7 најбољих Веб3 платформи за регистрацију имена домена

Веб3 домени постају све популарнији јер нуде неколико предности у односу на своје традиционалне колеге. На пример, омогућавају интеграцију адреса новчаника за криптовалуте и креирање децентрализованих веб локација које су отпорне на контролу и цензуру.

Ови домени ће вероватно постати вреднији у будућности. Дакле, ако желите да скочите на овај тренд и добијете Веб3 домен, у наставку су неке сјајне платформе за регистрацију имена домена.

Унстоппабле Домаинс је популарна Веб3 платформа за регистар имена домена са скоро четири милиона регистрованих домена. Основана 2018. године, ова компанија из Сан Франциска има за циљ да оснажи појединце тако што ће им омогућити дигиталне идентитете у дигиталном свету у власништву корисника.

Унстоппабле Домаинс нуди разне екстензије домена, укључујући .црипто, .нфт, .валлет, .к, .дао, .888, .зил, .го, .блоцкцхаин и .битцоин. Они такође нуде .етх домене, који се морају обнављати сваке године, за разлику од других домена који захтевају само једнократну уплату. Поред тога, платформа вам омогућава да отпремите веб локације на децентрализовану ИПФС мрежу и повежете своје домене.

Остале значајне карактеристике укључују могућност интеграције адреса крипто новчаника како би се омогућила лака плаћања, лако пријављивање на децентрализоване веб услуге користећи ваше Веб3 корисничко име, награде за коришћење вашег имена приликом управљања дигиталним идентитетом, укључујући приказивање НФТ-а и достигнућа.

Поред једнократних трошкова домена, можете истражити ексклузивне функције кроз три додатна пакета цена: Унстоппабле Блуе по цени од 19,99 УСД годишње, Булк Унстоппабле Ваулт по цени од 99 УСД и Аи Арт по цени од 14,99 УСД.

ЕНС (Етхереум Наме Сервице) је децентрализовани систем именовања који функционише на Етхереум блоцкцхаину. Његова мисија је да обезбеди једноставан начин за интеракцију са блоцкцхаин адресама и децентрализованим веб локацијама.

Са преко 2,5 милиона регистрованих имена домена, то је друга по величини Веб3 услуга домена. Домаћа екстензија домена за ЕНС је .етх. Међутим, платформа омогућава корисницима да увезу традиционалне називе домена које поседују, као што су .цом, .орг и .нет, у ЕНС.

  10 најбољих решења за пуњење електричних возила за предузећа у 2022

ЕНС има снажан екосистем новчаника и апликација које подржавају његову функционалност и може се неприметно користити са најпопуларнијим веб прегледачима и екстензијама претраживача. Поред тога, корисници могу да креирају децентрализоване веб локације отпорне на цензуру користећи ЕНС тако што ће учитати садржај својих веб локација на ИПФС и повезати га са именом свог ЕНС домена.

Цена ЕНС домена зависи од различитих фактора, укључујући карактере, где мање имена домена карактера коштају више, и период регистрације.

Етхер Домаин Наме Сервице је Веб3 регистар домена изграђен на Полигону са скоро два милиона регистрација домена. Платформа, лансирана почетком 2022. године, представља решење на једном месту за људе са потребама приступа Веб3.

ЕДНС Домаинс нуди јединствене екстензије Веб3 домена као што су .мета, .веб3, .мусиц, .404, .сандбок и .гамефи. Ови домени су подложни обнављању сваких годину дана, три или пет година, у зависности од пакета који узмете.

Остале карактеристике укључују приступ екосистему који подржава крипто новчанике, апликације и претраживаче, децентрализоване услуге складиштења и проширење за Цхроме прегледач које омогућава претрагу информација у вези са Веб3 доменима. Такође обезбеђује Веб3 размену порука у оквиру платформе.

Цене почињу од 25 долара за једногодишњу претплату, 67,5 долара за три године и 100 долара за петогодишњи пакет. Има програм амбасадора који подстиче кориснике да промовишу раст Веб3 заједнице користећи регистар.

Пунк Домаинс је платформа која нуди јединствен приступ регистрацији имена домена и дигиталном идентитету у Веб3 простору. Покренут је почетком 2022. године и удружио се са преко десетина пројеката за понуду Веб3 домена.

  Бол од раног усвајања је стваран, али нам је потребан за напредак

Регистар Пунк Домаинс-а обезбеђује имена домена према ТЛД фабричким уговорима – шаблоне домена највишег нивоа са јасном пословном логиком – синоним за Веб3 домене. Истакнуте екстензије укључују .смол, .зксоул, .поол, .оп, .сгб, .Л2, .флр, .гиветх, .фантом, .ппл, .клима и .допе.

Посебно, Пунк домени су радили на ланцима Лаиер 2, пружајући корисницима шири спектар домена изван .етх, тј. свако може да креира ТЛД на платформи. Такође, домени регистровани на платформи су ЕРЦ-721 токени, што значи да су Етхереум НФТ и могу се купити и продати на НФТ тржиштима.

Цене Пунк домена зависе од ТЛД-а и броја знакова вашег изабраног имена. На пример, име од једног знака кошта 0,1 етх, док име од пет знакова кошта 0,02 етх на .поол ТЛД.

СПАЦЕ.ИД је свеобухватна платформа која пружа услуге везане за дигиталне идентитете и управљање Веб3 доменом. Платформа је покренута 2022. године како би задовољила растуће потребе Веб3 заједнице.

СПАЦЕ.ИД нуди три главна проширења домена заснована на блокчејну: .бнб, .етх и .арб за Бинанце, Етхереум и Арбитрум блокове. Такође обезбеђује Веб3 Наме СДК & АПИ, поједностављујући интеграцију Веб3 услуга имена.

Платформа такође укључује компоненте као што су ТЛД Фацториес, ограничена ТЛД имена, ТЛД уговори и детаљи о домену како би се обезбедио несметан рад своје платформе. Остале значајне карактеристике укључују управљање поддоменима, интеграцију НФТ колекција и ад хоц блоцкцхаин омогућен за паметне уговоре који побољшава безбедност и скалабилност.

СПАЦЕ.ИД наплаћује стандардних 5 долара годишње за све домене регистроване на платформи.

Фреенаме је специјализован за Веб3 домене највишег нивоа (ТЛД), нудећи корисницима широк спектар услуга управљања дигиталним идентитетом и веб присуства.

Фреенаме више функционише као регистар за ТЛД екстензије и стога нуди разне ТЛД опције, омогућавајући корисницима да изаберу екстензије домена које одговарају њиховим жељама и сврхама. Подржава Полигон, БинанцеСмарт Цхаин, Аурора и Цронос.

  Данашњи Вордле одговор и трагови (28. март 2024.)

Корисници могу да креирају, праве и користе Веб3 домене на свом жељеном блокчејну и искористе предности флексибилности и опција прилагођавања платформе. Они такође могу да региструју жигове за своје Веб3 ТЛД, како би заштитили своје дигиталне идентитете на глобалном нивоу.

Стандардна цена домена другог нивоа, као што је иоурнаме.бранд, почиње од 5 долара, док домени највишег нивоа, као што је .бранд, варирају у зависности од њихове перципиране вредности на тржишту.

ПеерНаме је регистратор специјализован за децентрализована имена домена заснована на блоцкцхаин технологији. Основан је 2014. године како би пружио услуге регистрације за све нове просторе имена домена засноване на блокчејну.

Угошћује преко 7000 домена и подржава низ начина плаћања, укључујући Битцоин, Битцоин-ову Лигхтнинг Нетворк, Етхереум, Литецоин и Риппле. Нуди екстензије домена .бит, .тор, .цоин, .базар, .либ, .емц, .сатс, .орд, .гм и .унисат.

Кључне карактеристике укључују веб интерфејс прилагођен кориснику, безбедно складиштење домена, бесплатну годину за сваки долазни пренос домена и проширења претраживача која олакшавају приступ Веб3 доменима директно из Цхроме-а, Фирефок-а, Опера-а и Едге-а.

ПеерНаме цене се крећу од 16,99 УСД за Намецоин екстензије (.бит и .тор) преко 17,99 УСД за Емерцоин екстензије (.цоин и .базар) до 29,99 УСД за екстензије Ординалс (.сатс). Називи домена се обнављају сваке године.

Зграбите свој Веб3 домен

Веб3 доменски простор уводи нову еру децентрализованих, прилагођених корисницима и свестраних онлајн идентитета. Како блоцкцхаин технологија преобликује дигитални пејзаж, поседовање незаборавног и безбедног Веб3 домена постаје све важније за појединце, предузећа и пројекте.

Дакле, без обзира да ли обезбеђујете свој јединствени Веб3 домен или истражујете потенцијалне могућности улагања, ове платформе су ваша капија ка децентрализованој дигиталној будућности у којој корисници контролишу своје онлајн идентитете.