8 најбољих софтвера за управљање понудама за праћење свих понуда

Ако сте агенција која ради са клијентима, добро сте свесни бола процеса наплате.

Почевши од креирања цитата, подношења на одобрење и тако даље. Сви ови финансијски кораци вам одузимају много времена.

Да бисте уштедели време и труд и поједноставили процес наплате, потребан вам је софтверски систем за управљање понудама који се брине о стварима на једном месту.

На овом блогу ћете научити шта је тачно софтвер за управљање понудама и који је најбољи софтвер за понуде доступан на тржишту.

Шта је софтвер за управљање понудама?

Софтвер за управљање понудама вам омогућава да припремите пословне предлоге и брзо одговорите на захтеве за понуде. Уз помоћ овог софтвера, можете аутоматизовати писање предлога, додати поља за понуде са вредностима из ЦРМ-а и брже обрађивати фактурисање.

Хајде да то видимо овако.

Процес понуде је прва тачка контакта између вашег пословања и потенцијалних клијената изван маркетиншких и продајних разговора. Тачна, потпуна понуда у професионалном предлогу помоћи ће вам да оставите добар утисак.

Уместо комуникације путем е-поште и постављања понуда са клијентима, платформа за управљање понудама омогућава све разговоре на једном месту за све – власнике компанија, руководиоце продаје и клијенте.

Хајде да погледамо неке од важних карактеристика које треба да тражите у софтверу за управљање понудама.

Карактеристике софтвера за управљање понудама

#1. Професионални пословни шаблони

Комплетан, тачан цитат у предлогу професионалног изгледа оставиће добар први утисак. Софтвер за управљање понудама нуди шаблоне за прилагођавање у складу са вашим пословним потребама и креирање докумената професионалног изгледа.

#2. Воркфлов Аутоматион

Лако попуните понуде из вашег рачуноводственог софтвера тренутним информацијама о производима и ценама.

#3. Смањене људске грешке

Шансе да направите грешке у ручно направљеним цитатима су веће у поређењу са аутоматизованим цитатима направљеним помоћу ових алата.

#4. Се продаје

Можете додати детаљне, лако доступне опције додатне продаје у цитатима.

#5. Видљивост продајног циклуса

Добијајте обавештење када клијент погледа вашу понуду ради благовременог праћења и лако разговарајте о стварима у оквиру платформе.

#6. Аутоматизовани циклуси плаћања

Са инсталираним софтвером за управљање понудама, не морате ручно да подижете поновљене фактуре за плаћања.

Сада када имате добру идеју о функцијама, време је да проверите неке од најбољих софтвера за управљање понудама и фактурама рангираних према њиховој популарности.

  Како зауставити Вхатсапп дељење података са Фацебоок-ом

Хајде да почнемо.

СуперОпс.аи

СуперОпс.аи је платформа за аутоматизацију професионалних услуга (ПСА) која помаже предузећима да неометано обављају своје операције. Има уграђену функцију управљања понудама која осигурава да ваша понуда стигне у пријемно сандуче вашег клијента у само неколико кликова.

Можете креирати понуду са свим ставкама услуге и послати је свом клијенту са везом до понуде. Користећи дељени линк или портал, ваши клијенти могу лако да одобре или одбију понуду, поједностављујући процес. Клијенти могу чак и да додају коментаре када одобре или одбију цитат, омогућавајући већи контекст и мању конфузију.

Са СуперОпс разговорима повезаним са цитатима, можете да дискутујете и додате разговоре са својим клијентима уз понуду. На овај начин завршавате дугу нит е-порука ван платформе да бисте разговарали о истом договореном цитату.

Сцоро

Сцоро је платформа лака за коришћење за сарадњу на цитирању пројеката, фактурисању и праћењу свега на једном месту. Помаже вашем тиму да сарађује на пројектним задацима како би имао јасан увид у нерешене и завршене задатке. Можете да пратите време утрошено на задатке и да наплатите у складу са тим вашим клијентима.

Сцоро поједностављује ваш процес лицитирања тако што прави готове понуде за унапред дефинисане услуге, сегментиране профиле клијената и вишевалутне тарифе. Затим можете прилагодити ове фактуре на основу радних налога и претворити стандардне документе у персонализовани ПДФ формат у року од кликова. Можете чак и да пратите продају свог тима и поставите циљеве продаје користећи прилагодљиве контролне табле.

Баш као и многи алати за управљање пројектима, Сцоро такође дели интеграцију са више од 1000+ алата преко Запиер-а. Неке од Сцоро-ових интеграција укључују алате за управљање пројектима као што су Слацк, Асана, Јира, Трелло, Басецамп и још много тога. Такође се лако интегрише са Слацк-ом, Гмаил-ом и Гоогле календаром како би ствари биле у комуникацијској петљи.

Битрик24

Битрик24 је софтвер за уједињену сарадњу који се бави различитим аспектима управљања, сарадње и тимске комуникације. То је решење засновано на вебу за различите операције компаније на једној платформи, елиминишући потребу за вишеструким СааС алатима. Нека од његових решења укључују управљање пројектима, дељење датотека, управљање продајом, контакте, е-пошту и још много тога.

Са Битрик24, можете креирати неограничене понуде и интегрисати платформе као што је ПаиПал за прихватање онлајн плаћања. Његова архитектура је заснована на облаку, а природа отвореног кода чини га без стреса за пријављивање и креирање фактура за ваше клијенте. Битрик24 такође дели интеграцију са рачуноводственим апликацијама као што је Ксеро, што га чини погодним за интеракцију са клијентима.

  Како да подесите Стеам Линк на иПхоне, иПад и Аппле ТВ

Када се региструјете на Битрик24, видећете многе опције осим алатке за фактурисање. Ове опције можете користити за сарадњу са различитим одељењима ваше компаније, као што су маркетинг и продаја, управљање људским ресурсима, итд., са алаткама за управљање понудама и фактурама. Верује му милион компанија и има мобилно решење које ради на вашем паметном телефону или таблету, било да је то Андроид, иПхоне или иПад.

ИТариан

ИТариан је платформа за ИТ управљање за предузећа која нуде услуге за руковање улазницама, даљинско управљање токовима посла, удаљену радну површину и безбедност крајњих тачака.

ИТариан нуди функцију менаџера понуда која помаже да се поједностави процес креирања углађених цитата. Ове понуде су интегрисане са ЦРМ-овима тако да ваши продајни представници могу провести више времена у изградњи односа са клијентима.

Има унапред изграђене професионалне шаблоне понуде који убрзавају ваш циклус завршетка продаје. Такође имате могућност да аутоматски попуните цитате пољима од дистрибутера.

Хубспот

Хубспот је једна од најпопуларнијих маркетиншких платформи. То је ЦРМ алат који вам омогућава да бесплатно шаљете е-пошту и снимате одговоре купаца на контролној табли. Људи користе Хубспот због његовог једноставног интерфејса система за управљање садржајем, који генерише обрасце који се могу уградити као опције за е-пошту или користити на одредишним страницама.

Мало људи зна да Хубспот има софтвер за цитате из својих услуга продајног центра. Користећи Хубспотов алат за управљање понудама, можете креирати брендиране понуде за неколико минута. Можете да осмислите продајне понуде које одговарају бренду ваше компаније у року од неколико секунди од пријема захтева — осигуравајући да ћете остати свежи у мислима вашег купца.

ЦРМ алат вам такође помаже да прикупите електронске потписе у оквиру понуде и управљате свим примљеним уплатама на истом месту где управљате пословима. Продајне понуде из ХубСпот-а ће аутоматски повући све контакте и информације о производу повезане са записом о уговору, штедећи вам много рада на ручном куцању.

Онпипелине

Онпипелине је ЦРМ заснован на облаку који помаже компанијама да побољшају односе са клијентима. Софтвер олакшава продајним тимовима да са било ког места управљају контактима, пословима, активностима, аутоматизацијом и целокупним процесом продаје.

Одобрење понуде чува све ваше понуде у скупу нацрта за одобрење од менаџмента, без обзира на статус одобрења. Са само једним кликом, можете брзо и лако послати понуду директно са Онпипелине-а када је понуда финализована и спремна за слање купцу.

  Како извести МС Теамс Цонверсатион

Користећи Онпипелине, корисници имају могућност додавања артикала са унапред направљеног ценовника или креирања прилагођених артикала без потребе да консултују ценовник. На овај начин предузећа могу креирати ефикасније и ефективније понуде, штедећи време и новац.

Куотер

Куотер је интуитиван алат који се лако користи и који убрзава израду цитата. То је софтвер заснован на облаку који је доступан целом вашем тиму без да морате да купујете више лиценци. Добијате приступ великом броју готових шаблона које ваш тим може да конфигурише у покрету и брже шаље понуде.

Једна од најизразитијих карактеристика је Куотер-ова интеграција са платформама трећих страна и СааС алатима. Неке од његових популарних интеграција тока посла укључују Хубспот, Салесфорце, КуицкБоокс, Авалара Так, Зохо и тако даље. Будући да је софтвер за цитирање, он дели виталне рачуноводствене интеграције са ФресхБоокс Цлассиц, КуицкБоокс Онлине и Ксеро.

Понављајућим исплатама понуда се може глатко управљати у Куотер-у. Када га интегришете са својим рачуноводственим софтвером, можете да изаберете пролаз за плаћање за аутоматску обраду понављајућих плаћања. Куотер такође има функцију за постављање подсетника путем е-поште клијентима за понуде на чекању.

ПандаДоц

ПандаДоц је софтвер за управљање уговорима е-трговине који поједностављује задатке управљања понудама као што су креирање фактура, добијање потписа од клијената и добијање одобрења од менаџера, све на једној платформи. Долази са уграђеним правно обавезујућим е-потписима који га чине усаглашеним са ГДПР-ом и закључавају правне информације како би се спречиле грешке у подацима.

Његов софтвер за управљање понудама је дизајниран да помогне компанијама да побољшају ефикасност свог продајног тима помоћу аутоматизације креирања уговора. Можете да генеришете понуде и фактуре за неколико минута. Даље, можете лако уредити описе производа и описе задатака, уредити количине и количине и додати слике.

ПандаДоц нуди 750+ шаблона фактура у својој ПандаДоц галерији шаблона, чиме вам штеди много времена и напора у дизајну. Можете слати понуде клијентима, а они могу платити путем Стрипе-а и кредитним картицама. Затим можете да подесите накнадне подсетнике за плаћања клијената када завршите са фактурисањем.

Завршне речи

Бављење исплатама клијената је одговорна активност коју не можете занемарити. Власници предузећа знају да је то напорно, али продајни тим троши своје драгоцено време на креирање понуда.

Софтвер за управљање понудама, ако се уведе у процесу, решава већину проблема и штеди много времена продајном тиму како би се могли више фокусирати на генерисање продаје.

На крају, креирање фактура је кључно, а почетак експериментисања са овим платформама само ће позитивно утицати на ваше пословање.

Затим погледајте прилагођене калкулаторе цена.