7 пејзажних фотографа које можете пратити на Инстаграму и побољшати своје вештине

Може изгледати да је снимање пејзажа једноставно као да усмерите камеру у планину или поље које изгледа лепо и притиснете дугме затварача. Међутим, као што ће вам рећи сваки искусни пејзажни фотограф, много је компликованије од тога.

Инстаграм је корисна алатка за проналажење пејзажних фотографа за праћење; погледајте ове невероватне налоге да побољшате своје вештине.

Џејмс Попсис је фотограф из Велике Британије који живи у Велсу. Поред свог популарног ИоуТубе канала са преко 200.000 претплатника, он има и прелепу Инстаграм страницу. Тамо приказује своје пејзажне снимке из Британије и шире. Године 2023. чак је отишао на Свалбард — норвешко острво које је онолико близу колико ће већина људи доћи до Северног пола.

Можемо много научити од Џејмсове Инстаграм странице. Прва ствар коју ћете приметити је да он не мора нужно да брине о пуцању вертикално; он радо поставља пејзажне снимке са ивицама око њих. Поврх тога, начин на који хвата светле боје је посебно задивљујући. Џејмс такође усваја минималистички стил за многе своје слике, са највише једном или две главне теме.

Ако у будућности желите да постанете напредни фотограф пејзажа, размислите о томе да погледате ове врхунске савете за пејзажну фотографију као почетну тачку.

Мадс Петер Иверсен је већ неко време један од највећих пејзажних фотографа на Инстаграму и то признање је потпуно заслужено. Од септембра 2023, Дане има преко милион пратилаца на платформи.

Када се погледају Мадсове фотографије, јасно је да је он стручњак за снимање драматичних снимака. Такође можете добити инспирацију за бројне концепте фотографије, као што је коришћење водећих линија.

  Како онемогућити анимације на Андроиду [No Root]

Иверсен је такође мајстор осветљења. Многи од његових снимака на Инстаграму приказују сунце које сече кроз његове снимке како би ставио већи нагласак на главне субјекте.

Хуго Корхонен је фотограф са седиштем у Куопију, једном од главних градова у финском Језеру. Благословен прелепим пејзажима око себе, он је то у потпуности искористио и усавршио свој фотографски занат да креира и дели запањујуће слике.

Ако тражите инспирацију за фотографисање ноћног неба, вреди погледати Хугову страницу. Има много слика које приказују северно светло, и видећете како је у стању да ухвати тако живописно зеленило на својим фотографијама. Поврх тога, можете добити и неке идеје о томе како да кадрирате људе на својим снимцима пејзажа.

Имамо комплетан водич о томе како да направите боље фотографије ноћног неба ако желите неке смернице пре него што изађете са камером.

Арнулфур носи име Тај исландски момак на Инстаграму, ИоуТубе-у и ТикТоку. Његова Инстаграм страница је у великој мери посвећена његовој домовини Исланду, мада он такође снима слике широм нордијског региона. Ово укључује Шведску, где он сада живи.

Једна од најбољих ствари на Арнулфуровој страници је то што он такође пружа савете и упутства о различитим техничким аспектима фотографије. Поврх тога, нуди креативне идеје за фотографисање које можете испробати.

Гледајући његове фотографије, можете научити како да користите комплементарне боје на својим сликама. Штавише, открићете идеје за коришћење рефлексија и укључивање водених тела — као што су реке и језера — у ваше снимке пејзажа.

Најџел Дансон је један од најпознатијих британских пејзажних фотографа. Има преко 400.000 ИоуТубе претплатника, заједно са више од 200.000 на Инстаграму.

  Како добити тамни режим на Снапцхату без изгледа апликације

Један од најупечатљивијих аспеката његових Инстаграм фотографија је начин на који користи текстуре објеката у природи, као што су дрвеће и литице. Многе Најџелове фотографије су такође снимљене већом брзином затварача, што значи да можете добити идеје за сопствене фотографије ако обично користите статив.

Ако тренутно не користите статив, можда ћете желети да размотрите бројне предности коришћења статива у фотографији. На тај начин потенцијално можете још више да побољшате своје пејзажне снимке.

Јулиа Кивела је финска фотографкиња, а многи њени радови су представљени на веб страници Финске туристичке заједнице. Она такође има Инстаграм налог посвећен фотографији природе. Многи од њених снимака су из Финске, али ћете их наћи и из других земаља.

Начин на који Јулиа користи осветљење да створи умирујући осећај на својим фотографијама је нешто од чега можемо да научимо и као фотографи. Поврх тога, вреди размислити о начину на који она поставља људе у својим пејзажима. Док су људи важан аспект њених фотографија, околни пејзажи су подједнако битни за причу.

Ако још увек нисте набавили објектив за своје подухвате пејзажне фотографије, размислите о томе да проверите најбоље жижне даљине за фотографе на отвореном.

Коди Данкан је амерички фотограф са седиштем у Лофотенима, архипелагу који се налази изнад Арктичког круга у Норвешкој. Има неколико корисних ресурса за путнике који планирају путовања у Лофоте, а његова Инстаграм страница је велики извор инспирације за пејзажну фотографију.

Начин на који Коди користи рефлексије да би ухватио лепоту лофотских планина и пејзажа је нешто што можете узети у обзир приликом кадрирања сопствених фотографија. Поврх тога, такође можете научити како да користите различито осветљење у сваком годишњем добу — чак и ако живите на месту где је већи део зиме хладан и мрачан.

  Сакријте и прилагодите елементе Гмаил интерфејса помоћу Гмелиуса за Цхроме

Ако сте заинтересовани за фотографију са дугом експозицијом, можете користити и његову Инстаграм страницу да одредите како желите да вода и други елементи изгледају на вашим сликама. Ако сте сада убеђени да желите да купите статив, не заборавите ове најважније ствари које треба узети у обзир приликом избора статива.

Пратите ове Инстаграммере да бисте побољшали своје вештине фотографисања пејзажа

Када се правилно користи, Инстаграм може бити одличан алат који ће вам помоћи да сазнате више о кадрирању и техничким аспектима који се односе на пејзажну фотографију. Такође можете да користите апликацију да пронађете сјајна места која желите да фотографишете, заједно са брзим туторијалима за побољшање својих вештина.

Сваки од ових пејзажних фотографа на Инстаграму има огромну вредност да понуди; вреди погледати њихове странице.