9 најбољих ДАСТ скенера за тестирање веб апликација и безбедности АПИ-ја

Скенери за динамичко тестирање безбедности апликација (ДАСТ) су кључни за безбедност и интегритет веб апликација, АПИ-ја и инфраструктуре облака. Они скенирају ваше апликације да би пронашли скривене рањивости и нуде детаљне извештаје са упутствима за отклањање идентификованих рањивости.

Штавише, водећи ДАСТ алати вам омогућавају да покренете скенирања специфична за усаглашеност, као што је ПЦИ-ДСС, да бисте открили области неусаглашености.

Али шта је тачно ДАСТ, како функционише и који су најбољи ДАСТ алати доступни на тржишту? Хајде да сазнамо.

Шта је ДАСТ и како функционише?

Динамичко тестирање безбедности апликација (ДАСТ) је методологија тестирања безбедности апликације у којој се покренута апликација тестира да би се идентификовале рањивости.

ДАСТ нема приступ изворном коду апликације. Дакле, ДАСТ открива безбедносне пропусте изводећи симулиране нападе.

ДАСТ приступ процењује покренуту апликацију споља тако што напада апликацију као што би то урадили хакери. Одговори апликације на ове симулиране нападе се анализирају како би се утврдило да ли је покренута апликација подложна разним стварним нападима веб апликација.

У извесном смислу, ДАСТ алати обављају аутоматизовано тестирање пенетрације ваше веб апликације да би идентификовали безбедносне слабости у апликацији.

Другим речима, ДАСТ алат ради као чувар кога сте поставили да заштити свој дом. Овај чувар је више од обичног чувара. Уместо тога, чувар покушава да провали у вашу кућу тако што разбија браве на вратима или прозорима ради процене.

Након процене, чувар вам даје до знања како су успели да уђу у ваш дом како бисте могли да ојачате безбедност своје куће како бисте избегли даље такве инциденте.

Ево како ДАСТ скенер обично ради:

Скенирање апликације

Алатка ДАСТ ступа у интеракцију са покренутом апликацијом како би довршила скенирање рањивости. У том процесу, ДАСТ алат процењује безбедносни положај апликације. Процес може укључивати проналажење потенцијалних поља за унос унутар апликације, образаца, АПИ крајњих тачака итд.

Извођење симулираних напада

Алатка ДАСТ изводи симулиране нападе да тестира безбедност апликације на уобичајене претње веб апликација као што су СКЛ ињекција, скриптовање на више локација (КССС) и разни други напади убризгавањем веб апликација.

Идентификовање рањивости

Након извођења симулираних напада, ДАСТ алат анализира одговоре апликације како би утврдио да ли је било која слабост или рањивост откривена током напада. Ако открије критичне пропусте, поменуће их у извештају заједно са озбиљношћу безбедносних пропуста.

Слање извештаја

Алат ДАСТ генерише детаљан извештај о својим налазима, укључујући идентификоване рањивости и препоруке за санацију. Стручњаци за безбедност могу да користе овај извештај за решавање безбедносних проблема и побољшање безбедности апликација.

Добар ДАСТ алат користи и аутоматско тестирање оловком и технике ручног тестирања за спровођење темељне безбедносне процене веб апликације како би се идентификовале потенцијалне рањивости.

Предности ДАСТ скенера

Следеће су кључне предности коришћења ДАСТ решења за побољшање безбедности ваше веб апликације:

 • Он ће идентификовати различите рањивости током извршавања, које могу бити штетне за вашу веб апликацију и компанију ако буду искоришћене
 • ДАСТ алат делује као прави хакер. Тако може да открије рањивости или безбедносне слабости које често пропуштају друге методе тестирања безбедности
 • Може помоћи вашим стручњацима за безбедност и развојном тиму да пронађу пропусте ван изворног кода ваше апликације и у интерфејсима трећих страна
 • ДАСТ је једини метод тестирања безбедности који није специфичан за програмски језик. Дакле, можете тестирати било коју веб апликацију, без обзира на њен програмски језик
 • Може да покреће скенирања у вези са усаглашеношћу како би вам помогла да се придржавате водећих прописа о безбедности података
  Како брзо искључити досадна обавештења на Мац-у

ДАСТ скенер открива широк спектар рањивости и безбедносних слабости, укључујући проблеме са валидацијом улаза/излаза, промашене конфигурације, грешке у аутентификацији и многе друге проблеме током извршавања.

И лако је комбиновати ДАСТ са другим методама тестирања безбедности веб апликација, као што је САСТ.

Како се ДАСТ разликује од САСТ-а

Статичко тестирање безбедности апликација (САСТ) је методологија тестирања безбедности апликација у белим кутијама у којој стручњаци за безбедност тестирају веб апликацију изнутра на познате рањивости.

Примењен у раним фазама животног циклуса развоја софтвера (СДЛЦ), САСТ процењује низ статичких улаза, укључујући изворни код апликације и документацију (захтеви, дизајн, спецификације, итд.).

Пошто САСТ алат има пун приступ изворном коду апликације, може да идентификује где постоји рањивост. Такође, може да открије рањивости у фрагментима кода које сте написали, али нису распоређени или повезани са главном апликацијом.

С друге стране, ДАСТ алати изводе безбедносне тестове на покренутој апликацији споља да би идентификовали рањивости или безбедносне слабости у веб апликацији. Није потребан приступ изворном коду апликације да би се извршило динамичко тестирање безбедности апликације.

Ево кључних разлика између ДАСТ-а и САСТ-а:

 • ДАСТ тестира покренуту апликацију споља изводећи симулиране нападе. А САСТ тестира веб апликацију у раној фази животног циклуса развоја софтвера тако што процењује њен изворни код, конфигурационе датотеке и друге статичке артефакте.
 • ДАСТ се фокусира на предњи крај апликације, као што је њена интеракција са корисницима, крајњим тачкама АПИ-ја и другим системима, како би пронашао слабости апликације, као што су проблеми у току извршавања или погрешне конфигурације које хакери могу да искористе. Али САСТ анализира изворни код апликације и проналази рањивости у бази кодова.
 • Пошто ДАСТ идентификује рањивости и безбедносне проблеме у каснијој фази животног циклуса развоја софтвера, често је скупо отклањање тих рањивости. Врсте рањивости које САСТ открива су јефтине за отклањање.
 • ДАСТ има тенденцију да даје мање лажних позитивних резултата него САСТ.

На ваше питање, САСТ наспрам ДАСТ: шта је боље за тестирање безбедности апликација, одговор је и једно и друго. Комбиновањем ове две методологије за тестирање безбедности апликација, можете свеобухватно да процените безбедност ваше веб апликације.

Избор најбољег ДАСТ скенера може бити тежак јер су доступне бројне опције. Истражили смо и припремили листу најбољих ДАСТ решења како бисмо вам уштедели време.

Пробели

Пробели је поуздан ДАСТ скенер за аутоматизацију и скалирање веб апликација и безбедносног тестирања АПИ-ја. Његов скенер рањивости вам помаже да идентификујете око 30.000 рањивости и пружите детаљан извештај за њихово исправљање.

Његов паук без главе заснован на Цхроме-у се креће кроз веб апликацију попут човека. Његов паук пузи сваки угао ваше апликације, клика на линкове и испуњава обрасце са исправним контекстом како би понудио водећу покривеност у индустрији.

Кључне карактеристике:

 • Без лажно позитивних (-0,06% у 2022.)
 • Више опција скенирања, укључујући прилагодљиво скенирање, планирано скенирање и скенирање иза заштитног зида
 • Скенирање са аутентификацијом за скенирање апликација које се ослањају на ССО и ОпенИД Цоннецт
 • Једноставна интеграција са вашом апликацијом помоћу њеног додатка или пуног АПИ-ја

Можете га користити да испуните захтеве усаглашености за веб безбедност тако што ћете генерисати детаљне извештаје о захтевима и приказати те извештаје као доказ усклађености. Можете лако да интегришете Пробели са ЦИ/ЦД алатима, програмима за праћење проблема и апликацијама за размену порука.

  Како блокирати Дисцорд на телефону, рачунару, рутеру или у Цхроме-у

Инвицти

Са својим јединственим приступом ДАСТ плус интерактивном тестирању безбедности апликација (ИАСТ), Инвицти открива рањивости и безбедносне слабости које други ДАСТ алати могу пропустити. Да би се осигурало да ниједна рањивост или безбедносна слабост не остану непримећени, комбинује тестирање на основу потписа и понашања.

Кључне карактеристике:

 • Могућност покретања скенирања рањивости на веб локацијама, веб апликацијама и АПИ-јима
 • Комплетан и ажуриран инвентар свих ваших веб локација, веб апликација и АПИ-ја
 • Напредна технологија скенирања, која вам омогућава скенирање веб локација са тешким скриптама
 • Могућност скенирања лозинки и МФА заштићених подручја
 • Примена у више окружења, укључујући облак, он-прем, и све између
 • Широка покривеност рањивости, укључујући СКЛ ињекцију, фалсификовање захтева на страни сервера, КССС, рањивости ван опсега и још много тога
 • Интеграција са 50+ алата, укључујући ЦИ/ЦД, праћење проблема, алате за сарадњу и још много тога

Инвицти идентификује све ваше компоненте отвореног кода и открива које су компоненте рањиве. Помаже вам да пратите безбедносни положај сваке апликације током времена.

Индусфаце ВАС

Индусфаце ВАС је један алат који вам нуди функције ДАСТ-а, скенирања малвера и тестирања пенетрације.

Кључне карактеристике:

 • Широк спектар покривености рањивости, укључујући САНС25, ОВАСП Топ 10, ВАСЦ класификоване претње и претње нултог дана
 • Пакетна заштита за мобилне уређаје, веб и АПИ-је
 • Гаранција без лажних потраживања
 • Способност креирања инвентара јавних веб средстава (домени, поддомени, ИП адресе, мобилне апликације, центри података и типови сајтова)
 • Откривање уништавања веба и инфекције малвером
 • Процена рањивости и тестирање пенетрације (ВАПТ) на идентификованим средствима једним кликом

Његов аутоматизовани скенер рањивости проверава све области, укључујући апликације са једном страницом (СПА), веб локације са тешким скриптама, области заштићене лозинком, сложене путање и обрасце на више нивоа и неповезане странице.

Пошто аутоматизовани скенери не могу да открију све рањивости. Индусфаце ВАС такође долази са функцијом ручног тестирања оловком која омогућава стручњацима за безбедност да идентификују рањивости пословне логике

Рапид7 ИнсигхтАппСец

ИнсигхтАппСец би Рапид7 је још један моћан ДАСТ алат за аутоматску процену ваше веб апликације са мање лажних позитивних резултата и пропуштених безбедносних слабости. Мали или велики, можете без напора да управљате безбедносном проценом портфеља апликација помоћу ИнсигхтАппСец-а.

Кључне карактеристике:

 • Заштита од преко 95 врста напада.
 • Функција понављања напада ради лакшег поправљања
 • Могућност извоза извештаја у ХТМЛ формату
 • Могућност да своје извештаје прилагодите неколико прописа о усклађености, као што су ХИПАА или ПЦИ-ДСС
 • Цлоуд и он-прем мотори за скенирање.
 • Опција за планирање скенирања и постављање периода замрачења скенирања
 • Могућност скенирања рањивости због погрешне конфигурације
 • Могућност покретања више скенирања истовремено без додатних трошкова
 • Једноставна интеграција у токове рада за програмере

Универзални преводилац у ИнсигхтАппСец-у повећава област покривености ваше апликације. Такође, нуди прилагођене провере за решавање проблема и ризика са којима се суочава ваше окружење апликације.

Добра ствар код ИнсигхтАппСец-а је што вам омогућава брзу сарадњу. Његово богато извештавање и интеграције чине бржим информисање заинтересованих страна о усклађености и развоју.

СтацкХавк

Ако тражите флексибилан, али моћан ДАСТ алат, СтацкХавк је прави избор. Он је агностичан према језику и ради било где на било којој платформи.

СтацкХавк је дизајниран да се усредсреди на тестирање безбедности апликација у време извођења и пре-продукције. Омогућава вашем тиму да активно тестира вашу апликацију као део својих ЦИ/ЦД токова посла.

  Како да отпремите најлепше Инстаграм слике

Кључне карактеристике:

 • Могућност тестирања свих АПИ-ја, укључујући РЕСТ, СОАП, ГрапхКЛ и гРПЦ АПИ-је
 • Прилагођене тест скрипте за покривање специфичних сценарија за вашу веб апликацију
 • Приоритетни резултати скенирања како би се лакше идентификовали критични проблеми
 • Рекреација и валидација налаза са СтацкХавк-овим цУРЛ генератором
 • Оптимизован скенер за брзо проналажење рањивости.
 • Могућност рада у било ком ЦИ/ЦД-у
 • Конфигурације скенирања АПИ-ја специфичне за технологију
 • Веб апликација прилагођена кориснику

СтацкХавк нуди детаљне податке о захтевима и одговорима апликације, објашњења прилагођена програмерима и ресурсе за лако и ефикасно истраживање проблема. Нуди четири пакета за кориснике: Фрее, Про, Ентерприсе и Цустом.

СООС ДАСТ

СООС ДАСТ је вишеструко награђивани алат за динамичко тестирање безбедности апликација за проналажење рањивости веб апликација и безбедносних слабости. Контејнерско решење ради у вашем окружењу са Доцкер-ом. Омогућава вам да управљате безбедносним проблемима преко обједињене веб контролне табле која се дели са СООС СЦА.

Кључне карактеристике:

 • Скенирајте веб апликације и АПИ-је које дефинишу ОпенАПИ, СОАП или ГрапхКЛ
 • Неограничено скенирање ДАСТ домена
 • ЦИ/ЦД интеграције као што су Азуре ДевОпс, АВС ЦодеБуилд, ГитХуб Ацтионс и ЦирцлеЦИ
 • СООС СЦА за ОСС скенирање рањивости и управљање лиценцама
 • Широка покривеност скенирањем, укључујући СКЛ ињекцију, недостајућа безбедносна заглавља, безбедносне погрешне конфигурације, скриптовање на више локација и још много тога
 • Могућност прослеђивања проблема на ГитХуб-ов безбедносни панел
 • Управљање лиценцама отвореног кода

СООС ДАСТ користи индустријски стандардни ЗАП скенер отвореног кода са додатним функцијама да понуди вашој апликацији широку безбедносну покривеност.

Верацоде динамичка анализа

Верацоде динамичка анализа је јединствена платформа која омогућава тимовима за безбедност и развој да пронађу и поправе рањивости током извршавања у веб апликацијама и АПИ-јима.

Кључне карактеристике:

 • Механизам који је настао у облаку који стално побољшава могућности ревизије и скенирања
 • Прилагодите скенирање (са параметрима који се лако конфигуришу) да бисте уштедели време и смањили грешке
 • Скенирање апликација и АПИ-ја иза заштитног зида
 • Детаљни извештаји који се могу интегрисати са популарним системима за продају карата
 • Флексибилна подешавања параметара скенирања као што су ограничавање прегледача и подршка за аутентификацију

Верацоде ДАСТ има <5% лажних позитивних резултата.

АппЦхецк

АппЦхецк је свеобухватна платформа за тестирање безбедности која вам омогућава да процените сваки слој спољних ИТ система у погледу рањивости у једном решењу. Омогућава вам да тестирате све аспекте ваше апликације и мрежних циљева.

Кључне карактеристике:

 • Потпуна покривеност ОВАСП рањивости, укључујући КССС, ињекције, нула дана, плус 100.000+ познатих безбедносних пропуста
 • н-дубинско аутоматизовано тестирање за ад-хоц тестирање, планирано скенирање и континуирано безбедносно тестирање
 • Могућност испоруке аутоматског тестирања рањивости преко ваших сервера за изградњу, укључујући МС Азуре ДевОпс, Јенкинс и Теам Цити
 • Темељно скенирање вашег АПИ-ја, укључујући ВСДЛ, Сваггер и Грапх КЛ крајње тачке
 • Лакоћа коришћења—један клик генерише извештаје о стилу професионалног тестирања пенетрације са детаљним описима рањивости и корака за санацију.

АппЦхецк вам такође омогућава да управљате рањивостима кроз своје системе за продају карата, као што је ЈИРА.

Цхецкмарк ДАСТ

Цхецкмарк ДАСТ је моћан скенер веб безбедности доступан у платформи за безбедност апликација Цхецкмарк Оне. Пружа вам проницљив увид у укупне ризике ваших апликација преко једне контролне табле. Цхецкмарк ДАСТ подржава различите интеграције и језике.

Ако сте љубитељ софтвера отвореног кода, можете да истражите ове скенере безбедности на вебу отвореног кода.

Закључак

Напади на веб апликације вртоглаво расту. Хакери циљају веб апликације и АПИ-је да украду осетљиве податке или испоруче злонамерни софтвер. Стога постаје кључно одабрати један од најбољих ДАСТ скенера за процену ваше веб апликације, АПИ-ја или инфраструктуре облака да бисте открили и поправили безбедносне пропусте.

Поред тога, требало би да научите више о безбедности веб апликација да бисте побољшали безбедност апликације и заштитили апликацију од претњи.