8 могућих разлога зашто не можете пратити некога на Инстаграму

Ако желите да ваш Инстаграм феед буде релевантан, требало би да пратите своје пријатеље, породицу и сваки налог са пријатним садржајем. Али како то можете учинити ако додирнете Прати и ништа се не догоди?

Ако имате проблема да пратите некога на Инстаграму, саставили смо листу могућих разлога и како да то поправите.

1. Ваша мрежна веза је неисправна

Постоји шанса да Инстаграм ради као и обично, али имате посла са нестабилном интернет везом. У овом случају, приметићете више проблема као што је немогућност поновног учитавања фида, слања порука или додавања нових постова.

Док не решите проблеме са везом, не можете много да урадите да бисте пратили нове налоге. Можете покушати да ресетујете рутер или да се пребаците на другу мрежу.

2. Достигли сте ограничење праћења на Инстаграму

У покушају да се бори против ботова и нежељених порука, Инстаграм је поставио ограничење колико људи можете пратити.

Према Инстаграм центар за помоћ, не можете пратити више од 7.500 људи. Ако покушате да пратите још један налог, Инстаграм ће вам показати поруку о грешци. Дакле, мораћете да престанете да пратите некога на Инстаграму пре него што будете могли да пратите нови налог.

  Управљајте рачуноводством, обрачуном плата и запосленима у свом пословању помоћу Патриот софтвера

Чак и ако нисте достигли ограничење од 7.500 праћених налога, постоји још једно ограничење на које морате обратити пажњу. Не можете извршити више од 60 радњи (прати или опозвати) на сат.

Дакле, пауза од Инстаграма би требало да реши проблем.

3. Особа коју желите да пратите вас је блокирала

Да ли вас је особа коју желите да пратите блокирала на Инстаграму? Можете покушати да пратите други налог да бисте проверили да ли проблем и даље постоји. Ако све функционише као и обично, друга особа вас је можда блокирала на Инстаграму.

Чак и ако апликација не пошаље обавештење када се то догоди, и даље можете пронаћи начине да проверите да ли вас је неко блокирао на Инстаграму.

4. Морате поново да аутентификујете свој налог

Постоји шанса да не можете да пратите нове налоге на Инстаграму због грешке у аутентификацији. На срећу, проблем можете да решите тако што ћете се одјавити и поново пријавити. Идите на свој профил и додирните мени у горњем десном углу. Затим идите на Подешавања> Одјавите се.

Поново се пријавите и проверите да ли је проблем сада решен.

5. Апликација Инстаграм је лоша

Привремени квар може бити разлог зашто не можете да пратите нове налоге на Инстаграму. У том случају, поново покрените апликацију и проверите да ли постоје доступна ажурирања. Поред тога, упутите се на Гоогле Плаи продавница или Продавница апликација и проверите да ли је доступна нова верзија.

Такође, требало би да избришете кеш податке апликације. Ако подаци премашују ограничење складиштења или се оштете, то ће утицати на функционалност апликације. Можете да обришете кеш апликације на Андроид уређају, али ако поседујете иОС уређај, мораћете поново да инсталирате Инстаграм апликацију.

  Врхунски обожаваоци, ниска цена

6. Инстаграм је блокирао ваш налог

Као што смо споменули, Инстаграм даје све од себе да држи подаље ботове. Ако сте пратили и опозвали праћење више налога да бисте стекли пратиоце, Инстаграм алгоритам може означити ваш налог за сумњиве активности.

Исто важи и ако сте користили апликације трећих страна да бисте убрзали досадне задатке као што су праћење и опозив праћења налога, лајкање или чување објава других људи или њихово коментарисање.

Дакле, ако сте користили ову врсту апликације, Инстаграм би могао да блокира или чак забрани ваш налог. Ако сумњате да сте већ у невољи због сумњивих активности, можете проверити да ли сте прекршили правила Инстаграма.

Поред тога, Инстаграм може да блокира ваш налог ако сте пријављени на свој налог на више уређаја са различитих локација. Иако је нормално да користите исти налог на телефону, рачунару или таблету, Инстаграм може да означи вашу активност црвеном заставицом због више локација.

7. Користите ВПН

Ако сте подесили ВПН везу, Инстаграм може приметити различите ИП адресе и означити ваш налог за неуобичајене активности. Ово ће ограничити неколико функција на вашем налогу, укључујући могућност праћења других Инстаграм налога.

Исто важи и за коришћење Инстаграма у исто време на мобилном и десктопу.

8. Инстаграм сервери не раде

Можда не можете да пратите људе на Инстаграму јер сервери не раде. Иди на Довндетецтор и проверите да ли су други корисници пријавили исти проблем. У овом случају, не можете ништа да урадите осим да сачекате.

Уживајте у свом омиљеном Инстаграм садржају

Понекад није тако лако схватити зашто не можете да пратите нове налоге на Инстаграму. Најгори сценарио је да вас је друга особа већ блокирала, тако да не можете ништа учинити док вас не деблокирају.

  Контакт постер не ради на иПхоне-у? Испробајте ова 3 поправка

Али ако Инстаграм сервери не раде, требало би да извучете максимум из тога и направите паузу од друштвених медија.