8 најбољих Андроид апликација које помажу особама са визуелним изазовима да се крећу

Нико не може да замисли колико боли када зависите од других чак и за мале задатке попут лоцирања ваших ствари, идентификације ствари итд.

Особе са оштећеним видом пате од овог бола сваке секунде у дану и сваког дана свог живота јер можда неће имати никога са собом цео дан.

Можда постоје људи са оштећеним видом који преживљавају сами на овом свету. А ова усамљеност може учинити њихове животе далеко изазовнијим.

Са напретком технологије, наш свакодневни живот постаје прилично згодан. Сви користе ову еволуцију технологије и нико не може замислити да остане одвојен од ње.

Најбољи део је то што је технологија покушала да покрије скоро све категорије људског живота. Ово такође укључује особе са инвалидитетом. Постоје бројне апликације за слепе особе које им помажу у свакодневним задацима.

Дакле, без обзира да ли имате вољену особу са собом или не, можете самоуверено да радите и лутате около.

Како апликације за помоћ могу помоћи у превазилажењу визуелних изазова?

  • Ове апликације вам могу помоћи да се крећете на отвореном без страха да ћете се изгубити. Неке апликације долазе са ГПС системима који вам помажу у истраживању оближњих области.
  • Ово вам чак може помоћи у вашем затвореном простору. Већина апликација користи камеру вашег телефона за помоћ у информацијама о објектима око вас.
  • Ово вам може помоћи да пронађете своје ствари, одаберете праве боје за ношење, лоцирате ствари и још много тога.
  • Неке апликације вас чак повезују са волонтерима за помоћ или тимом представника ради подршке у реалном времену.
  14 одличних Гоогле апликација за Андроид за које можда нисте знали

Сада када знате различите предности ових апликација, хајде да истражимо оне најбоље које можете испробати.

Лазарилло

Лазарилло је ГПС апликација за слепе особе која омогућава приступ неколико корисних алата. Ова апликација вам говори о улици којом ходате, оближњим местима, раскрсницама итд. помоћу аудио порука. Апликација Лазарилло је дизајнирана уз помоћ повратних информација многих слепих људи.

Чак и ако ова апликација ради у позадини, користи ГПС ресурсе. Ово вам омогућава да уживате у његовим корисним функцијама чак и без активног коришћења екрана.

Може вам помоћи да истражите места према категорији, као што су банке, храна, здравље итд. Ову апликацију можете преузети из Плаи продавнице.

Бе Ми Еиес

Бе Ми Еиес омогућава слепим особама да добију помоћ уживо од разних добровидих волонтера. Ови волонтери припадају глобалној заједници или компанији који су спремни да вам помогну. Они вам чак могу помоћи у свакодневним задацима на отвореном.

Подржава више језика где; волонтери могу да одговоре на око 185 језика. Можете се пријавити било када и добити визуелну подршку бесплатно.

Можете добити помоћ у задацима као што су решавање проблема са технологијом, подешавање кућних апарата, усклађивање одеће и још много тога. Ова апликација је доступна за ваш Андроид уређај.

Пази

Лоокоут је невероватна апликација за помоћ која омогућава људима са губитком вида да истражују свет. Користи компјутерски вид да помогне таквим људима да раде ствари брзо и лако. Користи камеру вашег телефона и на тај начин добија информације о стварима око вас.

Уз ово, можете много лакше да обављате свакодневне задатке, као што је препознавање намирница, сортирање поште и још много тога. Лоокоут нуди подршку за више од 20 различитих језика и ради на Андроиду 6 или новијим.

  Како стећи стандардно Андроид искуство на било ком телефону

РигхтХеар

Ако имате сметње у оријентацији, РигхтХеар је виртуелни асистент за приступачност управо направљен за вас. Помаже слабовидима, слепим или другим људима да се осећају угодно и опуштено док излазе у било које окружење.

РигхтХеар вам може рећи о оближњим интересантним местима и сачувати подручје или указати на вас, љубави. Користи алате за препознавање објеката како би вам помогао у свакодневним потребама.

Апликација РигхтХеар вам такође омогућава да разговарате са локалном помоћи путем позива. Такође вам говори о правцу у ком идете. Преузмите ову апликацију из Плаи продавнице и правилно је користите.

Суперсенсе

Суперсенсе би Медиате је дивна апликација заснована на вештачкој интелигенцији дизајнирана за слепе или слабовиде особе. То је помоћна апликација која може помоћи људима да пронађу предмете, читају писане речи и лако се крећу по местима на отвореном.

Може вам помоћи чак и у малим задацима ваше свакодневне рутине, као што је лоцирање столице, оловке, врата или више.

Сурперсенсе вам може помоћи у непознатом окружењу и научити о објектима који су око вас. Има функцију повратног разговора и подржава више језика. Такође можете да користите ову апликацију чак и ако сте ван интернет везе тако што ћете је преузети за свој Андроид уређај.

Висион

Талов Инц. представља Висион, дивну апликацију за приступачност дизајнирану за особе са оштећеним видом. Користи вештачку интелигенцију у реалном времену и помаже вам да идентификујете објекте, удаљености, боје, текст и још много тога.

Користи камеру вашег телефона и оптимизован је за рад са око 48 језика. Све у свему, ова апликација чини ваш свакодневни живот прилично поједностављеним. Ова апликација је доступна за преузимање у Плаи продавници.

  Која је разлика између Самсунг и Андроид телефона?

Сулливан+

Саливан+ може да вам дозволи да заборавите да не можете да видите овај свет. Може вас учинити прилично независним и омогућити вам да лако управљате свакодневним активностима. Добија информације о стварима око вас помоћу камере вашег паметног телефона.

Апликација Сулливан+ може читати и разрадити садржај часописа, документа, поште или више. Он идентификује објекте око вас и у реченици објашњава вашу околину.

Може вам помоћи да одаберете боје за одећу коју желите да носите. Ова апликација је доступна за Андроид 5.0 или новије верзије.

НавиЛенс

НавиЛенс испоручује најсавременију технологију за слепе особе. То је апликација која помаже при читању на даљину. Његов систем вештачких маркера високе густине генерише ознаке које помажу при читању на даљину.

Његов звучни систем омогућава слепим људима да лоцирају етикету у простору без употребе слушалица. Ова апликација НавиЛенс доступна је за паметне телефоне са Андроид 5.0 или новијим. Преузми сада!

Завршне речи

Бављење чак и свакодневним активностима може бити изазов за особе са оштећењем вида. Међутим, ове апликације у великој мери помажу у смањењу ових изазова и олакшавају живот.

Дакле, ако ви или ваша вољена особа имате такве сметње, испробајте било коју од ових апликација и видите колико згодно можете све да урадите.

Можда ћете желети да истражите и најбоље алате за помоћ људима са поремећајима говора.