7 најбољих софтвера за усвајање производа за поједностављење укључивања купаца

Софтвер за усвајање производа револуционише начин на који се производи представљају купцима и има потенцијал да подстакне раст пословања.

Пре неколико година, софтвер за усвајање производа је био само добра ствар за многа предузећа.

Али како се свет око нас развија, било да се ради о технологији или начину на који послујемо, коришћење алата за усвајање производа постало је неопходно за предузећа и професионалце.

Може вам помоћи да поједноставите укључивање клијената, повећате своју корисничку базу и учините много више.

Ево кратког резимеа најбољег софтвера за усвајање производа о коме ћу говорити у наставку.

Платформа

Значајне карактеристике

Линк

Камелеон

Токови унутар производа у реалном времену, Салесфорце и ХубСпот интеграција.

Корисно

Интерактивне туре без кода, кампања у производу

Битес Роуте

Корак по корак, тимска сарадња

Усерлове

Истицање функција, повратне информације у реалном времену

Аппцуес

Персонализовано искуство у апликацији, детаљно извештавање

Стонли

Алати за усвајање и уградњу без кода

Гомила

Прикупите податке о купцима, дизајнирајте мапу пута

Хајде да разговарамо о томе шта усвајање производа заиста значи, његове предности, неки од најбољих софтвера за усвајање производа и како одабрати један за своје пословање.

Шта подразумевате под усвајањем производа?

Усвајање производа, у контексту пословне примене, у основи је процес кроз који купац почиње да користи нови производ или услугу и „усваја“ га у свом редовном раду.

Овај процес указује на пут било ког купца од почетног усвајања датог производа до завршне фазе у тренутку када купац потпуно разуме производ и укључи га у свој свакодневни радни ток.

Ток усвајања производа долази са више фаза, а купац пролази кроз сваки слој пре него што дође до коначне тачке усвајања. Када купац дође у завршну фазу, производ је почео да пружа купцу довољну вредност тако да може да га користи свакодневно без икаквих проблема.

У завршној фази, купци не само да се више ангажују на производу, већ постају и његови заступници. Да би заступали своје позитивно искуство, они дају позитивне критике и препоручују софтвер другима. На овај начин организацијама постаје лакше да уведу нове купце као кориснике својих производа и услуга и да више развијају своје пословање.

Шта је софтвер за усвајање производа?

Софтвер за усвајање производа је једноставно софтверско решење или специјализовани алат који омогућава предузећима да створе одлично искуство у производу и корисничко упутство. Циљ му је да помогне корисницима да с лакоћом разумеју могућности производа и повећају стопу његовог усвајања како би га користили што је дуже могуће и препоручили га другима.

Модерна предузећа која нуде дигиталне производе, онлајн услуге или алате ослањају се на овај софтвер. Помаже им да прикажу све карактеристике датог производа купцима без потребе за мешањем тима за подршку. Такође им помаже да побољшају корисничко искуство, истовремено поједностављујући процес укључивања купаца у производ и усмеравајући их на сваки начин.

Штавише, софтвер вам омогућава да обезбедите персонализовано искуство без агената, омогућавајући корисницима да науче како могу да извуку вредност из производа. Смернице ових алата у апликацији служе као главна функционалност, помажући корисницима да разумеју све примарне карактеристике које би им биле од користи. Алат их такође води да интегришу производ у свој свакодневни радни ток.

  Зашто је склопиви набор паметног телефона и даље проблем у 2023

Предности коришћења софтвера за усвајање производа

Софтвер за усвајање производа нуди многе предности организацијама. Ево неких од њих:

Фаст Онбоардинг

То је вероватно најважнија предност коришћења софтвера за усвајање производа. Алат поједностављује процес укључивања нових купаца. Такође ограничава криву учења и усмерава клијенте на сваки начин како би могли да их користе у свом току рада без икаквих проблема.

Персонализовано искуство

Софтвер за усвајање производа омогућава предузећима да креирају персонализовано искуство укључивања за све клијенте у зависности од улога, преференција и понашања. Платформа прилагођава приступ онбоардингу, што доводи до побољшаних шанси за задовољство корисника.

Смањује одлив

Када организација, посебно СааС организација, користи софтвер за усвајање производа, то им омогућава да смање стопе одлива и на одговарајући начин искористе ресурсе.

Омогућавањем брзог укључивања и довољних упутстава кроз туторијале, организације могу да стекну задовољне купце који ће користити производ дуго времена. Ово би могло да обузда одлив и омогући организацији да побољша корисничко искуство.

Боље ангажовање корисника

Софтвер за усвајање производа долази са многим функцијама прилагођеним корисницима како би сви купци били укључени у производ или услугу док не науче све о алату који користе. Ово такође ствара већу стопу задржавања корисника која доприноси расту организације.

Сакупљање повратних информација купаца

Већина софтвера за усвајање производа долази са јединственом карактеристиком прикупљања повратних информација купаца. Дакле, организација може да искористи повратне информације заједно са корисним увидима који ће им помоћи да побољшају своју понуду. Поред тога, прикупљање повратних информација од купаца омогућава организацијама да идентификују области у којима треба да направе побољшања.

Усвајање функције

Софтвер за усвајање производа вам омогућава да промовишете и прикажете одређене карактеристике или функционалности одређеног производа путем водича у апликацији. Ово омогућава вашим клијентима да брзо науче о њима и лако их користе. Ово је веома корисно за организације да примене циљане функције у складу са потребама купаца и повећају стопу усвајања функција.

Брже време до вредности

Софтвер за усвајање производа омогућава корисницима да брзо искористе максималну вредност од датог производа уз повећање укупног нивоа задовољства. Када купци сматрају да су карактеристике вашег производа корисне, то повећава вероватноћу да ће производ користити дуже време.

Висока скалабилност

Већина софтвера за усвајање производа је веома скалабилна и одржава исти темпо укључивања корисника чак и када имате велики промет. Овај софтвер такође може помоћи организацијама да одрже доследност и ефикасност и да свима пруже исти ниво корисничког искуства.

Савети за избор најбољег софтвера за усвајање производа

Када одлучите да набавите софтвер за усвајање производа, уверите се да одговара вашим пословним потребама. Ево неколико савета које можете узети у обзир да бисте изабрали најбољи за своје пословање.

Дефинишите свој циљ

Прва ствар коју треба да размотрите је циљ коришћења софтвера за усвајање производа. Мораћете да дефинишете свој циљ. То може бити нешто попут жеље да се повећа употреба функција, побољша корисничко искуство или смањи одлив.

Проверите употребљивост

Увек тражите софтвер за усвајање производа који је лак за коришћење и навигацију за вас и ваш тим. Што је најважније, интерфејс треба да буде чист и лак за конфигурисање. Чист интерфејс ће помоћи вашем тиму да са лакоћом пружи смернице вашим клијентима.

Компатибилност

Уверите се да је апликација компатибилна са вашим постојећим пословним системом без сложености. Такође би требало да процените да ли је алатка компатибилна са вашим постојећим производима, алатом за корисничку подршку, ЦРМ системом и другим релевантним софтвером.

Аналитика и увид

Када тражите најбољи софтвер за усвајање производа, требало би да обезбедите да алат нуди одговарајуће могућности извештавања и анализе.

Алат такође мора да поседује способност анализе понашања корисника и пружа увид у перформансе укључивања. Ово ће указивати на то да алат нуди одређени простор за побољшање вашег процеса укључивања.

  Како користити АирПлаи са Мац рачунаром

А/Б тестирање

Уверите се да алатка коју ћете добити долази са А/Б тестирањем да бисте поједноставили ангажовање корисника и онбоардинг. Поред тога, ваш тим мора да има способност да покреће А/Б тестове и континуирано побољшава процес укључивања.

Повраћај инвестиције

Увек размислите о поврату улагања (РОИ) кад год одлучите да се одлучите за софтвер за усвајање производа. Требало би да правилно процените како ће алатка побољшати укључивање корисника и подстаћи усвајање производа. Ако вам нуди добар РОИ и испуњава ваш ниво очекивања, онда само ви то треба да узмете у обзир.

Сада, хајде да проверимо неке од најбољих софтвера за усвајање производа на тржишту.

Камелеон

Када желите да пружите најбоље корисничко искуство и повећате стопу задржавања клијената кроз ангажовање токова унутар производа, можете размотрити Камелеон.

Ово је врхунски софтвер за усвајање производа који вам може помоћи да правилно контролишете ток у производу и обезбедите да се појављују кад год је корисницима потребна упутства за производ. То је најсигурнији избор за многе СааС компаније јер је једноставан за коришћење и омогућава вам да користите функцију покретања искуства у реалном времену без потребе да освежавате страницу производа.

Један од примарних разлога због којих многе организације више воле да користе овај алат је тај што се лако интегрише са вашим стеком и користи атрибуте, као и листе са Салесфорце-а и ХубСпот-а.

Штавише, нуди два сегмента и интеграцију аналитике тако да ваш тим може да идентификује где треба да побољша. За разлику од других, можете контактирати Камелеонов тим за подршку ради прегледа дизајна и стратегије за обуку вашег тима.

Корисно

Корисно је једноставан софтвер за усвајање производа без кодирања који омогућава организацијама да створе привлачна, запањујућа корисничка искуства.

Овај софтвер за усвајање производа може вам помоћи да лако дизајнирате ефикасну интерактивну турнеју по производу и секвенцу укључивања како бисте подстакли усвајање производа. Омогућава вам да креирате привлачно искуство разговора кроз интерфејс и убрзате повратне информације док одржавате сталне разговоре са купцима.

Усетифул користи импресивну кампању унутар производа где вам омогућава да уведете нове функције кроз интерактивне туторијале и обиласке производа. Можете лако да доносите одлуке засноване на подацима користећи ову платформу.

Штавише, алатка може брзо да прикупи повратне информације и пружи вам преглед где треба да побољшате.

Битес Роуте

Дизајниран посебно за менаџере производа и трговце, Битес Роуте је одличан софтвер за усвајање производа. Алат може помоћи у повећању ангажовања купаца кроз вођене обиласке за упознавање производа.

Битес Роуте смањује криву учења свих клијената пружајући им корак по корак упутства. Ово не само да олакшава процес учења, већ и помаже да се ваш производ више усвоји. Захваљујући функцији Тимови, можете да сарађујете са члановима вашег тима да бисте управљали обиласцима производа у вашој апликацији и радили на својим мапама пута.

Направите обилазак са водичем у апликацији и обавестите своје клијенте о новим функцијама које сте недавно увели, а са којима многи корисници нису упознати. Поред тога, можете креирати три типа обиласка производа за своје клијенте и укључити обиласке за укључење, обиласке за помоћнике и описе алата.

Штавише, Битес Роуте вам пружа функцију Аналитике. Омогућава вам да анализирате податке о коришћењу и побољшате обилазак како бисте пружили боље искуство.

Усерлове

Још један софтвер за усвајање производа који можете узети у обзир је Усерлове. То ће вам помоћи да решите нижу стопу усвајања и задржавања ваших производа.

Са својим могућностима истицања карактеристика, можете водити све своје купце кроз производе. На овај начин ће им бити лакше да се брзо упознају са основним карактеристикама кроз водиче за производе и описе алата.

  10 подцаста за управљање пројектима који мењају игру за напредно лидерство и стратегију

Усерлове помаже у тренутном побољшању тако што вам пружа повратне информације у реалном времену у великом обиму кроз функцију микроиспитивања. Преко ове платформе, не само да можете да креирате интерактивне водиче за производе и приступне тачке, већ и да добијете увид у интеракцију са производима и захтеве купаца.

Користећи податке о клијентима у реалном времену, алат ће вам помоћи да разумете које функције се недовољно користе. Дакле, можете направити побољшања у складу са тим како бисте повећали усвајање и били сведоци побољшаног повраћаја улагања када користите ову платформу.

Усерлове нуди платформу у три плана претплате, почевши од 249 долара месечно.

Аппцуес

Аппцуес олакшава вам усвајање производа уз персонализовано искуство у апликацији које скреће пажњу купаца на све вредне функције.

Софтвер вам помаже да брзо изградите искуство у апликацији без потребе за инжињерском подршком, чиме вам помаже да побољшате усвајање производа. Пружајући вам детаљно извештавање, омогућава вам да циљате праве купце и побољшате опште корисничко искуство.

Преко ове платформе можете да користите персонализоване токове добродошлице и циљане контролне листе да правилно водите нове кориснике. Ово помаже да се побољша корисничко искуство, као и ангажовање.

Аппцуес вам омогућава да повећате свест о функцијама тако што вам пружа интерактивне клизаве, приступне тачке и описе алата који омогућавају вашим клијентима да открију потенцијалне функције. Поред тога, прикупљање корисничких увида из НПС-а и анкета у апликацији омогућава вам да дате приоритет свим повратним информацијама корисника и да у складу са тим доносите одлуке.

Стонли

СтонлиСофтвер за усвајање личних производа компаније је одличан алат за подстицање ангажовања и активације. Нуди усвајање и без алата за уградњу кода који би водили кориснике од подешавања до успеха.

Можете покренути интерактивне производе и уводне туре како бисте свима омогућили да ефективније активирају више корисника. Поред тога, не морате да жртвујете своје време, јер вам Стонли омогућава да сами изградите и максимизирате усвајање производа и искуство уградње.

Можете креирати контролне листе да бисте водили кориснике и ефикасно надгледали њихов напредак. Представите праве функције правим корисницима постављањем описа алата, интерактивних водича за производе и приступних тачака који пружају вредност.

Стонли омогућава корисницима да прилагоде своје путање на основу циљева корисника. На основу активности и података корисника, може да сегментира и циља водиче, жаришне тачке и водиче. Такође можете да повећате самоуслужну подршку, интерактивно управљање знањем и циљане обиласке производа за ваша стартап предузећа или мала предузећа.

Набавите Стонли по почетној цени од 199 УСД месечно. Контактирајте њихов тим да бисте добили најбољу понуду за ваше предузеће.

Гомила

Почастите свог клијента магичним обиласком производа у апликацији Гомила и повећати стопу усвајања производа у вашој организацији. Помоћу Хеап-а можете прикупити вредне податке о клијентима и користити их за курирање дигиталног искуства како бисте постигли дуготрајно задржавање.

Најбоља ствар је што можете научити много о својим клијентима и каналима аквизиције са Хеап подацима и користити их за дизајнирање своје мапе пута. Ова платформа вас гура да бесконачно тестирате искуство обиласка у апликацији и такође вам омогућава да на одговарајући начин доделите ресурсе како бисте привукли купце у право време.

Хеап долази са једноставним интерфејсом и из једног прозора можете приступити свим подацима као што су најпрофитабилнији канали, понашање корисника, кориснички сегменти, корисничке сесије, итд. Он приказује све податке у облику графикона и табела како би вам олакшао процес процене.

Можете користити њихов бесплатни план да проверите платформу, а ако одговара вашим захтевима за производ, онда можете почети са њиховим планом раста, који долази са претплатом.

Закључак

Проналажење најбољег софтвера за усвајање производа могло би бити изазов за многе организације јер много фактора долази у обзир, као што су употребљивост, компатибилност, карактеристике, цене итд.

Овај водич има за циљ да олакша процес пружањем корисних детаља о усвајању производа и неким од најбољих софтвера за усвајање производа како би се поједноставило укључивање клијената и подстакао раст.

Такође можете истражити неке платформе за дигитално усвајање (ДАП) за своје запослене и клијенте.