85 најбољих питања и одговора на ВМваре интервјуу

ВМваре је лидер у технологијама виртуелизације и рачунарства у облаку и пружа решења у области виртуелизације мрежа и десктопа. ВМваре је променио свет технологије из физичког у виртуелни свет заснован на софтверу.

Због имплементације виртуелног окружења за консолидацију доступног хардвера, захтеви стручњака за предметну област расту из дана у дан на тржишту. За управљање и одржавање пословања организације потребна је искусна радна снага и избор врхунских талената са тржишта за развој пословања организације; професионалци се бирају путем многих техничких интервјуа и ХР процеса.

Уз ХР процесе, обављају се и технички интервјуи за процену способности професионалца у области виртуелизације за континуиране пословне процесе. Ево неких од напредних ВМваре питања за интервјуе и одговора о технологији виртуелизације центара података за новије и до 5 година практичног искуства од којих се може тражити да се процени техничка и практична стручност кандидата.

Ако сте заинтересовани за вСпхере сертификат, погледајте ово темељни испит вежбе тест, помоћи ће вам да положите испит. Ако желите да сазнате више о ВМваре вСпхере, комплетним упутствима у вези са инсталацијом, конфигурацијом и управљањем вСпхере 7.0, можете пратити Јасан и једноставан ВМваре вСпхере 7 Профессионал ВЦП 2В0-21.20

наравно. ВМваре је такође најавио ВЦП-ДЦВ за вСпхере 7. к (Испит 2В0-21.20) Званични водич за сертификате (ВМваре Пресс Цертифицатион) који ће вам помоћи да научите и стекнете ВЦП-ДЦВ 2021 сертификат.

Ова питања за интервју су категорисана у следеће техничке области:

 • Хипервизор
 • Толеранција грешака (ФТ)
 • Виртуелно умрежавање
 • вЦентер Сервер
 • Виртуелна меморија (складиште података)
 • Шта је ново у вСпхере 6.0
 • Библиотеке садржаја
 • вСАН
 • вАпп и
 • Остало

Хајде да почнемо…

Преглед садржаја

Питања за интервју за ВМваре Хипервисор

#1. Шта је ВМКернел и зашто је важан?

ВМкернел је интерфејс за виртуелизацију између виртуелне машине и ЕСКСи хоста, који чува ВМ. Он је одговоран за додељивање свих доступних ресурса ЕСКСи хоста на ВМ-ове као што су меморија, ЦПУ, складиште, итд. Такође контролише специјалне услуге као што су вМотион, толеранција грешака, НФС, управљање саобраћајем и иСЦСИ. За приступ овим услугама, ВМкернел порт се може конфигурисати на ЕСКСи серверу помоћу стандардног или дистрибуираног вСвитцх-а. Без ВМкернела, хостовани ВМ не могу да комуницирају са ЕСКСи сервером.

#2. Шта су хипервизори и њихови типови?

Хипервизор је слој виртуелизације који омогућава да више оперативних система деле један хардверски хост. Сваком оперативном систему или ВМ-у хост додељује физичке ресурсе као што су меморија, ЦПУ, складиште итд. Постоје две врсте хипервизора.

 • Хостовани хипервизор (ради као апликација, тј. ВМваре Воркстатион)
 • Баре-метал (је софтвер за виртуелизацију тј. ВМвисор, Хипер-В који се инсталира директно на хардвер и контролише све физичке ресурсе).
  Како помножити бројеве у Гоогле табелама

#3. Шта је виртуелизација?

Процес креирања виртуелних верзија физичких компоненти, односно сервера, уређаја за складиштење података, мрежних уређаја на физичком хосту, назива се виртуелизација. Виртуелизација вам омогућава да покренете више виртуелних машина на једној физичкој машини која се зове ЕСКСи хост.

#4. Које су различите врсте виртуелизације?

Постоји 5 основних типова виртуелизације.

 • Виртуелизација сервера: консолидује физички сервер, а више ОС може да се покреће на једном серверу.
 • Виртуелизација мреже: Обезбеђује потпуну репродукцију физичке мреже у софтверски дефинисану мрежу.
 • Виртуелизација складишта: Обезбеђује слој апстракције за физичке ресурсе складиштења за управљање и оптимизацију виртуелне примене.
 • Виртуелизација апликација: повећана мобилност апликација и омогућава миграцију ВМ-а са хоста на други уз минимално време застоја.
 • Виртуелизација радне површине: виртуелизирајте радну површину да бисте смањили трошкове и повећали услугу

Питања за интервју за ВМваре толеранцију грешака (ФТ).

#5. Шта је ВМваре ФТ?

ФТ је скраћеница од Фаулт Толеранце, веома истакнута компонента ВМваре вСпхере. Пружа сталну доступност за ВМ када ЕСКСи хост не успе. Подржава до 4 вЦПУ-а и 64 ГБ меморије. ФТ је веома интензиван на пропусни опсег и препоручује се НИЦ од 10 ГБ за његово конфигурисање. Он ствара потпуну копију читаве ВМ као што су складиште, рачунар и меморија.

#6. Колико вЦПУ-а може да се користи за ВМ у ФТ-у у ВМваре вСпхере 7.0?

У ВМваре вСпхере 7.0 може постојати до 8 вЦПУ-а са ВМваре вСпхере Ентерприсе Плус лиценцом.

#7. Како се зове технологија коју користи ВМваре ФТ?

ВМваре ФТ користи технологију вЛоцкстеп

#8. Шта је толерантно евидентирање грешака?

Комуникација између два ЕСКСи хоста назива се ФТ евидентирање када је ФТ конфигурисан између њих. Предуслов за конфигурисање ФТ-а је конфигурисање ВМКернел порта.

#9. Да ли ће ФТ функционисати ако вЦентер сервер нестане?

вЦентер Сервер је потребан само за омогућавање толеранције грешака на ВМ-у. Једном када се конфигурише, вЦентер не мора да буде на мрежи да би ФТ радио. ФТ пребацивање између примарног и секундарног ће се десити чак и ако је вЦентер неактиван.

#10. Која је главна разлика између ВМваре ХА и ФТ?

Главна разлика између ВМваре ХА и ФТ је: ХА је омогућен по кластеру, а ВМваре ФТ је омогућен по ВМ. У ХА, ВМ ће се поново покренути и укључити на другом хосту у случају квара хоста, док у ФТ нема застоја јер ће друга копија бити активирана у случају квара хоста.

Питања за интервју за виртуелно умрежавање

#11. Шта је виртуелно умрежавање?

Мрежа ВМ-ова који раде на физичком серверу који су међусобно логички повезани назива се виртуелно умрежавање.

#12. Шта је вСС?

вСС је скраћеница за Виртуал Стандард Свитцх је одговоран за комуникацију ВМ-ова који се налазе на једном физичком хосту. функционише као физички прекидач који аутоматски детектује ВМ који жели да комуницира са другом ВМ на истом физичком серверу.

#13. Шта је вДС?

вДС је скраћеница за Виртуал Дистрибутед Свитцх делује као један прекидач у целом виртуелном окружењу и одговоран је за обезбеђивање централног обезбеђивања, администрације и надгледања виртуелне мреже.

#14. Колико максимално стандардних портова по хосту је доступно?

4096 портова по хосту је доступно или у стандардном или дистрибуираном свичу.

#15. Које су главне предности дистрибуираног прекидача (вДС)?

вДС може да обезбеди:

 • Централна администрација за виртуелни дата центар
 • Централна одредба, и
 • Мониторинг

#16. Шта је ВМКернал адаптер и зашто се користи?

ВМКернел адаптер обезбеђује мрежно повезивање са ЕСКСи хостом за руковање мрежним саобраћајем за вМотион, ИП Стораге, НАС, Фаулт Толеранце и вСАН. За сваки тип саобраћаја, као што су вМотион, вСАН, итд. треба креирати и конфигурисати посебан ВМКернал адаптер.

#17. Која је главна употреба група портова у виртуелизацији дата центара?

Можете да одвојите мрежни саобраћај користећи групе портова као што су вМотион, ФТ, управљачки саобраћај итд.

#18. Које су групе са три порта конфигурисане у ЕСКСи умрежавању?

 • Група портова виртуелне машине – Користи се за мрежу виртуелних машина
 • Група портова сервисне конзоле – користи се за комуникацију на сервисној конзоли
 • ВМКернел Порт Гроуп – Користи се за ВМотион, иСЦСИ, НФС комуникације

#19. Шта је ВЛАН и зашто га користити у виртуелном умрежавању?

Логичка конфигурација на порту комутатора за сегментирање ИП саобраћаја где сваки сегмент не може да комуницира са другим сегментима без одговарајућих правила назива се ВЛАН. Сваки ВЛАН има одговарајући број који се зове ВЛАН ИД.

#20. Шта је ВЛАН означавање?

Пракса уметања ВЛАН ИД-а у заглавље пакета да би се идентификовало коме ВЛАН пакет припада назива се ВЛАН означавање.

#21. Које су три безбедносне политике/режима мреже на вСвитцх-у?

 • Промискуитетни режим
 • Промена МАЦ адресе
 • Ковани преноси

#22. Шта је промискуитетни режим на вСвитцх-у?

Промискуитетни режим је безбедносна политика која се може дефинисати на нивоу виртуелног прекидача или групе портова у вСпхере ЕСКС/ЕСКСи. Виртуелна машина, сервисна конзола или мрежни интерфејс ВМкернела у групи портова која дозвољава коришћење промискуитетног режима може да види сав мрежни саобраћај који пролази кроз виртуелни прекидач.

Подразумевано, виртуелни мрежни адаптер гостујућег оперативног система прима само оквире који су за њега намењени. Постављање мрежног адаптера госта у промискуитетни режим доводи до тога да прима све оквире прослеђене виртуелном прекидачу који је дозвољен према ВЛАН политици за придружену групу портова. Ово може бити корисно за праћење откривања упада или ако њушкало треба да анализира сав саобраћај на сегменту мреже.

#23. Шта је мрежна политика промене МАЦ адресе?

Сигурносна политика виртуелног прекидача укључује опцију промене МАЦ адресе. Ова опција утиче на саобраћај који прима виртуелна машина.

Када је опција промене Мац адресе постављена на Прихвати, ЕСКСи прихвата захтеве за промену ефективне МАЦ адресе у другу адресу од почетне МАЦ адресе.

Када је опција промене Мац адресе постављена на Одбаци, ЕСКСи не поштује захтеве за промену ефективне МАЦ адресе у другу адресу од почетне МАЦ адресе. Ова поставка штити хост од лажног представљања МАЦ-а.

#24. Која је политика мреже за фалсификоване преносе?

Опција Форгед трансмитс утиче на саобраћај који се преноси са виртуелне машине.

Када је опција Форгед трансмитс подешена на Прихвати, ЕСКСи не упоређује изворну и ефективну МАЦ адресу.

Питања за интервју са ВМваре вЦентер сервером

#25. Које су главне компоненте архитектуре вЦентер сервера?

вЦентер Сервер обезбеђује централизовану платформу за управљање, рад, обезбеђивање ресурса и процену перформанси виртуелних машина и хостова.

Када примените вЦентер Сервер Апплианце, вЦентер Сервер, компоненте вЦентер Сервера и услуге аутентификације се примењују на истом систему.

Следеће компоненте су укључене у примену вЦентер Сервер уређаја:

 • Услуге провјере аутентичности садрже вЦентер једно пријављивање, услугу лиценцирања, услугу тражења и ВМваре овлаштење за издавање цертификата.
 • Група услуга вЦентер Сервер садржи вЦентер Сервер, вСпхере Цлиент, вСпхере Ауто Деплои и вСпхере ЕСКСи Думп Цоллецтор. Уређај вЦентер Сервер такође садржи ВМваре вСпхере Лифецицле Манагер Ектенсион услугу и ВМваре вЦентер Лифецицле Манагер.

#26. Шта су ПСЦ и његове компоненте?

ПСЦ је скраћеница од Платформ Сервицес Цонтроллер, први пут представљен у верзији 6 ВМваре вСпхере, који управља безбедносним функцијама инфраструктуре. Има три главне компоненте.

 • Јединствена пријава (ССО)
 • ВМваре Цертифицате Аутхорити (ЦА)
 • Услуга лиценцирања
  9 Врхунско решење за управљање АПИ-јем за мала предузећа до предузећа

#27. Које су две главне методе постављања ПСЦ-а?

Можете да инсталирате ПСЦ у ВМваре вСпхере 6.7 на два начина:

Али, у ВМваре вСпхере 7.0, ПСЦ можемо да инсталирамо само у уграђеном режиму; Спољна ПСЦ примена је застарела у ВМваре вСпхере 7.0 или новијим верзијама.

#28. Које су различите врсте имплементације вЦентер Сервера?

Има два типа примене до ВМваре вСпхере 6.7.

 • Ембеддед Деплоимент
 • Екстерно распоређивање

У ВМваре вСпхере 7.0 и новијим верзијама, Ектернал ПСЦ је застарео. ПСЦ можемо да инсталирамо само у уграђеном режиму.

#29. Шта је вРеализе Оператион (вРОП)

вРОП обезбеђује оперативне контролне табле за анализу перформанси, оптимизацију капацитета и надгледање виртуелног окружења.

#30. Шта је вЦлоуд Суите?

вЦлоуд Суите комбинује више ВМваре компоненти да би дао комплетан скуп могућности инфраструктуре облака у једном пакету, укључујући виртуелизацију, софтверски дефинисане услуге центра података, опоравак од катастрофе, управљање апликацијама итд.

#31. Који је основни безбедносни корак за заштиту вЦентер сервера и корисника?

Потврдите аутентичност вЦентер сервера помоћу Ацтиве Дирецтори-а. Користећи ово, можемо доделити одређене улоге корисницима и такође ефикасно управљати виртуелним окружењем.

Питања за интервјуе за виртуелно складиште (складиште података).

#32. Шта је складиште података?

Складиште података је локација за складиштење на којој се чувају датотеке виртуелне машине и којима се приступа. Складиште података је засновано на систему датотека који се зове ВМФС, НФС.

#33. Шта је .вмк датотека?

То је конфигурациона датотека ВМ

#34. Које информације складиште .нврам датотека?

Чува информације о ВМ-у које се односе на БИОС.

#35. Шта .вмдк датотека ради и користи?

вмдк је датотека ВМ диска и чува податке ВМ-а. Може бити величине до 62 ТБ у вСпхере 5.5 и новијим верзијама.

#36. Колико типова дискова постоји у ВМваре-у?

Постоје три типа дискова у вСпхере.

 • Тхицк Провисионед Лази Зероес: сваки виртуелни диск се подразумевано креира у овом формату диска. Физички простор се додељује ВМ-у када се креира виртуелни диск. Не може се претворити у танак диск.
 • Тхицк Провисион Еагер Зероес: овај тип диска се користи у ВМваре Фаулт Толеранце. Сав потребан простор на диску се додељује ВМ-у у тренутку креирања. За креирање виртуелног диска потребно је више времена у поређењу са другим форматима дискова.
 • Танка одредба: Обезбеђује доделу простора на диску ВМ-у на захтев. Када величина података расте, величина диска ће расти. Искоришћеност капацитета складиштења може бити до 100% са танким обезбеђењем.

#37. Шта је Стораге вМотион?

Слично је традиционалном вМотион-у; у Стораге вМотион, виртуелни диск ВМ-а се премешта из једног складишта података у друго. Током Стораге вМотион, типови виртуелних дискова мисле да се диск за обезбеђивање може трансформисати у диск са танким обезбеђењем.

Шта је ново у вСпхере 6.0

#38. Која је верзија ВМ хардвера за вСпхере 6.0?

Верзија 11

#39. Која верзија хардвера ВМ-а за вСпхере 6.5?

Верзија 13

#40. Која верзија ВМ хардвера за вСпхере 6.7 и вСпхере 7.0?

Верзија 14 за ЕСКСи 6.7, верзија 15 за ЕСКСи 6.7 У2, верзија 17 за ЕСКСи 7.0, верзија 18 за ЕСКСи 7.0 У1 и верзија 19 за ЕСКСи 7.0 У2

#41. У којој верзији вСпхере ПСЦ је представљен?

Платформ Сервицес Цонтроллер (ПСЦ) је представљен у вСпхере 6.0. вСпхере 6.0 је такође познат као Виртуелна верзија хардвера 11.

#42. Колико максимално хостова може да управља вЦентер сервером у вСпхере 6.0?

У вСпхере 6.0, један вЦентер сервер може да управља са до 1000 хостова у Виндовс-у или вЦентер Апплианце-у (вЦСА). У вСпхере 6.5 и 6.7, 2000 хостова, ау вСпхере 7.0, 2500 може да се управља помоћу једног вЦентер сервера.

#43. Колико хостова може да управља кластер у вСпхере 6.0?

Један кластер може да управља са највише 64 хоста у ВМваре вСпхере 6.0 и новијим верзијама.

#44. Како један кластер може да управља максималним ВМ-овима?

Један кластер може да управља са највише 8000 ВМ.

#45. Шта је ВВол?

Виртуелни волумен је нови концепт управљања ВМ диском уведен у вСпхере 6.0 који омогућава операције засноване на низу на нивоу виртуелног диска. ВВол се аутоматски креира када се креира виртуелни диск у виртуелном окружењу за ВМ.

#46. Колико опција лиценцирања постоји за вСпхере 6.0?

Постоје три опције лиценцирања за вСпхере 6.0:

 • Стандардно издање: Садржи 1 вЦентер Сервер Стандардну лиценцу, до 2 вЦПУ-а за толеранцију грешака, вМотион, Стораге вМотион, ХА, ВВолс, итд.
 • Ентерприсе Едитион: Исто као Стандардно издање, додатно АПИ-ји за интеграцију низа и вишеструки пут, ДРС и ДПМ.
 • Ентерприсе Плус: Укључује све функције Стандард и Ентерприсе Едитион са додатном отпорношћу на грешке до 4 вЦПУ-а и 64 ГБ РАМ-а. Такође укључује Дистрибутед вСвитцх и најскупљу опцију лиценцирања вСпхере 6.0.

#47. Колико максималне РАМ меморије може да подржи вСпхере 6.0?

Подржава до 12ТБ РАМ-а по хосту у вСпхере 6.0 и вСпхере 6.5 и 16ТБ РАМ-а по хосту у ВМваре вСпхере 6.7 и 7.0.

Питања за интервју за библиотеке садржаја

#48. Шта је библиотека садржаја?

Библиотека садржаја је централна тачка локације између две различите географске локације са вЦентер серверима где можете да складиштите ВМ шаблоне, ИСО слике, скрипте итд. и делите их између географских локација

#49. Које су главне предности библиотека садржаја?

Правимо ВМ шаблоне и делимо их на другој географској локацији без поновног креирања на другим локацијама. Има много предности, као што су дељење и доследност, ефикасност складиштења и безбедна претплата.

#50. Колико типова библиотека садржаја има?

Има три типа:

 • Локално: библиотека локалне контроле.
 • Објављено: локална библиотека која садржи (ВМ шаблоне, ИСО слике, итд.) за претплату.
 • Претплаћени: библиотека која се синхронизује са објављеном библиотеком

#51. Који су захтеви и ограничења библиотека садржаја?

Библиотека садржаја има следеће захтеве и ограничења

 • Једна меморија, чија величина може бити до 64ТБ
 • Максимално 256 јединица по библиотеци
 • Синхронизација се дешава једном у 24 сата

#52. Шта је ВМФС?

ВМФС је систем датотека за ВМ у ВМваре вСпхере. ВМФС је складиште података које је одговорно за складиштење датотека виртуелне машине. ВМФС такође може да складишти велике датотеке, чија величина може бити до 64ТБ у вСпхере 6.0. У најновијим верзијама ВМваре вСпхере, ВМФС 6 се користи за складиштење ВМ-ова.

ВСАН питања за интервју

#53. Шта је вСАН?

Виртуелни САН је софтверски дефинисано складиште које је први пут представљено у вСпхере 5.5 и потпуно је интегрисано са вСпхере. Он агрегира локално прикључено складиште ЕСКСи хостова, који су део кластера, и креира дистрибуирано заједничко решење.

#54. Шта је хладна миграција?

Премештање искључене ВМ са једног хоста на други назива се хладна миграција.

#55. Шта је Стораге вМотион?

Премештање укључене ВМ из једног складишта података у друго назива се Стораге вМотион.

#56. Које су различите опције конфигурације за ВСАН?

Постоје две опције конфигурације за вСАН:

 • Хибрид: Користи и флеш и магнетне дискове за складиштење. Фласх се користи за готовину, док се магнетни дискови користе за капацитет или складиштење.
 • Алл-Фласх: Користи флеш и за кеширање и за складиштење

#57. Да ли су на тржишту доступни чворови спремни за ВСАН?

Да, вСАН-реади, као што су ВкРаил 4.0 и 4.5, доступни су на тржишту. ВкРаил је комбинација мин 3 сервера који су део кластера и могу да се скалирају до 64 сервера.

  Како ми је ДНК тест 23андМе помогао да откријем тајну породицу

#58. Колико су минимални сервери/хостови потребни за конфигурисање вСАН-а?

Да бисте конфигурисали вСАН, требало би да имате најмање 3 ЕСКСи хоста/сервера у облику вСАН кластера. Ако један од сервера поквари, вСАН кластер ће отказати.

#59. Колико је максимално дозвољено ЕСКСи хостова за вСАН?

Максимално је дозвољено 64 хоста да конфигуришу вСАН кластер.

#60. Колико група дискова и максимално магнетних дискова је дозвољено у једној групи дискова?

Дозвољено је максимално 5 диск група на ЕСКСи хосту, који је део вСАН кластера, а дозвољено је највише 7 магнетних и 1 ССД по диск групи.

#61. Колико врста складишта можемо да користимо у нашем виртуелном окружењу?

 • Директно прикључено складиште
 • Фибер Цханнел (ФЦ)
 • иСЦСИ
 • Мрежно прикључено складиште (НАС)

#62. Шта је НФС?

Мрежни систем датотека (НФС) је протокол за дељење датотека који ЕСКСи домаћини користе за комуникацију са НАС уређајем. НАС је специјализовани уређај за складиштење који се повезује на мрежу и може да пружи услуге приступа датотекама ЕСКСи хостовима.

#63. Шта је сирово мапирање уређаја (РДМ)?

Рав Девице Маппинг (РДМ) је датотека ускладиштена у ВМФС волумену која делује као прокси за необрађени физички уређај. РДМ вам омогућава да складиштите податке виртуелне машине директно на ЛУН. РДМ се препоручује када ВМ мора да комуницира са правим диском на САН-у.

#64. Шта је иСЦСИ складиште?

иСЦСИ САН се састоји од иСЦСИ система складиштења, који садржи један или више процесора за складиштење података. ТЦП/ИП протокол се користи за комуникацију између хоста и меморијског низа. иСЦСИ иницијатор је конфигурисан са ЕСКСи хостом. иСЦСИ покретач може бити заснован на хардверу, зависан или независан, а софтверски заснован је познат као иСЦСИ софтверски покретач.

#65. Који је формат иСЦСИ адресирања?

За конфигурисање користи ТЦП/ИП.

#66. Шта су иСЦСИ конвенције о именовању?

иСЦСИ имена су форматирана на два различита начина:

 • иСЦСИ квалификовано име (ИКН)
 • проширени јединствени идентификатор (ЕУИ)

вАпп питања за интервју

#67. Шта је вАпп?

вАпп је контејнер или група у којој више од једне ВМ може да се пакује и управља вишеслојним апликацијама за специфичне захтеве; на пример, веб сервер, сервер базе података и сервер апликација могу се конфигурисати као вАпп и може се дефинисати њихов редослед укључивања и искључивања.

#68. Која подешавања могу да се конфигуришу за вАпп?

Можемо да конфигуришемо неколико подешавања за вАпп, као што су додела ЦПУ-а и меморије, политика доделе ИП-а итд.

Разна питања за интервју

#69. Шта је ВМваре Танзу?

ВМваре Танзу је пакет или портфолио производа и решења који омогућавају својим клијентима да праве, покрећу и управљају апликацијама заснованим на контејнерима које контролише Кубернетес. Ова технологија је представљена у ВМваре вСпхере 7.0.

#70. Шта је ВМваре ДРС?

ДРС је скраћеница од Дистрибутед Ресоурце Сцхедулер, који аутоматски балансира доступне ресурсе између различитих хостова коришћењем кластера или скупова ресурса. Уз помоћ ХА, ДРС може да премести ВМ са једног хоста на други како би уравнотежио доступне ресурсе међу ВМ-овима.

#71. Шта су дељење, ограничење и резервација?

Дељење: Вредност која специфицира релативни приоритет или важност приступа ВМ-а датом ресурсу.

Ограничење: Потрошња ЦПУ циклуса или физичке меморије хоста која не може да пређе дефинисану вредност (ограничење).

Резервација: Ова вредност се дефинише у облику ЦПУ-а или меморије и мора бити доступна да би се ВМ покренуо.

#72. Који су аларми зашто их користимо?

Аларм је обавештење које се појављује када дође до неког догађаја. Многи подразумевани аларми постоје за многе објекте инвентара. Аларми се могу креирати и мењати помоћу вСпхере Веб Цлиент-а;

#73. Који су то уређаји који могу да се прикључе брзо и који се могу додати док ВМ ради?

Можемо додати ХДД и НИЦ док ВМ ради.

#74. Шта је шаблон?

Када се ВМ конвертује у формат који се може користити за креирање ВМ са унапред дефинисаним подешавањима назива се шаблон. Инсталирани ВМ се може конвертовати у шаблон, али се не може укључити.

#75. Шта је Снапсхот?

Креирање копије ВМ-а са временском ознаком као тачком враћања назива се снимак. Снимци се праве када је потребна надоградња или инсталација софтвера. За боље перформансе, снимак треба уклонити након извршења одређеног задатка.

#76. Како претворити физичку машину у ВМ?

За претварање физичке машине у ВМ потребна су три корака:

 • Агент треба да буде инсталиран на физичкој машини
 • ВИ клијент мора бити инсталиран са Цонвертер Плуг-ином
 • Сервер за увоз/извоз виртуелних машина

#77. Шта је вМотион и која је главна сврха његовог коришћења у виртуелном окружењу?

То је веома истакнута карактеристика ВМваре вСпхере која се користи за миграцију активних ВМ-ова са једног ЕСКСи хоста на други без икаквих застоја. Складишта података и ЕСКСи хостови могу да се користе док вМотион.

#78. Која је разлика између клона и шаблона?

Клон је копија виртуелне машине. Клонирање ВМ-а ће уштедети време ако је за конфигурисање потребно више ВМ-а са истим конфигурацијама. Док је шаблон главна копија слике креиране из ВМ-а, која се касније може користити за креирање многих клонова. Након претварања ВМ-а у шаблон, он се не може укључити или уређивати.

#79. Који метод праћења се користи у вСпхере ХА?

 • Нетворк Хеартбеат
 • Датасторе Хеартбеат

#80. Како се бира главни хост у вСпхере ХА?

Када је ХА омогућен у кластеру, сви хостови учествују у процесу одабира који ће бити изабрани као главни хост. Хост који има највећи број монтираних складишта података биће изабран као главни хост. Сви остали домаћини ће остати славни домаћини.

#81. Која је сврха ВМваре алата?

То је скуп услужних програма који се користе за побољшање перформанси ВМ-а у облику графике, покрета миша/тастатуре, мрежне картице и других периферних уређаја.

#82. Шта је ВМваре ДПМ?

Означава Дистрибутед Повер Манагемент је карактеристика ВМваре ДРС-а која се користи за надгледање потребних ресурса у кластеру. Када се ресурси смање због мале употребе, ВМваре ДПМ консолидује радна оптерећења и искључује хостове који се не користе, а када се ресурси повећају аутоматски укључује некоришћене хостове.

#83. Шта је ЕСКСи Схелл?

То је интерфејс командне линије. Користи се за покретање поправке и дијагностике ЕСКСи хостова. Може му се приступити преко ДЦУИ, вЦентер Сервер омогућава/онемогућава и преко ССХ.

#84. Како покренути ЕСКСТОП на ЕСКСи хосту?

Да бисмо покренули ЕСКСТОП на ЕСКСи хосту, потребна су нам два предуслова:

 • Инсталирајте вСпхере Цлиент на хост који желите да конфигуришете
 • Омогућите ССХ из ДЦУИ користећи везу „Опције за решавање проблема“.

#85. Шта је ВМваре вЦентер Енханцед Линкед Моде и како функционише?

ВМваре вЦентер Сервер Енханцед Линкед Моде (ЕЛМ) је једна од вСпхере напредних функција која омогућава повезивање више вЦентер сервера да бисте обезбедили јединствен интерфејс где можете да прегледате, претражујете и управљате дозволама, репликацијама улога, смерница и лиценци између више вЦентер сервера .

Омогућава вам да поједноставите виртуелна окружења предузећа која су распоређена на истој или више локација са више вЦентер сервера док примењујете вЦентер Сервер као ВЦСА или Виндовс сервере.

Закључак

Надам се да сте уживали читајући овај пост. Хвала за читање! Будите друштвени и поделите на друштвеним мрежама ако сматрате да вреди да то поделите.