Коначна листа Цхеат Схеет-а за систем администратора

Није могуће запамтити све што сте прочитали, а посебно оно што нећете често користити. Зато смо обележили тако да се можете обратити кад год је потребно.

Радећи у ИТ-у, једна ствар коју не можете да игноришете је варалица/референтни водич. Ако имате релевантну варалицу у обележивачу, то вам може помоћи да брже решите проблеме у свакодневном радном животу.

Следећа листа варалица ће вам бити од помоћи.

УНИКС/Линук

Схелл Цхеат Схеет – упознајте се са манипулацијом датотекама, операторима тестова, замени променљивих, условном извршавању, логичким тестовима, корисним променљивим, тестовима датотека и још много тога.

Басх Хистори – ви пречице за уређивање историје, модификација понашања кроз променљиве љуске, проширења историје итд.

УНИКС Тоолбок – сјајна колекција команди за систем, процес, систем датотека, ССХ/СЦП, РСИНЦ, шкољке, скриптовање, базу података, штампање итд.

Федора/Убунту команде – листа брзих команди тестирана на Федора/Убунту за претраживање датотека, компресију, навигацију директоријума, рсинц, ссх, вгет, манипулацију текстом, умрежавање, простор на диску, информације о систему.

ВИ варалица – ради често у ви? Свидеће ти се ово. Покрети корица, брисање, претрага/замена, уметање итд.

Линук перформансе – различити материјали за перформансе Линук-а укључујући мапу алата.

АИКС КуицкСхеет – ради на АИКС-у? Ово покрива велики број команди које су вам свакодневно потребне као администратор из ФС-а, подешавање кернела, евидентирање грешака, уређаји, умрежавање, меморија, ЛВМ, пакети итд.

и још један… од ИБМ

Брза референца за Соларис – још увек користите Соларис? Не брините, ово ће вам помоћи у водичу за администрацију, укључујући иницијализацију корисника, конфигурацију мреже, дељење датотека, команде за штампање, програмирање љуске, ЦДЕ конфигурацију итд.

  Колико података користи ИоуТубе? И како то пратити

Басх Стринг

Умрежавање

ТЦП/ИП и тцпдумп – џепни референтни водич компаније САНС укључује много корисних информација за разумевање ТЦП/ИП стекова и употребе тцпдумп.

Још једна тцпдумп команда цхеат схеет

Енкапсулација протокола – покрива ТЦП/ИП, Новелл Нетваре, ДЕЦнет, АпплеТалк, ИСО.

Можете се позвати на ово за БГП, ЕИГРП, НАТ, ИПв4/ИПв6, ППП, РИП, итд.

НМАП – Брза варалица за НМАП 5.

ТЦП порт – сазнати која лука је за шта.

Веб и сервер апликација

Информације о перформансама ИБМ ВебСпхере Портал – ово би било корисно ако тражите списак за подешавање перформанси за ВебСпхере Портал 6.1.к

Апацхе Томцат – Почетак рада са инсталацијом омота Апацхе Томцат-а, распоредом директоријума, учитавањем класа, уграђивањем, конфигурацијом, веб.кмл, евидентирањем, слушачима, ЈНДИ и још много тога.

ВебЛогиц Сервер – Интерактивна брза референца од Орацлеа је добра за почетак разумевања ВебЛогиц архитектуре и водича за администрацију.

Апацхе – Брзи референтни водич помаже вам да разумете опште конфигурационе директиве, опције командне линије, скриптовање, кеш, евидентирање, ЦГИ варијабле, ССИ, итд.

Јбосс – почетак рада са ЈБосс ЕАП 7 покрива скоро све што треба да знате као почетник.

ЈДБЦ – све што треба да знате о ЈДБЦ-у од основне конфигурације, типова драјвера, архитектуре, подешавања перформанси до напредног ЈДБЦ-а.

ДевОпс

Кубецтл – Кубецтл цхеатсхеет од Кубернетес службене документације.

Гит – упознајте се са Гит командама које ће вам помоћи у свакодневном раду.

Закључак

Надам се да ће вам ова листа варалица помоћи да сазнате више о ОС-у, умрежавању, вебу и серверу апликација. Као и обично, поделите ово са својим пријатељима.

  Како се појавити ван мреже у Стеам-у