9 алата за генерисање пакета за развој софтвера за ваше АПИ-је да бисте добили више купаца

Данас су АПИ-ји (Апликацијски програмски интерфејс) потребни за интеракцију са скоро сваком апликацијом. Можете питати: „Зашто“? Па, то је зато што су АПИ-ји одличан начин за сигуран и селективни пренос података трећем лицу.

Под селективним, мислим да не морате да излажете све своје податке страни која је затражила. Можете апстраховати нешто од тога и делити само оно што желите.

Али постоји квака. За значајно сложене апликације, АПИ може постати гломазан и досадан за рад. Са преко 100+ крајњих тачака, корисницима АПИ-ја може бити тешко да приступе подацима на структурисан начин.

Да би се превазишао овај тип сценарија, СДК-ови се користе за паковање свега што је у вези са АПИ-јем и да би АПИ био једноставнији за коришћење. СДК није ништа друго до комплет за развој софтвера који садржи АПИ крајње тачке, документацију и много апстракција за позивање различитих крајњих тачака.

Можете да креирате СДК за више програмских језика у зависности од базе клијената и са којим језицима раде.

Разлози да направите СДК за свој АПИ

У наставку су наведени неки од разлога зашто ће вам можда требати СДК за ваш АПИ.

#1. Олакшава коришћење АПИ-ја

Замислите да имате 10 различитих крајњих тачака које ће бити позване из одређене компоненте у корисничком интерфејсу. Зар за оне који пишу код неће бити досадно да позивају различите крајње тачке? Да, хоће, али са СДК-ом можете креирати функцију која имплементира ту функционалност одмах за кориснике АПИ-ја.

// sdk
import { fetchUsersWithAccess } from "sdk";
const usersWithAccess = fetchUsersWithAccess(id);

#2. Подразумеване најбоље праксе

Не желите да ваши клијенти користе АПИ са лошим праксама. Дакле, са СДК-ом можете имплементирати одређене сигурне функције које корисници могу безбедно да користе без бриге о имплементацији.

#3. Боље руковање грешкама

Поруке о грешци су неопходне када нови тим програмера користи ваш АПИ. Ако ураде нешто неочекивано, требало би да буду у стању да пронађу основни узрок. А СДК-ови вам могу помоћи да генеришете боље и свеобухватније поруке о грешци.

  Идентификујте рањивости скриптовања на више локација помоћу ових КССС алата за скенирање

#4. Апстрактни ХТТП клијент

Да бисте упутили АПИ позив, потребно је да имплементирате руковалац ХТТП захтева. А ако не желите да се корисници сами баве руковањем ХТТП захтевима, све то можете апстраховати помоћу СДК-а. Имплементација СДК-а може да се побрине за ХТТП верзију, заглавља, временска ограничења итд.

#5. Примените одговарајуће валидације

СДК се може користити за спровођење провера ваљаности, на пример, обавезних параметара функција и њихових типова података. Ово је важно како би се осигурало да корисници АПИ-ја не уносе нетачне информације и да не морају сами да додају валидације.

Сада када знате важност АПИ-ја и СДК-ова, ево свеобухватне листе алата за генерисање СДК-ова за ваше АПИ-је.

Спеакеаси

Спеакеаси је АПИ инфраструктурна платформа на којој можете побољшати своје АПИ-је користећи вештачку интелигенцију и генерисањем СДК-ова. Пружа потпуно прилагодљив алат за генерисање СДК-а са подршком за више програмских језика, укључујући Го, Питхон, Јава и Типесцрипт.

СДК који генерише Спеакеаси фокусира се на ове кључне аспекте како би побољшао искуство програмера.

Кључне карактеристике:

 • Потпуно откуцан
 • Подршка за ОпенАПИ
 • Помоћници и батерије укључене
 • Једноставан за коришћење

Такође вам помаже да креирате терраформ провајдере да побољшате своју АПИ инфраструктуру. И не само то, генерисање уметнуте документације функционише као шарм помоћу Спеакеаси-а и у складу је са спецификацијом АПИ-ја.

Они пружају бесплатан ниво за хоби и личне пројекте и план предузећа за предузећа.

Апиматиц

То је платформа која помаже да се побољша искуство АПИ програмера пружањем АПИ портала, цоде-ген као услуге и АПИ трансформатора. Апиматиц користи свој основни мотор да разбије АПИ на четири основне компоненте:

 • Трансформер: Помаже у спецификацијама и валидацији
 • Дизајнер: За спајање спецификација и уређивање портала
 • Генератор кода: Генеришите клијентске библиотеке, узорке кода и објавите пакете
 • Генератор докумената: Генеришите документе из спецификација са валидацијом уноса

Ове четири компоненте се затим комбинују у жељено решење за ваш АПИ.

Нуди бесплатну пробну верзију од 14 дана, али не укључује бесплатни ниво. За предузећа и предузећа, следи прилагођени модел цена.

  Како додати транспарентност на било који прозор и закачити га на врх

Ферн

Ферн је посебно дизајниран да генерише СДК за ваш АПИ. То је алтернатива ОпенАПИ спецификацији, али можете да увезете ОпенАПИ спецификацију ако је већ имате. СДК-ови које је генерисао Ферн су идиоматски, тј. користе карактеристике специфичне за језик и чини се као да су писани руком.

СДК-ови су прилагодљиви, што вам омогућава да им додате прилагођену логику. Такође, аутоматски генерише мрежну логику и дефиниције типова тако да се можете фокусирати само на пословну логику.

Ферн нуди бесплатан ниво у који можете додати до 3 корисника и користити све генераторе. Са про планом, можете да објавите СДК-ове у ГитХуб репозиторији и синхронизујете са Постман-ом.

Либлаб

Либлаб је изворни језик, СоЦ-2 компатибилан СДК генератор са уграђеном аутентификацијом, руковањем грешкама и безбедношћу. Можете добити скоро све функције које су присутне у другим АПИ СДК генераторима.

Куке се користе за убацивање прилагођеног кода у ваш цевовод за генерисање СДК-а. Либлаб пружа читав оквир познат као Хоокс Фрамеворк урадити тако.

И не само то, такође можете да користите ГитХуб Ацтионс да покренете аутоматско генерисање СДК-а и докумената кад год унесете нешто у своје ГитХуб спремиште.

Бесплатно је за личне и хоби пројекте који вам омогућавају да истражујете Либлаб. Про верзија долази са неким напредним функцијама, као што су прилагођени домени, аналитика, безбедносна упозорења и увид у коришћење.

Конфиг

Конфиг може поново да генерише СДК кад год промените своју АПИ спецификацију. Алат за генерисање СДК-а који вам омогућава да увезете ОпенАПИ спецификације или колекцију Постман да бисте аутоматски генерисали и објавили СДК-ове.

Подржава све главне језике, укључујући Јава, Типесцрипт, Питхон, Го, Ц#, Руби, итд. Писање тест случајева и валидација уноса нису ствар о којој би требало да бринете.

Можете заказати демо да бисте почели да га истражујете.

Аппврите

АппвритеСДК генератор је ПХП библиотека за генерисање СДК-ова у више програмских језика Типесцрипт, Нодејс, Јава, Котлин, Го, Дарт, Питхон, итд. Међутим, тренутно подржава само Сваггер 2.0 спецификације у време писања овог чланка. Листа свих спецификација које ће бити подржане у будућности је наведена испод РЕАДМЕ фајл.

  Добијте препоруке за храну и ресторане у Фацебоок Мессенгер-у

Још једна важна ствар коју треба напоменути је да је још увек у току рад на овом СДК генератору, тако да не бих препоручио да га користите у производњи. И још увек нема подршке за главне спецификације као што је Постман.

РЕСТ Унитед

РЕСТ Унитед је СДК генератор за генерисање СДК-ова у 9 различитих програмских језика. Можете да генеришете СДК у само пет корака:

 • Дефинишите крајњу тачку
 • Дефинишите захтев
 • Дефинишите одговор
 • Валидације и тестирање
 • Издајте СДК

Подржани програмски језици укључују ПХП, Руби, Ц#, Сцала, Андроид, Објецтиве-Ц, Јава, Питхон и АцтионСцрипт (Фласх). Документација је такође прилагодљива вашим потребама.

Нуди 14-дневну бесплатну пробну верзију за вас да истражите генератор са до 5 крајњих тачака по АПИ-ју. План предузећа је заснован на прилагођеном моделу цена.

Сваггер Цодеген

Сваггер Цодеген је алатка отвореног кода за генерисање клијентских СДК-ова за АПИ-је дефинисане ОпенАПИ спецификацијом. Датотеке дефиниција АПИ-ја могу се користити за креирање библиотека на популарним језицима као што су Јава, Сцала и Руби. Подржава преко 40 програмских језика и такође може да генерише серверски код за до 20 програмских језика.

Са бесплатним нивоом Сваггер Хуб-а, можете да користите уређивач АПИ-ја, документе домаћина и лажни АПИ. План предузећа дозвољава најмање 15 дизајнера и 30 потрошача.

Киота

Киота је алатка командне линије отвореног кода за генерисање АПИ клијентске библиотеке за позивање било ког АПИ-ја заснованог на ОпенАПИ спецификацији. Његов АПИ СДК пружа снажно куцано искуство са свим функцијама из висококвалитетног СДК-а, али без потребе да учите нову клијентску библиотеку за сваки АПИ.

Подржава различите програмске језике као што су Ц#, Го, Питхон, Јава, ПХП, Питхон, Свифт, Типесцрипт, итд. Киота може да генерише код који омогућава аутоматско довршавање у вашем ИДЕ-у како би помогао у откривању АПИ ресурса и метода. Такође, омогућава пун приступ ХТТП могућностима.

Завршне речи

Алати за генерисање пакета за развој софтвера за АПИ-је су од суштинског значаја јер чине искуство програмера много бољим за тимове који користе ваш АПИ. Ово на крају доводи до више клијената јер сматрају да је ваш АПИ лак за коришћење. Када бирате алатку за генерисање СДК-а, обратите пажњу на подршку за језик, као и на подршку за спецификацију АПИ-ја.

Заинтересовани сте за АР/ВР? Погледајте најбоље СДК-ове проширене стварности за прављење креативних апликација!