7 најбољих софтвера за управљање Ацтиве Дирецтори и Оффице 365 за мала и средња предузећа у 2022

Два најважнија софтвера које користе мале и средње организације за ефикасно покретање ИТ инфраструктуре и операција су Виндовс Сервер и Оффице 365 (Мицрософт 365).

Организације свих величина широм света користе Мицрософт производе и према Статиста Извештај, Мицрософт Виндовс има преко 69% тржишног удела од децембра 2021.

Кредит за слику: мицрософт.цом

Значајан удео на глобалном тржишту Виндовс сервера има основни механизам. Без тога, Виндовс сервер не може бити контролер домена и не може играти важну улогу у мрежама сервера широм света.

Основни механизам Мицрософт Виндовс Сервера је Ацтиве Дирецтори (АД).

Ацтиве Дирецтори (АД) је главни ослонац сервера који обезбеђује аутентификацију за сваки ресурс који покушава да приступи ресурсима домена у инфраструктури. Стога су управљање и администрација АД од највећег значаја.

У овом посту ћемо разумети шта је АД, како функционише, његову структуру и предности, и коначно, видећемо врхунски софтвер који се користи за ефикасно управљање активним директоријумом.

Ацтиве Дирецтори (АД)

АД је скуп услуга и база података који раде на Мицрософт Виндовс Сервер-у и игра виталну улогу у успостављању Виндовс сервера као контролора домена. Без АД, Виндовс сервер може бити само самостални сервер и не може бити сервер домена.

Као база података, АД складишти целокупне инфраструктурне информације као што су корисници, рачунари, групе, апликације и други објекти, а ови објекти су категорисани према свом имену и атрибутима.

АД поједностављује рад администратора за управљање контролом приступа и привилегијама мрежних ресурса и разних објеката. Његов механизам помаже да се аутентификују корисници и обезбеде неопходне привилегије за приступ мрежним ресурсима или објектима. Такође нуди додатне услуге, укључујући јединствену пријаву (ССО), безбедносне сертификате, ЛДАП и управљање правима приступа.

Друге важне услуге које АД пружа су Лигхтвеигхт Дирецтори Сервицес (ЛДС), Сертификати Сервицес, Ацтиве Дирецтори Федератион Сервицес и Ригхтс Манагемент Сервицес.

Како је структуриран Ацтиве Дирецтори (АД)?

АД складишти податке у хијерархијској структури која се састоји од домена, дрвећа и шума.

 • Домени: Домен представља групу објеката као што су корисници, групе и уређаји, који деле исту АД базу података.

Кредит за слику: мицрософт.цом

 • Стабла: Један или више домена чине једно дрво и више домена у стаблу верују један другом.
 • Шума: Шума је група дрвећа. Стабла у истој шуми верују једно другом, а такође ће делити шеме директоријума, каталоге, информације о апликацијама и конфигурације домена.
 • Организационе јединице (ОУ): ОУ се користи за организовање корисника, група, рачунара и других организационих јединица.

О Оффице 365

Оффице 365 је СааС (софтвер као услуга) решење засновано на облаку које обезбеђује Мицрософт на претплатничком моделу.

Овај софтверски пакет укључује исту функционалност као и традиционалне верзије Мицрософт Оффице-а, укључујући Ворд, Екцел, ПоверПоинт, Оутлоок, ОнеНоте и додатне апликације као што су Аццесс, Публисхер итд.

Кредит за слику: мицрософт.цом

Пошто је Мицрософт Оффице 365 заснован на облаку, пословни корисници, мали и велики, могу да раде са било ког места без потребе за спољном инфраструктуром са најбољом безбедношћу са складиштем у облаку.

Према најновијим Статиста Извештај, само у Сједињеним Државама 731.000 компанија користи Оффице 365 и више од милион компанија широм света.

Док је Оффице 365 комплетан и свеобухватан софтвер, погледаћемо софтвер за управљање Оффице 365 независног произвођача који помаже вашем предузећу да управља ИТ инфраструктуром са побољшаном безбедношћу, често прави резервне копије и враћање када је потребно, вишеструко извештавање за усклађеност података и ревизија итд. укратко импровизација укупног организационог учинка.

Зашто користити Ацтиве Дирецтори (АД) и софтвер за управљање Оффице 365?

Мицрософтове АД услуге су флексибилне и моћне, али како мреже и инфраструктура расту, компаније траже решења за поједностављење операција и управљања. АД такође има ограничене могућности прављења резервних копија, обнављања, аутоматизације и извештавања.

Широко распрострањена употреба Оффице 365 не успева у неколико области, на пример, ограничени број корисника којима се може истовремено управљати, недостатак подршке за групне промене корисника засноване на ЦСВ-у и још много тога.

Да би прилагодили Оффице 365, ИТ администратори често морају да користе језик за скриптовање као што је ПоверСхелл, што може бити дуготрајно и гломазно.

  Направите прилагођене кључеве за унос е-поште, броја телефона и имена [Paid]

Чак и администратори морају да прелазе између више конзола да би управљали окружењима Ацтиве Дирецтори, Екцханге Сервер и Оффице 365. Ово додатно оптерећује администратора и повећава време потребно да се заврши сваки задатак.

Ако идемо даље, опције прављења резервних копија и враћања су ограничене, а могућности аутоматизације су веома мале. Аутоматизација је веома важна са данашњим све већим ручним активностима.

Због тога ћемо погледати неке од екстерних софтвера који се користе за управљање АД и Оффице 365 да бисмо одговорили на данашње изазове као што су групни додаци, аутоматизација, делегирање, усклађеност, безбедност, итд. Почнимо са прегледом софтвера за једноставно управљање и рад са Ацтиве Дирецтори и Оффице 365:

МанагеЕнгине АДМанагер Плус

Награђени (120+ награда) МанагеЕнгине софтвер обезбеђује софтвер за ИТ управљање за мала и велика предузећа по приступачној цени. Ови производи покривају управљање услугама, управљање операцијама, активни директоријум и безбедносне захтеве. Компанија тврди да 3 од 5 Фортуне 500 компанија користе МанагеЕнгине производе.

Софтвер АДМанагер Плус је платформа заснована на вебу за управљање и покретање Ацтиве Дирецтори (АД), Оффице 365 и Екцханге свега са централне конзоле.

Помаже у консолидацији и централизацији АД извештаја, олакшава делегирање административних задатака, помаже да АД структуре буду чисте, све уз мање напора, и штеди много времена администраторима.

Овај софтвер поједностављује свакодневни рад системских администратора у облику креирања групних корисничких налога у АД променом својстава корисничког налога, укључујући својства Екцханге поштанског сандучета и терминалских услуга.

Усклађеност и ревизија корисника и Ацтиве Дирецтори-а могу се одржавати уз минималан напор помоћу уграђених 200 извештаја софтвера.

Карактеристике АД

 • Извештаји о усклађености са државним прописима као што су СОКС, ХИПАА, ГЛБА, ПЦИ и други.
 • Креирајте и делегирајте безбедносне улоге за доделу/опозивање дозвола
 • Аутоматизујте резервне копије редовних АД задатака, враћање, обезбеђивање корисника, чишћење неактивних корисника, пратеће задатке итд.

Управљање Оффице 365 помоћу АДМанагер Плус

Са АДМанагер Плус, можете управљати Оффице 365 без муке и ограничења. Овај софтвер вам омогућава да преузмете извештаје за активне и неактивне кориснике и детаље о лиценци без коришћења компликованог језика за скриптовање.

Софтвер може да генерише више од 80 унапред конфигурисаних извештаја о корисницима, групама, контактима, Оффице 365 лиценцама, Екцханге поштанским сандучићима и Оффице 365 веб апликацијама без употребе сложених скрипти.

Обимни извештаји поједностављују извештавање и помажу администраторима да донесу информисане одлуке о управљању добро организованим Оффице 365 окружењем.

АДМанагер Плус такође помаже у групном управљању корисницима, управљању контактима, аутоматизацији и планирању извештаја.

Карактеристике:

 • Флексибилно управљање лиценцама за Оффице 365
 • Аутоматизујте дневне Мицрософт 365 администраторске задатке једноставним радњама једним кликом и погледајте детаљну историју свих аутоматизованих задатака
 • Извештаји се могу заказивати, архивирати и слати е-поштом.
 • Погледајте детаљне информације о Оффице 365 окружењима са унапред конфигурисаним извештајима

Софтвер поједностављује рад и управљање администрацијом Ацтиве Дирецтори и Оффице 365 и подиже је на виши ниво у погледу употребљивости, извештавања, безбедности, толеранције грешака и још много тога. Опсежни извештаји софтвера пружају помоћ у усаглашености и испоруци, најбољи производ или услуга за администраторе, ревизоре и менаџере.

Софтвер има три издања: бесплатно, стандардно и професионално издање. Бесплатно издање има ограничене АД објекте. Пуна верзија софтвера може се проценити за 30 дана. Цене почињу од 595,00 долара годишње. Комплетан демо се може погледати овде.

Вееам Бацкуп за Мицрософт Оффице 365

Безбедност података је од виталног значаја за сваку организацију, тако да би подаци били безбедни на Оффице 365 платформи, Вееам бацкуп пружа свеобухватно решење.

Кредит за слику: вееам.цом

Мицрософт Оффице 365 је стабилна и флексибилна платформа за рад са Ворд, Екцел, ПоверПоинт, Оутлоок и многим другим, али безбедност података је на првом месту. Према извештај85% корисника Мицрософт 365 је погођено кршењем података.

Према веб страници компаније, софтвер има 5,8 милиона уговора и освојио је више од 200 награда у различитим категоријама. Вееам софтвер користи 69% од 2.000 компанија широм света.

Вееам је решење за свеобухватно прављење резервних копија и обнављање за Мицрософт производе, укључујући Оффице 365, Екцханге Сервер, СхареПоинт, ОнеДриве и Мицрософт Теамс. Софтвер такође нуди заштиту од рансомваре-а и он-премисе и цлоуд заштиту.

Коришћење овог софтвера елиминише ризик од губитка приступа и контроле над канцеларијским датотекама и фасциклама, подацима Мицрософт Теамс е-поште, СхареПоинт локацијама, документима, библиотекама, ОнеДриве налозима и подешавањима, тако да су ваши подаци увек заштићени и доступни.

Поред Оффице 365, софтвер нуди и решења резервних копија за Виндовс, Линук, НАС, ВМваре, Азуре, АВС и Нутаник, Ацтиве Дирецтори и МиСКЛ.

  4 начина да гледате Халлмарк канал без кабла

Карактеристике

 • Направите резервну копију података сваких пет минута и вратите флексибилност на више од 40 начина
 • Омогућава вам да подесите учесталост и време за Екцханге и Схарепоинт податке да бисте смањили утицај на центар података
 • Локалне и опције резервних копија у облаку као што су АВС, Азуре и ИБМ Цлоуд
 • Детаљна и софистицирана претрага архиве за враћање тачних података за решавање поремећаја у вашем пословању

Вееам Бацкуп за Мицрософт Оффице 365 доступан је у годишњим претплатама у распону од 1 до 5 година. Софтвер је бесплатан за коришћење 30 дана пре него што се примени у живо окружење. Лиценце су доступне за базу корисника, што омогућава флексибилност додавања лиценци како се број корисника повећава.

Датто СааС заштита

Датто СааС Протецтион нуди свеобухватно решење за заштиту података за Мицрософт 365, Екцханге, Цалендар, ОнеДриве, СхареПоинт и Теамс податке са три пута дневно резервним копијама и флексибилним опцијама опоравка.

Овај софтвер је специјално дизајниран за управљане добављаче услуга (МСП) комбиновањем СааС заштите и СааС одбрамбених алата. Штити податке од пхисхинг скенирања злонамерним сајбер претњама и помаже да се обезбеди потпуна превенција пхисхинга тако што штити податке кроз често архивирање и брз опоравак података.

Централизована и скалабилна конзола омогућава корисницима МСП-а да се заштите од гутања и управљају покушајима карантина и архивирања података.

Укратко, Датто СааС заштитна платформа помаже да се поједностави усклађеност података, континуитет пословања и безбедност и представља све што је малим и великим предузећима потребно за успешно пословање.

Врхунске карактеристике

Заштита од злонамерних сајбер претњи и грешака при брисању података

 • Напредна заштита од претњи која открива претње нултог дана при првом сусрету, а не данима касније
 • Идентификујте непознате претње уместо да тражите познате безбедносне претње
 • Заштитите ОнеДриве фасциклу од малвера и опоравка једним кликом
 • Аутоматско архивирање за ОнеДриве, СхареПоинт, тимове, Гмаил, Гоогле контакте и додатне архиве кад год вам затребају

Ако тражите решење за континуитет пословања за заштиту ваших података од сајбер претњи и губитка података, онда је Датто један од алата за опоравак од катастрофе. Ова лиценца је заснована на кориснику и доступна је на захтев.

Куест

Куест нуди Ацтиве Дирецтори (АД), Азуре АД и Хибрид АД решења за управљање, миграцију и безбедност.

Решење за миграцију и консолидацију АД које обезбеђује Куест нема утицаја на реорганизацију производног или живог окружења без прекида услуге.

Куест поједностављује свакодневне активности управљања АД, што свакако штеди време и новац, као што су: управљање АД налозима и групама, групне политике, провере здравља и доступности и још много тога.

АД безбедност је подигнута на виши ниво усвајањем Куест платформе идентификацијом компромиса, спречавањем кршења и ублажавањем претњи. Софтвер омогућава скенирање активности корисника у реалном времену и упозорења о сумњивим активностима.

Софтвер Куест је доступан за ограничену пробну верзију, а цене су доступне на захтев.

Адакес

Адакес је награђивана напредна платформа за аутоматизацију и управљање која пружа побољшано управљање за Ацтиве Дирецтори, Мицрософт 365 (Оффице 365) и Екцханге.

Овај софтвер прилагођен кориснику поједностављује дневне активности, аутоматизује задатке који се понављају и нуди побољшану безбедност за Ацтиве Дирецтори и Мицрософт 365.

Једна од његових јединствености је то што нуди потпуну аутоматизацију управљања животним циклусом корисника у смислу одржавања и администрације, као што је додељивање поштанских сандучића, Мицрософт 365 лиценци, активирање корисничких специфичних Скипе налога, креирање кућних фасцикли, слање е-поште добродошлице и још много тога.

То је платформа заснована на вебу која обезбеђује контролу приступа засновану на улогама за кориснике и групе како би се обезбедила конкретнија и безбеднија дозвола за испуњавање стандарда података предузећа.

Његова јединствена централизована конзола са дубоким прилагођавањем се користи за управљање АД, конфигурисање поштанских сандучића и управљање Мицрософт 365 лиценцама.

Дневни задаци ИТ администратора могу бити аутоматизовани и редовно заказани да би се уштедело време и радни сати. Они могу преузети различите типове извештаја из више од 200 унапред конфигурисаних извештаја или их прилагодити на основу специфичних захтева.

Карактеристике

 • Смањите оптерећење јер већина задатака управљања корисницима може бити аутоматизована
 • Побољшана безбедност кроз токове рада засноване на дозволама и безбедност засновану на улози
 • Ефикасна АД ревизија животне средине захваљујући свеобухватном моделу извештавања
 • Аутоматизујте креирање поштанских сандучића, листа за дистрибуцију и прималаца са омогућеном поштом
 • Лозинка за самоопоравак са екрана за пријаву за кориснике мацОС-а и удовице
  Како оставити нит групне поруке на ЛинкедИн-у

Адакес универзални веб кориснички интерфејс могу да користе администратори, служба за помоћ, ХР, менаџери и други запослени за обављање својих административних задатака за АД, Екцханге и Мицрософт 365.

Софтвер се може бесплатно тестирати 30 дана. Политика лиценце је заснована на броју активних корисника у АД. Сталне лиценце почињу од 1600 УСД за најмање 100 активних корисника.

АдминДроид

АдминДроид је алатка за праћење, анализу и генерисање 600+ извештаја за Оффице 365 и целу његову породицу, укључујући Азуре АД, Екцханге, Схарепоинт, Онедриве, Скипе и Мицрософт Теамс.

Кредит за слику: админдроид.цом

Овај софтвер се користи за управљање читавим Мицрософт 365 стеком са иновативним функцијама као што су делегирање на микро нивоу, напредно заказивање, извештавање засновано на вештачкој интелигенцији и још много тога. Користи га 60 милиона корисника из више од 110 земаља.

АдминДроид вам такође даје преглед ваших тренутних СхареПоинт подешавања, дозвола, позивница за дељење и дозвола за документе. Рутинске административне активности се могу доделити корисницима да приступе или надгледају одређене Мицрософт кориснике, групе, поштанске сандучиће и тимове.

Његова функција упозорења је довољно моћна да ухвати нове и необичне догађаје да вас упозори на неуспеле пријаве и присилне покушаје заштите Оффице365 окружења.

Софтвер пружа додатни ниво сигурности у смислу анализе понашања, форензичких истрага, превара и истраге кршења података.

Кредит за слику: админдроид.цом

Могу се генерисати различити статистички и ревизорски извештаји, укључујући лиценце, групе, безбедност, величину и употребу поштанског сандучета, саобраћај е-поште, нежељену пошту и малвер и још много тога.

Карактеристике

 • Надгледа сваку активност унутар Оффице 365 и истражује анонимне активности
 • Преко 45 унапред конфигурисаних сигнала за заштиту Мицрософт 365 инфраструктуре
 • Делегирајте ефикасно управљање ресурсима, извештајима и контролним таблама
 • Детаљни извештаји о коришћењу и безбедности помажу у усклађивању са ревизијама као што су ХИПАА, СОКС, ФИСМА, ИСО 27001 и други.

АдминДроид има бесплатну верзију и премиум издања као што су Стандард и Про. Премијум издање се може бесплатно тестирати 15 дана. Цене почињу од 49 долара годишње за 150 корисника. Можете видети демо софтвера уживо овде.

Иманами ГроупИД

ГроупИД нуди Ацтиве Дирецтори и Оффице 365 решења, укључујући аутоматизацију, делегирање, администрацију и управљање животним циклусом за кориснике и групе.

Софтвер је добио награду Гартнер Пеер Инсигхтс 2021 за глас корисника у управљању идентитетом и управљању.

Његова платформа за аутоматизацију поједностављује управљање групама, корисницима и дозволама за све врсте организација, штедећи људско време и повећавајући тачност и безбедност животне средине.

Његов механизам синхронизације открива АД промене и реплицира податке на свим платформама, укључујући локална, хибридна и клауд окружења.

Функција делегирања у управљању идентитетом и приступом поједностављује сложене активности као што су обезбеђивање корисника, депровизија и други административни задаци преко самоуслужног веб портала.

Карактеристике

 • Пренесите и укините налоге притиском на дугме
 • Решења за управљање групама и корисницима помажу вам да донесете паметне и правовремене одлуке у вези са захтевима за атестирање.
 • Пружа детаљан приказ неструктурираних података
 • Смањите људске грешке помоћу дефиниција група заснованих на упитима
 • Побољшајте доследност и безбедност директоријума тако што ћете обезбедити да корисници немају претеране привилегије

ГроупИД је сигуран и једноставан за инсталацију и одржавање. Омогућава ИТ администраторима да аутоматизују и прошире АД и Оффице 365 функционалност на следећи ниво како би ефикасно управљали ИТ инфраструктуром и одржавали је безбедном.

Платформа се интегрише са водећим директоријумима, укључујући АД, Азуре АД, дељени директоријум заснован на ЛДАП-у и платформе за размену порука као што су Мицрософт Екцханге Сервер и Мицрософт 365 и Гоогле Воркспаце за пословне апликације. Софтвер је доступан за бесплатно тестирање 30 дана. Цене су доступне на захтев.

Закључак

Одржавање безбедног и управљаног активног именика је скупо у смислу трошкова и сати.

Грешке у ручним активностима, као што је обезбеђивање да чланови имају дозволу за приступ групама домена и директоријумима, чишћење некоришћених налога, итд., је застрашујући задатак јер случај може да угрози безбедност.

Што је најважније, аутоматизација АД и Оффице 365 је критична у данашњој сложеној и географски дистрибуираној инфраструктури.

Да бисте решили све ове проблеме и још много тога, препоручује се коришћење горе поменутог софтвера. Ефикасан начин је да извршите пробни рад и проверите изводљивост, а затим планирате да купите прави софтвер за ваше окружење.

Такође можете погледати неке алате за надгледање Ацтиве Дирецтори-а.