8 најбољих платформи за праћење АИ метаподатака за ваше МЛ апликације

Изградња АИ модела у производњи није једнократан процес. То је итеративни процес где се скуп података, модели и хиперпараметри континуирано прилагођавају и побољшавају како би се побољшала тачност и брзина модела.

У овом итеративном процесу, документовање информација о скуповима података, моделима и хиперпараметрима је важно за будућу референцу. Ту долазе метаподаци.

Шта су метаподаци у МЛ-у?

Једноставно речено, метаподаци су подаци о подацима. У контексту машинског учења, метаподаци су подаци генерисани у различитим фазама животног циклуса машинског учења. Ово укључује податке о артефактима, моделима и скуповима података који су укључени у свакој фази.

Овај чланак ће прегледати неке од најбољих платформи за праћење метаподатака АИ за ваше МЛ апликације.

Хајде да истражујемо!

АимСтацк

АимСтацк је једноставан за коришћење и опен-соурце трацкер за ваше МЛ метаподатке. Пошто је отвореног кода, можете сами да хостујете свој АИМ. Имплементиран је као лагани Питхон пакет који можете користити за евидентирање ваших МЛ покретања из вашег кода.

Поред тога, пружа кориснички интерфејс који олакшава визуелизацију ваших метаподатака. Такође можете да правите програмске упите користећи СДК. Добро се интегрише са популарним МЛ алатима као што су ПиТорцх, ТенсорФлов и МЛфлов.

Нептун

Нептуне пружа јединствену платформу за управљање вашим метаподацима. Платформа има планове у распону од бесплатних индивидуалних до плаћених тимских и пословних планова.

Помоћу Нептуна можете да евидентирате метаподатке и да их видите на интерактивној контролној табли на мрежи. Можете да генеришете евиденције о коришћеном скупу података, хиперпараметрима и у суштини било чему другом током вашег радног процеса машинског учења. Ово вам омогућава да пратите и надгледате експерименте.

  Претражите Фацебоок странице које су вам се допале и имате физичку адресу на мапи

Нептуне се интегрише са популарним МЛ алатима као што су Хуггинг Фаце, Сци-Кит Леарн и Керас.

Домино Дата Лаб

Домино је популарна МЛОпс платформа за предузећа коју тимови користе за континуирани развој, примену, надгледање и управљање моделима машинског учења.

Као платформа, Домино се састоји од неколико компоненти. Главна компонента која се користи у управљању метаподацима је компонента система записа. Са овом функцијом, Домино континуирано проверава и прати промене кода, алата и података кроз контролу верзија. Такође можете да евидентирате метрике, артефакте и све друге информације.

Висо

Висо је све-у-једном платформа без кода за изградњу апликација за компјутерски вид. Уз Висо, можете аутоматизовати ручни рад и изградити скалабилне моделе. Укључује функције које ће вам требати у животном циклусу развоја ваших апликација за машинско учење.

То укључује алате за прикупљање података, означавање података, обуку, развој и примену, између осталог. Користећи Висо менаџер за примену, можете да надгледате своје моделе да бисте идентификовали проблеме.

Такође можете пратити догађаје и метрику у облаку и представити их на интерактивним контролним таблама да би тим могао да види и сарађује.

Студио би Итеративе АИ

Студио је платформа за управљање подацима и моделима креирана од стране Итеративе АИ. Нуди различите планове, укључујући бесплатни план за појединце.

Студио има регистар модела за праћење ваших модела машинског учења користећи Гит репозиторије. Платформа такође укључује праћење за експерименте, визуелизацију и сарадњу.

Такође вам помаже да аутоматизујете своје радне токове машинског учења и градите користећи кориснички интерфејс без кода. Интегрише се са вашим популарним Гит провајдерима, као што су ГитЛаб, ГитХуб и БитБуцкет.

  Преведите текст и пронађите дефиниције речи у покрету помоћу плутајућег преводиоца

Селдон

Селдон поједностављује послуживање и управљање моделима машинског учења у великом обиму. Добро функционише са алатима као што су Тенсорфлов, СциКит-Леарн и Хуггинг Фаце.

Између осталог, Селдон вам помаже да побољшате ефикасност праћењем и управљањем вашим моделима. Омогућава вам да пратите линију модела, користите контролу верзија да бисте пратили своје податке и моделе и креирали евиденцију за све друге метаподатке.

Валохаи

Валохаи олакшава програмерима да евидентирају АИ метаподатке са експериментима, скуповима података и моделима. Ово омогућава компанијама да изграде базу знања за своје операције машинског учења.

Интегрише се са алаткама као што су Сновфлаке, БигКуери и РедСхифт. Углавном је намењен пословним корисницима. Опције коришћења укључују коришћење као СааС или на вашем клауд налогу или физичкој инфраструктури.

Аризе

Аризе је МЛОпс платформа која омогућава инжењерима машинског учења да открију проблеме са својим моделима, прате узроке проблема, реше их и побољшају своје моделе.

Функционише као централно чвориште за праћење здравља модела. Са Аризе-ом можете пратити ствари као што су померање модела, перформансе и квалитет података. Такође прати шему и карактеристике вашег модела и упоређује промене у различитим верзијама.

Аризе олакшава извођење А/Б поређења након тестова. Можете испитивати метрику користећи језик сличан СКЛ-у. Можете му приступити и преко ГрапхКЛ програмског АПИ-ја.

Завршне речи

У овом чланку смо прошли кроз метаподатке и зашто су они важни у развоју вештачке интелигенције.

Такође смо покрили најчешће и најбоље алате за управљање метаподацима произведеним у вашим токовима машинског учења.

Затим погледајте АИ платформе да бисте направили своју модерну апликацију.

  6 најбољих апликација за заштиту ваших личних података на телефону