9 најбољих алата за анализу текста и рударење које компаније треба да испробају

Да би се било која компанија одржала у овој ери, добијање виталних података о својим клијентима и другим заинтересованим странама кроз анализу текста је неопходно.

Када не постоји недостатак структурираних и неструктурираних података о организацији, они нису од користи осим ако их не можете анализирати да бисте добили увид за доношење одлука.

Овде у игру долазе анализа текста и алати за рударење. Софтвер за анализу текста може лоцирати обрасце и трендове из необрађених текстуалних података и пружити вам статистичке обрасце.

Пре него што уђемо у детаље о алатима за анализу текста, хајде да разумемо технологију анализе текста и њену употребу.

Шта је анализа текста и рударење?

Анализа текста се односи на процес прикупљања смислених увида из сирових текстуалних података. То значи извлачење корисничких осећања и драгоцених података из мишљења и повратних информација купаца како бисте донели информисане одлуке.

Анализа текста је кровни термин који се користи за означавање радњи укључујући издвајање текста, идентификацију, категоризацију, рашчлањивање, моделирање односа ентитета и груписање.

Иако анализа података и рударење података потичу из различитих токова студија, данас се ови термини користе наизменично јер се оба односе на прикупљање података коришћењем различитих статистичких приступа.

Анализа текста нуди квалитативне увиде у повратне информације купаца идентификацијом осећања у било ком слободном тексту. С друге стране, видећете употребу машинског учења и НЛП технологије у рударењу текста за прикупљање информација из структурираних података.

Случајеви употребе софтвера за анализу текста и рударење

Наћи ћете употребу алата за анализу текста у следећим случајевима:

1. Брзо тумачење великих докумената

Ови алати се обично користе за тумачење неструктурираних података из докумената као што су е-поруке, ћаскања, друштвене мреже, поруке и рецензије. Док ручна анализа може потрајати месецима да прође кроз велику количину докумената, софтвер за анализу текста то може да уради за сат времена.

2. Монитор за преглед купаца у реалном времену

Коментари и рецензије купаца могу се појавити било где на интернету. Софтвер за анализу текста може да прати повратне информације 24/7 и да предузме неопходне мере против негативних рецензија и постова.

3. Разумевање повратних информација запослених

Предузећа такође користе алате за рударење текста да побољшају организациону стратегију провером повратних информација запослених и разумевањем њихове притужбе.

Погледајте листу најбољих алата за анализу текста:

Амазон Цомпрехенд

Амазон Цомпрехенд је алатка за анализу текста која може извући вредне увиде из докумената кроз рударење и анализу. Користи технологију машинског учења да открије вредне информације и везе у тексту.

Неки од главних атрибута ове платформе су откривање језика, издвајање кључних речи, анализа осећања, моделирање тема и анализа синтаксе. Можете га користити за анализу докумената, рецензија производа, карата за корисничку подршку, имејлова и друштвених платформи.

Коришћење ове платформе ће учинити процес обраде докумената једноставним. Он строго регулише приступ вашим документима путем личних података.

Покретање овог алата је супер једноставно — чак и без претходног искуства, можете почети да га користите за неколико минута. Организације које користе различите АВС услуге могу неприметно да интегришу ову алатку у свој радни ток.

Тематски

За сваку компанију оријентисану на купца, анализа повратних информација и података о подршци је кључна. Тематски је софтвер за анализу текста који омогућава централни и колаборативни простор за повезивање и разумевање повратних информација купаца.

Омогућава вам да проверите вредност повратне информације и добијете драгоцене увиде скоро у реалном времену. Коришћењем вештачке интелигенције за обраду текста овог алата, компаније које се брзо развијају могу да лоцирају теме и теме које се понављају у подацима повратних информација купаца.

Тхематиц користи најсавременију технологију анализе осећања да претвори неструктуриране повратне информације купаца у вредне увиде.

Осим тога, софтвер такође анализира утицај података на ваше метрике и представља извештај анализе кроз лаку инфографику.

Подржава интеграцију једним кликом са популарним анкетама купаца и апликацијама за подршку као што су СурвеиМонкеи, Дисцоурсе, Зендеск, Трустпилот и Медаллиа за прикупљање података из онлајн рецензија, ћаскања подршке и анкета.

Гоогле Цлоуд

Гоогле Цлоуд НЛП је идеална платформа за анализу текста за предузећа која траже услугу компатибилну са Гоогле Цлоуд Стораге-ом. Такође подржава интеграцију са Гоогле Воркспаце апликацијама.

Ова алатка користи технологију Гоогле машинског учења за добијање увида из необрађеног текста. Организације га могу користити за класификацију садржаја, анализу осећања, издвајање ентитета и анализу синтаксе.

Помоћу овог софтвера помоћу анализе ентитета можете пронаћи и означити поља у документима као што су ћаскање, е-поруке и објаве на друштвеним мрежама. Такође вам омогућава да разумете мишљења купаца путем анализе расположења.

Поред издвајања увида, апликација нуди и функције попут анализе и складиштења текста. Такође може да лоцира ентитете специфичне за домен унутар докумената користећи прилагођено издвајање ентитета.

Цхаттермилл

Цхаттермилл је алатка за анализу текста која користи вештачку интелигенцију како би осигурала раст ваше компаније и лојалност купаца. Прикупља податке из различитих повратних информација и извора интеракције са клијентима у једну платформу за сарадњу лаку за коришћење.

Да би се то осигурало, Цхаттермилл подржава интеграцију са Трустпилот, Типеформ, Гоогле Плаи, Апп Сторе, СурвеиМонкеи, Слацк, Аск Ницели, Сурвеи Гизмо, Ревиевс.ио, Зендеск и многим другим апликацијама.

Користи АИ теме и сентимента да би разумео расположење купаца о вашем производу и бренду док проналази разлоге за теме које се понављају. Након анализе сигнала, може савршено да идентификује и предвиди начине за повећање прихода и задржавање купаца који долазе са сваке тачке контакта.

Предузећа могу да користе ову алатку за обраду садржаја на свим главним језицима, укључујући енглески, француски, шпански, немачки, руски, арапски и мандарински.

Воиант Тоолс је првенствено популаран међу истраживачима хуманистичких наука. Међутим, можете га користити и као алат за анализу текста веб странице. Ова платформа има једноставан интерфејс и обавља различите аналитичке задатке.

Можете да користите његове карактеристике да визуелизујете податке који долазе из анализе веб локације. Али, није га могуће користити за дубинску анализу текста.

МонкеиЛеарн

Да ли желите да користите било који високо прилагодљив СааС софтвер за анализу текста који можете лако интегрисати са својим постојећим алатима? Ако да, МонкеиЛеарн требало би да буде ваша платформа за квантитативну анализу садржаја.

То је робустан софтвер за рударење текста који може анализирати било коју врсту неструктурираних текстуалних података, укључујући текстуалне документе, онлајн рецензије, одговоре на анкете, повратне информације купаца и разговоре на друштвеним медијима.

Захваљујући софистицираним алгоритмима машинског учења и обради природног језика (НЛП), ова платформа ће вам понудити тачну анализу текста.

Ако користите МонкеиЛеарн за рударење текста, можете га интегрисати са апликацијама као што су Гоогле Схеетс, Мицрософт Екцел, Зендеск, Гоогле Формс, Аиртабле, ХелпСцоут и Запиер.

Овај софтвер заснован на вебу долази са корисним атрибутима као што су анализа осећања, издвајање кључних речи, анализа повратних информација НПС-а и класификација одговора е-поште.

Кеатект

Када је у питању одабир алата за корисничко искуство за анализу неструктурираних података из бројних извора, Кеатект је алат за вас. Ако сте део непрофитне организације или универзитета, он вам чак нуди и бесплатну верзију.

Без обзира да ли имате разговоре на друштвеним мрежама, имејлове или анкете за анализу, овај софтвер за анализу текста заснован на облаку може то ефикасно да уради користећи машинско учење и вештачку интелигенцију.

Сада можете да се решите досадног задатка ручне анализе података и дозволите Кеатекту да вам каже где сте усмерили пажњу ако желите да побољшате своје корисничко искуство.

Поред горе наведених функција, овај алат вам такође омогућава прикупљање повратних информација на више језика и визуелизацију података на различите начине.

ВордСтат

Да ли тражите било који софтвер за анализу текста који може да обради велику количину неструктурираних информација са великом прецизношћу? Користите ВордСтаталат за анализу текста који је једноставан и флексибилан.

Може да обради 25 милиона речи у минути да издвоји теме и идентификује обрасце. Он ископава документе како би брзо издвојио теме и трендове и врши квантитативну анализу садржаја са прецизношћу.

Штавише, ово можете користити за анализу отворених одговора, генерисање података пословне интелигенције, испитивање вести и откривање преваре.

Такође је компатибилан са различитим другим алатима. Када их користите заједно кроз интеграцију, уживате у врхунској флексибилности у погледу анализе текста и повезивања са нумеричким и категоричким подацима.

РапидМинер

Ако мислите да подаци значе само бројеве и бројке, РапидМинер је ту да докаже да грешите. То је напредни алат за рударење текста са којим можете да извршите примену модела и операције. Користи вештачку интелигенцију за анализу текста и аналитику текста за прикупљање увида који ће бити од користи вашем пословању.

Ови увиди које ћете добити из квалитативног и текстуалног садржаја помоћи ће вам да се побољшате у различитим секторима, укључујући развој производа, маркетинг и управљање ризиком.

Неки од обогаћених извора сировог текста су онлајн рецензије, пријаве патената, истраживачки часописи, друштвени медији, транскрипције позивних центара и обрасци за тужбе.

РапидМинер вас обавештава о ставу купаца према вашим производима и услугама, тако да ваше пословање може да крене напред у остваривању мисије организације.

Закључак

Алати за анализу текста могу вам помоћи у анализи текстуалних података из е-поште, друштвених платформи, онлајн рецензија и великих онлајн докумената. Предузећа такође могу да користе ове апликације да би стекла тачну представу о мишљењу јавности и перцепцији њиховог бренда или производа.

Пошто су увиди добијени из софтвера за рударење текста од суштинског значаја за доношење бољих пословних одлука, све више и више организација постаје заинтересовано за то.

Без обзира да ли желите да издвојите кључне речи, анализирате расположење или извршите екстракцију ентитета, на тржишту ћете пронаћи различите алате за анализу текста за ове задатке.

У овом чланку смо расправљали о неким од најбољих алата за анализу текста у индустрији софтвера за анализу текста и рударење. Можете изабрати једну или више са листе у зависности од ваших захтева.

Ако желите да направите сопствени софтвер за анализу текста, можда бисте желели да испробате било коју од ових платформи са ниским кодом или без кода.