8 најбољих софтвера за дизајн пејзажа за професионалце [2023]

Софтвер за дизајн пејзажа за тај завидан отворени простор!

Софтвер за дизајн пејзажа је од суштинског значаја за планирање спољашњих површина. То је непроцењив алат за све који желе да оживе своје креативне мисли и дизајнирају места која утичу, без обзира да ли су професионални дизајнери или воле „уради сам“ пројекте.

Слично најбољем софтверу за архитектуру и дизајн ентеријера, софтвер за дизајн пејзажа је такође познат по својој тачности, чак и када су у питању најситнији детаљи. Дизајнерима ентеријера који желе да оплемене естетику и употребљивост некретнине на располагању су различита софтверска решења за дизајн пејзажа.

Да бисмо вам помогли у вашем пројекту, саставили смо избор пажљиво одабраних софтверских опција за дизајн пејзажа. Ево листе софтвера који смо покрили, са детаљнијим прегледом у посту испод.

Наслов

Опис

Истражите

Аутодеск

Разноврсна обука, 2Д/3Д дизајн, готови модели, глобални часови.

Истражите

ПРО Ландсцапе

Бесплатни дизајни професионалног квалитета, 3Д приказивање, дељење на друштвеним мрежама.


Истражите

Идеа Спецтрум

Брз дизајн са шаблонима, 3Д презентацијама, подесивим пејзажима.


Истражите

ВизТерра

Реалистичне 3Д слике, редовна ажурирања, одређивање трошкова, 8К резолуција.


Истражите

СмартДрав

Једноставни шаблони, закривљене путање, огромна колекција објеката, више платформи.


Истражите

ДинаСцапе

ЦАД дизајн, прецизно приказивање, материјали за обуку, компатибилност са мобилним уређајима.


Истражите

Планер 5Д

Најбољи бесплатни алат, 2Д/3Д планови, реалистични прикази, обимни шаблони.


Истражите

СкетцхУп

Свестран за пројекте, гео-локацију, прилагодљив ток посла, ЦАД интеграција.


Истражите

Шта је софтвер за дизајн пејзажа?

Дизајнери пејзажа или професионалци су првобитно били примарни корисници софтвера за дизајн пејзажа, приказујући своје концепте потенцијалним клијентима. Али ових дана све чешће власници кућа узимају ствари у своје руке и управљају овим софтвером како би створили отворене просторе својих снова.

Власници кућа користе софтвер да виде шта желе пре него што ангажују баштована или започну посао „уради сам“. У ствари, открио сам да уместо да покушавате да замислите исход у својој глави са затвореним очима у концентрацији, имати апликацију која вам показује како ће ствари изгледати много једноставнији приступ. Нарочито када своју визију желите да поделите са неким другим.

Замислите то као виртуелну игру за ваше креативне концепте баштованства. Можете пробати како ће предмети попут осветљења, намештаја на отвореном, пејзажа и биљака изгледати у стварном животу тако што ћете их додати у неколико кликова.

Штавише, промишљено уређење спољашњих елемената као што су палубе, базени, фонтане и покривени отворени простори могу бити потпомогнути специфичним алатима за дизајн пејзажа.

Како функционише софтвер за уређење пејзажа?

Апликација за пројектовање пејзажа вам омогућава да детаљно визуализујете сваки аспект пројекта пејзажног уређења пре него што почнете да дизајнирате свој простор на отвореном. Овај софтвер вам омогућава да направите мапу спољашње површине на којој морате да радите тако што ћете ручно дати димензије за генерисање визуелног модела или отпремити дигиталне фотографије локације на отвореном.

Након што се основни модел појави, нови елементи као што су биљке и карактеристике дизајна могу се додати и манипулисати по потреби. Неки софтвери за уређење пејзажа такође вам омогућавају да одаберете биљке по свом избору, посматрате пејзаж из различитих углова и пратите раст вегетације у одређеним интервалима.

Дакле, много за тестирање ваше маште, зар не? А ако сте помало у недоумици у вези са биљком коју гледате, увек можете испробати апликације за идентификацију биљака како случајно не бисте ишчупали биљку коју бисте радије имали.

Шта тражити у софтверу за пројектовање пејзажа?

Пре него што се одлучите за софтвер за дизајн пејзажа, уверите се да је опремљен овим неопходним функцијама:

 • ЦРМ модул: Робусни софтвер за дизајн пејзажа ће поседовати модул за управљање односима са клијентима који ће вам омогућити да управљате свим детаљима о клијентима и шаљете процене без проблема.
 • Независност од платформе: софтвер за пројектовање пејзажног софтвера треба да буде компатибилан са више платформи и треба да буде доступан као апликација тако да може бити доступан и на паметном телефону када се укаже потреба.
 • Заливање и праћење биљака: Уграђени модул у софтверу за дизајн пејзажа за праћење уноса воде у биљке ће обезбедити да биљке добију адекватно снабдевање водом како то захтевају.
 • Интеграције трећих страна: Софтвер за дизајн пејзажа који намеравате да изаберете треба да подржава интеграцију софтвера треће стране који ваше предузеће већ користи.
 • Дизајн пејзажа и распоред: Софтвер би требало да вам омогући да поставите различите елементе пејзажа као што су стазе, зидови, ограде, терасе, осветљење и базени. Требало би да подржава прилагођавање величине, боје и материјала ових спољашњих елемената.

Имати јасну идеју о томе шта желите је први корак ка одабиру правог софтвера за дизајн јер софтвер за пројектовање обилује од 2Д и 3Д планера пода до чак и сликања целих просторија и простора. Са разним софтверским алтернативама за дизајн ентеријера идеалним за професионалце, власнике кућа и дизајнере, свакако постаје збуњујуће приликом одлучивања о најбољем.

Али на основу свог искуства (као аматерски баштован и пејзажиста), прешао сам на суштину и засновао их на три критеријума: ефикасност тока посла, професионални резултати и једноставност употребе. Дакле, ево 101 о најбољем софтверу за дизајн пејзажа.

Аутодеск

Професионалци у различитим индустријама, било да стварају задивљујуће хитове, предњаче иновативне пројекте или еколошки одговорне зграде, ослањају се на Аутодеск софтвер.

Карактеристике🪴:

 • Детаљна документација, едукативни вебинари и занимљиве сесије на мрежи уживо су доступне за обуку.
 • Савршен је за креирање дизајна пејзажа који су визуелно упечатљиви.
 • Олакшава креирање 2Д и 3Д дизајна пејзажа, гарантујући глатко искуство.
 • Укључује колекцију унапред направљених објеката и модела за убрзавање процеса дизајна.

Са пуним распоредом од више од 600 часова које воде лидери у овој области широм света, уз Аутодеск можете развити своје капацитете, стећи нове пријатеље и остварити своје снове.

ПРО Ландсцапе

ПРО Ландсцапе је одлична опција ако тражите бесплатан софтвер за дизајн пејзажа који можете користити једном и не захтева превише компликованих функција. Било који дизајн се може претворити у нацрт или илустрацију професионалног квалитета помоћу овог софтвера. Након увоза фотографије вашег дома, апликација ће вам помоћи да креирате визуелно привлачне идеје за башту и пејзаж.

Карактеристике🪴:

 • Функција 3Д рендеровања и могућност производње висококвалитетних слика и могућности анимације.
 • Можете брзо да поделите свој готов производ на сајтовима друштвених медија као што су Фацебоок и Твиттер.
 • Ако желите да покажете промену дизајна „пре и после“, можете додати оригиналну слику.
 • Можете пронаћи професионалце у сектору који вам могу помоћи да реализујете своје концепте дизајна користећи функцију „Пронађи професионалца“.

Поред тога, софтвер има огромну библиотеку од више од 18.000 ствари које можете укључити у своје дизајне. Свака ствар је уредно означена својим специфичним климатским захтевима. Ако сте мало почетници у баштованству, можете се окушати у апликацијама за баштованство да бисте ствари учинили једноставнијим. Са апликацијама као што су апликације за вертикално баштованство у затвореном простору, можете имати дизајн својих снова без покушаја и грешака!

Идеа Спецтрум

Може потрајати неко време да се простор потпуно уреди од нуле, али Идеа Спецтрум рефлексивни чаробњаци алата пружају начин да се процес убрза. Можете ефикасно да дизајнирате различите аспекте, као што су палубе и језерце, уз избор ових чаробњака.

Карактеристике🪴:

 • Користећи шаблоне пејзажног дизајна, програм вам омогућава да направите привлачне 3Д презентације.
 • Његов пејзажни планер вам омогућава да прилагодите углове камере и увећате и умањите свој дизајн за детаљнији изглед.
 • Нуде се различите опције за преглед, укључујући перспективу, преглед и поглед из птичје перспективе.
 • Корисници могу да визуелизују реалистичну топографију помоћу алата за вајање терена.

Могућност да потпуно промените шаблон који сте одабрали нуди овај софтвер, који вам такође даје могућност да промените грађевински материјал и величину елемената. Програм уређења пејзажа је брз почетак и инспиративна основа за додатна истраживања, штедећи вам време и труд.

ВизТерра

Са својим импресивно реалистичним 3Д сликама направљеним од 2Д приказа, ВизТерра пружа решење ако вам је потребна помоћ у визуелизацији изгледа ваших креација. Поред уређивања стварних фотографија куће вашег клијента, можете приступити разним објектима да бисте прилагодили виртуелни нацрт, као што су палубе, биљке, дрвеће и намештај. Ако су објекти које желите недоступни, можете направити сопствене моделе.

Карактеристике🪴:

 • Напредна 3Д библиотека са робусним могућностима за дизајн, презентацију и конструкцију.
 • Програмери нуде редовна ажурирања софтвера, обуку и сталну подршку.
 • Способност да брзо делите своје пројекте са другима, упоређујете фотографије пре и после и мењате различите погледе и углове.
 • Избор за чување слика у 8К резолуцији је у ЈПГ или ПНГ форматима.

Софтвер вам омогућава да радите корак по корак и одредите материјалне трошкове који су укључени, чак и ако размишљате о потпуној преобразби пејзажа.

СмартДрав

Наш најбољи избор за софтвер за дизајн пејзажа за професионалце је СмартДрав због својих једноставних шаблона за спољне површине, укључујући баште, палубе, терасе и базене.

Карактеристике🪴:

 • Неке од јединствених карактеристика које СмартДрав нуди су закривљене стазе, системи прскалица и друге компоненте за наводњавање, као и одређене биљне врсте.
 • Хиљаде објеката у огромној колекцији објеката софтвера може се лако уградити у ваше шаблоне дизајна.
 • Корисници могу лако да користе СмартДрав и креирају оригиналне идеје или модификују већ постојеће изгледе.
 • Процес дизајна је поједностављен захваљујући унапред дизајнираним шаблонима и једноставним алатима за превлачење и испуштање.

Са функцијом дељиве везе у програму, сарадници са СмартДрав налогом могу да прате напредак вашег пројекта и да дају допринос дизајну. Његова изузетна компатибилност на више платформи—која подржава Мац, Виндовс, иОС и Андроид уређаје—чини га јединственим.

ДинаСцапе

Са неупоредивим нивоом тачности и контроле, ДинаСцапе десигн је ЦАД програм за пејзажни дизајн са пуним могућностима који вам омогућава да своје апстрактне концепте претворите у убедљиве продајне презентације и произведете прелепе резултате.

Карактеристике🪴:

 • Користите алате за рендеровање да бисте извезли своје дизајне и подигли своје идеје на следећи ниво.
 • То чини приказивање боја једноставним и гарантује да се ваша графика истиче јасноћом и живошћу.
 • Набавите комплетне материјале за обуку, као што су вебинари, онлајн сесије уживо и приручници.
 • Овај софтвер можете користити на мобилним уређајима и уживати у његовим врхунским перформансама и на Виндовс оперативном систему.

Многи професионалци, укључујући архитекте, дизајнере и власнике некретнина, користе ову колекцију веб-базираних алата како би направили дигитално прецизне репрезентације својих пројеката. Помоћу софтвера можете брже да конструишете јединствене дизајне јер он поједностављује приступ дизајну.

Требате брзо и ефикасно чишћење? Испробајте ове најбоље машине за прање под притиском за сјајне чисте површине.

Планер 5Д

Најбољи бесплатни алат за дизајн пејзажа за стварање идеалног дворишта је Планер 5Д. Са својом технологијом пада која је једноставна за руковање, омогућава вам да креирате јединствене планове на отвореном у 2Д и 3Д.

Карактеристике🪴:

 • У фази пројектовања укључите реалистичне распореде са вештачким и природним изворима осветљења.
 • Направите муњевито брзе макете директно из ваше мобилне апликације или прегледача на мрежи.
 • Набавите брзе, реалистичне приказе да бисте видели своје концепте из многих перспектива.
 • Искористите предности обимне колекције шаблона са огромним унапред направљеним пејзажима.

Уз помоћ Планнера 5Д, можете ревитализирати своју башту или направити нацрт за пејзажни дизајн минус стручну помоћ. Без обзира који је ваш ниво вештине, помоћу њега можете лако да визуализујете своју терасу, башту и двориште.

СкетцхУп

СкетцхУп може помоћи у широком спектру пројеката, без обзира колико велики или мали. Омогућава вам да концептуализујете, усавршите идеје, саопштите своју визију и остварите своје фантазије. Професионални креативни уметници могу лако да демонстрирају своје концепте користећи софистицирану платформу за презентацију овог алата и изузетне могућности рендеровања.

Карактеристике🪴:

 • Користите функцију геолокације у програму СкетцхУп да бисте увезли тачне топографске слике само једним кликом.
 • Прилагодите свој ток посла додавањем различитих трака са алаткама и икона у навигацију.
 • Олакшајте дељење датотека коришћењем ЦАД апликације за управљање пројектима.
 • Искористите предности различитих алата за дизајн у једном, кориснику прилагођеном програму, као што су моделирање, рендеровање, цртање и визуелизација.

Поред тога, овај онлајн алат за дизајнирање пејзажа опремљен је алатима за уређивање текста и боја, као и разним корисним алатима за цртање. Ако желите да своје основне моделе претворите у веома софистициране дизајнерске пројекте, овај софтвер је одлична опција.

Немојте само улагати у своју башту, уложите иу безбедност свог дома са овим сензорима за врата или прозоре како бисте ојачали безбедност вашег дома.

Закључак

Најбољи софтвер за дизајн пејзажа, као и најбољи софтвер за графички дизајн, треба да буде рефлексиван и препун алата и ресурса који ће вам помоћи да остварите своје уметничке снове на екрану.

Међутим, важно је запамтити да није свака употреба пејзажног дизајна једнака. Са својим различитим сетовима алата, софтвер за дизајн професионалног и потрошачког нивоа испуњава различите захтеве. Од кључне је важности проценити предности сваког софтвера у светлу циљне популације корисника.

Наш циљ је да проценимо и испитамо ове ресурсе, са надом да ће врхунски софтвер за дизајн пејзажа омогућити вашој креативности да са лакоћом пролази кроз виртуелна окружења на отвореном.

Следеће, најбоље АИ платформе за дизајн ентеријера за визуелизацију ваших мисли.

  Како направити зелену боју у Минецрафт-у