковање: Увод

Етичко хаковање од Даниела Г. Грахама је детаљан водич о томе како хаковати рачунарске системе који помажу да се схвате модерне технике хаковања, као што је снимање саобраћаја, креирање или распоређивање тројанаца, даљинско извршавање команди и тако даље.

На основу повратних информација које су дали студенти, књига се бави оним аспектима етичког хаковања који нису често обрађени у другим књигама.

Напредна поглавља књиге пружају лекције о томе како да откријете нове рањивости, направите тројанце и роотките, искоришћавате веб-сајтове са СКЛ ињекцијом и ескалирате своје привилегије да бисте извукли акредитиве. Књига је нека врста убрзаног курса за студенте који желе да буду тестери пенетрације, истраживачи безбедности или аналитичари малвера.

Уметност невидљивости

У својој књизи Уметност невидљивости, Кевин Митник, један од познатих светских хакера, пружа хакове из стварног живота, као што су лаке технике мерења времена, противмере, итд., за преношење вредних лекција обичним корисницима интернета како би заштитили себе и чланове своје породице онлајн.

Кевин баца светло на то како су ваше информације на мрежи рањиве и како се искоришћавају без вашег знања или дозволе.

Јефтине тактике о којима говори, ако се правилно примене, помажу да се максимизира приватност на мрежи коју заслужујете у ери интернета, где се свака ваша активност прати и чува, а ваш лични идентитет је у питању.

  Како избрисати све своје лајкове на Твитеру

Практично хаковање

Практично хаковање, које је написао Метју Хики, искусни професионалац за етичко хаковање, пружа брз и практичан увод у технике хаковања које помажу читаоцима да схвате ризике из стварног живота који вребају у виртуелном свету који представљају претњу вашим подацима.

Читаоци ће сазнати о уметности сајбер напада из опсежног знања аутора заснованог на његовом искуству у области хаковања и рачунарских мрежа. Књига вас води на занимљиво путовање из перспективе хакера које се углавном фокусира на системску инфраструктуру циљне компаније и објашњава како можете приступити серверима и подацима.

Осим овога, књига истражује и теме као што су пробијање мреже из спољног мрежног параметра, проналажење рањивости и хаковање интерних система предузећа.

Хаковање: Водич за почетнике

Можете да проучите водич за Хаковање за почетнике, који је написао Џош Томпсон, да бисте боље разумели свакодневни посао професионалних хакера и унапредили своје вештине хаковања.

Књига говори о темама као што су хаковање рачунара, различите методе лажирања, хаковање мобилних и паметних телефона, продор на веб-сајт и друге сличне ствари које су неопходне за улазак у тајновити свет етичког хаковања.

Можете се упознати са доказаним стратегијама хаковања и научити да пишете стварни код да бисте се дочепали етичког хаковања или започели своју каријеру у истој области.

Осим што вас учи основним методологијама хаковања, књига вас такође просветљује да заштитите свој идентитет и личне податке од знатижељних очију сајберпанкова.

Научите етичко хаковање од нуле

Леарн Етхицал Хацкинг, који је написао Заид Сабих, упознаје вас са радом рачунарског система и његовим рањивим аспектима.

Друго, води вас како да хакујете рачунарске системе искоришћавањем ових слабости, са намером да утврдите безбедносне аспекте машина. И, да не заборавимо, књига пружа солидне савете којих се морате придржавати да бисте заштитили своје системе од потенцијалних напада хакера.

Објашњава елементарне етичке технике хаковања и води вас како да извршите хаковање безбедно и законито. Књига вам такође омогућава да истражите концепте мрежног хаковања; објашњава како тестирати сигурност жичаних и бежичних мрежа, разбити лозинку за Ви-Фи мреже и шпијунирати повезане уређаје.

Окончање

То је био кратак преглед неких од еминентних књига о интригантној теми етичког хаковања. Етичко хаковање је заиста огромна тема, а горе наведене књиге ће вам пружити довољно материјала да проширите ваш интелект и дају вам преко потребан подстицај неопходан за напредовање у уметности етичког хаковања.

Такође можете истражити неке курсеве етичког хаковања да бисте постали стручњак за безбедност.