9 најбољих ХР Цхатбот-ова за побољшано ангажовање запослених

Улога људских ресурса је еволуирала због ширења култура рада на даљину и хибрида. У овом сценарију, ХР цхатботови са АИ-ом су се појавили као моћни алати који помажу предузећима да управљају људским активностима.

Циљеви било ког одељења људских ресурса су једноставни. Брзо испуните захтеве за запошљавање, комуницирајте са запосленима да бисте решили платне спискове, бенефиције и конфликте на радном месту и држите запослене ангажованим на циљевима раста компаније.

Иако ваш постојећи тим за људске ресурсе можда ради сасвим добро, можете вишеструко побољшати њихову продуктивност ако добијете најбољег ХР цхат бота са АИ. ХР цхатбот заснован на вештачкој интелигенцији смањује оптерећење људских менаџера и руководилаца. Дакле, ваш ХР тим може уложити више времена у решавање сложених проблема.

Наставите да читате да бисте истражили најбоље чет-ботове за људске ресурсе са конверзацијском вештачком интелигенцијом и подигли ангажовање запослених у вашој организацији на врхунски ниво.

Шта је ХР Цхатбот?

ХР цхатбот користи генеративну вештачку интелигенцију, обраду природног језика (НЛП), машинско учење (МЛ), дубоко учење и технологије неуронских мрежа. Цхатбот користи такве рачунарске технике да пружи брзу помоћ у вези са темама људских ресурса као што су бенефиције, политике одсуства, укључивање, евалуације и програми раста.

Поред напредне подршке за вештачку интелигенцију, ХР цхатботови такође долазе са конекторима за податке и софтверским интеграцијама за аутоматизацију ХР процеса. Можете да повежете базу података интерних политика, процесе регрутовања и друге ХР алате са АИ цхатботом тако да може аутоматски да обрађује задатке који се понављају.

Да не спомињемо, ХР цхатботови су савршени алати за прикупљање неограничених повратних информација, анкета и података из анкета на организован начин. Касније можете користити било који алат за анализу АИ података да бисте произвели увид у акцију из таквих сирових података.

Како ХР Цхатбот помаже у интеракцији између ХР-а и запослених?

Ако ваше предузеће има удаљене, хибридне и запослене на лицу места, онда је одржавање свих ангажованих изазован задатак. Удаљеним, првим и хибридним запосленима би могло бити заиста тешко да се повежу са ХР да би решили проблеме у вези са људским ресурсима или добили одговоре.

А опет, када број запослених на лицу места много порасте, постојећа радна снага одељења за људске ресурсе можда неће моћи да обради све долазне захтеве. Овде долази ХР цхатбот обучен АИ.

Може да се повеже са вашим пословним апликацијама, ХРМС системом, алатима за регрутовање и другим базама података. Затим ће се појавити као разговорни АИ цхатбот на интранетима компаније, веб локацијама, мобилним апликацијама или алатима за продуктивност.

Запослени могу да постављају питања АИ цхатботу на природном језику и добију брзе одговоре без мучења правог ХР-а. Ако је проблем сложен и потребна му је искрена интервенција људског кадра, он може креирати карту и проследити је на следећи ниво.

  14 најбољих ВС проширења кода за програмере

У суштини, ХР цхат ботови су ту да смање оптерећење вашег тима за људске ресурсе тако да људски ХР-ови могу да испоруче сложеније и стратешке одговорности од одговарања на понављајуће захтеве за обрачун плата, бенефиција итд.

У наставку пронађите друге значајне предности коришћења АИ ХР цхат бота:

 • ХР цхатботови уводе роботску аутоматизацију процеса у заморне ХР процесе
 • Смањите потребу за људским кадровима када број запослених расте
 • Брзо ширите информације о политици људских ресурса, платном списку, бенефицијама, напредовању у каријери итд
 • Бенефиције, одсуства, платни списак итд., обрада постаје бржа и приступачнија
 • Одељење за људске ресурсе може брже да регрутује и укључи се
 • Можете учинити ХР подршку доступном 24 пута 7 током 365 дана
 • Дајте непристрасне, углађене и персонализоване одговоре на упите запослених о процесима људских ресурса

Такође прочитајте: Повећајте ангажовање на својим одредишним страницама помоћу четбота

#1. Бенефитс Енроллмент

АИ разговорни цхат-ботови могу помоћи запосленима да разумеју и упишу се у бенефиције компаније, као што су здравствено осигурање, планови за пензионисање итд.

#2. Укључивање запослених

Такви алати могу да воде ваше нове запослене кроз цео процес укључивања. Алат им пружа потребне информације и папирологију. Такође одговара на њихова питања у вези са процесом.

#3. Обука и развој

Чет-ботови могу препоручити програме обуке и ресурсе за учење на основу улога запослених и циљева каријере.

#4. Решавање конфликата

ХР цхатботи такође могу понудити смернице и ресурсе који помажу запосленима да реше конфликте на радном месту.

#5. Усклађеност и етика

Ови алати за разговор са вештачком интелигенцијом могу да едукују запослене о политикама компаније и етичким смерницама.

#6. Подршка за напредовање у каријери

Паметни АИ цхат ботови за ХР могу помоћи запосленима у истраживању могућности напредовања у каријери унутар организације.

#7. Излазни интервјуи

АИ за разговоре за људске ресурсе могу да воде интервјуе на изласку и прикупе повратне информације од запослених који одлазе како би побољшали задржавање и идентификовали потенцијалне проблеме.

#8. Анкете и повратне информације запослених

ХР цхатботи могу да спроводе анкете како би прикупили повратне информације од запослених о различитим аспектима њиховог радног искуства.

#9. Управљање тиме-офф

Чет-ботови такође могу олакшати процес захтевања и одобравања слободног времена, обезбеђујући усклађеност са политикама компаније.

#10. Управљање учинком

Генеративна вештачка интелигенција за ћаскање са специјалитетима за људске ресурсе може помоћи у постављању циљева учинка, спровођењу евалуација и пружању повратних информација запосленима.

До сада сте сазнали разлоге да се одлучите за ХР цхатбот који покреће АИ да управља процесима људских ресурса у организацији или агенцији за ХР оутсоурцинг.

Сада, у наставку пронађите алате у тренду који стварају журку на тржишту поузданим руковањем питањима људских ресурса и аутоматизацијом за било коју индустрију:

Парадок АИ

Ако сте регрутер који мрзи да проводи сате радећи свакодневне задатке који се понављају, морате почети да користите Парадок АИ. Овај софтвер за конверзационо запошљавање аутоматизује процес разговора са кандидатима и помаже вам да брже запослите праве људе.

Нуди обиље опција за прилагођавање цхатбот-а у складу са вашим пословним потребама. Ово такође можете користити за аутоматизацију распореда интервјуа. Функција визуелне процене вам олакшава доношење одлука. Ово решење подржава 30+ језика, тако да га можете користити за запошљавање из целог света.

  Који пут каријере је прави за вас?

Парадок АИ цхатбот може лако да пронађе најприкладнији посао за кандидата користећи њихову локацију, унакрсно подударање резимеа и контекст разговора. Такође, нуди лично искуство појединцима на основу њихових упита и одговора.

Људски

Људски је прави разговорни АИ цхатбот за организације које траже запошљавање и задржавање великог обима. Нуди комбинацију аутоматизованих интеракција ћаскања и АИ виртуелне анализе интервјуа. Модернизује ваш ангажман са кандидатима чинећи процес ефикасним.

Овај ХР цхатбот користи различите канале ангажовања попут ћаскања, СМС-а, друштвених медија и КР кодова и може се интегрисати са вашим постојећим АТС и ЦРМ-ом како би се поједноставила интеракција кандидата. Може поставити прави скуп питања подносиоцима захтева да их прегледа без икакве пристрасности.

Хуманли такође може предложити да поставите право културолошко питање кандидатима. Такође помаже да се измери потенцијална животна вредност кандидата кроз предиктивно учење. Аутоматизација заказивања и скрининга, виртуелни асистент за интервјуе и провера референци су друге карактеристике овог решења.

Ландбот

Ако желите да добијете ХР Цхатбот са људским додиром, идите Ландбот. Ово решење не само да ће побољшати процес стицања талената у вашој компанији, већ ће понудити и одлично искуство уласка кандидата.

На овој платформи, чак и нетехнички професионалци могу лако да креирају и имплементирају прилагођене роботе за ћаскање користећи креатор четбота без кода. Такође можете да га натерате да користи променљиве за прикупљање, складиштење, преузимање и организовање података у реалном времену. Дакле, можете осигурати да бот нуди објективне, позадинске податке и персонализоване одговоре на упите како бисте подстакли транспарентност.

Ландбот омогућава организацијама да повежу своје ХР цхатботе са постојећим алатима за поједностављени ток посла и побољшане интерне процесе. Његова паметна интеграција подржава Слацк, Маилцхимп, Аиртабле, Цалендли, Драгонфлов, Запиер и Гоогле Аналитицс.

Пхиа

Пхиа је ХР цхатбот са АИ који вам омогућава да понудите редефинисано искуство својим запосленима. Овај интелигентни асистент може помоћи компанијама у пре-укрцавању, често постављаним питањима, укључивању, ангажовању и служби за помоћ људским ресурсима.

Нуди 24×7 помоћ у реалном времену запосленима и генерише ХР карте које се аутоматски додељују правој особи или одељењу. Можете чак и да учитате податке о смерницама ваше компаније и повезаним усклађеностима у Пхиа. Може чак да генерише контекстуалне одговоре из дугачких докумената на одговоре на упите.

Са Пхиа-ом, ангажовање запослених ће бити интерактивно и забавно – захваљујући кампањама идеја, анкетама, признањима, задацима и предлозима које генерише. Такође подржава интеграцију у различите комуникационе канале као што су Слацк и МС Теамс. Његов интерфејс за разговор је такође идеалан за проверу празничних календара, стања на одсуству итд.

Резолве.аи

Резолве.аи је иновативно решење које може оснажити ваш ХР деск. Његове функције аутоматизације и самопослуживања побољшавају ефикасност вашег ХР тима, а истовремено одржавају ваше запослене ангажованим и продуктивним. Виртуелни помоћник овог решења који покреће вештачка интелигенција може се интегрисати у Мицрософт Теамс и Слацк.

Може да одговори на општа често постављана питања и креира токове рада за ХР. Резолве.аи такође аутоматизује пријем, додељује обуку и одговара на питања нових радника. Такође држи запослене ангажованим на анкетама, тестовима и квизовима.

ДРУИД Цонверсатионал АИ

ДРУИД Цонверсатионал АИ виртуелни асистент беспрекорно служи у више ХР улога. Можете да га интегришете са веб-сајтом ваше компаније, интранетом и мобилном апликацијом за обраду људских задатака. Задаци које може да оствари крећу се од одговарања на уобичајена питања људских ресурса, објављивања регрутовања, укључивања нових регрута, обављања интервјуа за задржавање запослених и преласка запослених.

  Социал Цатфисх Реверсе Усернаме Сеарцх: Пронађите информације о било коме

Ако треба да примените конверзациону вештачку интелигенцију да бисте помогли интерним запосленима или спољним извођачима, библиотека ДРУИД решења може вам помоћи у томе. Има више од 500 ХР вештина које покреће вештачка интелигенција. Вештине су помешане и упарене у шаблонима који се лако примењују.

Његов АИ алат за разговоре покреће стандардне технологије АИ индустрије као што су НЛП и НЛУ. Цхатбот долази са више од 99% тачности када одговара на питања запослених. Овај подвиг може постићи интеграцијом са базама података и системима ваше компаније.

Леена АИ

Признато од стране Гартнера, Леена АИ је поуздани продавац за решења релевантна за виртуелне асистенте за људске ресурсе, софтвер за запошљавање и нове системе за запошљавање. Такође, Леена АИ је поуздан добављач техничких оркестратора за искуство запослених, глас запослених и интегрисано управљање ХР услугама.

Долази са све-у-једном ХР решењем које може да се носи са сваким задатком између запошљавања запослених и пензионисања. ХР цхатбот је популарно познат као Леена АИ ВоркЛМ. Четири основна модула овог АИ цхатбота су следећа:

 • Испорука ХР услуга
 • Најаве за целу организацију или персонализоване објаве
 • Ангажман радник
 • Управљање знањем организације

ВоркЛМ долази унапред обучен са стандардним информацијама о процесу људских ресурса. Можете лако да се интегришете са интранетом, веб локацијама, ВхатсАпп-ом, мобилном апликацијом, Слацк каналима, итд. Штавише, Леена АИ ВоркЛМ може да подржи више од 100 језика.

ЦоРовер АИ

ЦоРовер АИ могао би да буде ваш и ваши запослени бот за ћаскање за одговоре на све врсте питања кадровске подршке, јер алат покрећу најсавременија АИ и МЛ решења која нуде аутоматизацију ХР подршке за ангажовање и управљање искуством запослених.

ХР цхатбот може да прихвати текст, глас и видео записе са неколико медија као што су ВхатсАпп, Фацебоок, Гоогле Бусинесс Мессагес, итд. Његов ВИдеоБот покреће интегративни дигитални близанац.

Разноврсна и вишеканална интеграција је једна од његових најбољих функционалности. Може да синхронизује податке из већине пословних ЦРМ-ова, ЕРП-ова, софтвера базе података, налога друштвених медија, е-поште и још много тога. Штавише, такође вам омогућава да интегришете системе у њега користећи АПИ позиве.

ОНЛИМ

ОНЛИМ омогућава вам да максимално искористите конверзацију АИ како бисте понудили футуристичко ХР искуство у процесима регрутовања, укључивања и администрирања запослених. Овај ХР цхатбот је такође користан за све врсте интерне и екстерне комуникације са вашим запосленима и кандидатима за посао.

Како ваша компанија почне да користи ово решење, ваш ХР тим ће бити ослобођен обављања свакодневних свакодневних задатака. Како се могу више фокусирати на сложене задатке и разговоре, ефикасност ваших пословних процеса се побољшава.

ОНЛИМ пружа тачне, персонализоване и тренутне одговоре вашим кандидатима 24 сата дневно, 7 дана у недељи, а истовремено их обавештава о статусу њихове пријаве. Омогућава брзо укључивање, што резултира већом стопом задовољства међу апликантима. Штавише, компаније могу да повежу ово решење са изворима података као што су базе података знања како би одговориле на сложена питања.

Завршне речи

Укључивање и редовна примена ХР цхатбота на радном месту има доказане предности. Ови АИ алати за разговоре нуде персонализовану подршку по приступачној цени. Запослени на даљину, на лицу места и на хибридном послу сада могу брзо да добију помоћ у вези са људским ресурсима на мрежи.

Испробајте горепоменуте ХР цхат ботове сада и изаберите онај који одговара потребама и буџету ваше компаније.

Затим погледајте прилагођене креаторе цхатботова које покреће ЦхатГПТ за вашу веб локацију.