9 Јава ЕЕ оквира за прављење пословних апликација

Јава ЕЕ (Ентерприсе Едитион) оквири су моћни алати за креирање компликованих и широких тела пословних апликација.

Јава је већ један од најпопуларнијих и најпоузданијих програмских језика за програмере. Последњих година Јава се унапређује и долази са новим ажурирањима и функцијама које подстичу Јава програмере да развијају веб апликације на нивоу предузећа, креирају апликације за Виндовс и апликације трећих страна.

Па, обично не мислимо да је Јава једини језик за креирање моћних веб апликација. Али на тржишту постоје различити висококвалитетни оквири који омогућавају креирање веб апликација. Јава виртуелна машина је поуздана и поуздана платформа и подржава РОВА (Реад Онце Врите Анивхере) процес у веб развоју.

Хајде да погледамо следеће оквире за развој сложених апликација.

Пролеће

Тхе Пролеће, Пивотал, је најкоришћенији и најпознатији оквир. То је инверзија контејнера и контролише се програмским језиком Јава.

Овај оквир има интегрисане напредне функције, ресурсе и услужне програме. Програмери користе ове ресурсе за креирање скоро свих врста апликација. Спринг фрамеворк ради на ЈВМ-у и добро ради са другим програмским језицима као што су Гроови и Котлин.

Спринг оквир који се користи за обављање понављајућих задатака у програмирању као што су обрада података, слање порука и безбедност. Можда ћете моћи да произведете пословну логику развоја. Конфигурација Спринг фрамеворк-а је веома компликована у односу на друге оквире, али има много напредних функција за пружање корисних апликација за издање предузећа.

Хигхлигхтс

 • Лако тестирање и компатибилност уназад
 • Подржава велики број пакета и класа
 • Обезбеђује ефикасан еко-систем и заједницу
 • Корисна документација за ефикасније учење оквира
 • Омогућава вођење флексибилне базе кода као што су обични стари Јава објекти (ПОЈО)
  Како копирати вредности, а не формуле у Екцелу

Ако желите да савладате Спринг фрамеворк, погледајте ово фантастичан курс.

Хибернате

Хибернате је још један најпопуларнији Јава оквир. Такође се назива оквир за релационо мапирање објеката (ОРМ) Јаве и широко се користи за изградњу структура база података. Хибернате пружа језик упита за управљање базом података под називом ХКЛ

Овај оквир обезбеђује глатку интеграцију између база података и веб апликација заснованих на Јава. Доступан је бесплатно као опен-соурце, али под општом јавном лиценцом ГНУ 2.1.

Хигхлигхтс

 • Пружа сигурну и робусну базу апликација
 • ХКЛ интегрисан са независним командама базе података
 • Нуди колекције као што су Сет, Мап и Лист за побољшање апликација
 • Једноставно мењање података у више база података.

Струтс

Апацхе Струтс је бесплатан, опен-соурце и МВЦ оквир, који је користио за прављење елегантних и атрактивних Јава апликација. Користи се МВЦ, тј. Модел Виев Цонтроллер, за развој интерактивних Јава-веб апликација.

Апацхе Софтваре Фоундатион развија Струтс оквир и има безбедну архитектуру додатака и омогућава проширење оквира креирањем ЈАР датотека на путању класа Јава-веб апликација. Оквир се интегрише са различитим додацима, а многи од ових додатака ће вам омогућити да уградите Струтс са различитим Јава оквирима као што су ЈСФ, ЈУнит, Спринг, итд.

Хигхлигхтс

 • Ефикасно ради са СОАП, АЈАКС и РЕСТ АПИ-јем
 • Могућа интеграција са другим оквирима преко додатака
 • Креирајте веб апликације користећи једноставне ПОЈО акције
 • Подржава различите типове шаблона и тема
 • Добро тестиран и стабилан оквир

Ако сте почетник, погледајте ово Удеми цоурсе.

Гоогле веб комплет (ГВТ)

ГВТ је скраћеница за Гоогле Веб Тоолкит и један од најпопуларнијих веб оквира, и углавном се користи за развој клијентског Јава кода и проширење на ЈаваСцрипт. Потпуно је отвореног кода. Популарне Гоогле апликације као што су Адсенсе, Адвордс, Гоогле Валлет и Блоггер су направљене помоћу ГВТ-а.

  Како пронаћи димензије слоја или елемента у Пхотосхопу

Овај оквир подржава програмере да праве и тестирају Ајак апликације користећи Јаву. Такође се подстиче развој сложених веб апликација које се користе у банкарству и трговини итд.

Игра

Игра веб оквир је реактивна, лагана, прилагођена кориснику структура без државности која омогућава брз развој скалабилних веб апликација помоћу Јаве и Сцале.

Плаи је креиран помоћу Акка алата отвореног кода и ради на ЈВМ (Јава виртуелној машини). Овај комплет алата је опремљен основним алатима и функцијама и пружа боље интерфејсе прилагођене кориснику, који укључују дизајн, тестирање и брзо писање у форматима кода за развој веб апликација. Овај оквир је повећао продуктивност развоја.

Оквир игре прати принципе Реактивног манифеста. Због тога је дозвољено креирање слабо повезаних веб апликација.

Хигхлигхтс

 • Продуктивност програмера је веома висока
 • Сигурна конфигурација
 • Огроман екосистем
 • Нема Јава ЕЕ сесија и потпуне везе без држављанства
 • Доступан са јединичним тестирањем, Селеном и ЈУнит

Гралс

Гралс је оквир заснован на Гроови-у, а то значи да ће програмери моћи да развијају апликације користећи Гроови језик. И такође је отвореног кода.

Главни циљ Гроови језика је да побољша продуктивност програмера и омогући Оопс концептима за прављење апликација. И направљен је на једној од страна опружне чизме и има карактеристике које штеде време од опружне чизме.

Леарнинг Гроови је лако. И лако је интегрисати друге Јава компоненте и функције. Има пријатељску заједницу и нуди разне врсте додатака (више од 900) којима управља ниво заједнице.

Верт.Кс

Верт.Кс садржи широке могућности. и подржава многе друге језике, али првенствено направљен за Јаву. Штавише, ако користите Гроови, Цеилон, Руби или ЈаваСцрипт, онда вам је дозвољено да их користите на Верт.Кс фрамеворк-у. Једна од битних чињеница је узети у обзир да је то библиотека а не контејнер.

  Како добити СХЕИН купон за бесплатну пробну верзију

Хигхлигхтс

 • Време извођења вођено догађајима, без блокирања
 • Једноставан за коришћење, скалабилност и истовременост
 • Полиглот (подржава неколико језика)

Апацхе Вицкет

Вицкет се такође назива „Апацхе Вицкет” јер је доступан преко Апацхе Софтваре Фоундатион. То је лагани веб оквир и бриљантан кориснички интерфејс. Он је отвореног кода и користи се за креирање веб апликација на страни сервера скриптованих у Јави.

Свако може лако да се интегрише са ХТМЛ језиком, који омогућава креирање једноставних Хтмл страница, а који ће смањити сложеност развоја. Овај оквир садржи моћне тестне апликације за побољшање продуктивности развоја.

Хигхлигхтс

 • Подржава ХТМЛ и Јава језике
 • Лако је написати и организовати свој код
 • Отклоните грешке да бисте тестирали одређене компоненте вашег кода
 • Документација и подршка

ЈаваСервер Фацес

ЈаваСервер Фацес технологија користи постојеће, стандардне концепте корисничког интерфејса и веб нивоа без ограничавања програмера на одређени језик за означавање, протокол или клијентски уређај. Развио га је Јава Цоммунити Процесс под ЈСР – 314.

Класе компоненти корисничког интерфејса које су укључене у технологију ЈаваСервер Фацес обухватају функционалност компоненте, а не презентацију специфичну за клијента, омогућавајући тако ЈаваСервер Фацес УИ компоненте да се рендерују на различите клијентске уређаје.

Закључак

Јава је добро познат и најкоришћенији програмски језик на свету. Као што смо већ расправљали о толико много оквира који су изграђени у Јави за развој различитих апликација у одговарајућим окружењима.

Дакле, следеће питање које вам пада на памет је да изаберете који оквир од горе наведених да бисте ефикасно изградили веб апликације? Као почетник и ако немате појма о томе како да користите веб оквире, онда морате да изаберете структуру коју је лако научити и развити. Након што стекнете искуство, требало би да изаберете друге према вашим захтевима.